UEFA Regions’ Cup päättyi tasapelin myötä rajuun pettymykseen

10/11/2022 TamU
Otteluraportti

UEFA Regions’ Cupin lohkovaihe sai Tampere Unitedin osalta hienon mutta samalla ennen kaikkea katkeran päätöksen, kun lohkon päätösottelu Kolos Cherveniä vastaan päättyi tasan 2–2 dramaattisten vaiheiden jälkeen. TamU taisteli lohkovoitosta ottelun viimeiselle sekunnille asti, mutta tasapeli ei TamUlle riittänyt, vaan loppusijoitus oli lopulta kolmas. Voitolla TamU olis voittanut lohkon ja edennyt UEFA Regions’ Cupin lopputurnaukseen, mutta tasapeliin jääminen nosti oman ottelunsa Kayseria vastaan 3–0 voittaneen Lissabonin aluejoukkueen lohkon kärkipaikalle.

UEFA Regions Cup

2 – 2

  • Voitto olisi riittänyt lohko­voittoon ja paikkaan UEFA Regions’ Cupin loppu­turnauksessa.
  • Samanaikaisesti Kayserin voittanut Lissabonin aluejoukkue voitti turnauksen.
  • TamUn lopullinen sijoitus oli kolmas tasapisteissä Kolos Chervenin kanssa yhden maalin verran huuonommalla maalierolla.

Ensimmäisen jakson lopussa meillä oli kaksi–kolme hyvää paikkaa, joista olisi periaatteessa voitu taputtaa matsin valmiiksi.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Toisella jaksolla koitettiin painaa väkisin se toinen maali. Siinä tuli halu tappaa matsi, ja vastustaja sai pari vastahyökkäystä meidän pienen ylihyökkäämisen jälkeen.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Tarina huipentui siihen, kun meillä oli hyvä buugi päällä siinä lopussa. Koitettiin viimeiseen pillinvihellykseen asti tehdä kaikkemme, mutta on kyllä ikävä että tämä jäi tähän.

- Anton Bright
Kapteeni

Tehtiin hyvä nousu ja päästiin mukaan peliin ja taisteluun jatkopaikasta. Lisäajalla saatiin vielä paikat, joista olisi voitu naulata matsi.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Meillä oli eväät lohkon voittamiseen, mutta ihan ei päästy sille tasolle mitä olisi haluttu.

- Anton Bright
Kapteeni

Turnauksessa päästettiin helppoja maaleja omiin ja omista paikoista ei tehty riittävästi maaleja. Meni vähän samaa rataa kuin loppukausi meni muutoinkin.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ottelun alussa kaikki näytti menevän Sinipaitojen toivomalla tavalla, sillä Lisbon siirtyi samanaikaisesti pelatussa ottelussaan 1–0-johtoon jo yhdeksännellä minuutilla. Tässä vaiheessa tiedettiin, että Kayserin pitäisi tehdä vähintään kaksi maalia noustakseen TamUn ohi lohkovoittoon. Luotto siihen, että Lisbon hoitaa oman osuutensa oli siis alusta asti kova.

TamU otti oman ottelunsa hallinnan alusta alkaen. Ensimmäisen kahden minuutin aikana saatiin jo kaksi kulmapotkua, jotka enteilivät kutkuttavasti tulevaa. Tällä kertaa avauksessa pelannut Toni Toijala osoitti myös juonikkuuttaan pelaamalla hyvän seinän Arttu Raittisen kanssa. Toijala ei kuitenkaan aivan saanut jalkaansa auki, ja veto jäi uupumaan.

Toni Toijala oli ensimmäistä kertaa turnauksessa avauskokoonpanossa, ja nilkka kesti täyden ysikymppisen.

Ensimmäisen kerran maali oli todella lähellä ottelun 13. minuutilla, kun Joonas Rantala antoi erinomaisen sivuvaparin takatolpalle, ja Toni Toijala pääsi puskemaan. Maalivahti Siarhei Sianiuk heittäytyi kuitenkin upeaan lähitorjuntaan.

