UEFA Regions’ Cupin lohko pelataan Istanbulissa marraskuun alussa

18/10/2022 TamU
Uutinen

Tampere Unitedissa on odotettu koko kesän ja syksyn ajan kuumeisesti tietoja 1.–9.11. pelattavan UEFA Regions' Cupin lohkon järjestelyistä. Lohkon isäntämaa Turkin liitolta on tähän asti saatu vain hyvin vähän tietoa järjestelyistä, mutta maanantaina illansuussa Turkista saatiin saatiin vihdoin hartaasti odotettua sähköpostia. Tiedoista olennaisin on se, että pelit pelataan Beylerbeyi 75th Yıl -stadionilla, joka sijaitsee Istanbulissa Üsküdarin alueella reilun 500 metrin päässä Bosporinsalmen Aasian puoleiselta rannalta. Stadionilla on tekonurmi, joka tietysti suosii tähän alustaan tottunutta Tampere Unitedia. Stadionin kapasiteetti on 5500 katsojaa.

Jo aiemmin UEFAn nettisivuilta on voinut todeta, että TamU kohtaa keskiviikkona 2.11. Portugalia edustavan Lissabonin aluejoukkueen, lauantaina 5.11. Turkkia edustavan Kayserin aluejoukkueen sekä tiistaina 8.11. valkovenäläisen Kolos Cherven -seurajoukkueen. Otteluiden alkamisajat eivät kuitenkaan ole edelleenkään tiedossa, joskin alustavia suunnitelmia on tänään päästy kommentoimaan.

Turkkiin lähtevässä Tampere Unitedin kokoonpanossa on vielä muutamia kysymysmerkkejä, jotka liittyvät muun muassa loukkaantumistilanteeseen. Tiedotamme kokoonpanosta kuitenkin mahdollisimman pian. Koska Tampere United pelaa turnauksen aluejoukkueena, joukkueessa tulee olla mukana pelaajia vähintään kolmesta eri seurasta, joten matkaan on lähdössä myös kaksi pelaajaa, jotka edustivat päättyneellä kaudella jotakin muuta seuraa.

Toisaalta UEFA Regions’ Cupissa eivät ole edustuskelpoisia ne pelaajat, jotka ovat joskus pelanneet minkä tahansa maan pääsarjassa tai ammattilaiseksi rekisteröityneenä. Näitä pelaajia oli Tampere Unitedissa päättyneellä kaudella useita, joten tämäkin vaikuttaa kokoonpanoon Turkissa. Lopulliseen Turkkiin lähtevään joukkueeseen saa UEFA Regions’ Cupin sääntöjen mukaisesti nimetä joka tapauksessa vain 18 pelaajaa, joten matkaan lähtee useasta edustuskelvottomista pelaajista huolimatta sääntöjen mukainen täysi joukkue.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2