10.12.2020

 
 

Uusi sopimus­pelaaja Iikka H√§kkinen haluaa eteenp√§in urallaanTryouttien kautta löytyneiden pelaajien sopimusuutiset saavat jatkoa, kun 22-vuotias hyökkääjä Iikka Häkkinen siirtyy TamU-paitaan Nokian Palloseurasta. Sopimus kattaa kauden 2021 ja sisältää seuran option lisävuodesta.

Tarkkamuistisimmat TamU-kannattajat saattavat muistaa NoPSin hyökkäyksestä kolossimaisen hyökkääjän, joka kirjautti lähes täydet minuutit kahdessa keskinäisessä ottelussa. Nyt Iikka Häkkinen on siirtynyt Sinipaitaan.

”Halusin joukkueeseen, jolla on selke√§t tavoitteet menn√§ eteenp√§in, ja jonka toiminta on n√§iden tavoitteiden mukaista”, H√§kkinen kommentoi siirtoaan.

Junioriuransa Häkkinen pelasi Mikkelin Palloilijoissa pikkunassikasta aina A-juniorien SM-sarjaan asti. Edustusjoukkueessa silloin 18-vuotiaalle juniorille kertyi peliaikaa neljässä Kakkosen pelissä kaudella 2016.

Juniorivuosien jälkeen pelit jatkuivat mikkeliläisessä Savilahden Urheilijoissa, jossa Häkkinen paukutti kymmenen maalia yhdessätoista Kaakon Kolmosen pelissä. Mikkelistä Häkkisen tie vei opintojen myötä Tampereelle ja joukkueeksi valikoitui NoPS. Nokialaisten riveissä Häkkinen teki seitsemän maalia viimeisten kahden kauden aikana.

Peräti 196-senttisen Häkkisen vahvuuksia on pääpelivoima sekä laukaukset molemmilla jaloilla.

”Osaan my√∂s hy√∂dynt√§√§ hyvin kokoani pallon suojaamisessa ja kaksinkamppailutilanteissa”, H√§kkinen kertoo.

Ensi kauden tavoitteiden suhteen ei tarvitse paljoa pohdiskella.

”P√§√§tavoitteina ensi kaudelle ovat tottakai lohkovoitto ja sarjanousu. Henkil√∂kohtaisina tavoitteina on p√§√§st√§ hyvin sis√§√§n joukkueen pelityyliin ja sit√§ kautta pelaamaan mahdollisimman paljon.”

”Maaleja on luvassa!” H√§kkinen l√§hett√§√§ terveiset kannattajille.

Juoksuvoimainen targetpelaaja

Iikka Häkkinen on Tampere Unitedin toinen sopimuspelaaja tryoutin kautta. Itse tryoutille ilmoittautunut Häkkinen oli päävalmentaja Jukka Listenmaalle entuudestaan jo seurattu pelaaja.

”Olen seurannut Iikkaa jo muutaman vuoden ajan. H√§n on targettyyppinen pelaajaa, mutta pystyy silti juoksemaan. Hieman erilainen pelaajatyyppi kuin sitten vaikkapa Roope Kostiainen, joka meilt√§ jo l√∂ytyy”, Listenmaa puntaroi.

Pituus ja juoksuvoima nousevat esille useampaan kertaan, kun Listenmaa arvioi Häkkisen ominaisuuksia. Lisäksi hän mainitsee myös vahvan jalan.

”H√§nell√§ on todella kova potku. Kunhan saamme sen viel√§ kohdistumaan tolppien v√§liin, niin hyv√§ tulee.”

Tampere United aloittaa harjoitusottelunsa tulevana sunnuntaina ACE:a vastaan Kaupissa ottelussa, joka pelataan ilman yleisöä. Lisää sopimusuutisointeja voidaan odottaa vielä ennen tuon ottelun alkamista.

My√∂s kausikorttimyynti k√§y edelleen kuumana, sill√§ alennuskampanja jatkuu joulukuun loppuun asti. Kampanjan ajan kausikortin hinta on vain 40 ‚ā¨, ja Lis√§ksi myynniss√§ on naisten edustusjoukkueen tukikausikortteja 15 ‚ā¨:n hintaan. Molemmat kausikortit yhdess√§ maksavat vain 50 ‚ā¨. Tule ostoksille: tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv
Panu Väliaho, h