Kolos Chervenillä oli toki läpi ensimmäisen jakson omat hyvät hyökkäyksensä ja painostusjaksonsa, mutta suurempaa vaaraa niistä ei syntynyt, vaan etenkin boksipuolustaminen oli TamUlla terävää.

TamUn paine jatkui tilanteen jälkeen, ja hetkeä myöhemmin nähtiin mukava kombinaatio, kun vasemmalla laidalla pelannut Paavo Kujala löysi Toni Toijalan keskeltä, ja tämä yritti syöttää Eetu Räisäselle linjan taakse boksiin. Kolos pääsi kuitenkn katkomaan viime hetkellä.

Verkko heilui lopulta iloisesti 20. minuutilla. Arttu Raittinen taisteli itsensä upeasti keskityspaikkana aivan päätyrajalle, ja antoi lyhyen keskityksen maalin eteen. Epäonnen soturina oli Kolosin kapteeni Mykola Ivashkin, joka puski pallon oman maalin takanurkkaan. Näin TamU johti ansaitusti 0–1.

Arttu Raittinen etenee keskityspaikkaan.
Kolos Chervenin kapteeni Mykola Ivashkin puskee pallon omaan maaliin.

Johtomaalin jälkeen tilanteet aaltoilivat päädystä toiseen, mutta TamUlla ei edelleenkään ollut suurempua vaikeuksia voittaa ratkaisevat pallot boksissa. Juuri ennen puolen tunnin täyttymistä Kolosin hyökkääjä Siarhei Lizunou purjehti kuitenkin keskikentän läpi hämmästyttävän vapaasti tekopaikkaan, mutta laukoi onneksi ohi.

Puolen tunnin täytyttyä Toni Toijala kaadettiin Kolosin boksissa tavalla, joka tallenteelta katsoenkin näyttää selvältä pilkun paikalta. Toijala sai kuitenkin levitellä käsiään nurmen pinnassa turhaan, sillä tuomari ei nähnyt tilanteessa vihellyksen tarvetta.

Ensimmäisen jakson viimeinen vartti oli muutoinkin se etsikkoaika, jona TamUn olisi pitänyt naulata ottelu tekemällä toinen maali. Yksi parhaista tilanteista syntyi, kun Toni Toijala toi pallon vasemmalta ylös, ja löysi Arttu Raittisen keskeltä boksin yläpuolelta. Paras ratkaisu olisi saattanut olla syöttää Julius Stenroosille oikealle vielä avoimempaan paikkaan, mutta Raittinen teki kärkihyökkääjän ratkaisun ja laukoi itse. Harmillisesti veto nousi maalin yli.

TamUn painostus jatkui aina taukoon asti, mutta hyvät tekopaikat olivat vähissä. Joonas Rantalan ja Julius Stenroosin kulmapotkut olivat laadukkaita, mutta niistä ei saatu tulosta aikaan. Toni Toijala pääsi laukomaan kerran pienestä kulmasta, mutta tulinen veto ei osunut kehikkoon. Vielä lisäajalla Julius Stenroos pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta veto jäi harmittavan löysäksi, ja maalivahti Sianiuk nappasi pallon syliinsä helposti. Näin TamU joutui tyytymään niukkaan 0–1-johtoon tauolle lähdettäessä.

Arttu Mättö laukoo kaukaa.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa jäi harmittelemaan ensimmäisen jakson lopun etsikkoajan missaamista.

”Ensimmäisen jakson lopussa meillä oli kaksi–kolme hyvää paikkaa, joista olisi periaatteessa voitu taputtaa matsin valmiiksi. Siitä kun olisi vaikka Raittinen tai Stenroos tehnyt, niin oltaisiin päästy toiselle jaksolle paremmista lähtöasetelmista. Toijalallakin taisi jotakin olla siinä.”

”Toiselle jaksolle lähdettäessä joukkueella taisi hiukan olla takaraivossa se, että kun nollapelejä ei ole koko kaudella pystytty hirveästi pelaamaan, yhden maalin johto ei riittäisi vaan väkisin tulee ainakin yksi omiin”, Listenmaa myönsi.

