Vakuuttava voitto Peimari Unitedin vieraana

09/08/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere United vieraili sunnuntaina ensimmäistä kertaa Peimari Unitedin vieraana Hakkispaanalla Sauvossa, jossa ottelu pelattiin lähes täydellisessä pelisäässä. Sinipaidat nappasivat ottelusta täydet kolme pistettä vakuuttavalla 7–0-voitolla. Ottelussa TamU onnistui palauttamaan jo kevätkierroksella tutuksi tulleen pallonhallinnan itsellensä. Peimarin prässi murrettiin puolustuksen ja keskikentän hyvällä yhteistyöllä. Tamperelaiset pitivät pallonhallinnan itsellään lähes koko ottelun, eikä kotijoukkue päässyt luomaan vaarallisia maalintekotilanteita.

Naisten Kolmonen

0 – 7

  • TamU otti pelin haltuunsa heti alusta alkaen, eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.
  • Peräti kuusi eri pelaajaa onnistui maalinteossa.
  • Voitto nosti TamUn sarja­kakkoseksi FC Nokian hävittyä aiemmin Paimion Hakalle.

Huikea peli meiltä ja oli mahtavaa pelata, kun päästiin takaisin omalle tasollemme. Saatiin koko ottelun ajan pidettyä pallonhallinta itsellämme ja pelattua ehjä ja hyvä 90-minuuttinen.

- Janette Savumaa
Laitapelaaja

Pallo liikkui ja tilanteita luotiin hyvällä tahdilla. Onnistumisia tuli joukkueen leveydeltä ja lopputulos oli koko joukkueen työn tulos.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

TamU prässäsi ylhäältä heti ottelun alkuvihellyksestä lähtien, ja sai useita kulmapotkuja pelin ensimmäisien minuuttien aikana. Ottelun ensimmäinen maali syntyikin jo heti toisesta kulmatilanteesta, kun kulmanantaja Emilia Heino pisti pallon sisäkierteisenä suoraan maaliin. Ottelu oli ehtinyt vanheta maalintekohetkellä vasta neljä minuuttia.

Maalin jälkeen pallo pysyi Sinipaidoilla, ja hyökkäyksiä syntyi useita. Toinen maali syntyi 13. minuutilla perinteikkään kuvion kautta, kun pallo syötettiin vasemmalle laitapakki Johanna Heikkiselle kierrätyksen päätteeksi. Heikkinen kuljetti laitaa pitkin pelaten samalla seiniä useamman pelaajan kanssa. Lopulta Heikkinen keskitti lähes päätyrajalta kohti maalia, jossa ensin Pinja Aaltonen laukoi, mutta Peimarin maalivahti nyrkkeili pallon ulos. Laituri Janette Savumaa oli hiipinyt myös maalille ja oli ensimmäisenä ripareilla, viimeistellen pallon maaliin.

Maalin jälkeen seurasi tasainen pallonhallintajakso, jonka aikana Sinipaidat loivat maalintekotilanteita, mutta tulosta ei syntynyt tilanteista. Juuri ennen ensimmäisen jakson päättymistä vaihdosta sisään tullut Nea Vironmäki sai syötön vasemmalta laiturilta Maija Veteläsuolta, jonka jälkeen Vironmäki teki poikittaisen kuljetuksen linjan edessä. Kuljetuksen päätteeksi Vironmäki sai jalkansa vapaaksi ja viimeisteli pallon maalin vasempaan reunaan. Taukolukemat 4–0 viimeisteli vielä uutena pelaajana joukkueeseen liittyny Veteläsuo päällään Heikkisen antamasta kulmapotkusta. Toiselle jaksolle lähdettiin luottavaisin mielin turvaamaan johtoasemaa.

Avauskokoonpano valmiina otteluun.

Toinen jakso käynnistyi ensimmäisen jakson tapaan Sinipaitojen vahvalla pallonhallinnalla. Vaikka oma hyökkäyspeli saatiin heti tauon jälkeen toimimaan, ei maaleja syntynyt. Toisen jakson ensimmäisten minuuttien aikana nähtiin kuitenkin useampi, läheltä piti -tilanne Peimarin maalin edessä.

TamU onnistui prässissään useita kertoja, ja riisti pallon sen seurauksena vastustajalta jo ennen puolta kenttää. Tauolla käydyt keskustelut riiston jälkeisen syötön laadusta oli porautunut naisten kalloihin, ja Elna Rikkisen maalissa oli tällainen tilanne taustalla. Oikean puolen ketju Pinja Aaltonen, Janette Savumaa ja Mari Virtanen tekivät loistavan prässin, jonka seurauksena pallo riistettiin laidan tuntumassa. Tätä seurasi syöttö keskustaan Rikkiselle sekä tämän lyhyt tempokuljetus, jonka jälkeen oikealla jalalla kierteinen pallo kohti maalia. Peimarin maalivahti ei onnistunut liimaamaan laukausta vaan pallo meni hänen käsiensä kautta maaliin.

