19.1.2020

 
 

United sai tylyn oppi­tunnin Ilveksen nuoriso-osastoltaSuomen Cupin ottelut käynnistyivät Sinipaitojen osalta sunnuntaina Pirkkahallissa. Kotijoukkueena toiminut Ilveksen kakkosjoukkue oli tyly isäntä, ja lopulta parempi murskaluvuin 6–1 (4–0). Unitedin kannattajien ainoaksi ilonaiheeksi jäi joukkueen taustoihinkin kuuluvan Eemeli Peltosen puskumaali ottelun lopulla.

Tampere Unitedin leirissä oltiin varsin optimistisia Ilves-ottelun alla, mutta tasoero välittyi välittömästi paikan päällä olleille. Ilves otti välittömästi pallonhallinnan itselleen ja Unitedilla oli avauspuolikkaalla oikeastaan vain yksi hieman pidempi jakso, kun se sai ilvespuolustuksen epäonnistuneen purun seurauksena kulmapotkun ja sitä kautta pidettyä palloa hieman pidempään vastustajan päädyssä.

Kakkosjoukkueessa viime kaudella pelannut Moktar Lauoini pelasi piikissä.

Kotijoukkue Ilves karkasikin heti kättelyssä. Jo ottelun neljännellä minuutilla TamUn maalilla pelannut Sami Maja joutui venymään torjuntaan, mutta hyvin päivystänyt Santeri Kallio toimitti paluupallon hieman paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa maaliin ja vei Ilveksen kakkosjoukkueen johtoon.

Kapteenin nauhaa kantanut Toni Tuuri kuului jälleen Sinipaitojen parhaimmistoon.

Seuraavasta maalista olikin sitten kyseenalaisuus kaukana, kun Oiva Jukkolalle tarjoiltiin loistelias läpisyöttö keskikentältä United-puolustuksen väliin, ja Jukkola sijoitti tyylikkäästi yläkulmaan ohi vastaan rynnineen Majan. Ja pian oli tulossa lisää. Ottelun hahmoksi vapaapotkuillaan noussut Miska Rautiola pommitti vain hetkeä myöhemmin TamU-maalin rautoihin, josta pallo pomppi epäonnekkaasti maalivahti Sami Majan selästä Unitedin maaliin. Sama mies viimeisteli upealla vapaapotkullaan oikeaan yläkulmaan taukotilanteeksi 4–0.

Miska Rautiola pommittaa…

…ja pallo painuu vastustamattomasti maalin oikeaan yläkulmaan.

Toisen jakson alku ei juuri käsikirjoitusta muuttanut, siitäkään huolimatta, että TamU vietti aikaa kopissa varsin pitkään. Ilves teki kaksi maalia ensimmäiseen varttiin ja lisäsi johtonsa jo tennisnumeroiksi. Loppua kohden Ilves nosti jalkaa kaasulta ja viimeinen vartti oli jo varsin tasaväkistä pelaamista. Unitedin ottelun paras jakso palkittiin myös kavennusosumalla, kun TamUn cup-miehistöön rekisteröity joukkueenjohtaja Eemeli Peltonen puski maalin edestä Ville Vähäsen tarkan keskityksen Ilveksen maaliin.

Oskari Korpinen debytoi Tampere Unitedissa.

Loppunumerot 6–1 eivät jätä mitään seliteltävää ja tietää hikistä harjoitusviikkoa Unitedin miehistölle ennen sunnuntain TPV-ottelua. Samaan hengenvetoon on todettava, että joukkueen rakentaminen on TamUlla vielä pahasti kesken. Sopimuspelaajia on vasta kymmenen, ja heistä vain seitsemän oli mukana Ilvestä vastaan. Heidän lisäkseen cup-miehistössä on kuusi kakkosjoukkueen pelaajaa ja neljä muuta tryout-sopimuksen cupia varten tehnyttä pelaajaa. Harjoitusrinki on cup-miehistöä laajempi, ja siihen on liittymässä jälleen tällä viikolla uusia pelaajia.

Lopussa TamUkin pääsi maalin makuun. Toni Tuuri onnittelee maalin puskenutta Eemeli Peltosta.

Päävalmentajan kommentit

Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa myönsi, että tasoeron suuruus yllätti hänet sekä muun valmennusryhmän täysin.

”Kyllä se yllätti. Oli niin paljon parempi joukkue vastassa, kuin mitä odotin. Voimme kuitenkin kääntää sen niinkin päin, että Ilves oli Michelin-tason ravintolassa syömässä ja me tarjoiltiin heille koko ajan maistelumenua pöytään ja saivat sitä mitä halusivat. Me tarjosimme koko ajan prässipaikkoja heille juuri sinne, minne he niitä halusivat. Lykkäsimme toistuvasti palloa laitapakille ja silloin he tulivat kolmella miehellä päälle. Ja teimme tätä yhä uudestaan ja uudestaan”, Listenmaa tiivisti sunnuntain ottelun annin.

”Puoliajalla me kävimme tätä läpi, mutta sitten meni vain muutama minuutti ja sama homma”, manasi Listenmaa ottelun jälkeen.

United viihtyi tauolla kopissa varsin pitkään ja Listenmaan mukaan edellä mainittujen asioiden lisäksi siellä käytiin tuolloin läpi myös pelin avaamiseen liittyviä asioita.

”Lopussa pystyimme purkamaan sitä prässiä muutamaan otteeseen, mutta sen voimme nähdä myös niin päin, että eipä Ilves enää loppua kohden niin aktiivinenkaan enää ollut”, myönsi Listenmaa suoraan.

”Jää siitä viimeisestä vartista sen verran meille käteen, että se pelattiin Kolmosen tempolla, mutta oltiinhan me se ensimmäiset 75 minuuttia ihan mankelissa”, jatkoi Listenmaa.

Suomen Cup jatkuu Sinipaitojen osalta jo tulevana sunnuntaina ja tuolloin vastaan asettuu tällä kaudelle Ykkösestä sarjaporrasta alemmaksi tipahtanut paikallisvastustaja TPV.

”Se on hyvä, että päästään uudelle yritykselle heti. Hyvä joukkue sieltäkin tulee vastaan, mutta en usko, että se noin valmis joukkue on mitä nyt oli vastassa”, Jukka Listenmaa ennakoi seuraavaa ottelua.

14 Aku Kavén
2 Lauri Rasinen
4 Oiva Jukkola vaihtoon 62’
6 Mikke Silvennoinen
9 Santeri Kallio vaihtoon 55’
10 Miska Rautiola
15 Aleksi Toivonen
19 Jussi Yli-Rajala C vaihtoon 46’
20 Luca Berg vaihtoon 46’
21 Jesse Vuori
24 Eelis Tallberg vaihtoon 62’
32 Niko Lampinen
3 Eemil Pasanen vaihdosta 46’
7 Teemu Hytönen vaihdosta 55’
8 Rasmus Lehtonen vaihdosta 46’
11 Akseli Järvinen vaihdosta 62’
22 Akseli Keso
26 Santeri Pitkäkoski vaihdosta 62’