3.8.2018

 
 

Valtteri Hiilloskorpi lainalle SinipaitoihinPoikamaajoukkueissa aina U17-ikäluokkaan asti pelannut laitapelaaja Valtteri Hiilloskorpi, 19, siirtyy loppukauden kattavalla lainasopimuksella FC Hakasta Tampere Unitediin. Kuluvalla kaudella Hiilloskorpi ei ole saanut Valkeakoskella minuutteja Ykkösen otteluissa, joten siirto peliajan perässä Tampere Unitediin oli luonteva ratkaisu.

”Kun peliaika oli tiukalla ja TamUsta aukesi mahdollisuus tulla lainalle, tapahtui siirto lopulta melko nopeasti. Minulla on kova halu p√§√§st√§ pelaamaan, joten hienoa ett√§ t√§m√§ mahdollisuus tuli”, Hiilloskorpi iloitsee.

Hiilloskorpi tunnetaan parhaiten laitapuolustajana, mutta on pelannut urallaan myös ylempänä. Tampere Unitedissa hänet tullaankin todennäköisesti näkemään nimenomaan laitahyökkääjänä.

”Henkil√∂kohtaisesti ei ole niin v√§li√§ pelaanko pakkina vai laitahy√∂kk√§√§j√§n√§, sill√§ molemmilla paikoilla tykk√§√§n hy√∂k√§t√§ ja olla pallon kanssa. On my√∂s tullut pelattua molempia laitoja joten voisi sanoa ett√§ olen monipuolinen pelaaja”, kuvailee Hiilloskorpi peluutusvaihtoehtoja.

Kuluvalta kesäkaudelta Hiilloskorvella ei ole allaan lainkaan miesten pelejä, vaan on joutunut pelaamaan A-poikien Ykkösen otteluita. Viime kaudella Hiilloskorpi toki pelasi aivan hyvät minuutit yhdessätoista Kakkosen ottelussa Tampereen Pallo-Veikoissa. Tätä ennen hän kävi läpi Ilveksen junioriputken, ja pelasi siellä muun muassa B- ja A-poikien SM-sarjaa, sekä kaudella 2016 Kolmosen otteluita muun muassa nimenomaan Tampere Unitediakin vastaan.

”Siirryin t√§ksi kaudeksi Valkeakoskelle, ja monella tapaa olen mennyt kuluvana vuonna pelaajana eteenp√§in. Peliaika j√§i vain v√§h√§iseksi”, Hiilloskorpi kertaa.

Vaikka paluun Kakkosen peleihin voi n√§hd√§ pienen√§ taka-askeleena Hiilloskorven uralla, ei nuori pelaaja ole tinkinyt tavoitteistaan: ”Tavoitteenani on pelata ammattilaisena ulkomailla. Se on ollut selv√§ jo pikkupojasta asti.”

”Hienoa p√§√§st√§ pelaamaan uuden kotiyleis√∂n edess√§. Jokaista peli√§ l√§hdet√§√§n voittamaan, ja oma tavoitteeni on p√§√§st√§ mahdollisimman paljon pelaamaan ja auttaa siten joukkuetta”, Hiilloskorpi p√§√§tt√§√§.

Hiilloskorpi on näillä näkymin päävalmentaja Leroy Malukan käytettävissä jo tulevana viikonloppuna, kun TamU kohtaa kotiottelussa OLS:n. Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina klo 17 alkaen, ja todennäköisesti Hiilloskorpi nähdään kentällä.

”On aina hienoa saada lis√§√§ laatua joukkueeseen ja Hiilloskorpi tuo juuri sit√§. Useammalla pelipaikalla pelaavana pelaajana h√§n antaa minulle valmentajana lis√§√§ mahdollisuuksia. H√§n on vahva pallollisessa peliss√§, joten h√§n sopii minun pelityyliini, ja siksi lainasta oli helppo p√§√§tt√§√§”, toteaa p√§√§valmentaja Maluka tyytyv√§isen√§.

Hiilloskorpi on ollut mukana jo useammissa harjoituksissa, ja Maluka on pit√§nyt n√§kem√§st√§√§n. ”Kyseess√§ on erinomainen nuori pelaaja, jolla on loistava asenne ja paljon kunnianhimoa. H√§n on ollut ammattilainen ensimm√§isest√§ harjoituksesta l√§htien, ja on my√∂s muille loistava esimerkki siit√§, mit√§ ammattilaiseksi tuleminen vaatii. Valtteri toivottavasti tuo esimerkill√§√§n ammattimaisuutta my√∂s muiden nuorten pelaajiemme tekemiseen”, Maluka toteaa.

Tervetuloa lauantaina Pyynikille katsomaan uusimman TamU-pelaajan otteita ja koko joukkueen taistelua tärkeistä sarjapisteistä.