Uusi hallitus järjestäytyi

18/01/2019
Uutinen

Syyskokouksessa valittu uusi Tampere Unitedin hallitus järjestäytyi vuoden ensimmäisenä lauantaina. Uudessa vuoden 2019 hallituksessa on jonkin verran vaihtuvuutta, kun kaksi pitkäaikaista jäsentä on jäänyt pois ja kolme uutta on tullut tilalle.

Tampere Unitedin hallituksesta jäivät vuoden 2018 jälkeen sivuun yhteensä kymmenen vuotta mukana ollut Ville Halmes sekä viimeiset kolme vuotta hallituksessa istunut Mikko Jokela. Jokelan rooli on kuitenkin yhä suuri kauden 2019 edustusjoukkueen rakentamisessa.

Vuoden 2019 ensimmäisessä kokouksessa määriteltiin niin vanhoille kuin uusillekin hallituksen jäsenille roolit sekä vastuualueet uudessa hallituksessa. Puheenjohtajana jatkaa syyskokouksen valitsemana Heikki Wilen. Wilen toimii puheenjohtajan velvollisuuksien lisäksi lähellä edustusjoukkuetta ja vastaa strategian mukaisesta seurakehityksestä. Varapuheenjohtajana jatkaa Antti Niemistö. Niemistön suurin työmaa on ottelutapahtumien järjestämisessä. Lisäksi hänellä on aktiivinen rooli seuran viestinnässä.

Varsinaisina jäseninä hallituksessa jatkavat Tommi Kauppinen, Markus Kyöstäjä ja Jarno Koskinen. Kauppisen uusi hallitus valitsi seuran rahastonhoitajaksi. Kyöstäjän vastuualueena on seuran juniorit ja Koskisella puolestaan jatkuvasti kehittyvät Tampere Unitedin fanituotteet.

Uusina varsinaisina jäseninä mukaan liittyvät Harri Karvinen ja Tarmo Lyytikäinen. Karvisen vastuualueena on myynti ja Lyytikäinen puolestaan ottaa isompaa roolia seuran viestinnästä, vapauttaen samalla varapuheenjohtaja Niemistön käsiä yhä laadukkaampien ottelutapahtumien järjestämiseen.

Uudessa vuoden 2019 hallituksessa on kaksi varajäsentä. Henrik Hiekkataipale jatkaa työskentelyään Tampere Unitedin naisjalkapallon parissa. Uutena varajäsenenä mukaan tulee Matti Malinen, joka on samalla myös uuden hallituksen sihteeri.

Puheenjohtaja Heikki Wilenin kertoo alkaneen vuoden olevan haasteellinen ja korostaa samalla toimivan hallituksen merkitystä näihin haasteisiin tarttumisessa.

”Kuluva vuosi tulee olemaan haasteellinen seurallemme monella tavalla. Strategian mukaisesti seuran toimintatavat kaipaavat remonttia, ja nämä muutokset ulottuvat aina miesten edustusjoukkueesta, siihen nuorimpaan ikäluokkaan kaupunginosatoiminnassamme”, Wilen kartoittaa tulevaa.

”Seuramme lähitulevaisuuden suunnitelmat on nivottu yhteen seuramme strategiaan ja käymme nyt toista vuotta tämän strategian viitoittamalla tiellä. Lopputuloksena pitäisi olla tehokkaasti ja yhtenäisesti toimiva jalkapalloseura, jonka pohjalta pystytään myöhemmin rakentamaan entistä suurempaa kasvua ja vielä parempaa yhteisöllisyyttä seuramme ympärille”, Wilen jatkaa.

”Kaikessa on kuitenkin kyse tekemisestä. Tekemisen viitoittajana seuran hallituksella on tärkeä rooli”, Wilen painottaa.

Uudet tekijät tarttuvat innolla haasteisiin

Kehittymistä ja kasvua ei voida saada ilman resursseja ja resurssit vaativat puolestaan rahaa. Rahan saamiseksi myynnillä on valtava rooli, ja myyntiryhmää vetävällä seuran hallituksen jäsenellä Harri Karvisella on siinä iso tontti hoidettavanaan.

