3.12.2021

 
 

UEFA Regions’ Cupin lohkot arvotaan keskiviikkona 8.12.Tampere United pelaa ensi syksyn√§ UEFA Regions’ Cupin lohkovaiheessa. UEFA on tiedottanut, ett√§ lohkot arvotaan ensi viikon keskiviikkona 8.12. klo 16.00 Suomen aikaa. UEFA striimaa arvonnan, ja TamU j√§rjest√§√§ Olympia-korttelin Tiimassa mahdollisuuden seurata arvontaa sinivihre√§ss√§ seurassa. Tiimaan p√§√§see klo 15.45 alkaen. Otathan huomioon, ett√§ Tiimassa on k√§yt√∂ss√§ koronapassi.

UEFA Regions’ Cupissa on t√§ll√§ kertaa mukana yhteens√§ 36 joukkuetta. Malta ja San Marino l√§hett√§v√§t kilpailuun amat√∂√∂rimaajoukkueensa, mutta muista maista on mukana alueellinen joukkue, joka on voittanut oman maansa karsintakilpailun. Useimmissa maissa n√§m√§ joukkueet on koottu useamman seuran pelaajista, mutta Suomesta ja muutamasta muusta maasta kilpailuun osallistuu seurajoukkue.

Kilpailu alkaa viiden maan eli Valko-Ven√§j√§n, Azerbaijanin, Kazakstanin, Viron ja Georgian osalta jo toukokuussa. N√§iden maiden joukkueet pelaavat karsintaottelut, joista yksi joukkue selvi√§√§ lohkovaiheeseen. Lohkovaiheen ottelut on pelattava aikav√§lill√§ 15.8. ‚Äď 9.12.2022, ja Tampere Unitedin lohko pelataan kaikella todenn√§k√∂isyydell√§ Kakkosen kauden p√§√§tytty√§ loka-marraskuussa. Lohkojen kahdeksan voittajaa etenev√§t lopputurnaukseen, joka pelataan t√§ll√§ tietoa kes√§kuussa 2023.

Arvonnan järjestelyt

Suoraan lohkovaiheesta aloittavat 31 maata on jaettu neljään koriin UEFAn määrittelemien kertoimien mukaisesti. Tampere United on korissa kolme, ja samaan lohkoon arvotaan keskiviikkona kolme muuta joukkuetta. Lohkon ottelut pelataan turnausmuotoisesti, ja pelipaikkakunta selviää arvonnan jälkeen, kun joukkueet ovat ilmoittaneet mahdollisesta kiinnostuksestaan toimia lohkon isäntäjoukkueena.

Tampere Unitedilla ei ole suunnitelmia toimia lohkon isäntäjoukkueena, joten korijaosta voi alkaa jo arvuutella, mihin europelimatka syksyllä suuntautuu. Nyt tiedetään, että korin 3 maissa TamU ei ainakaan pelaa. Tiedotamme arvonnan suorasta lähetyksestä myös kotikatsojille heti, kun saamme UEFAlta tarkempaa tietoa siitä. Nyt vain jännittämään kohti keskiviikkoa!

Kori 1 Kori 2 Kori 3 Kori 4
Turkki Portugali Sveitsi San Marino
Kroati Ukraina Serbia Slovenia
Irlanti Unkari Englanti Moldova
Puola Italia Israel Malta
Saksa Slovakia Latvia Pohjois-Makedonia
Tsekki Bulgaria Romania Skotlanti
Espanja Pohjois-Iralnti Wales Ruotsi
Venäjä Bosnia ja Herzegovina Suomi Karsintakierroksen voittaja