Vanhat TamU-pelaajat kutsuttu Tammelan stadionin avauspeliin

31/03/2024 Seura / TamU
Uutinen

Kaikki Tampere Unitedissa ja TamU-K:ssa vuosien varrella pelanneet pelaajat on kutsuttu mukaan, kun miesten edustus pelaa odotetun avausottelun uudella Tammelan stadionilla sunnuntaina 7.4. klo 13.00. Tammelassa on koettu TamUn historian aikana monia muistoja: nousu Veikkausliigaan, Suomen mestaruus, Suomen Cupin menestystä ja kirveleviä paikallistappioita. Toivottavasti mahdollisimman moni ehtii mukaan! Pyydämme ilmoittautumaan tämän uutisen lopussa olevalla lomakkeella, jotta voimme varautua kutsuvieraiden määrään.

Vanhat pelaajat kutsuttu Tammelaan

 • Ensimmäinen ottelu Tampere Unitedin debyyttikaudella 1999 Ykkösessä
 • Viimeisin ottelu Tammelassa 1.9.2018

Ilmoittaudu mukaan

Kutsu on kaikille Tampere Unitedissa ja TamU-K:ssa vuosien varrella pelanneille liigavuosista–Kutoseen ja edustusjoukkueesta–kolmosjoukkueeseen, ja tietysti myös vanhoille naisten joukkueiden pelaajille. Täytetään Tammelan stadion yhdessä ja nautitaan sinivihreästä tunnelmasta!

Kutsu on kahdelle henkilölle pääkatsomoon.

Ilmoittaudu tästä linkistä tai alla olevasta napista.

”Vihdoinkin Kotona”
Paikallispelit TPV:tä vastaan palaa Tammelan Stadionille. Vuonna 2018 TPV:n isännöimässsä Kakkosen ottelussa yleisöä oli 2046.
Upouudella Tammelan stadionilla on huippuluokan olosuhteet ja palvelut.

Ottelutapahtuma Tammelan stadionilla

Pääkatsomon palvelut:

 • Numeroimattomat istumapaikat pääkatsomossa
 • Pelin näkee myös sisätiloissa olevasta sporttibaarista
 • Pääkatsomossa myös erillisiä anniskelukatsomoita
 • Sporttibaarissa anniskelu, ruokapalvelut, fanituotemyynti sekä vessat
 • Pääkatsomolipulla pääset kulkemaan vapaasti stadionin käytävillä. Koko stadion on anniskelualuetta niin voit liikkua juomien kanssa vapaasti.
 • Voit halutessasi mennä myös pääkatsomoon istumaan

SU 07.04.2024 Tampere United – VJS klo 13:00

 • 09.00 TamU-Klubi aukeaa
 • 11.30 VIP aukeaa
 • 11.30 Stadionin portit auki
 • 12.45 Avaijaispuhe
 • 12.50 Brändivideo
 • 13.00 Ottelu alkaa
 • 15.00 –> Jälkipelit TamU-Klubilla

Ottelutapahtuma info Tampere Unitedin nettisivuilla.

Tammelan Stadionin kartta Tampere Unitedin otteluissa, tarkemmat tiedot ottelutapahtumasta Tampere Unitedin nettisivuilta.

Tampere United 1998 – 2024

TamU on pelannut otteluita Tammelan stadionilla perustamisestaan 1998 alkaen. Välissä on pelattu Veikkausliigaa Ratinassa ja alempia sarjoja Pyynikin Urheilukentällä. Nyt kuitenkin palataan takaisin kotiin, Tammelan stadionille!

Tampere United perustettiin vuonna 1998, ja se nousi heti ensimmäisellä kilpakaudellaan 1999 Veikkausliigaan. Menestys maan korkeimmalla sarjatasolla oli nopeaa, ja ensimmäistä Suomen mestaruutta juhlittiin jo syksyllä 2001 ikimuistoisen loppukirin huipennuksena. Tuolla kaudellahan Tampere United voitti kauden päätteeksi seitsemän ottelua putkeen.