”TamUn 20-vuotinen tarina on se, mikä kiinnostaa yhteistyökumppaneita. Uskon että yritykset haluat olla mukana siinä positiivisessa ilmiössä, joka lähtee seuran fanien lujasta uskosta olla ja tehdä yhdessä jotain suurta, yhdessä kohti Ykköstä”, Karvinen avaa Tampere Unitedia myyntituotteena yritysten silmissä.

Karvisella on vahvaa myyntitaustaa keikkamyynnistä suomalaisille rock-bändeille. TamUn pelejä hän on seurannut aktiivisesti Vitosesta alkaen, mutta ensimmäiset muistot seurasta ovat toki kauempaa.

”Ensimmäinen näkemäni TamUn matsi taisi olla Ratinassa Laziota vastaan. Mieleen jäi erityisesti Kari Sainion tiukka puolustaminen italialaisia vastaan. Sittemmin TamU-K:n pelejä aloin seuraamaan Pyynikillä, kun seura oli Vitosessa ja sen jälkeen muut suomalaiset pelit ja seurat eivät juuri ole kiinnostaneet. Seuran toimintaan lähdin elokuussa 2017″, Karvinen kertaa.

Toinen uusi varsinainen jäsen Tarmo Lyytikäinen on TamU-yleisölle parhaiten tuttu TamU-TV:n kautta. Lyytikäisellä on kuitenkin pitkä historia seuran kannattajana aina Tampere Unitedin ensimmäisestä kaudesta 1999 alkaen.

”Vuoden 2011 tapahtumien jälkeen olen halunnut olla siellä missä koen pystyväni parhaiten auttamaan rakasta seuraani. Alkuun tämä tarkoitti laulamista Sinipaidoille yhdessä Sinikaartin kanssa, sittemmin TamU-TV:n tekemistä. Nyt koen, että on oikea aika siirtyä seuran päätöksenteon ytimeen. Elämme haastavia aikoja tällä hetkellä, mutta uskon vahvasti siihen, että kun teemme nyt tämän vuosikymmenen lopussa asiat oikein, niin tuo työ palkitaan seuraavalla vuosikymmenellä”, Lyytikäinen pyörittelee päätöstään lähteä mukaan hallitustoimintaan.

”Olen erityisen iloinen siitä, että meillä on tässä hallituksessa niin monta henkilöä, jotka ovat tulleet seuran pariin kannattajakatsomon kautta. Hallitustyö pitää sisällään välillä ikäviäkin päätöksiä, jossa hyvää ratkaisua ei aina vain yksinkertaisesti ole olemassa. Silloin on hyvin tärkeää, että kannattajataustaiset ihmiset tekevät kannattajien seuran päätöksiä”, Lyytikäinen jatkaa.

Yksi tällaisen taustan omaava henkilö on seuran uusi varajäsen ja sihteeri Matti Malinen. Myös Malinen on innolla mukana uudessa hallituksessa.

”Kun puheenjohtaja pyysi mukaan, niin siitä oli vaikea kieltäytyä. Oman roolini näen muuta hallitusta tukevana. Sihteerin töihin kuuluu digipaperityöt, ja uskon kehittyväni niissä asioissa vuoden aikana. Myös itse hallitustyöskentelystä on mukava saada kokemusta. Roolini varmasti säilyy yleismiehenä, joka avustaa asioissa”, Malinen kertoo.

Myös Malinen näkee hallitustyön mahdollisuutena tuoda kannattajien ääntä kuuluviin.

”Kannattajana toivoisin pystyväni tuomaan muiden kannattajien näkemyksiä esille, vaikka en mikään virallinen edustaja olekaan”, Malinen jatkaa.

Tampere Unitedin hallitus kokoontuu pääsääntöisesti kerran kalenterikuukaudessa, ja lisäksi hallituksen jäsenet viestivät seuran asioista lähes päivittäin. Hallituksen yhteystiedot löytyvät omalta sivultaan, ja seuran jäsenten ja muiden seuran toiminnasta kiinnostuneiden yhteydenotot ovat aina tervetulleita.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa