Vastus kovenee kun FC Kiffen vierailee Pirkkahallissa

04/02/2023 TamU
Otteluennakko

Harjoitusottelut kovenevat, sillä Kakkosen kauteen valmistautuva miesten edustusjoukkue kohtaa sunnuntaina niin ikään Kakkosessa ensi kaudella pelaavan FC Kiffenin. Ottelun on harjoituskauden kolmas, ja samalla ensimmäinen, jossa kohdataan saman sarjatason joukkue. FC Kiffen on sijoitettu Kakkosessa itäiseen A-lohkoon, joten keskinäisiä kohtaamisia ei sarjakaudella nähdä. Sunnuntaisen Pirkkahallin kohtaamisen lisäksi joukkueet kohtaavat kuitenkin harjoitusotteluissa toistamiseen, sillä kolme viikkoa myöhemmin on TamUn vuoro matkustaa Talin jalkapallohallissa Helsingissä pelattavaan otteluun.

TamU – FC Kiffen

  • Tryout-tason harjoitusottelut ovat ohi, kun Pirkkahalliin saadaan Kakkosen A-lohkossa neljänneksi tullut Kiffen.
  • Kiffenillä on joukkueen rakentaminen jo pitkällä, ja joukkueen vahvistumisestakin puhutaan.
  • Seurat eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet toisiaan pelikentällä.

FC Kiffen on rutinoitunut Kakkosen joukkue, sillä se on pelannut tällä sarjatasolla jo kahdeksan peräkkäistä kautta. Vuonna 1908 perustetulla seuralla on myös pitkä ja menestyksen täyteinen historia. Suomen mestaruuksia sillä on yksi Tampere Unitedia enemmän, ja nämä ovat vuosilta 1913, 1915 ja 1916 sekä tuoreimpana vuodelta 1955. Viimeksi Kiffen on pelannut pääsarjassa lyhyeksi jääneellä visiitillä kausilla 1977 ja 1978. Seura tunnetaan vuodesta 1926 periytyvällä lempinimellä Mustat hurmurit.

Viime kaudella FC Kiffen otti parhaan sijoituksensa Kakkosessa yli kymmeneen vuoteen, kun se sijoittui A-lohkon neljänneksi. Tulevalle kaudelle joukkue on saanut pidettyä hyvin avainpelaajistaan kiinni, ja ainakin seuran sisältä tulevan hypen perusteella myös vahvituksia on liittymässä mukaan. Kiffen onkin vahva nousijaehdokas, kun Kakkosesta nousee ensi kaudella Ykköseen ja Ykkösliigaan yhteensä kymmenen joukkuetta.

FC Kiffen pelasi talven ensimmäisen harjoitusottelunsa viime viikonloppuna, kun se otti puhtaan 3–0-voiton Kolmosessa pelaavasta Union Plaanista. Kiffen pelasi ottelussa kokoonpanolla, jossa oli rutkasti testipelaajia.

Tampere Unitedin kauden ensimmäiset harjoitusottelut pelattiin niin ikään Kolmosessa pelaavia joukkueita vastaan. Oma kakkosjoukkue kaatui 7–0, mutta Tampereen Pallo-Veikkojen kanssa pelattiin maaliton tasapeli. Näitä otteluita voi pitää tryout-tason harjoitusotteluina, ja talven tosipelit alkavat nyt.

Myös päävalmentaja Jukka Listenmaa uskoo, että nyt saadaan vastaan astetta kovempi joukkue kuin aiemmissa harjoitusotteluissa.

”Viime kaudella neljänneksi sijoitttunut Kiffen on yksi sellaisista joukkueista, joita pitää syksyllä pystyä voittamaan. Hyvä nähdä tässä kohtaa missä mennään, mutta uskoisin, että kova matsi on edessä. Siellä on signattu tuttuja kokeneita pelaajia, jotka ovat olleet joukkueessa jo useamman vuoden. Toivottavasti he ovat mukana niin saadaan hyvä matsi sunnuntaille.”

Ryhmä alkaa tiivistyä

Tampere United on julkaissut kuluneella viikolla uusia pelaajasopimuksia, ja muutamia tryout-jaksolla kyntensä näyttäneiden pelaajien vielä julkaisemattomia sopimuksia on myös jo plakkarissa. Lisäksi viime kauden avainpelaajista mm. Joonas Rantala ja Severi Kankkunen ovat palanneet harjoituksiin. Samalla joukkue alkaa tiivistyä, sillä tryout on päättynyt jo noin kymmenen pelaajan osalta.

”Tekeminen harjoituksissa on ollut todella hyvää. Teemme edelleen töitä puolustuspelin kanssa ja haetaan aggressiivisuutta mukaan.”

”Pallollinen pelaaminen on reeneissäkin vielä välillä vähän sellaista sähläämistä, kun vauhtia on enemmän kuin järkeä. Nyt kuitenkin pyritään saamaan puolustus kuntoon, jottei maaleja kolise omiin niin paljon kuin viime kaudella. Se on meidän ensimmäinen parannuskohde. Isoin asia viimeisen puolentoista viikon aikana on ollut reagointi pallon menetykseen”, Listenmaa avaa harjoitusten sisältöä.

Varsinainen tryout-vaihe alkaa olla ohitse, ja sen myötä myös peleissä mennään kohti noirmaalimpaa peluutusta, jolloin enää ei nähdä kaikkien kymmenen kenttäpelaajan vaihtamista tauolla.

”Paljon tehdään vaihtoja varmasti nytkin. Ensimmäiset tehdään varmaan puoliajasta, ja vaihtoja tehdään pari pelaajaa kerrallaan. Katsotaan nyt mikä meillä pelaajamääräkin on sunnuntaina, eli onko se 2+16 vai 2+18 vai mikä.Nyt pitää joka tapauksessa alkaa saada pidempää peliaikaa pikkuhiljaa eri pelaajille”, Listenmaa pyörittelee.

TamU ja FC Kiffen kohtaavat Pirkkahallissa huomenna sunnuntaina 5.2. klo 14.45 alkaen. Ottelussa palvelee katsomossa kuuluttamon vieressä kannattajatuotteiden myyntipiste, jolta voi käydä ostamassa myös kausikortin tulevalle Kakkosen kaudelle. Kausikortit maksavat 90 € aikuisilta ja 65 € alennusryhmiltä, ja ne ovat tietenkin myynnissä myös TamU-kaupassa, ja myös suoraan tämän uutisen alla olevien nappien kautta.

Pirkkahallissa on sunnuntaina meneillään kahdet suuret messut, joten pysäköinti voi olla haastavaa, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Vahvistamattomien tietojen mukaan pysäköintimaksulta säästyy kertomalla olevansa menossa C-halliin jalkapallotapahtumaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2