Ensimmäisen mestaruuden jälkeen Tampere Unitedista tuli Veikkausliigan kestomenestyjä, ja tämä poiki hyviä esiintymisiä myös eurokentillä. Komein kruunu oli Levski Sofian pudottaminen Mestareiden liigan toisella karsintakierroksella vuonna 2007. Vuosien varrella kohdattiin eurokentillä myös muita nimekkäitä joukkueita, kuten SS Lazio, Rosenborg BK ja Girondins de Bordeaux.

Suomen mestaruudelle saatiin jatkoa kausilla 2006 ja 2007, jolloin TamU oli jälleen mestari. Kaudella 2006 mestaruus ratkesi vasta viimeisellä ottelukierroksella vieraissa Helsingissä, kun taas kaudella 2007 TamU oli suorastaan ylivoimainen, ja varmisti mestaruuden jo hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä. Kaudella 2007 TamU oli tuplamestari voitettuaan myös Suomen Cupin.

Menestysvuosia seurasi kuitenkin vaikeammat vuodet, jotka kulminoituivat kauden 2011 alla ilmenneisiin talousvaikeuksiiin. Lopulta taustoilta paljastui sellaisia epäilyjä, jotka johtivat kohtuuttomaan rangaistukseen. TamU suljettiin Veikkausliigasta kauden 2011 kynnyksellä, ja myöhemmin selvisi, että ainoa vaihtoehto oli aloittaa nousu takaisin parrasvaloihin alimmalta sarjatasolta.

Tämä matka alkoi Tampereen piirin Kutosesta kaudella 2012 kannattajien voimin. Joukkueen nimenä oli nyt TamU-K ja sen taustalla toimi Tampere Unitedin kannattajat ry. Kannattajat loivat tyhjästä uuden seuran, joka piti Tampere Unitedin sinivihreät värit pelikentillä. TamU-K:n nimissä koettiin kolme sarjanousua vuosina 2012–2015, ja kaudella 2016 pelattiin jo piirin korkeimmalla sarjatasolla Kolmosessa.

Kaudella 2016 alkuperäinen Tampere United tuli takaisin pelikentille kannattajien pelastamana. Tampere Unitedin kunniapuheenjohtaja Jyrki Laiho ja muut Tampere Unitedin hallituksen jäsenet luovuttivat alkuperäisen vuonna 1998 perustetun seuran TamU-K:ta pyörittäneiden kannattajien haltuun. Vaikka kannattajien sydämissä TamU-K oli samalla tavalla TamU kuin alkuperäinen seurakin, Tampere Unitedin virallinen paluu pelikentille kaudella 2016 oli ikimuistoinen hetki.

Kausi 2016 päättyi lähes satumaisten vaiheiden jälkeen sarjanousuun, joka ratkesi Pyynikin urheilukentän pimenevässä illassa lähes tuhannen raivokkaasti Sinipaitoja kannattaneen katsojan hurratessa.

Tampere United oli palannut kaudeksi 2017 liiton sarjoihin kuuden vuoden poissaolon jälkeen. Alku oli vaikea, mutta kausi kääntyi jo hyvissä ajoin voitolliseksi, ja lopulta sarjapaikka ratkesi jo hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä. Vaikean alkukauden jälkeen ratkaisevaksi muodostui seitsemän ottelun tappioton putki kesä-heinäkuussa. Komea kuudes sija tiukassa sarjassa oli varmasti enemmän, kuin seuran ulkopuolella osattiin odottaa.

Kausi 2018 oli vaikeampi. Omat haasteensa toivat pitkät vieraspelimatkat Kakkosen pohjoislohkossa, ja turbulenssia aiheutti myös päävalmentaja Mikko Mäkelän siirtyminen syrjään ja Leroy Malukan siirtyminen pelaajavalmentajaksi. Sarjapaikka varmistui vasta viimeisellä ottelukierroksella vierasottelussa KuFu98:aa vastaan. Siilinjärvellä pelatussa ottelussa joukkue taisteli tarvittavan 1–1-tasapelin suuren vieraskannattajajoukon edessä, ja näin TamU pelasi Kakkosessa myös kaudella 2019.

Kaudelle 2019 joukkue koki pakon edessä vahvan nuorennusleikkauksen päävalmentajaksi tulleen Mourad Seddikin johdolla. Putoaminen Kolmoseen varmistui jo muutama kierros ennen sarjan päätöstä, ja moni seuran ulkopuolella ajatteli, että Tampere Unitedin nousukiito olisi lopullisesti ohi. Puheenjohtaja Heikki Wilen totesi kuitenkin Aamulehdessä heti kauden viimeistä ottelua seuraavana päivänä julkaistussa haastattelussa, että tavoitteena on paluu Kakkoseen heti seuraavalla kaudella.

