Uimosille kahden vuoden jatko­sopimukset

25/10/2016
Uutinen

Valtteri ja Verneri Uimonen ovat kumpainenkin tehneet kahden vuoden mittaiset jatkosopimukset Tampere Unitedin kanssa. Veljekset kuuluvat joukkueen kokeneempaan kaartiin, ja TamUn nousu Kakkoseen tuo heille uuden tilaisuuden hakea peliaikaa liiton sarjoissa pelaavassa joukkueessa. Viime kauden alussa molemmat hakivat vielä rooliaan TamUssa, mutta lopulta veljekset kotiutuivat laitapuolustajiksi, ja pelasivat vakuuttavat kaudet näillä pelipaikoilla.

Valtteri Uimonen, 28, tuli vuosi sitten Sinipaitoihin edelliskauden Kolmosen maalikuninkaan titteli harteillaan. Lisäksi tiedossa oli Uimosen aiemmat kaudet ylemmissä sarjoissa TPV:n ja PJK:n ja Ilveksen riveissä. Tämä tausta loi luonnollisesti kovia odotuksia. Vaikka maaleja syntyi kauden mittaan lopulta kahdeksan, ”Uipan” kaudesta jäi päälimmäisenä kaikkien mieliin yllättävä ja erittäin onnistunut siirtyminen uudelle pelipaikalle.

”Mennyt kausi oli omalta osaltani alkuun hieman vaikea. Ehkä pieni apinakin roikkui selässä maalien osalta, mutta pelasin silti ihan hyvin läpi kauden. Loppukausi oli onnistunut, kun siirryin laitapuolustajaksi. Se paikka sopi meikäläisen vahvuuksiin tosi hyvin”, Uimonen arvioi omaa kauttaan. ”Joukkueen etu on aina tärkein ja onnistuttiin siinä, mitä tavoiteltiin alusta asti. Täytyy olla tyytyväinen. Kiitos siitä myös Mäksälle [päävalmentaja Mikko Mäkelä] että luotti muhun koko kauden.”

Jatkosopimusta Valtteri Uimosen ei tarvinnut kauaa miettiä: ”On niin hieno kausi takana ja seurayhteisö on mahtava, joten en nähnyt enkä ajatellut edes muuta vaihtoehtoa kuin TamUa. Vuoden aikana olen saanut tutustua seuran kautta moniin uusiin ihmisiin ja tulen niin hyvin toimeen jokaisen kanssa, että täällä on hyvä olla.”

Tulevan kauden tavoitteista kysyttäessä Uimosen näkemys on selvä: ”Oma tavoitteeni on pelata jokaisessa ottelussa avauksessa ja antaa kaikkeni joukkueen menestyksen eteen. Uskon, että lähdemme ensi kaudella pelaamaan sarjan kärkisijoista. Pelaan vain voittamisesta ja vihaan häviämistä yli kaiken. Innolla odotan, kuinka kovan nipun saamme kasaan.”

”Täytyy vielä kiittää ja nostaa hattua Sinikaartille kuluneesta kaudesta. Mieletöntä menoa läpi kauden ja tuskin meno vähenee ensi kaudella. Muutenkin pitää kiittää jokaista taustoilla duunia tekevää, todella arvokasta työtä seuran eteen”, Uimonen päättää.

Verneri Uimonen, 25, on veljensä tapaan monipuolinen jalkapalloilija, joka haki vielä muutama vuosi sitten tosissaan peliaikaa kasvattajaseuransa Ilveksen silloin Ykkösessä pelanneesta edustusjoukkueesta. Ensimmäisellä TamU-kaudellaan hän pelasi aluksi pääasiassa keskikentän pohjalla, mutta löysi lopulta paikkansa oikeana laitapuolustajana. ”Alkukausi oli omalta osaltani vaikea, mutta laitapuolustajan rooli sopi tuossa joukkueessa itselle hyvin ja homma rupesi toimimaan. Toki ensi kaudelle jää vielä parannettavaa ja tiedän pystyväni parempaan”, Uimonen itse arvioi.

Jatkosopimuksesta synnystä kysyttäessä myös ”Verkku” nostaa esiin seurayhteisön merkityksen: ”TamUn koko yhteisö teki ison vaikutuksen viime kaudella. Vaikea on missään muualla päästä kokemaan ja olemaan osana tällaista tarinaa. Menestymisen halu näkyy joukkueen sisällä ja sen ulkopuolella. Joukkuehenki oli myös kaudella erittäin hyvä, enkä näe syytä miksei se myös jatkuisi ensi kaudella.”

Tulevalla kaudella Verneri Uimonen odottaa näkevänsä katsomossa samaa meininkiä kuin kuluneella kaudella. ”Siitä saadaan lisää voimavaraa peleihin. Uskon myös että tullaan pelaamaan taas viihdyttävää futista ja kamppaillaan tosissaan voitosta jokaisessa pelissä”, Uimonen päättää.

Uimosten sopimusten myötä TamUlla on viisi sopimuspelaajaa ensi kaudelle. Joukkueen rakentaminen on siis vielä alkuvaiheessa, mutta lisää sopimusuutisia on odotettavissa jo piakkoin. Niitä odotellessa voi käydä hankkimassa kausikortin tulevalle kaudelle TamU-kaupasta. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49