Ulkokausi käyntiin sunnuntaina Lahdessa

17/03/2017
Otteluennakko

Tampere United aloittaa sunnuntaina ulkokautensa vierasottelulla FC Lahti Akatemiaa vastaan Mukkulan lämmitettävällä tekonurmella. Ulkokausi jää tällä erää toki vain yhden ottelun mittaiseksi, sillä seuraavalla viikolla edustusjoukkueen harjoitukset jatkuvat tutusti sisätiloissa Pirkkahallissa. Lahtelaiset muistetaan tammikuun alun peruuntuneesta harjoitusottelusta, mutta tällä kertaa kaikki merkit viittaavat siihen, että hiihtokaupungissa saadaan joukkue jalkeille.

Viime kaudella FC Lahti Akatemia sijoittui Kakkosen A-lohkossa tukevasti viidenneksi, joten Sinipaidat pääsevät sunnuntaina hyvään testiin. Talvikautensa lahtelaiset avasivat tammikuun lopulla 2–1-kotivoitolla TPV:stä, mutta tämän jälkeen ei ole voittoja tullut. Kuopiolainen KuFu haki vierasvoiton maalein 1–2, ottelu Kultsua vastaan päättyi 1–1 ja FC Viikingit haki Lahdesta 0–2-voiton.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä arvioi FC Lahti Akatemian mielenkiintoiseksi vatustajaksi, vaikka myöntääkin ettei hänellä ole aivan tarkkoja tietoja joukkueesta. ”Saamme vastaamme hyvän ja rutinoituneen joukkueen kakkosen tasolta. Suurempaa tietoa ei ole lahdesta, mutta odotan aktiivista ja hyvin organisoitua joukkuetta. Pääsemme mittaamaan jälleen oman tasomme. Tärkeintä on pystyä jo saamaan tasaisempi 90-minuuttinen, ettei tule liikaa ailahtelua pelin sisällä”, Mäkelä pohtii.

”Joukkueen terveystilanne on parantumaan päin. Huonona uutisena on tullut Tero Intalan loukkaantuminen, joka pitää hänet sivussa kuukauden. Myös Riku Oras, Mehdi Fennane, Lauri Saari ja Eetu Rahkola ovat sivussa sunnuntaina. Uutena mukana on Kakha Samsonia, joka tuo jo vahvaan keskikikentän keskustaan lisää iskukykyä”, Mäkelä paljastaa.

Joukkueen kilpailutilanteesta kertoo omaa kieltään se, että nuoret Antti Haavisto sekä Topias Järvelä pääsevät jo lauantaina hakemaan tärkeää pelituntumaa Blackbirdin riveissä TPT:tä vastaan Pirkkahallissa. ”Joukkueessa on tällä hetkellä todella hyvä kilpailutilanne mikä on näkyy myös reeneissä positiivisenä asiana”, päävalmentaja Mäkelä kehuukin.

Ottelu potkaistaan käyntiin Mukkulan tekonurmella Lahdessa sunnuntaina klo 15.15. Koska kentän laidalla ei ole kiinteitä katsomorakenteita, TamU-TV joutuu jättämään tämän ottelun väliin, vaikka sääennuste lupaakin ottelulle erinomaisia olosuhteita, eli nollakeliä ja auringonpaistetta. TamU-TV:n sijaan ottelun kulusta voi pysyä ajan tasalla Twitterin välityksellä.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2