UEFA Regions’ Cupin toisessa ottelussa vastaan isäntä­maan edustaja

04/11/2022 TamU
Otteluennakko

Tampere Unitedin pelit UEFA Regions' Cupissa jatkuvat lauantaina Istanbulissa Beylerbeyi 75th Yıl -stadionilla, jossa vastaan tulee isäntämaa Turkkia edustava Kayserin aluejoukkue. Kayseri hävisi hiukan yllättäenkin avausottelussa valkovenäläiselle Kolos Chervenille, joten sillä on jo paljon pelissä. Tappio tarkoittaisi sitä, että turkkilaiset eivät enää voi voittaa lohkoa. Jos TamU voittaa ottelun, päätöskierroksella tasapelikin Kolos Cherveniä vastaan voi riitää lohkovoitoon ja pääsyyn kahdeksantena joukkueena kesäkuussa pelattavaan UEFA Regions' Cupin lopputurnaukseen.

Kayseri – TamU

  • Voitto tai tasapeli pitää lohkovoiton TamUn omissa käsissä.
  • Tappionkin tapauksessa TamU jatkaa taistelua lohkovoitosta viimeisessä ottelussa.
  • Kayseri tarvitsee voiton jatkaakseen taistelua lohkovoitosta.

Kayseri on ihan voitettavissa oleva joukkue. Kun pääsemme omalle tasollemme, meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet voittaa ottelu.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Mikäs tämän parempi paikka päästä tekemään debyytti. Toivottavasti ensi kesänä ollaan samanlaisessa tilanteessa ja jatketaan sitten siellä.

- Veikka Stålhand
Maalivahti

Lohkomatematiikkaa tehdessä on tärkeä muistaa, että UEFA Regions’ Cupissa keskinäinen ottelu on ensimmäinen ratkaiseva tekijä, jos joukkueet päätyvät sarjataulukossa tasapisteisiin. Tästä syystä esimerkiksi sillä, että Kolos otti avausotttelussa TamUa suurinumeroisemman 3–0-voiton ei välttämättä ole merkitystä. On myös odotettavissa, että turnauksessa nähdään paljonkin ristiinpelaamista.

Tampere Unitedin turnaus on joka tapauksessa täynnä jännitystä loppuun saakka, sillä jo nyt on varmaa, että päätöskierroksella Sinipaidoilla on vielä panoksena lohkovoitto. Pelkkä tasapelikin Kayseria vastaan tarkoittaisi sitä, että lohkovoitto olisi päätöskierroksella TamUn omissa käsissä, eli siihen riittäisi voitto Kolosista. Toki jos TamU häviää Kolosille, lohkovoitto ei pysy enää omissa käsissä, vaan päätöskierroksella tarvittaisiin suotuisa tulos myös Kayserin ja Lisbonin kohtaamisesta.

Myös päävalmentaja Jukka Listenmaa myöntää, että avausvoiton tuoma lohkotilanne tuo positiivista jännitystä lauantaille.

”Kova mielenkiinto on huomista kohtaan. Odottava fiilis on siitä, että päästään taas irti, kun tässä on pari päivää odoteltu että päästään pelaamaan.”

Ensimmäisissä otteluissa altavastaajat voittivat lohkon ennakkosuosikit, ainakin jos mittarina käytetään lohkoarvonnoissa käytettyä korijakoa, jossa Turkki oli ykköskorissa ja Portugali kakkoskorissa. Muutoinkin on odotettavissa, että isäntämaata edustava Kayseri tulee tappion myötä lauantain otteluun erityisen ärsytettynä.

Kun katsoo Kayserin ja Kolosin välisen ottelun tilastoja, huomio kiinnittyy siihen, että Kayserilla oli huomattavasti Kolosia enemmän maalintekoyrityksiä ja kulmapotkuja. Voisi luulla, että Kayseri hallitsi ja Kolos teki maalit. Päävalmentaja Jukka Listenmaa on kuitenkin nähnyt ottelun tallenteen ja tietää toisin.

”Kayseri on ihan voitettavissa oleva joukkue. Kun pääsemme omalle tasollemme, meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet voittaa ottelu”, Listenmaa toteaa.

Maalivahtivalmentaja Juha Seppälä toteaa asian jopa suorempaan:

”Kyllä se täysin ympäripyöreä peli oli, joten en ole tilastojen kanssa samaa mieltä. Nähdyn perusteella kyseessä ei ole joukkue, vaan yksitoista yksilöä kentällä.”

Joukkue on hyvässä vireessä lauantain otteluun

Tampere United on viettänyt kaksi välipäivää harjoituskentällä siten, että torstaina harjoitukset olivat heti kello 10 aamulla ja perjantain harjoitukset vedettiin puolilta päivin. Molemmat harjoitukset pidettiin Beykozin stadionilla, joten aiempi kokemus ottelustadionista rajoittuu pelkkään avausotteluun.

”Alusta harjoituskentällä on aikalailla samanlainen. Kentässä on sama pehmeys, ja samalla tavalla pallo pomppii kuin pelikentälläkin. Pelikenttä on kooltaan vähän isompi, mutta se on vain asia johon pitää sopeutua”, Listenmaa toteaa.

Joukkueen terveystilanne on muutoin kohtalaisen hyvä, mutta loistavan avausottelun pelannut maalivahti Joni Miettinen joutuu jättämään ottelun väliin, ja tolppien väliin astelee debyyttinsä TamUn edustusjoukkueessa tekevä Veikka Stålhand. Syksyllä Stålhand toki pelasi joitakin pelejä TamUn kakkosjoukkueessa.

”Mikäs tämän parempi paikka päästä pelaamaan ensimmäistä kertaa. Toivottavasti ensi kesänä ollaan samanlaisessa tilanteessa ja jatketaan sitten siellä”, toteaa Stålhand varsin mieleenpainuvasta paikastaan tehdä debyytti.

”Reeni sujui tänään hyvin. Reenattiin sellaisia kohtia, joita vastustaja todennäköisesti tulee painottamaan.”

Toki joukkueessa on vanhoja huolia pienien vammojen kanssa, mutta myös hyviä uutisia on saatu.

”Toni Toijalan tilanne on edelleen sama, eli pelaa korkeintaan puolisen tuntia lopusta, mutta enempään ei vaan pysty. Eric Bullock pystytään sen sijaan heittämään nyt avaukseen”, Listenmaa paljastaa.

Bullockin saaminen mukaan avauskokoonpanoon onkin mainio uutinen, sillä lauantain ottelu on lohkovoiton kannalta erittäin tärkeä, ja tiedossa on tiukka taistelu Kayserin aluejoukkuetta vastaan. Sinikaarti on jälleen paikalla, ja TamUn mediatiimi tuottaa parhaansa mukaan seurantaa Twitteriin ja Instagramiin, ja lisäksi tarjolla on UEFAn liveseuranta. Ottelu alkaa lauantaina kello 12.30 Suomen aikaa, joten tule mukaan seuraamaan eri kanavista miten ottelu etenee.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49