13.5.2020

 
 

Uusi otteluohjelma hahmottuu ‚Äď kausi­kortit myynniss√§Palloliitto on julkaissut sivustollaan Lännen lähialue B:n Kolmosen alustavan otteluohjelman runkopäivineen. Kyse on uudesta otteluohjelmasta, joka on sopeutettu siihen tosiasiaan, että kausi alkaa melkein kaksi kuukautta alunperin aiottua myöhemmin. Suurin osa peleistä on jo aseteltu tarkalle kellonlyömälle ja tietylle kentälle, sillä otteluohjelmassa on käytetty hyväksi paljolti aiemmin keväällä jo aseteltuja ottelupäiviä. Otteluohjelma on näkyvillä Palloliiton sivuilla. Muutokset ovat vielä mahdollisia, mutta lopullisesti otteluohjelma vahvistetaan näillä näkymin ensi viikolla.

Jo tässä vaiheessa on selvää, että kausi alkaa todellisella herkkupalalla, kun Ilves-Kissat vierailee Pyynikillä lauantaina 13.6. klo 17.00 alkaen pelattavassa ottelussa. Kaksi vahvinta nousijasuosikkia kohtaavat siis heti kauden ensimmäisessä ottelussa. Erikoiseksi asetelman tekee se, että joukkueet ehtivät pelata korkeintaan yhden harjoitusottelun ennen tätä tärkeää kohtaamista.

Sarjan pelimuoto on kahdentoista joukkueen yksinkertainen sarja, jonka j√§lkeen pelataan kuuden joukkueen yl√§- ja alaloppusarjat. Yksinkertaisessa sarjassa Tampere Unitedilla on viisi kotiottelua ja pahimmista kilpailijoista Ilves-Kissoilla ja PS-44:ll√§ on kuusi koti-ottelua. Jatkosarjojen otteluohjelmat tehd√§√§n tietenkin vasta yksinkertaisen sarjan p√§√§tytty√§ elokuun lopussa. Sitten sarjassa on viikon tauko, jonka j√§lkeen pelataan loput viisi kotiottelua syys-lokakuun aikana. Yhteen√§ Sinipaidoilla on siis 7‚Äď8 kotiottelua, ja kaikkiaan kauteen sis√§ltyy 16 ottelua.

”T√§ytyy olla tyytyv√§inen siihen, ett√§ Kolmonen ei j√§√§ alempien sarjojen tapaan vain yksinkertaiseksi sarjaksi. Se olisi ollut Kolmosen tasolle kilpailullisesti v√§√§r√§ ratkaisu, sill√§ t√§ss√§ sarjassa pelataan isoista asioista”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemist√∂ viitaten nousukamppailuun.

”Iso kiitos Palloliiton suuntaan siit√§, ett√§ sarjaan saatiin yl√§- ja alaloppusarjat. Normaalioloissa en haluaisi miss√§√§n nimess√§ poiketa kaksinkertaisesta sarjasta, mutta t√§ss√§ poiikkeustilanteessa 16 ottelun kausi on oikein hyv√§ kompromissi. My√∂s taloudellisesti meille on t√§rke√§√§ saada mahdollisimman monta kotiottelua”, Niemist√∂ puntaroi.

Uudessa tilanteessa my√∂s kausikorttien hinnat on p√§ivitetty. Normaalihintainen kausikortti maksaa nyt 50 ‚ā¨ ja alennusryhmien kausikortti 30 ‚ā¨. Alennusryhmi√§ ovat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. Kausikortit ovat myynniss√§ TamU-kaupassa.

Muutokset otteluohjelmaan ovat siis yhä mahdollisia ennen sen vahvistamista. Tilanteen kehittymistä voi seurata Palloliiton sivuilta, mutta ennen vahvistamispäivää kaikki tiedot ovat periaatteessa alustavia.