Unitedin valmennus­nelikko jatkaa kokonaisuudessaan kaudella 2021

18/08/2020
Uutinen

Tampere United on päättänyt käyttää päävalmentaja Jukka Listenmaan sekä valmentaja Weeti Teron sopimuksissa olleet optiot kaudesta 2021. Kun myös maalivahtivalmentajille eli Juha Seppälälle ja Jussi Siltaselle saatiin sorvattua myös seuraavan kauden kattavat sopimukset, tarkoittaa tämä sitä, että TamUn valmennus jatkaa kokonaisuudessaan samanlaisena myös tulevalla kaudella.

Kolmosen alkusarjan otteluiden lähentyessä loppuaan on Tampere United tehnyt tärkeitä kiinnityksiä jo tulevaisuuteen. Valmentajat Jukka Listenmaa, Weeti Tero, Juha Seppälä ja Jussi Siltanen vastaavat edustusjoukkueen valmennuksesta myös tulevalla kaudella. Nyt solmitut sopimukset käynnistävätkin toden teolla kauden 2021 rakentamisen. Myös kaikki huoltajat ja joukkueenjohtajat jatkavat edustusjoukkueen taustalla myös ensi kaudella. Näin sinivihreän yhteisön lippulaivan ympärille on saatu kaivattua jatkuvuutta.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa on mielissään, että sopimusasia on selvillä varhaisessa vaiheessa.

”Olen erittäin tyytyväinen siihen, että jatko tuli. Olen tässä nyt aika monelle sanonut, että olen vuonna 1988 tehnyt ensimmäisen pelaajasopimukseni, ja ikinä ennen en ole elokuussa tiennyt missä seuraavana vuonna vaikutan. Nyt on siis aika ihanteellinen tilanne, ettei tarvitse stressata sellaisia asioita”, Listenmaa avaa tuntojaan jatkosopimuksesta.

Listenmaalla on yhä tuoreessa muistissa, kuinka vaikeasta tilanteesta joukkuetta lähdettiin vajaa vuosi sitten tälle kaudelle rakentamaan.

”Toivottavasti saamme tällä kertaa sen ensi kesän rungon aikaisemmin jalkeille ja harjoittelemaan talvesta asti sillä porukalla. Uskon, että tulos on tuolloin parempi. Pelaajat ovat tässä oppineet minun tapani ja minä heidän. Olen myös oppinut Weetin sekä (joukkueenjohtaja) Eemeli Peltosen tavat toimia. Kaiken aloittaminen tulee olemaan niin paljon helpompaa kuin vuosi sitten.”

Toimintatapojen tuntemisen sekä jatkuvuuden tärkeyttä korostaa myös Weeti Tero.

”Hyvillä mielin olen tästä, kun tietää jo tässä vaiheessa mitä tekee ensi kaudella. Tämä oli itselleni se ensimmäinen vaihtoehto ja tämä kausi on mennyt meillä hyvin taustojen keskuudessa. Listenmaa on antanut minulle paljon vastuuta ja olen saanut olla paljon muutakin kuin pelkkä tötsien kerääjä”, Tero kiittelee.

Tero toimii myös kakkosjoukkueen päävalmentajana ja antaa tunnustusta yhteistyön toimivuudelle tuon joukkueen ja edustusjoukkueen välillä.

”Meillä on hyvä yhteistyö näiden joukkueiden välillä. Ilman tuota kakkosjoukkue olisi jopa aika hädässä, kun pelaajia ei siellä omasta takaa liikaa ole. Täytyy siitä olla kiitollinen Listenmaalle, että antaa pelaajia sinne käyttöön. Olemme pyrkineet siihen, että jokaiselle tulee peli per viikko tahti ja tässä ollaan myös aika hyvin onnistuttu.”

Kokonaisuudessaan Weeti Tero katsoo luottavaisin mielin kautta 2021.

