19.1.2020

 
 

United sai tylyn oppi­tunnin Ilveksen nuoriso-osastoltaSuomen Cupin ottelut k√§ynnistyiv√§t Sinipaitojen osalta sunnuntaina Pirkkahallissa. Kotijoukkueena toiminut Ilveksen kakkosjoukkue oli tyly is√§nt√§, ja lopulta parempi murskaluvuin 6‚Äď1 (4‚Äď0). Unitedin kannattajien ainoaksi ilonaiheeksi j√§i joukkueen taustoihinkin kuuluvan Eemeli Peltosen puskumaali ottelun lopulla.

Tampere Unitedin leirissä oltiin varsin optimistisia Ilves-ottelun alla, mutta tasoero välittyi välittömästi paikan päällä olleille. Ilves otti välittömästi pallonhallinnan itselleen ja Unitedilla oli avauspuolikkaalla oikeastaan vain yksi hieman pidempi jakso, kun se sai ilvespuolustuksen epäonnistuneen purun seurauksena kulmapotkun ja sitä kautta pidettyä palloa hieman pidempään vastustajan päädyssä.

Kakkosjoukkueessa viime kaudella pelannut Moktar Lauoini pelasi piikissä.

Kotijoukkue Ilves karkasikin heti kättelyssä. Jo ottelun neljännellä minuutilla TamUn maalilla pelannut Sami Maja joutui venymään torjuntaan, mutta hyvin päivystänyt Santeri Kallio toimitti paluupallon hieman paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa maaliin ja vei Ilveksen kakkosjoukkueen johtoon.

Kapteenin nauhaa kantanut Toni Tuuri kuului jälleen Sinipaitojen parhaimmistoon.

Seuraavasta maalista olikin sitten kyseenalaisuus kaukana, kun Oiva Jukkolalle tarjoiltiin loistelias l√§pisy√∂tt√∂ keskikent√§lt√§ United-puolustuksen v√§liin, ja Jukkola sijoitti tyylikk√§√§sti yl√§kulmaan ohi vastaan rynnineen Majan. Ja pian oli tulossa lis√§√§. Ottelun hahmoksi vapaapotkuillaan noussut Miska Rautiola pommitti vain hetke√§ my√∂hemmin TamU-maalin rautoihin, josta pallo pomppi ep√§onnekkaasti maalivahti Sami Majan sel√§st√§ Unitedin maaliin. Sama mies viimeisteli upealla vapaapotkullaan oikeaan yl√§kulmaan taukotilanteeksi 4‚Äď0.

Miska Rautiola pommittaa…

…ja pallo painuu vastustamattomasti maalin oikeaan yl√§kulmaan.

Toisen jakson alku ei juuri käsikirjoitusta muuttanut, siitäkään huolimatta, että TamU vietti aikaa kopissa varsin pitkään. Ilves teki kaksi maalia ensimmäiseen varttiin ja lisäsi johtonsa jo tennisnumeroiksi. Loppua kohden Ilves nosti jalkaa kaasulta ja viimeinen vartti oli jo varsin tasaväkistä pelaamista. Unitedin ottelun paras jakso palkittiin myös kavennusosumalla, kun TamUn cup-miehistöön rekisteröity joukkueenjohtaja Eemeli Peltonen puski maalin edestä Ville Vähäsen tarkan keskityksen Ilveksen maaliin.

Oskari Korpinen debytoi Tampere Unitedissa.

Loppunumerot 6‚Äď1 eiv√§t j√§t√§ mit√§√§n selitelt√§v√§√§ ja tiet√§√§ hikist√§ harjoitusviikkoa Unitedin miehist√∂lle ennen sunnuntain TPV-ottelua. Samaan hengenvetoon on todettava, ett√§ joukkueen rakentaminen on TamUlla viel√§ pahasti kesken. Sopimuspelaajia on vasta kymmenen, ja heist√§ vain seitsem√§n oli mukana Ilvest√§ vastaan. Heid√§n lis√§kseen cup-miehist√∂ss√§ on kuusi kakkosjoukkueen pelaajaa ja nelj√§ muuta tryout-sopimuksen cupia varten tehnytt√§ pelaajaa. Harjoitusrinki on cup-miehist√∂√§ laajempi, ja siihen on liittym√§ss√§ j√§lleen t√§ll√§ viikolla uusia pelaajia.

