17.3.2017

 
 

Ulkokausi käyntiin sunnuntaina LahdessaTampere United aloittaa sunnuntaina ulkokautensa vierasottelulla FC Lahti Akatemiaa vastaan Mukkulan lämmitettävällä tekonurmella. Ulkokausi jää tällä erää toki vain yhden ottelun mittaiseksi, sillä seuraavalla viikolla edustusjoukkueen harjoitukset jatkuvat tutusti sisätiloissa Pirkkahallissa. Lahtelaiset muistetaan tammikuun alun peruuntuneesta harjoitusottelusta, mutta tällä kertaa kaikki merkit viittaavat siihen, että hiihtokaupungissa saadaan joukkue jalkeille.

Viime kaudella FC Lahti Akatemia sijoittui Kakkosen A-lohkossa tukevasti viidenneksi, joten Sinipaidat p√§√§sev√§t sunnuntaina hyv√§√§n testiin. Talvikautensa lahtelaiset avasivat tammikuun lopulla 2‚Äď1-kotivoitolla TPV:st√§, mutta t√§m√§n j√§lkeen ei ole voittoja tullut. Kuopiolainen KuFu haki vierasvoiton maalein 1‚Äď2, ottelu Kultsua vastaan p√§√§ttyi 1‚Äď1 ja FC Viikingit haki Lahdesta 0‚Äď2-voiton.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ arvioi FC Lahti Akatemian mielenkiintoiseksi vatustajaksi, vaikka my√∂nt√§√§kin ettei h√§nell√§ ole aivan tarkkoja tietoja joukkueesta. ”Saamme vastaamme hyv√§n ja rutinoituneen joukkueen kakkosen tasolta. Suurempaa tietoa ei ole lahdesta, mutta odotan aktiivista ja hyvin organisoitua joukkuetta. P√§√§semme mittaamaan j√§lleen oman tasomme. T√§rkeint√§ on pysty√§ jo saamaan tasaisempi 90-minuuttinen, ettei tule liikaa ailahtelua pelin sis√§ll√§”, M√§kel√§ pohtii.

”Joukkueen terveystilanne on parantumaan p√§in. Huonona uutisena on tullut Tero Intalan loukkaantuminen, joka pit√§√§ h√§net sivussa kuukauden. My√∂s Riku Oras, Mehdi Fennane, Lauri Saari ja Eetu Rahkola ovat sivussa sunnuntaina. Uutena mukana on Kakha Samsonia, joka tuo jo vahvaan keskikikent√§n keskustaan lis√§√§ iskukyky√§”, M√§kel√§ paljastaa.

Joukkueen kilpailutilanteesta kertoo omaa kielt√§√§n se, ett√§ nuoret Antti Haavisto sek√§ Topias J√§rvel√§ p√§√§sev√§t jo lauantaina hakemaan t√§rke√§√§ pelituntumaa Blackbirdin riveiss√§ TPT:t√§ vastaan Pirkkahallissa. ”Joukkueessa on t√§ll√§ hetkell√§ todella hyv√§ kilpailutilanne mik√§ on n√§kyy my√∂s reeneiss√§ positiivisen√§ asiana”, p√§√§valmentaja M√§kel√§ kehuukin.

Ottelu potkaistaan käyntiin Mukkulan tekonurmella Lahdessa sunnuntaina klo 15.15. Koska kentän laidalla ei ole kiinteitä katsomorakenteita, TamU-TV joutuu jättämään tämän ottelun väliin, vaikka sääennuste lupaakin ottelulle erinomaisia olosuhteita, eli nollakeliä ja auringonpaistetta. TamU-TV:n sijaan ottelun kulusta voi pysyä ajan tasalla Twitterin välityksellä.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.