18.8.2020

 
 

Unitedin valmennus­nelikko jatkaa kokonaisuudessaan kaudella 2021Tampere United on päättänyt käyttää päävalmentaja Jukka Listenmaan sekä valmentaja Weeti Teron sopimuksissa olleet optiot kaudesta 2021. Kun myös maalivahtivalmentajille eli Juha Seppälälle ja Jussi Siltaselle saatiin sorvattua myös seuraavan kauden kattavat sopimukset, tarkoittaa tämä sitä, että TamUn valmennus jatkaa kokonaisuudessaan samanlaisena myös tulevalla kaudella.

Kolmosen alkusarjan otteluiden lähentyessä loppuaan on Tampere United tehnyt tärkeitä kiinnityksiä jo tulevaisuuteen. Valmentajat Jukka Listenmaa, Weeti Tero, Juha Seppälä ja Jussi Siltanen vastaavat edustusjoukkueen valmennuksesta myös tulevalla kaudella. Nyt solmitut sopimukset käynnistävätkin toden teolla kauden 2021 rakentamisen. Myös kaikki huoltajat ja joukkueenjohtajat jatkavat edustusjoukkueen taustalla myös ensi kaudella. Näin sinivihreän yhteisön lippulaivan ympärille on saatu kaivattua jatkuvuutta.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa on mielissään, että sopimusasia on selvillä varhaisessa vaiheessa.

”Olen eritt√§in tyytyv√§inen siihen, ett√§ jatko tuli. Olen t√§ss√§ nyt aika monelle sanonut, ett√§ olen vuonna 1988 tehnyt ensimm√§isen pelaajasopimukseni, ja ikin√§ ennen en ole elokuussa tiennyt miss√§ seuraavana vuonna vaikutan. Nyt on siis aika ihanteellinen tilanne, ettei tarvitse stressata sellaisia asioita”, Listenmaa avaa tuntojaan jatkosopimuksesta.

Listenmaalla on yhä tuoreessa muistissa, kuinka vaikeasta tilanteesta joukkuetta lähdettiin vajaa vuosi sitten tälle kaudelle rakentamaan.

”Toivottavasti saamme t√§ll√§ kertaa sen ensi kes√§n rungon aikaisemmin jalkeille ja harjoittelemaan talvesta asti sill√§ porukalla. Uskon, ett√§ tulos on tuolloin parempi. Pelaajat ovat t√§ss√§ oppineet minun tapani ja min√§ heid√§n. Olen my√∂s oppinut Weetin sek√§ (joukkueenjohtaja) Eemeli Peltosen tavat toimia. Kaiken aloittaminen tulee olemaan niin paljon helpompaa kuin vuosi sitten.”

Toimintatapojen tuntemisen sekä jatkuvuuden tärkeyttä korostaa myös Weeti Tero.

”Hyvill√§ mielin olen t√§st√§, kun tiet√§√§ jo t√§ss√§ vaiheessa mit√§ tekee ensi kaudella. T√§m√§ oli itselleni se ensimm√§inen vaihtoehto ja t√§m√§ kausi on mennyt meill√§ hyvin taustojen keskuudessa. Listenmaa on antanut minulle paljon vastuuta ja olen saanut olla paljon muutakin kuin pelkk√§ t√∂tsien ker√§√§j√§”, Tero kiittelee.

Tero toimii myös kakkosjoukkueen päävalmentajana ja antaa tunnustusta yhteistyön toimivuudelle tuon joukkueen ja edustusjoukkueen välillä.

”Meill√§ on hyv√§ yhteisty√∂ n√§iden joukkueiden v√§lill√§. Ilman tuota kakkosjoukkue olisi jopa aika h√§d√§ss√§, kun pelaajia ei siell√§ omasta takaa liikaa ole. T√§ytyy siit√§ olla kiitollinen Listenmaalle, ett√§ antaa pelaajia sinne k√§ytt√∂√∂n. Olemme pyrkineet siihen, ett√§ jokaiselle tulee peli per viikko tahti ja t√§ss√§ ollaan my√∂s aika hyvin onnistuttu.”

Kokonaisuudessaan Weeti Tero katsoo luottavaisin mielin kautta 2021.

”Nyt saadaan keskitty√§ ihan t√§h√§n meid√§n p√§ivitt√§iseen tekemiseen ja voidaan hyvill√§ mielin siirt√§√§ katseet seuraavaan kauteen, kun se aika koittaa. Meill√§ on t√§ss√§ nyt hyv√§ pohja mink√§ p√§√§lle voimme alkaa rakentamaan.”

Seppälä ja Siltanen ovat löytäneet yhteisen sävelen

Kulunut kausi on ollut Jukka Listenmaan tavoin ensimmäinen maalivahtivalmentaja Juha Seppälälle Tampere Unitedissa.

”Oma fiilikseni on ollut suoraan sanottuna tuloksellisesti heikon alkukauden j√§lkeen, ett√§ t√§m√§ homma pit√§√§ hoitaa maalin. Ett√§ t√§h√§n t√§m√§ ei saa j√§√§d√§”, Sepp√§l√§ kiteytt√§√§.

”Kaiken j√§rjen mukaan meill√§ on t√§ss√§ nyt jo runko mihin sit√§ ensi kautta rakentaa. T√§t√§ kautta l√§hdettiin niin atomeista rakentamaan kuin vain voi olla. Ihan mahdoton hommahan t√§st√§ olisi nyt ollut hyp√§t√§ sivuun”, jatkaa Sepp√§l√§.

Erityisen vaikuttunut Seppälä sanoo olleensa siitä yhteisöstä mitä hän on kuluvan vuoden aikana TamUn ympärillä nähnyt.

”Tulin kuitenkin t√§nne seuran ulkopuolelta, niin se on ollut hienoa huomata, kuinka mukavaa t√§√§ll√§ on tehd√§ t√∂it√§. Se on ollut iso asia, ja on ollut upeaa my√∂s huomata, kuinka paljon t√§ss√§ on joukkueen ja taustojen lis√§ksi ihmisi√§, jotka tekev√§t t√§t√§ syd√§mell√§ ja rakkaudella. Puheenjohtaja Antti Niemist√∂llekin totesin, kun sopimuksesta juteltiin, ett√§ ei minua henkil√∂kohtaisesti niin paljon harmittaneet ne meid√§n alkukauden tulokset, vaan enemm√§nkin teki pahaa niiden ihmisten puolesta, joiden n√§et t√§√§ll√§ treenien yhteydess√§ jo edellisen√§ iltana pystytt√§v√§n telttaa seuraavan p√§iv√§n peli√§ varten. Turhautti, kun ei pystytty antamaan yht√§√§n mit√§√§n takaisin.”

Juha Seppälä on jakanut maalivahtivalmennusvastuun tällä kaudella Jussi Siltasen kanssa. Ensimmäistä yhteistä vuotta Seppälä kuvailee hedelmälliseksi.

”Mielest√§ni se on toiminut meid√§n v√§lill√§mme hyvin. Sen voi viel√§ erikseen sanoa, ett√§ jos Jussin kanssa ei tule toimeen, niin silloin pit√§√§ katsoa peiliin. Eih√§n sen helpompaa kaveria ole tehd√§ t√∂it√§ kuin Jussi.”

Myös Siltanen on innoissaan jatkosta ja kokee, että on mennyt tämän vuoden aikana eteenpäin valmentajana.

”Onhan se kiva saada t√§ss√§ jatkaa. Meill√§ on t√§ss√§ hyv√§ porukka ja kaikki toimii”, Siltanen aloittaa.

”Juha meill√§ k√§yt√§nn√∂ss√§ p√§√§s√§√§nt√∂isesti suunnittelee treenit, mutta mietimme niit√§ my√∂s yhdess√§ ja suunnittelen min√§kin niit√§. Hyvin on toiminut oikeastaan alusta alkaen. Olen saanut tosi paljon Juhan kautta uusia juttuja ja p√§√§ssyt oppimaan vierest√§. Tietotaitoni on karttunut huomattavasti”, jatkaa Siltanen.

Kaudelle 2015 TamU-K:n maalille tulleelle Jussi Siltaselle ensi kausi on järjestyksessään jo seitsemäs eri rooleissa TamUssa. Hänen mukaansa seura on mennyt tänä aikana valtavasti eteenpäin.

”Kolmosen kaudella olin viel√§ pelaajana, mutta kun noustiin Kakkoseen niin Mikko M√§kel√§ pyysi mukaan valmennushommiin. Siit√§ iso kiitos viel√§ kerran h√§nelle, kun luotti minuun”, Siltanen kiittelee viel√§ n√§in vuosia my√∂hemmin.

”On t√§m√§ muuttunut paljon ja ammattimaisempaan suuntaan. Kaikki on isompaa, seura ja sen taustat ovat menneet paljon eteenp√§in.”