United sai tylyn oppi­tunnin Ilveksen nuoriso-osastolta

19/01/2020
Otteluraportti

Suomen Cupin ottelut käynnistyivät Sinipaitojen osalta sunnuntaina Pirkkahallissa. Kotijoukkueena toiminut Ilveksen kakkosjoukkue oli tyly isäntä, ja lopulta parempi murskaluvuin 6–1 (4–0). Unitedin kannattajien ainoaksi ilonaiheeksi jäi joukkueen taustoihinkin kuuluvan Eemeli Peltosen puskumaali ottelun lopulla.

Suomen Cup

6 – 1

Tampere Unitedin leirissä oltiin varsin optimistisia Ilves-ottelun alla, mutta tasoero välittyi välittömästi paikan päällä olleille. Ilves otti välittömästi pallonhallinnan itselleen ja Unitedilla oli avauspuolikkaalla oikeastaan vain yksi hieman pidempi jakso, kun se sai ilvespuolustuksen epäonnistuneen purun seurauksena kulmapotkun ja sitä kautta pidettyä palloa hieman pidempään vastustajan päädyssä.

Kakkosjoukkueessa viime kaudella pelannut Moktar Lauoini pelasi piikissä.

Kotijoukkue Ilves karkasikin heti kättelyssä. Jo ottelun neljännellä minuutilla TamUn maalilla pelannut Sami Maja joutui venymään torjuntaan, mutta hyvin päivystänyt Santeri Kallio toimitti paluupallon hieman paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa maaliin ja vei Ilveksen kakkosjoukkueen johtoon.

Kapteenin nauhaa kantanut Toni Tuuri kuului jälleen Sinipaitojen parhaimmistoon.

Seuraavasta maalista olikin sitten kyseenalaisuus kaukana, kun Oiva Jukkolalle tarjoiltiin loistelias läpisyöttö keskikentältä United-puolustuksen väliin, ja Jukkola sijoitti tyylikkäästi yläkulmaan ohi vastaan rynnineen Majan. Ja pian oli tulossa lisää. Ottelun hahmoksi vapaapotkuillaan noussut Miska Rautiola pommitti vain hetkeä myöhemmin TamU-maalin rautoihin, josta pallo pomppi epäonnekkaasti maalivahti Sami Majan selästä Unitedin maaliin. Sama mies viimeisteli upealla vapaapotkullaan oikeaan yläkulmaan taukotilanteeksi 4–0.

Miska Rautiola pommittaa…
…ja pallo painuu vastustamattomasti maalin oikeaan yläkulmaan.

Toisen jakson alku ei juuri käsikirjoitusta muuttanut, siitäkään huolimatta, että TamU vietti aikaa kopissa varsin pitkään. Ilves teki kaksi maalia ensimmäiseen varttiin ja lisäsi johtonsa jo tennisnumeroiksi. Loppua kohden Ilves nosti jalkaa kaasulta ja viimeinen vartti oli jo varsin tasaväkistä pelaamista. Unitedin ottelun paras jakso palkittiin myös kavennusosumalla, kun TamUn cup-miehistöön rekisteröity joukkueenjohtaja Eemeli Peltonen puski maalin edestä Ville Vähäsen tarkan keskityksen Ilveksen maaliin.

Oskari Korpinen debytoi Tampere Unitedissa.

Loppunumerot 6–1 eivät jätä mitään seliteltävää ja tietää hikistä harjoitusviikkoa Unitedin miehistölle ennen sunnuntain TPV-ottelua. Samaan hengenvetoon on todettava, että joukkueen rakentaminen on TamUlla vielä pahasti kesken. Sopimuspelaajia on vasta kymmenen, ja heistä vain seitsemän oli mukana Ilvestä vastaan. Heidän lisäkseen cup-miehistössä on kuusi kakkosjoukkueen pelaajaa ja neljä muuta tryout-sopimuksen cupia varten tehnyttä pelaajaa. Harjoitusrinki on cup-miehistöä laajempi, ja siihen on liittymässä jälleen tällä viikolla uusia pelaajia.

