Uusi sopimus­pelaaja Iikka Häkkinen haluaa eteenpäin urallaan

10/12/2020
Uutinen

Tryouttien kautta löytyneiden pelaajien sopimusuutiset saavat jatkoa, kun 22-vuotias hyökkääjä Iikka Häkkinen siirtyy TamU-paitaan Nokian Palloseurasta. Sopimus kattaa kauden 2021 ja sisältää seuran option lisävuodesta.

Tarkkamuistisimmat TamU-kannattajat saattavat muistaa NoPSin hyökkäyksestä kolossimaisen hyökkääjän, joka kirjautti lähes täydet minuutit kahdessa keskinäisessä ottelussa. Nyt Iikka Häkkinen on siirtynyt Sinipaitaan.

”Halusin joukkueeseen, jolla on selkeät tavoitteet mennä eteenpäin, ja jonka toiminta on näiden tavoitteiden mukaista”, Häkkinen kommentoi siirtoaan.

Junioriuransa Häkkinen pelasi Mikkelin Palloilijoissa pikkunassikasta aina A-juniorien SM-sarjaan asti. Edustusjoukkueessa silloin 18-vuotiaalle juniorille kertyi peliaikaa neljässä Kakkosen pelissä kaudella 2016.

Juniorivuosien jälkeen pelit jatkuivat mikkeliläisessä Savilahden Urheilijoissa, jossa Häkkinen paukutti kymmenen maalia yhdessätoista Kaakon Kolmosen pelissä. Mikkelistä Häkkisen tie vei opintojen myötä Tampereelle ja joukkueeksi valikoitui NoPS. Nokialaisten riveissä Häkkinen teki seitsemän maalia viimeisten kahden kauden aikana.

Peräti 196-senttisen Häkkisen vahvuuksia on pääpelivoima sekä laukaukset molemmilla jaloilla.

”Osaan myös hyödyntää hyvin kokoani pallon suojaamisessa ja kaksinkamppailutilanteissa”, Häkkinen kertoo.

Ensi kauden tavoitteiden suhteen ei tarvitse paljoa pohdiskella.

”Päätavoitteina ensi kaudelle ovat tottakai lohkovoitto ja sarjanousu. Henkilökohtaisina tavoitteina on päästä hyvin sisään joukkueen pelityyliin ja sitä kautta pelaamaan mahdollisimman paljon.”

”Maaleja on luvassa!” Häkkinen lähettää terveiset kannattajille.

Juoksuvoimainen targetpelaaja

Iikka Häkkinen on Tampere Unitedin toinen sopimuspelaaja tryoutin kautta. Itse tryoutille ilmoittautunut Häkkinen oli päävalmentaja Jukka Listenmaalle entuudestaan jo seurattu pelaaja.

”Olen seurannut Iikkaa jo muutaman vuoden ajan. Hän on targettyyppinen pelaajaa, mutta pystyy silti juoksemaan. Hieman erilainen pelaajatyyppi kuin sitten vaikkapa Roope Kostiainen, joka meiltä jo löytyy”, Listenmaa puntaroi.

Pituus ja juoksuvoima nousevat esille useampaan kertaan, kun Listenmaa arvioi Häkkisen ominaisuuksia. Lisäksi hän mainitsee myös vahvan jalan.

”Hänellä on todella kova potku. Kunhan saamme sen vielä kohdistumaan tolppien väliin, niin hyvä tulee.”

Tampere United aloittaa harjoitusottelunsa tulevana sunnuntaina ACE:a vastaan Kaupissa ottelussa, joka pelataan ilman yleisöä. Lisää sopimusuutisointeja voidaan odottaa vielä ennen tuon ottelun alkamista.

Myös kausikorttimyynti käy edelleen kuumana, sillä alennuskampanja jatkuu joulukuun loppuun asti. Kampanjan ajan kausikortin hinta on vain 40 €, ja Lisäksi myynnissä on naisten edustusjoukkueen tukikausikortteja 15 €:n hintaan. Molemmat kausikortit yhdessä maksavat vain 50 €. Tule ostoksille: tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv
Panu Väliaho, h

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49