UEFA Regions’ Cupiin lähtee 18 pelaajaa

24/10/2022 TamU
Uutinen

UEFA Regions' Cupiin lähtevän joukkueen nimilista on vihdoin saatu vahvistettua. Istanbulissa Turkissa 1.–9.11. pelattaviin lohkovaiheen otteluihin lähtee joukkue, joka koostuu pääasiassa Tampere Unitedin viime kauden pelaajista, mutta koska Regions' Cupissa pelataan kilpailun nimen mukaisesti aluejoukkueena, mukana pitää olla pelaajia vähintään kahdesta muustakin seurasta. Nämä pelaajat ovat kauden 2021 jälkeen TPV:hen siirtynyt Po Law sekä Ilves-Kissoissa kaudella 2022 pelannut maalivahti Joni Miettinen. Lopulliseen joukkueeseen saa nimetä vain 18 pelaajaa.

UEFA Regions’ Cup

  • TamUn lohkon ottelut pelataan miniturnauksena Istanbulissa 1.–9.11.
  • Urallaan minkä tahansa maan pääsarjassa tai ammattilaiseksi rekisteröityneenä pelanneet pelaajat eivät ole edustuskelpoisia.
  • TamU pelaa aluejoukkueena, ja kilpailun sääntöjen mukaan mukana pitää olla pelaajia vähintään kahdesta muusta seurasta.

Joni Miettisen ottaminen mukaan joukkueeseen oli tärkeä asia, sillä Tampere Unitedissa kirjoilla olleista maalivahdeista vain Veikka Stålhand lähtee Turkkiin. Antti Kuusisen pelaamisen turnauksessa estää se, että hän on pelannut urallaan pääsarjatasolla Veikkausliigassa, ja Aapo Sipponen puolestaan on kiinni opinnoissaan Oulussa.

Muutoinkin joukkueesta puuttuu useita paljon vastuuta kuluneella kaudella Tampere Unitedissa kantaneita pelaajia. Roope Kostiaisen pitää Antti Kuusisen tapaan poissa yksi tilillä oleva liigapeli, ja lisäksi Arttu Haapala, Biran Jeng, Ardian Kovaqi ja Jesse Oksanen ovat edustuskelvottomia siksi, että he ovat pelanneet urallaan ammattilaiseksi rekisteröityneinä. Lisäksi muutamilla pelaajilla on henkilökohtaisia esteitä.

Edustusjoukkueen pelaajien ja kahden naapuriseuran pelaajan lisäksi kokoonpanosta löytyy TamUn kakkosjoukkueen kapteeni Matias Stark, joka liittyi joukkueeseen viime hetken poisjäännin takia. Myös Stark pelasi Po Lawn tapaan kaudella 2021 siinä joukkueessa, joka hankki TamUlle paikan UEFA Regions’ Cupissa.

Tampere United UEFA Regions’ Cupissa

Joukkueen kokoonpanossa on paljon puolustajiksi merkittyjä pelaajia, mutta useimmat topparit ovat pelanneet TamUssa myös ylempänä keskikentällä, ja useimmat laitapuolustajat voivat pelata myös laitahyökkääjänä

Maalivahdit

Joni Miettinen
Veikka Stålhand

Puolustajat

Ali Aitbenzanzoun
Anton Bright
Eino-Veikko Ek
Severi Kankkunen
Paavo Kujala
Po Law
Joonas Rantala
Mauno Sirén
Jesse Vuori

Keskikenttäpelaajat

Arttu Mättö
Eetu Räisänen
Matias Stark
Julius Stenroos

Hyökkääjät

Eric Bullock
Arttu Raittinen
Toni Toijala

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2