Lopussa TamUkin pääsi maalin makuun. Toni Tuuri onnittelee maalin puskenutta Eemeli Peltosta.

Päävalmentajan kommentit

Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa myönsi, että tasoeron suuruus yllätti hänet sekä muun valmennusryhmän täysin.

”Kyllä se yllätti. Oli niin paljon parempi joukkue vastassa, kuin mitä odotin. Voimme kuitenkin kääntää sen niinkin päin, että Ilves oli Michelin-tason ravintolassa syömässä ja me tarjoiltiin heille koko ajan maistelumenua pöytään ja saivat sitä mitä halusivat. Me tarjosimme koko ajan prässipaikkoja heille juuri sinne, minne he niitä halusivat. Lykkäsimme toistuvasti palloa laitapakille ja silloin he tulivat kolmella miehellä päälle. Ja teimme tätä yhä uudestaan ja uudestaan”, Listenmaa tiivisti sunnuntain ottelun annin.

”Puoliajalla me kävimme tätä läpi, mutta sitten meni vain muutama minuutti ja sama homma”, manasi Listenmaa ottelun jälkeen.

United viihtyi tauolla kopissa varsin pitkään ja Listenmaan mukaan edellä mainittujen asioiden lisäksi siellä käytiin tuolloin läpi myös pelin avaamiseen liittyviä asioita.

”Lopussa pystyimme purkamaan sitä prässiä muutamaan otteeseen, mutta sen voimme nähdä myös niin päin, että eipä Ilves enää loppua kohden niin aktiivinenkaan enää ollut”, myönsi Listenmaa suoraan.

”Jää siitä viimeisestä vartista sen verran meille käteen, että se pelattiin Kolmosen tempolla, mutta oltiinhan me se ensimmäiset 75 minuuttia ihan mankelissa”, jatkoi Listenmaa.

Suomen Cup jatkuu Sinipaitojen osalta jo tulevana sunnuntaina ja tuolloin vastaan asettuu tällä kaudelle Ykkösestä sarjaporrasta alemmaksi tipahtanut paikallisvastustaja TPV.

”Se on hyvä, että päästään uudelle yritykselle heti. Hyvä joukkue sieltäkin tulee vastaan, mutta en usko, että se noin valmis joukkue on mitä nyt oli vastassa”, Jukka Listenmaa ennakoi seuraavaa ottelua.

Suomen Cup

6 – 1

( 4 – 0 )

80′ Eemeli Peltonen

Yleisöä:
170

4’ Santeri Kallio
31’ Oiva Jukkola
33’ Miska Rautiola
42’ Miska Rautiola
50’ Jesse Vuori
57’ Aleksi Toivonen

Yleisöä:
170

8 Sami Maja
3 Arttu Huovila 68'
6 Ali Aitbenzanzoun
7 Moktar Laouini 59'
9 Pyry Virtanen
10 Toni Tuuri C
13 Markus Kopf 46'
15 Tommi Sääksi
16 Severi Kankkunen
17 Oskari Korpinen
18 Mahad Hussein
21 Riku Tanila
4 Eemeli Peltonen 68'
23 Ville Vähänen 59'
29 Ville Silvennoinen 46'
14Aku Kavén
2Lauri Rasinen
4Oiva Jukkolavaihtoon 62’
6Mikke Silvennoinen
9Santeri Kalliovaihtoon 55’
10Miska Rautiola
15Aleksi Toivonen
19Jussi Yli-RajalaCvaihtoon 46’
20Luca Bergvaihtoon 46’
21Jesse Vuori
24Eelis Tallbergvaihtoon 62’
32Niko Lampinen
3Eemil Pasanenvaihdosta 46’
7Teemu Hytönenvaihdosta 55’
8Rasmus Lehtonenvaihdosta 46’
11Akseli Järvinenvaihdosta 62’
22Akseli Keso
26Santeri Pitkäkoskivaihdosta 62’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2