”Nyt saadaan keskittyä ihan tähän meidän päivittäiseen tekemiseen ja voidaan hyvillä mielin siirtää katseet seuraavaan kauteen, kun se aika koittaa. Meillä on tässä nyt hyvä pohja minkä päälle voimme alkaa rakentamaan.”

Seppälä ja Siltanen ovat löytäneet yhteisen sävelen

Kulunut kausi on ollut Jukka Listenmaan tavoin ensimmäinen maalivahtivalmentaja Juha Seppälälle Tampere Unitedissa.

”Oma fiilikseni on ollut suoraan sanottuna tuloksellisesti heikon alkukauden jälkeen, että tämä homma pitää hoitaa maalin. Että tähän tämä ei saa jäädä”, Seppälä kiteyttää.

”Kaiken järjen mukaan meillä on tässä nyt jo runko mihin sitä ensi kautta rakentaa. Tätä kautta lähdettiin niin atomeista rakentamaan kuin vain voi olla. Ihan mahdoton hommahan tästä olisi nyt ollut hypätä sivuun”, jatkaa Seppälä.

Erityisen vaikuttunut Seppälä sanoo olleensa siitä yhteisöstä mitä hän on kuluvan vuoden aikana TamUn ympärillä nähnyt.

”Tulin kuitenkin tänne seuran ulkopuolelta, niin se on ollut hienoa huomata, kuinka mukavaa täällä on tehdä töitä. Se on ollut iso asia, ja on ollut upeaa myös huomata, kuinka paljon tässä on joukkueen ja taustojen lisäksi ihmisiä, jotka tekevät tätä sydämellä ja rakkaudella. Puheenjohtaja Antti Niemistöllekin totesin, kun sopimuksesta juteltiin, että ei minua henkilökohtaisesti niin paljon harmittaneet ne meidän alkukauden tulokset, vaan enemmänkin teki pahaa niiden ihmisten puolesta, joiden näet täällä treenien yhteydessä jo edellisenä iltana pystyttävän telttaa seuraavan päivän peliä varten. Turhautti, kun ei pystytty antamaan yhtään mitään takaisin.”

Juha Seppälä on jakanut maalivahtivalmennusvastuun tällä kaudella Jussi Siltasen kanssa. Ensimmäistä yhteistä vuotta Seppälä kuvailee hedelmälliseksi.

”Mielestäni se on toiminut meidän välillämme hyvin. Sen voi vielä erikseen sanoa, että jos Jussin kanssa ei tule toimeen, niin silloin pitää katsoa peiliin. Eihän sen helpompaa kaveria ole tehdä töitä kuin Jussi.”

Myös Siltanen on innoissaan jatkosta ja kokee, että on mennyt tämän vuoden aikana eteenpäin valmentajana.

”Onhan se kiva saada tässä jatkaa. Meillä on tässä hyvä porukka ja kaikki toimii”, Siltanen aloittaa.

”Juha meillä käytännössä pääsääntöisesti suunnittelee treenit, mutta mietimme niitä myös yhdessä ja suunnittelen minäkin niitä. Hyvin on toiminut oikeastaan alusta alkaen. Olen saanut tosi paljon Juhan kautta uusia juttuja ja päässyt oppimaan vierestä. Tietotaitoni on karttunut huomattavasti”, jatkaa Siltanen.

Kaudelle 2015 TamU-K:n maalille tulleelle Jussi Siltaselle ensi kausi on järjestyksessään jo seitsemäs eri rooleissa TamUssa. Hänen mukaansa seura on mennyt tänä aikana valtavasti eteenpäin.

”Kolmosen kaudella olin vielä pelaajana, mutta kun noustiin Kakkoseen niin Mikko Mäkelä pyysi mukaan valmennushommiin. Siitä iso kiitos vielä kerran hänelle, kun luotti minuun”, Siltanen kiittelee vielä näin vuosia myöhemmin.

”On tämä muuttunut paljon ja ammattimaisempaan suuntaan. Kaikki on isompaa, seura ja sen taustat ovat menneet paljon eteenpäin.”

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2