18.1.2019

 
 

Uusi hallitus järjestäytyiSyyskokouksessa valittu uusi Tampere Unitedin hallitus järjestäytyi vuoden ensimmäisenä lauantaina. Uudessa vuoden 2019 hallituksessa on jonkin verran vaihtuvuutta, kun kaksi pitkäaikaista jäsentä on jäänyt pois ja kolme uutta on tullut tilalle.

Tampere Unitedin hallituksesta jäivät vuoden 2018 jälkeen sivuun yhteensä kymmenen vuotta mukana ollut Ville Halmes sekä viimeiset kolme vuotta hallituksessa istunut Mikko Jokela. Jokelan rooli on kuitenkin yhä suuri kauden 2019 edustusjoukkueen rakentamisessa.

Vuoden 2019 ensimmäisessä kokouksessa määriteltiin niin vanhoille kuin uusillekin hallituksen jäsenille roolit sekä vastuualueet uudessa hallituksessa. Puheenjohtajana jatkaa syyskokouksen valitsemana Heikki Wilen. Wilen toimii puheenjohtajan velvollisuuksien lisäksi lähellä edustusjoukkuetta ja vastaa strategian mukaisesta seurakehityksestä. Varapuheenjohtajana jatkaa Antti Niemistö. Niemistön suurin työmaa on ottelutapahtumien järjestämisessä. Lisäksi hänellä on aktiivinen rooli seuran viestinnässä.

Varsinaisina jäseninä hallituksessa jatkavat Tommi Kauppinen, Markus Kyöstäjä ja Jarno Koskinen. Kauppisen uusi hallitus valitsi seuran rahastonhoitajaksi. Kyöstäjän vastuualueena on seuran juniorit ja Koskisella puolestaan jatkuvasti kehittyvät Tampere Unitedin fanituotteet.

Uusina varsinaisina jäseninä mukaan liittyvät Harri Karvinen ja Tarmo Lyytikäinen. Karvisen vastuualueena on myynti ja Lyytikäinen puolestaan ottaa isompaa roolia seuran viestinnästä, vapauttaen samalla varapuheenjohtaja Niemistön käsiä yhä laadukkaampien ottelutapahtumien järjestämiseen.

Uudessa vuoden 2019 hallituksessa on kaksi varajäsentä. Henrik Hiekkataipale jatkaa työskentelyään Tampere Unitedin naisjalkapallon parissa. Uutena varajäsenenä mukaan tulee Matti Malinen, joka on samalla myös uuden hallituksen sihteeri.

Puheenjohtaja Heikki Wilenin kertoo alkaneen vuoden olevan haasteellinen ja korostaa samalla toimivan hallituksen merkitystä näihin haasteisiin tarttumisessa.

”Kuluva vuosi tulee olemaan haasteellinen seurallemme monella tavalla. Strategian mukaisesti seuran toimintatavat kaipaavat remonttia, ja n√§m√§ muutokset ulottuvat aina miesten edustusjoukkueesta, siihen nuorimpaan ik√§luokkaan kaupunginosatoiminnassamme”, Wilen kartoittaa tulevaa.

”Seuramme l√§hitulevaisuuden suunnitelmat on nivottu yhteen seuramme strategiaan ja k√§ymme nyt toista vuotta t√§m√§n strategian viitoittamalla tiell√§. Lopputuloksena pit√§isi olla tehokkaasti ja yhten√§isesti toimiva jalkapalloseura, jonka pohjalta pystyt√§√§n my√∂hemmin rakentamaan entist√§ suurempaa kasvua ja viel√§ parempaa yhteis√∂llisyytt√§ seuramme ymp√§rille”, Wilen jatkaa.

”Kaikessa on kuitenkin kyse tekemisest√§. Tekemisen viitoittajana seuran hallituksella on t√§rke√§ rooli”, Wilen painottaa.

Uudet tekijät tarttuvat innolla haasteisiin

Kehittymistä ja kasvua ei voida saada ilman resursseja ja resurssit vaativat puolestaan rahaa. Rahan saamiseksi myynnillä on valtava rooli, ja myyntiryhmää vetävällä seuran hallituksen jäsenellä Harri Karvisella on siinä iso tontti hoidettavanaan.

”TamUn 20-vuotinen tarina on se, mik√§ kiinnostaa yhteisty√∂kumppaneita. Uskon ett√§ yritykset haluat olla mukana siin√§ positiivisessa ilmi√∂ss√§, joka l√§htee seuran fanien lujasta uskosta olla ja tehd√§ yhdess√§ jotain suurta, yhdess√§ kohti Ykk√∂st√§”, Karvinen avaa Tampere Unitedia myyntituotteena yritysten silmiss√§.

Karvisella on vahvaa myyntitaustaa keikkamyynnistä suomalaisille rock-bändeille. TamUn pelejä hän on seurannut aktiivisesti Vitosesta alkaen, mutta ensimmäiset muistot seurasta ovat toki kauempaa.

”Ensimm√§inen n√§kem√§ni TamUn matsi taisi olla Ratinassa Laziota vastaan. Mieleen j√§i erityisesti Kari Sainion tiukka puolustaminen italialaisia vastaan. Sittemmin TamU-K:n pelej√§ aloin seuraamaan Pyynikill√§, kun seura oli Vitosessa ja sen j√§lkeen muut suomalaiset pelit ja seurat eiv√§t juuri ole kiinnostaneet. Seuran toimintaan l√§hdin elokuussa 2017″, Karvinen kertaa.

Toinen uusi varsinainen jäsen Tarmo Lyytikäinen on TamU-yleisölle parhaiten tuttu TamU-TV:n kautta. Lyytikäisellä on kuitenkin pitkä historia seuran kannattajana aina Tampere Unitedin ensimmäisestä kaudesta 1999 alkaen.

”Vuoden 2011 tapahtumien j√§lkeen olen halunnut olla siell√§ miss√§ koen pystyv√§ni parhaiten auttamaan rakasta seuraani. Alkuun t√§m√§ tarkoitti laulamista Sinipaidoille yhdess√§ Sinikaartin kanssa, sittemmin TamU-TV:n tekemist√§. Nyt koen, ett√§ on oikea aika siirty√§ seuran p√§√§t√∂ksenteon ytimeen. El√§mme haastavia aikoja t√§ll√§ hetkell√§, mutta uskon vahvasti siihen, ett√§ kun teemme nyt t√§m√§n vuosikymmenen lopussa asiat oikein, niin tuo ty√∂ palkitaan seuraavalla vuosikymmenell√§”, Lyytik√§inen py√∂rittelee p√§√§t√∂st√§√§n l√§hte√§ mukaan hallitustoimintaan.

”Olen erityisen iloinen siit√§, ett√§ meill√§ on t√§ss√§ hallituksessa niin monta henkil√∂√§, jotka ovat tulleet seuran pariin kannattajakatsomon kautta. Hallitusty√∂ pit√§√§ sis√§ll√§√§n v√§lill√§ ik√§vi√§kin p√§√§t√∂ksi√§, jossa hyv√§√§ ratkaisua ei aina vain yksinkertaisesti ole olemassa. Silloin on hyvin t√§rke√§√§, ett√§ kannattajataustaiset ihmiset tekev√§t kannattajien seuran p√§√§t√∂ksi√§”, Lyytik√§inen jatkaa.

Yksi tällaisen taustan omaava henkilö on seuran uusi varajäsen ja sihteeri Matti Malinen. Myös Malinen on innolla mukana uudessa hallituksessa.

”Kun puheenjohtaja pyysi mukaan, niin siit√§ oli vaikea kielt√§yty√§. Oman roolini n√§en muuta hallitusta tukevana. Sihteerin t√∂ihin kuuluu digipaperity√∂t, ja uskon kehittyv√§ni niiss√§ asioissa vuoden aikana. My√∂s itse hallitusty√∂skentelyst√§ on mukava saada kokemusta. Roolini varmasti s√§ilyy yleismiehen√§, joka avustaa asioissa‚ÄĚ, Malinen kertoo.

Myös Malinen näkee hallitustyön mahdollisuutena tuoda kannattajien ääntä kuuluviin.

”Kannattajana toivoisin pystyv√§ni tuomaan muiden kannattajien n√§kemyksi√§ esille, vaikka en mik√§√§n virallinen edustaja olekaan”, Malinen jatkaa.

Tampere Unitedin hallitus kokoontuu pääsääntöisesti kerran kalenterikuukaudessa, ja lisäksi hallituksen jäsenet viestivät seuran asioista lähes päivittäin. Hallituksen yhteystiedot löytyvät omalta sivultaan, ja seuran jäsenten ja muiden seuran toiminnasta kiinnostuneiden yhteydenotot ovat aina tervetulleita.