Kaksi toisen jakson virhettä maksoivat kalliisti

Toinen jakso sai dramaattisen alun, kun maalivahti Joni Miettinen törmäsi rajusti Daniil Vashchyninin kanssa. Kolosin leiristä näytettiin vaativan jopa rankkaria, mutta tuomari näki tilanteen aivan oikein niin päin, että Vashchynin rikkoi Miettistä keltaisen kortin arvoisesti. Rajun tällin saanutta Miettistä huollettiin parin minuutin ajan ennen kuin peli saa jatkua.

Tuomari käy taskulla Joni Miettisen tultua rikotuksi rajusti.

Toisen jakson ensimmäinen vartti oli kokonaisuutena Kolosin hallintaa, mutta puolustus kesti hyvin yhtä takaiskua lukuunottamatta. Sinipaitojen taivas synkkeni ottelun 53. minuutilla, kun vikkeläkinttuinen Aliaksandr Paliashchuk nosti Kolosin hyökkäyksen vasenta laitaa pitkin. Maalin edessä oli vapaana Siarhei Haliuk, joka sai laukoa pallon tyhjiin. Näin peli oli tasan 1–1, ja TamU tarvitsi kipeästi johtomaalia.

”Hiukan siinä toisella jaksolla tuli ylihyökkäämistä, ja koitettiin painaa väkisin se toinen maali. Pelaajille ei kerrottu tulosta toisesta matsista, mutta itsekin kuulin sen Sinikaarttin huudoista ainakin kerran, joten eiköhän pelaajillakin ollut se tiedossa. Siinä tuli halu tappaa matsi, ja vastustaja sai pari vastahyökkäystä pienen ylihyökkäämisen jälkeen”, näki päävalmentaja Jukka Listenmaa takaiskumaalit.

Toki myös TamU rakensi joitakin hyökkäyksiä jo ensimmäisen vartin aikana, mutta niistä ei syntynyt mainittavia tilanteita. Kolosin johtomaali oli lähellä kulmapotkussa juuri ennen tunnin täyttymistä, kun tolppamiehenä ollut Mauno Sirén pysäytti Siarhei Liznoun terävän puskun.

Jakson edetessä TamU otti taas pelin paremmin haltuunsa, ja se näkyi erityisesti siten, että kulmapotkuja saatiin runsaasti. Niistä ja kaikista muistakin tilanteista jäi kuitenkin puuttumaan se viimeinen silaus, jolla Kolosin maalia olisi voitu tosissaan uhata. Näin ottelu eteni viimeiselle vartille tasalukemissa.

Toni Toijala oli toistuvasti mukana maalipaikoissa joko laukojana tai syöttäjänä.

Ottelun 77. minuutilla nähtiin tilanne, jossa oli ainekset kauden hienoimpaan ja tärkeimpään maaliin. Toni Toijala pudotti pitkän keskityksen päällään Eric Bullockille boksin kulmalla, ja tämän viuhuva veto lähti heti ensimmäisellä kosketuksella ja viuhui vain niukasti maalin yli.

Pari minuuttia myöhemmin Julius Stenroos oli lähellä purjehtia tekopaikkaan boksiin, mutta Mykola Ivashkin rikkoi juuri ennen boksin rajaa. Stenroos itse juoni vaparia Toni Toijalan kanssa pallon takana, mutta ratkaisuna oli Toijalan laukaus, joka jäi harmillisesti muuriin.

Kolosin vastahyökkäys lähti terävästi heti vaparin jälkeen, ja Siarhei Haliuk näytti karkaavan tekopaikkaan. Haliuk kuittenkin jäätyi kohtuullisen täydellisesti ja laukoi aivan liian kaukaa maalin ohi, ja TamU pelastui.

Seuraavana tekopaikassa oli jälleen Toni Toijala juuri kentälle tulleen Jesse Vuoren ja Eric Bullockin rakentamasta paikasta. Maalivahti Sianiuk kuitenkin torjui Toijalan vedon. Aika uhkasi loppua kesken.

Jesse Vuori tuo pallon boksiin.

Dramaattiset loppuminuutit

Ottelu sai dramaattisen loppuhuipennuksen, joka alkoi reilu viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Vitali Shadurkan erittäin rumasta taklauksesta, jonka uhrina oli Eetu Räisänen. Suora punainen näytti antavan TamUlle loistavan tilaisuuden tehdä lohkovoiton vaatima maali.

Toisin kuitenkin kävi. Kolos iski nopeasti vastaan heti vapaapotkun jälkeen. Siarhei Liznou karkasi Jesse Vuorelta ja harhautti Ali Aitbenzanzounin ennen kuin syötti Pavel Semkinille, joka tökkäsi pallon aivan lähietäisyydeltä verkon perukoille.

Julius Stenroos laukoo.

Taistelu ei suinkaan päättynyt tähän. Sinikaarti jatkoi raivokasta kannustamistaan, ja koko Kartaliin tullut yleisö oli saatu TamUn puolelle mukaan kannustukseen. Painostus jatkui heti kun pallo saatiin taas liikkeelle keskiympyrästä. Pelaajia nostettiin jälleen ehkä liiankin innokkaasti ylös, ja pian Kolos iski jälleen vastaan. Nyt hyökkäys tuli oikean kautta, mutta maalivahti Joni Miettinen tuli vastaan aina boksin kulmalle asti ja torjui siinä Artsiom Ulasaun yrityksen.

Lopulta TamU sai palkintonsa lisäajan ensimmäisen minuutin lopussa, kun Joonas Rantalan pitkä pallo tavoitti Eric Bullockin maalin edestä. Hetken näytti siltä, että pallo olisi helppo siivottava Kolosin puolustukselle, mutta pallo putosi Anton Brightin jalkaan, ja tämä pääsi sutaisemaan pallon maaliin. Näin ottelu oli tasan 2–2. Tilanne oli tosin selvä paitsio, mutta tämä jäi tuomareilta huomaamatta.

Eric Bullock taistelee pallon selvässä paitsiossa olevalle Anton Brightille, mutta pilli ei soi ja ylös nostettu toppari iskee pelin tasoihin.

”Ajatus oli koko ajan, että kyllä me se tasoitusmaali tästä tehdään, ja sitten vaan katsotaan, paljonko aikaa on jäljellä siinä kohtaa. Nyt ei jäänyt kuin muutama minuutti lisäaikaa, mutta kyllä siinä kova usko oli, että homma käännetään”, päävalmentaja Listenmaa totesi.

”Antonin ylösnosto oli jo etukäteen suunniteltu, ja siinä ei tarvinnut muuta kuin huutaa Antonille, että nyt ylös. Olin pelannut pelin omassa päässäni siinä parin päivän aikana ja miettinyt, mitä kaikkea siinä voi tapahtua ja miten niihin tilanteisiin reagoidaan.”

TamU olisi tarvinnut lohkovoittoon vielä yhden maalin, mutta sitä ei saatu tehtyä kovasta yrityksestä huolimatta. Lisäajan kolmannella minuutilla Jesse Vuorta rikottiin keskialueella, ja Eric Bullock pääsi yrittämään maalintekoa, mutta maalivahti Sianiuk torjui. Lisäajan neljännellä minuutilla Toni Toijala pääsi laukomaan vielä kahdesti, ja näistä yrityksistä jälkimmäinen veto vasemmalta meni vain niukasti takatolpan ohi.

Kun loppuvihellys kuului, suurin osa TamUn pelaajista vajosi kentän pintaan pettyneenä. Turnausvoitto oli niin lähellä, mutta kuitenkin tavoittamattomissa. Sinikaarti jatkoi lauluaan ylpeänä, ja auttoi osaltaan pelaajat ylös ja kannattajien kiitettäävksi katsomon eteen.

”Tarina huipentui siihen, kun meillä oli hyvä buugi päällä siinä lopussa. Koitettiin viimeiseen pillinvihellykseen asti tehdä kaikkemme, mutta on kyllä ikävä että tämä jäi tähän”, totesi kapteenin nauhaa kantanut Anton Bright ottelun jälkeisenä päivänä.

