Valtavat panokset sunnuntaina Kauniaisissa

22/09/2023 TamU
Otteluennakko

Sunnuntaina pelataan Tampere Unitedin kauden toistaiseksi tärkein ottelu, kun vastassa on vain pisteen päässä keikkuva ja viimeistä nousukarsintapaikkaa pitävä Grankulla IFK. TamU putosi viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa tällä kaudella lohkon viiden parhaan joukosta jäätyään tasapeliin HJS:n vieraana. GrIFK oli aiemmin viikonloppuna jo voittoanut Atlantiksen, ja pysyi niukasti TamUn edellä sarjataulukossa. Sunnuntaina Sinipaidoilla on tilaisuus kuitata tilanne, kun huipputärkeä ottelu alkaa Kauniaisten keskuskentällä klo 16.00.

GrIFK – TamU

  • Voitto nostaa TamUn takaisin viiden parhaan joukkoon ja antaa hyvät asetelmat kauden kahteen viimeiseen otteluun.
  • Tappio jättäisi Sinipaidat lähes toivottomaan tilanteeseen neljän pisteen päähän viitossijasta.
  • TamU on pelannut Kauniaisissa kaksi kertaa aiemmin ja voittanut molemmat ottelut.

Läpi vuoden olen sanonut, että seuraava peli on aina kauden tärkein, mutta nyt ei kukaan ainakaan voi väittää vastaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Vähän joka osa-alueella on poissaoloja, mutta kilpailukykyinen joukkue saadaan taas kasaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalementaja

Todellisessa kuuden pisteen ottelussa ratkotaan asetelmat loppukauteen. Voitolla TamU pääsee kahteen viimeiseen otteluun hyvistä asetelmista, mutta tappion jälkeen viiden parhaan joukkoon vaadittaisiin jo pieni ihme.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa tiedostaa sunnuntain tavallista korkeamman merkityksen.

”Läpi vuoden olen sanonut, että seuraava peli on aina kauden tärkein, mutta nyt ei kukaan ainakaan voi väittää vastaan.”

TamU ei tällä kaudella ole juuri juhlinut Tampereen ulkopuolella. Viime lauantaina Sinipaidat haki vieraspisteen Hämeenlinnasta, mutta paljon enemmän olisi ollut otettavissa. TamUn peli yskähteli, mutta viimeisellä vartilla Sinipaidat pääsivät vahvaan loppurynnistykseen aivan maitohapoilla ollutta HJS:ää vastaan. Vaikka maalipaikkoja sateli solkenaan, ei helpottavaa voittomaalia saatu millään.

Viime kaudella TamU pääsi juhlimaan 1–2 (0–2) -voittoa Kauniaisissa.

Haussa toinen voitto Granista

TamU on pelannut Kauniaissa kahdesti aiemmilla kausilla, ja molemmilla kerroilla pisteet ovat lähteneet Tampereelle. GrIFK on sopinut TamUlle vastustajana, ja huhtikuisessa kohtaamisessa Kaupissa TamU oli tukevasti kuskin paikalla ja vei voiton lukemin 2–0. 

”Keväästä on pitkä aika, joten liikaa ei voi vetää sieltä johtopäätöksiä, mutta hallinnassa peli oli. Samanlainen tekeminen pitää saada taas. Paikkoja tulee jossain kohtaa ja niistä pitää paremmin naulata kuin tällä kaudella on tehty”, päävalmentaja Listenmaa painottaa.

Kauniaisissa tilannetta helpottaa se, että Keskuskentällä alustana on Sinipaidoille tutumpi tekonurmi pomppuisen nurmen sijasta.  Vaikka alusta lienee parempi kuin Hämeenlinnan Kaurialassa, ei se herätä Listenmaassa suuria riemunkiljahduksia.

”Kauniaisissa on aika vanha ja huono tekonurmi. Samaa tasoa kuin Pyynikillä.”

Pelikiellot rasitteena

Grankulla IFK:n hyökkäyksen syömähampaana on ollut tällä kaudella seuraikoni Daniel Langhoff, joka on osunut jo yhdeksän kertaa. Edellisissä neljässä ottelussa verkko on heilunut kolmesti. Tulitukea on antanut nykyään Tanskassa pelaavan Jasin Assehnounin veli Hamza Assehnoun, jolla maalisaldo näyttää neljää.

Viime lauantaina Hämeenlinnassa kortit viuhuivat hanakasti vierasjoukkueelle, ja korttitilit täyttyivät Eetu Räisäsellä, Eino-Veikko Ekillä ja Eric Bullockilla. Pelikiellon takia huilaavien lisäksi poissa ovat pitkäaikaispotilas Topias Järvelä ja Arttu Mättö. Vaikka rivit ovatkin tavallista kapeammat, saa TamU hyvän joukkueen Kauniaisiin. 

”Vähän joka osa-alueella on poissaoloja, mutta kilpailukykyinen joukkue saadaan taas kasaan”, Listenmaa vakuuttaa.

Vaikka panokset ovat huipussaan, ei TamUn valmistautuminen eroa muista otteluista. Voitto on haussa, jotta unelma jatkokarsinnasta eläisi taas vahvempana.

”Koitetaan ottaa pisteet kotiin, niin saadaan vielä hyvät asetelmat loppukauteen.”

Sinikaarti järjestää otteluun kuljetuksen, ja paikkaa bussissa voi tiedustella kannattajaryhmän Instagramissa tai Facebookissa yksityisviestillä.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2