Nea Vironmäen toinen maali nähtiin 70. minuutilla kohdalla, kun hän pääsi vetopaikalle hieman ennen kuudentoista aluetta. Vasemmalla jalalla toteutettu hieno laukaus upposi maalin perukoille ja lukemiksi 0–6. Maalin jälkeen Sinipaidat rauhoittivat huomattavasti peliä, eikä hyökkäyksiin enää lähdetty yhtä paljon. Palloa pyöritettiin paljon omassa puolustuslinjassa, ja Peimari vetäytyi omalle kenttäpuoliskolleen. Puolustuslinja ja maalivahti Silja Korhonen kierrättivät palloa maltilla ennen avaavien syöttöjen antamista. 

Ottelun viimeinen ja samalla kauden komein maali syntyi hyökkääjä Kiira Kaivolan toimesta hieman ennen loppuvihellystä. Kaivolan kärkipäari Pinja Aaltonen antoi painetta vastustajan puolustukselle, kuten oli jo moneen otteeseen ottelussa aikaisemminkin tehnyt, ja hankki joukkueelle oikealta puolelta kulmapotkun. Kulmapotkua meni antamaan Johanna Heikkinen vasemmalla jalallaan. Heikkinen syötti pallon Janette Savumaalle, joka keskitti pallon matalana kohti etutolppaa. Maalivahdin edestä irronnut Kaivola, oli selkä maaliin päin, mutta se ei häntä hidastanut. Oikea-aikainen hyppy ilmaan, ja pallon ohjaus maaliin takavasaralla. Ottelun loppulukemat siis 0–7.

Laituri Janette Savumaa teki ottelussa kauden avausmaalinsa.

”Huikea peli meiltä ja oli mahtavaa pelata, kun päästiin takaisin omalle tasollemme. Saatiin koko ottelun ajan pidettyä pallonhallinta itsellämme ja pelattua ehjä ja hyvä 90-minuuttinen. Saatiin hyvin luotua maaleja erilaisista tilanteista, ja tämä näkyy myös siinä, kuinka moni eri pelaaja onnistui maalinteossa. Onnistuttiin myös rakentamaan tilanteita ihan pelin loppuun asti, vaikka kokoonpano oli kapea. Tästä saatiin hyvin itsevarmuutta seuraavaan koitokseen”, analysoi Savumaa tyytyväisenä joukkueen otteita.

Kokonaisuutena Sauvossa nähtiin Sinipaidoilta erittäin vahva esitys alusta loppuun. Pallonhallinnan kanssa päästiin takaisin joukkueen omaan tuttuun tasoon, ja lisäksi joukkue palautti erikoistilanteiden tehokkuuden kevään tasolle, tehden niistä yhteensä kolme maalia. 

Päävalmentaja Kari Numminen oli samaa mieltä Savumaan kanssa ottelusta.

”TamU otti pelin hallinnan heti alusta alkaen, eikä sen jälkeen ollut epäselvää, kuinka pelissä käy. Loistavaa kurinalaisuutta koko joukkueelta läpi pelin. Pallo liikkui ja tilanteita luotiin hyvällä tahdilla. Onnistumisia tuli joukkueen leveydeltä ja lopputulos oli koko joukkueen työn tulos”, toteaa Numminen sunnuntain ottelusta.

Seuraava joukkueen ottelu pelataan tulevana lauantaina kello 16.00 Paimiossa. Sinipaidat matkaavat tällöin Soikan tekonurmella Paimion Hakan vieraaksi. PaiHa on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla neljä, ja he nappasivat viime viikonloppuna FC Nokialta täydet kolme pistettä. Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 18.8. klo 20.00 poikkeuksellisesti Kaupissa katsomokentällä (Kauppi 3). Sinipaidat saavat tuolloin vieraakseen sarjakärki RaiFun, joten tässä ottelussa on paljon pelissä. Tervetuloa silloin kannustamaan naiset voittoon!

Naisten Kolmonen

0 – 7

( 0 – 4 )

4′ Emilia Heino
13′ Janette Savumaa
44′ Nea Vironmäki
45+2′ Maija Veteläsuo
64′ Elna Rikkinen
70′ Nea Vironmäki
87′ Kiira Kaivola

Yleisöä:

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

22.1. TamU - TPV 0 – 0

26.11. HJS - TamU naiset 3 – 0

28.1. TamU 2 - NoPS 0 – 5

5.2. klo 14 TamU - FC Kiffen

5.2. klo 20 TKT - TamU naiset

12.2. klo 20 ACE - TamU 2