27.1.2017

 
 

Vaasalaiset testaavat Sinipaidat sunnuntaina

Tampere United saa sunnuntaina talvikauden ensimmäisen todellisen haasteen, kun Kakkosen joukkue Vasa IFK vierailee Pirkkahallissa. Vaasalaisjoukkue sijoittui viime kaudella Kakkosen C-lohkon yhdeksänneksi ja säilytti sarjapaikkansa täpärällä kahden sarjapisteen erolla.

VIFK on kuluvana talvena pelannut kaksi harjoitusottelua. TamUn t√§n√§ talvena pelaamien otteluiden tapaan ensimm√§inen SJK Akatemian vieraana pelattu ottelu oli todellinen maalijuhla, mutta Sinipaidoista poiketen VIFK joutui tyytym√§√§n tasatulokseen 4‚Äď4 Kolmosessa pelaavan vastustajansa kanssa. Toisessa ottelussa VIFK k√§rsi 2‚Äď0-tappio Kokkolan Palloveikkojen vieraana Kipparihallissa.

Oman mausteensa sunnuntain otteluun tuo myös se, että Vasa IFK on TamU-kapteeni Eetu Rahkolan kasvattajaseura, jossa hän pelasi 7-vuotiaasta lähiten yhteensä 14 vuoden ajan. Rahkola ei kuitenkaan ole vielä toipunut loukkaantumisestaan niin, että voisi pelata sunnuntain ottelussa.

”Ensimm√§inen todellinen mittari meid√§n joukkueelle”, luonnehtii p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§kin sunnuntain ottelua. ”Hieno fiilis p√§√§st√§ taas pelaamaan. Saadaan hyv√§√§ tietoa miss√§ menn√§√§n t√§ll√§ hetkell√§.”

”Reeneiss√§ ollaan p√§√§sty pikkuhiljaa keskittym√§√§n meid√§n pelaamiseen, mutta nyt p√§√§st√§√§n reenaamaan sit√§ pelin muodossa ja koko kent√§ll√§. Tottakai haasteen reenaamiseen tuo se, ett√§ ei ole koko kentt√§√§ k√§yt√∂ss√§, ja mittasuhteet v√§√§ristyv√§t eri pelimuodoissa. Juuri t√§m√§n takia harjoituspelej√§ pelataan paljon, mik√§ on t√§rke√§√§ kun kuitenkin joukkue on taas uusiutunut viime kaudesta paljon”, avaan p√§√§valmentaja M√§kel√§ harjoituskauden tekemist√§.

”VIFK-peli antaa meille hyv√§n mahdollisuuden kehitt√§√§ pelaamistamme ja pyrimmekin keskittym√§√§n muutamaan t√§rke√§√§n osa-alueeseen. Joukkue rupeaa my√∂s tervehtym√§√§n hyv√§√§ vauhtia. Poissa ovat viel√§ Saaren veljekset, joista Matti l√§henee pelikuntoa, sek√§ Eetu Rahkola ja Mehdi Fennane. Meill√§ on uusi hy√∂kk√§√§j√§ testiss√§, ja h√§net n√§hd√§√§n my√∂s sunnuntain peliss√§”, M√§kel√§ paljastaa.

Ottelussa on ensimmäistä kertaa tänä talvena paikalla myös fanituotteiden myynti. Huivien ja t-paitojen lisöksi tarjolla on myös Hiekalta Kakkoseen -kirjoja.

Ottelusta tehdään testilähetys TamU-TV:ssä. Uutta kalustoa hankkinut TamU-TV:n tuotantotiimi ei lupaa mitään, mutta jos kaikki sujuu kuten on suunniteltu, luvassa on esimakua tulevan kauden uusista metkuista. Kannattaa siis sunnuntaina virittää selain tuttuun osoitteeseen tampereunited.fi/tamu-tv. Jos kaikki menee suunnitellusti, lähetys alkaa klo 17.30, jolloin studioisäntänä toimii Tarmo Lyytikäinen ja asiantuntijoina toimivat Ilkka Innola ja Elina Vainikainen. Selostamossa äänessä on tuttu sinivihreä ääni Manu Haapalainen ja kommentaattorina Joonas Niemelä.

Itse ottelu potkaistaan käyntiin Pirkkahallissa sunnuntaina klo 18.15 ja siihen on vapaa pääsy. Tervetuloa!