”Turnauksen paras peli joukkueena”

Päävalmentaja Jukka Listenmaan kanssa palattiin pelin analysointiin torstaiaamupäivällä kahden nukutun yön jäljiltä. Pahin terä pettymyksestä oli jo mennyt, ja ”Listen” äänestä kuului enemmänkin haikeus raskaan turnauksen jäljiltä. Ristiriitaisia tunteita aiheuttaa varmasti kaikilla se, että toisaalta turnauksen kulusta voi olla erittäin ylpeä, mutta samanaikaisesti pinnalla on pettymys siitä, että käsien ulottuvilla ollut turnausvoitto jäi ottamatta.

Kolosia vastaan pelattu tasapeli oli Listenmaan mielestä turnauksen paras peli joukkueena. Ottelu jääminen tasapeliin aiheutui juuri siitä, mikä oli jo ennen ottelua tiedossa, eli Kolosin kykyyn iskeä nopeasti vastaan.

”Siihen tuli kaksi pahaa vastahyökkäystä, joihin ei päästy reagoimaan, kun kenttätasapainon kanssa oli ongelmia. Varsinkin toinen takaisku tuli pahaan paikkaan, kun vastustaja oli juuri saanut ulosajon. Siinä vähän jo alettiin miettimään, nostetaanko pelaajia ylemmäksi ja ruvetaanko hakemaan maalia riskillä. Kolosin maalin jälkeen ei tarvinnyt miettiä”, Listenmaa totesi.

Topparina aloittanut Anton Bright nostettiinkin lopussa ylös. Puolustuslinjaan jäi ainoaksi toppariksi Ali Aitbenzanzoun, ja laitapuolustajina pelanneilla Joonas Rantalalla ja Jesse Vuorella oli selkeät ohjeet nousta rohkeasti hyökkäyksiin. Nimenomaan Bright tekikin lisäajan ensimmäisellä minuutilla tasoitusmaalin aivan maalin edestä.

”Tehtiin hyvä nousu ja päästiin mukaan peliin ja taisteluun jatkopaikasta. Lisäajalla saatiin vielä paikat, joista olisi voitu naulata matsi”, Listenmaa totesi.

”En itsekään ole ihan varma, mitä kaikkea siinä tapahtui, kun puolet asioista tapahtui selän takana. Yhtäkkiä pallo tupsahti siihen eteeni, ja pääsin tökkäämään pallon maaliin heikommalla jalallani. Taisi mennä vielä kaverin jalkojen välistä sisään. Maali kun maali, kaikki lasketaan, mutta tällä kertaa se ei valitettavasti riittänyt”, Anton Bright kertasi tasoitusosumaa.

Kolos-ottelussa oli selkeänä erona aiempiin otteluihin se, että TamU oli terävänä alusta alkaen ja hallitsi ensimmäistä jaksoa, eikä Kolosin fyysisyyskään horjuttanut Sinipaitoja.

”Aamulla tehtiin yhdessä pienet kävelyt siinä hotellin ympäristössä, ja saatiin jalat vähän liikkeelle. Tiedettiin että fyysinen joukkue tulee vastaan, ja annetiin infoa pelaajille, että vähän puolirikollistakin voi välillä tulla. Hyvin pelaajien kantti kesti eikä provosoiduttu siitä, eikä lähdetty kyynärpääiskuihin mukaan. Siitä rasti pelaajille, että pää pysyi hyvin kylmänä.”

”Valitettavan pienestä jäi kiinni”

”Valitettavan pienestä jäi kiinni. Harmittaa tosi paljon, mutta pikku hiljaa siitäkin alkaa päästä ylitse. Isoin pettymys on siinä, kun tietää mitä olisi voinut olla luvassa”, toteaa kapteenin nauhaa kantanut Anton Bright viitaten haaveeksi jääneeseen ensi kesän lopputurnaukseen.

”Peli oli oikeastaan koko ajan meidän hallussa. Vastustajalla oli muutama pahempi tilanne, mutta valitettavasti ei saatu naulattua peliä ensimmäisellä jaksolla. Ideaalitulos ensimmäisen jakson jälkeen olisi ollut 2–0, mutta yhteen maaliin jäätiin”, Bright kertaa.

”Tiedettiin, että vastustaja iskee vastaan kovaa, mutta valitettavasti sieltä löytyi kaksi kertaa rako, josta vastustaja pääsi tulemaan. Olisi pitänyt tehdä taktinen rike aikaisemmin näissä tilanteissa”, Bright manaa.

”Meiltä ei usko loppunut missään vaiheessa, ja siitä pitää antaa kiitokset joukkuekavereille. Vastustaja alkoi vähän panikoimaan, ja sieltä tuli rikkeitä ja myös kortteja aika reippaasti, ja se antoi meille vain lisää momentumia. Lopussa olikin paikat ratkaista peli, mutta ei tällä kertaa.”

Kokonaisuutena hyvä turnaus

UEFA Regions’ Cupin miniturnaus oli Tampere Unitedilta lopun pettymyksestä huolimatta onnistunut. Mikään muu suomalaisjoukkue ei ole aiemmin pelannut turnauksen voitosta viimeisen ottelun päätösvihellykseen asti, ja pelkästään se kertoo tarvittavan siitä, miten hyvin TamU turnauksessa onnistui.

Kaiken kaikkiaan lohko oli varsin ympäripyöreä. TamU voitti avausottelussa lopulta lohkon voittaneen Lisbonin ja hävisi toisessa ottelussaan lohkojumboksi jääneelle Kayserille. Kolos Chervenin kanssa pelattiin tasapeli ja päädyttiin tasapisteisiin yhden maalin verran huonommalla maalierolla. Joukkueet päätyivät kolmen pisteen sisälle, ja TamUn loppusijoitus oli kolmas.

”Lisbonia vastaan saatiin varmasti vähän etua siitä, että he olivat tulleet hotellille vasta todella myöhään edellisenä yönä. Olisi tosin luullut sen menevän vähän toisin päin kuin meni, sillä ensimmäinen jaksohan me otettiin vastaan niin paljon kuin jalkapallopelissä vain voi ottaa. Toisella jaksolla joukkue löysi keinot, joilla saatiin peli käännettyä hienosti”, kertaa päävalmentaja Jukka Listenmaa.

Turnauksessa oli hyvät ja huonot hetkensä, mutta kaikista eniten harmittamaan jää se, että Kayseri-ottelun alussa päästettiin viidessä minuutissa kaksi maalia. Ilman tätä synkkää alkua sekin ottelu olisi ollut täysin voitettavissa, jolloin turnausvoitto olisi ollut todennäköinen. Asiaa on kuitenkin turha jossitella, sillä tasainen lohko ratkesi joka tapauksessa pienillä marginaaleilla.

”Kokonaisuutena joukkueen arvosana turnauksesta menee kasin-ysin paikkeille. Eniten turnauksessa kaivelee Kayseri-matsi, koska se oli heikko esitys meiltä. Hyvin siinä noustiin ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, mutta emme me silti olleet siinä ihan parhaimmillamme”, toteaa myös päävalmentaja Listenmaa.

”Ne olivat ne heikoimmat ja kalleimmat viisi minuuttia turnauksessa. Omasta mielestäni emme päässeet turnauksessa siihen, mitä me voimme parhaimmillamme olla. En usko onneen tai tuuriin, joten turnausvoitto meni oikeutetusti Portugaliin, mutta paljosta se ei ollut meillä kiinni. Ihan ehjä suoritus alusta loppuun. Mukana oli heikkojakin hetkiä, mutta pääosin hyvä”, puntaroi puolestaan Anton Bright.

”Meillä oli eväät lohkon voittamiseen, mutta ihan ei päästy sille tasolle mitä olisi haluttu”, summaa Bright.

Keskittyminen pysyi jalkapallossa

Vaikka Istanbulissa joukkueen ympärillä pyöri monenlaisia normaalista arjesta poikkeavia asioita, joukkue pystyi keskittymään hyvin olennaiseen. Siihen toki varmasti auttoi myös se, että joukkueen ohjelmaan saatiin mahdutettua pieni määrä vapaa-ajan aktiviteetteja ja Istanbulin nähtävyyksiin tutustumista.

