Vasemmalla laidalla viihtyvä Chuya Uwano liittyy TamUun

19/04/2023 TamU
Uutinen

Hyökkääjänä ja puolustajana vasemmalla laidalla viihtyvä Chuya Uwano, 24, siirtyy Tampere Unitediin samassa Kakkosen lohkossa pelaavasta Espoon Palloseurasta. Loukkaantumisten takia rikkonaisen kauden 2022 espoolaisseurassa pelannut japanilaispelaaja hakee uutta potkua uralleen Sinipaidoista, ja haluaa edetä TamUn mukana ylemmälle sarjatasolle. Uwanon pelaajasopimus kattaa kauden 2023.

Chuya Uwano siirtyy Tampere Unitediin

Chuya Uwano

  • Syntynyt 22. maaliskuuta 1999
  • Viihtyy vasemmalla laidalla hyökkääjänä ja puolustajana.
  • Siirtyy Tampere Unitediin Espoon Palloseurasta.

Viime kausi Espoon Palloseurassa oli vaikea useiden loukkaantumisten takia, mutta nyt pelaan toista kautta Suomessa ja suomalainen jalkapallo on minulle tutumpaa, joten pystyn parempaan kuin viime kaudella.

- Chuya Uwano
Laitapelaaja

Chuya tuo joukkueeseen juoksuvoimaa ja kykyä kovaan prässäämiseen. Varsinkin johtoasemassa Chuya on varmasti erittäin käyttökelpoinen kaveri

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Chuya Uwano tuli Suomeen pelattuaan kaudella 2021–22 Gwardia Koszalinin joukkueessa Puolan viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla. Työteliäs pelaaja on valmis tekemään lujasti töitä saavuttaakseen unelmansa jalkapalloilijana.

”Pelasin Japanissa yliopistosta valmistumiseen saakka, mutta en yltänyt siellä ammattilaistasolle asti, joten päätin lähteä pelaamaan ulkomaille.”

”Viime kausi Espoon Palloseurassa oli vaikea useiden loukkaantumisten takia, mutta nyt pelaan toista kautta Suomessa ja suomalainen jalkapallo on minulle tutumpaa, joten pystyn parempaan kuin viime kaudella”, Uwano lupaa.

Uwano sai ensikosketuksensa Tampere Unitediin viime kaudella.

”Pelasin TamUa vastaan kahdesti viime kaudella, ja halusin liittyä vahvaan joukkueeseen tälle kaudelle. Joukkueeseen on ollut helppo liittyä, sillä joukkueessa on hyvä henki, ja kaikki pelaajat, valmentajat ja muut taustat ovat ottaneet minut hyvin vastaan”, Uwano toteaa.

Uwano ei myöskään ole jättänyt haaveitaan nousta huipulle kotimaassaan.

”Suurin tavoitteeni on pelata ammattilaisena Japanissa, ja matkalla sinne haluan pelata huipulla Suomessa”, Uwano toteaa.

Juoksuvoimainen pelaaja

Yksi talven sopimusuutisissa toistunut teema on ollut uusien pelaajien kohdalla juoksuvoimaisuus, ja Chuya Uwano ei muodosta tässä poikkeusta.

”Chuya tuo joukkueeseen juoksuvoimaa ja kykyä kovaan prässäämiseen. Varsinkin johtoasemassa Chuya on varmasti erittäin käyttökelpoinen kaveri”, päävalmentaja Jukka Listenmaa toteaa.

”Erittäin urheilullinen kaveri on kyseessä ja kimmoisuutta löytyy. Ja iloinen velikultahan se on!”

Myös Uwanon sisääntulo ja kehityskaari joukkueen mukana uutena pelaajana näyttää päävalmentajan mukaan hyvältä.

”Mitä paremmin Chuya on päässyt joukkueen pelitapaan sisään, sitä paremmalta on näyttänyt. Varmasti se vaatii vielä joukkueen kanssa tekemistä, jotta saadaan kaikki hyöty kaverista irti. Pikkuhiljaa Chuya alkaa varmasti taistella tosissaan isoista minuuteista”, Listenmaa arvioi.

Kohti Kakkosen avausottelua

Chuya Uwanon sopimusjulkaisun myötä Tampere Unitedin 26 pelaajan joukkue on valmis Kakkosen avausotteluun. Se pelataan sunnuntaina 23.4. klo 18.00 alkaen Grankulla IFK:ta vastaan Kaupin jalkapallostadionilla.

Kausikortin voi edelleen ostaa TamU-kaupasta, sillä kuluvalla viikolla ostetut kausikortit ovat noudettavissa sunnuntain ottelun lipunmyynnistä. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joihin on paketoitu mukaan myös TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Eino-Veikko Ek, p
Janar Georg, h
Arttu Haapala, kk
Juho Heikkinen, kk
Biran Jeng, p
Atte Jokinen, p
Topias Järvelä, h
Remu Koikkalainen, mv
Eelis Korhonen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Leevi Perkiö, p
Arttu Raittinen, h
Joonas Rantala, p
Eemeli Rantaneva, p
Eetu Räisänen, kk
Casper Stenroos, kk
Julius Stenroos, kk
Veikka Stålhand, mv
Chuya Uwano, h
Jesse Vuori, p
Taha Özcelik, kk

Katso Chuya Uwanon haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49