Lopussa TamUkin pääsi maalin makuun. Toni Tuuri onnittelee maalin puskenutta Eemeli Peltosta.

Päävalmentajan kommentit

Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa myönsi, että tasoeron suuruus yllätti hänet sekä muun valmennusryhmän täysin.

”Kyll√§ se yll√§tti. Oli niin paljon parempi joukkue vastassa, kuin mit√§ odotin. Voimme kuitenkin k√§√§nt√§√§ sen niinkin p√§in, ett√§ Ilves oli Michelin-tason ravintolassa sy√∂m√§ss√§ ja me tarjoiltiin heille koko ajan maistelumenua p√∂yt√§√§n ja saivat sit√§ mit√§ halusivat. Me tarjosimme koko ajan pr√§ssipaikkoja heille juuri sinne, minne he niit√§ halusivat. Lykk√§simme toistuvasti palloa laitapakille ja silloin he tulivat kolmella miehell√§ p√§√§lle. Ja teimme t√§t√§ yh√§ uudestaan ja uudestaan”, Listenmaa tiivisti sunnuntain ottelun annin.

”Puoliajalla me k√§vimme t√§t√§ l√§pi, mutta sitten meni vain muutama minuutti ja sama homma”, manasi Listenmaa ottelun j√§lkeen.

United viihtyi tauolla kopissa varsin pitkään ja Listenmaan mukaan edellä mainittujen asioiden lisäksi siellä käytiin tuolloin läpi myös pelin avaamiseen liittyviä asioita.

”Lopussa pystyimme purkamaan sit√§ pr√§ssi√§ muutamaan otteeseen, mutta sen voimme n√§hd√§ my√∂s niin p√§in, ett√§ eip√§ Ilves en√§√§ loppua kohden niin aktiivinenkaan en√§√§ ollut”, my√∂nsi Listenmaa suoraan.

”J√§√§ siit√§ viimeisest√§ vartista sen verran meille k√§teen, ett√§ se pelattiin Kolmosen tempolla, mutta oltiinhan me se ensimm√§iset 75 minuuttia ihan mankelissa”, jatkoi Listenmaa.

Suomen Cup jatkuu Sinipaitojen osalta jo tulevana sunnuntaina ja tuolloin vastaan asettuu tällä kaudelle Ykkösestä sarjaporrasta alemmaksi tipahtanut paikallisvastustaja TPV.

”Se on hyv√§, ett√§ p√§√§st√§√§n uudelle yritykselle heti. Hyv√§ joukkue sielt√§kin tulee vastaan, mutta en usko, ett√§ se noin valmis joukkue on mit√§ nyt oli vastassa”, Jukka Listenmaa ennakoi seuraavaa ottelua.

14 Aku Kavén
2 Lauri Rasinen
4 Oiva Jukkola vaihtoon 62’
6 Mikke Silvennoinen
9 Santeri Kallio vaihtoon 55’
10 Miska Rautiola
15 Aleksi Toivonen
19 Jussi Yli-Rajala C vaihtoon 46’
20 Luca Berg vaihtoon 46’
21 Jesse Vuori
24 Eelis Tallberg vaihtoon 62’
32 Niko Lampinen
3 Eemil Pasanen vaihdosta 46’
7 Teemu Hytönen vaihdosta 55’
8 Rasmus Lehtonen vaihdosta 46’
11 Akseli Järvinen vaihdosta 62’
22 Akseli Keso
26 Santeri Pitkäkoski vaihdosta 62’