Katastrofaalisen kauden 2019 jälkeen Tampere Unitedin päävalmentajaksi palkattiin Jukka Listenmaa, jonka myötävaikutuksella miesten edustusjoukkueessa puhalsivat uudet tuulet heti kaudella 2020. Alkukausi oli kuitenkin tulosten valossa vaikea, ja vaikka joukkue pääsi hyvään voittoputkeen, koronaepidemian vuoksi lyhennettynä pelattu kausi loppui kesken, ja sijoitus oli sarjassa lopulta niukasti toinen. Näin paluu Kakkoseen jäi ensimmäisellä yrityksellä haaveeksi.

Kaudella 2021 miesten edustusjoukkue jatkoi siitä mihin kausi 2020 jäi. Kausi pelattiin ilman tappioitta, ja ainoana tahrana oli yksi vierastasapeli. Näin nousu Kakkoseen toteutui toisella yrittämällä. Kauden päätteeksi päästiin juhlimaan myös Suomen Regions’ Cupin voittoa Olympiastadionilla pelatun finaalin päätteeksi. Mukana juhlissa oli noin 200 otteluun matkustanutta Tampere Unitedin kannattajaa. Kausi 2021 oli niin ylivoimainen, että on spekuloitu, että joukkue saattoi olla vahvin Kolmosen joukkue, joka on koskaan Suomessa nähty.

Kausi 2022 oli kolmas peräkkäinen Jukka Listenmaan johdolla. Edellisten kausien aikana rakennetun pelaajarungon ympärille saatiin muutamia hyviä vahvistuksia, ja alkukesällä TamU oli Kakkosen lohkonsa kärjessä. Tätä seurannut vaikeampi jakso pudotti TamUn kuitenkin sarjan keskikastiin taistelemaan jatkosarjan paikasta, ja jatkosarjaan oikeuttanut sarjan neljäs sija jäi lopulta kolmen pisteen päähän.

Kauden päätteeksi marraskuussa TamU osallistui UEFA Regions’ Cupiin Istanbulissa Turkissa pelatussa neljän joukkueen turnauksessa. Turnausvoitto ja paikka kesällä 2023 pelattavassa finaaliturnauksessa jäi lopulta yhden maalin päähän, kun TamU taipui päätösottelussa 2–2-tasapeliin Kolos Cherveniä vastaan. Avausottelussa oli kaatunut Lissabonin aluejoukkue maalein 2–1, mutta isäntämaata edustanutta Kayserin aluejoukkuetta vastaan kärsittiin 1–2-tappio.

Kaudella 2023 kotikentäksi vaihtui Kaupin jalkvaapallostadion, jonne siirtymistä perusteltiin erityisesti nousutavoitteella, sillä Pyynikin urheilukentän pieni koko ja kovuus olivat osoittautuneet haasteeksi Kakkosen kärkikamppailun kannalta. Suoritukset kaudella olivat ailahtelevia, mutta lopulta erinomainen syysvire kannatteli joukkueen Ykkösen nousukarsintoihin asti. Niissä TamU kaatoi HJK Klubi 04:n kotikentällä, mutta toisen osaottelun tappio Helsingissä teki nousuhaaveet tyhjiksi.

Tätä kunniakasta historiaa juhlimme yhdessä pelaajien kanssa Tammelan stadionin paluun yhteydessä ylpeydellä. Nousu, uho ja sitten lähes tuho ovat vaiheita, jotka suuri yleisö seurastamme ehkä edelleenkin parhaiten tuntee. Me olemme kuitenkin eniten ylpeitä siitä, miten emme luovuttaneet toivottomalta tuntuneessa tilanteessa, sekä siitä miten hienon yhteisön olemme koonneet näiden kaikista vaikeimpien hetkien jälkeen. Kaudella 2024 TamU pelaa noususta Ykköseen upealla uudella Tammelan stadionilla.

Yhteystiedot

Henri Ekman

henri.ekman@tampereunited.fi

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49