Vapunaaton TPV-ottelun pyroista 200 euron sakot

09/07/2024 TamU
Uutinen

Palloliiton kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja on määrännyt Tampere Unitedille 200 euron suuruisen sakon kannattajaryhmä Sinikaartin käyttämistä soihduista TamU – TPV -ottelussa 30.4.2024. Sakon suuruus vastaa sitä, mitä vastaavista rikkomuksista on Kakkosen seuroille määrätty aiemminkin, mutta tällä kertaa sakon suuruus oli hiukan totuttua alempi TamUn hyvien turvajärjestelyjen ja reagoinnin ansiosta.

Kurinpitovaliokunnan puheenjohtajan päätös perustuu Palloliiton turvallisuus­määräysten luvussa 4.1 oleviin määräyksiin, jotka koskevat muun muassa ilotulitteiden, soihtujen ja savujen hallussapitoa jalkapallo-otteluissa sekä pelaajien koskemattomuutta. Sakkorangaistus perustuu lisäksi siihen, että TamU oli ottelutapahtuman järjestäjänä kohdan 3.4 mukaisesti vastuussa tapahtuman turvallisuudesta, ja kohdan 3.5 mukaisesti ankarassa eli tuottamuksestaan riippumattomassa vastuussa kannattajiensa käytöksestä.

Sinikaarti piti vapunaaton ottelussa hiljaisen hetken ja sytytti soihdun pois menneen kannattajan muistolle.

Päätöksessä on otettu huomioon lieventävänä asianhaarana se, että Tampere United on toteuttanut laajasti turvallisuusjärjestelyjä sekä ennaltaehkäiseviä ja reaktiivisia toimenpiteitä järjestyshäiriöiden ehkäisemiseksi. Pyroteknisten tuotteiden käytöstä ei aiheutunut häiriötä ottelulle tai esine- tai henkilövahinkoja, eikä ottelun aikana myöskään tapahtunut muita järjestyshäiriöitä.

Tampere United tyytyy päätökseen, eikä aio valittaa saamastaan sakko­rangaistuksesta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49