”Tilanne oli varmasti tosi poikkeuksellinen jokaiselle pelaajalle. Joukkue oli tosi sitoutunut viikon tekemiseen, ja puoliloukkantuneetkin olivat mukana jokaisessa harjoituksessa ja tekivät pallotreenit miten pystyivät. Täytyy hattu nostaa korkealle, miten sitoutuneita pelaajat olivat. Raskas viikko se oli heillekin samoin kuin taustoille.”

”Kaikki malttoivat myös pysyä hotellilla silloin, kun oli sen aika, että oli syytä levätä. Koko viikko mentiin pelit edellä”, Listenmaa kiittelee.

Päävalmentaja Listenmaa pohti myös, että turnaus oli tavallaan koko kausi minikoossa. Terävämpi viimeistely etenkin Kayseria ja Kolos Cherveniä vastaan olisi voinut kääntää turnauksen ihan toisennäköiseksi.

”Asian voi kääntää myös toisinpäin, eli päästettiin helppoja maaleja omiin ja omista paikoista ei tehty riittävästi maaleja. Meni vähän samaa rataa kuin loppukausi meni muutoinkin”, Listenmaa manasi.

Muutamien pelaajien poisjäänti jäi myös kaivelemaan Listenmaata, ja päälimmäisenä esiin nousee Topias Järvelä.

”Joidenkin pelaajien mukaan saaminen olisi voinut olla kullanarvoista. Järvelän Topias olisi voinut viimeisessäkin pelissä tehdä ne taiat mitä olisi tarvittu. Yleensä kovissa paikoissa Topias on se joka tulee ratkaisemaan matseja, mutta ei voi mitään ettei päässyt lähtemään matkaan”, Listenmaa harmittelee.

UEFA Regions’ Cup oli jokaiselle mukana olleelle hieno ja aintlaatuinen kokemus, jollaista ei useinkaan tule vastaan amatööripelaajille.

”Tämä oli varmasti kaikille sellainen homma, jota kiikkustuolissa sitten vielä mietiskellään”, summaa Anton Bright.

Reenikentälle palataan vasta tammikuussa

Tampere Unitedin kausi on jatkunut lähes vuoden päivät, sillä harjoittelu päättynyttä kautta varten alkoi 30.11.2021 eli 343 päivää ennen kauden viimeistä ottelua. Viikoissa laskettuna kausi kesti tasan 49 viikkoa. Tästä syystä TamU palaa harjoituskentille vasta loppiaisen jälkeen tammikuun toisella viikolla.

Usein puhutaan, että Suomessa on maailman pisin preseason, joten siitä on hiukan varaakin tinkiä antamatta tasoitusta muille.

”Preseason jää nyt vähän lyhyemmäksi, mutta se tekee varmasti kaikille hyvää. Kyllä sitä silti ehditään neljä kuukautta hinkkaamaan, ja kyllä homma siinä ajassa saadaan pakettiin”, Listenmaa toteaa.

”Nyt tehdään nopeasti kausisuunnitelmat ja laitetaan harjoitusotteluiden aikataulut pakettiin, ja sitten pääsen itsekin lomailemaan rauhassa. Työ on alkanut jo tänään reenimatsien virittelyllä, ja muutama on jo sovittunakin”, Listenmaa päättää.

Juttua muokattu 18.11. klo 20.26: Lisätty tieto Anton Brightin maalian edeltäneestä paitsiosta sekä muokattu asiaan liittyvää kuvatekstiä.

UEFA Regions Cup

2 – 2

( 0 – 1 )

20′ Oma maali
90+1′ Anton Bright

Yleisöä:

53′ Siarhei Haliuk
85′ Pavel Semkin

Yleisöä:

32 Joni Miettinen
2 Ali Aitbenzanzoun
7 Mauno Sirén 81'
13 Anton Bright C
15 Joonas Rantala
16 Paavo Kujala 64'
19 Arttu Raittinen 64'
22 Toni Toijala
24 Arttu Mättö
26 Julius Stenroos
41 Eetu Räisänen 8'
30 Veikka Stålhand
3 Po Law
4 Eino-Veikko Ek 64'
6 Severi Kankkunen
18 Eric Bullock 64'
21 Jesse Vuori 81'
27 Matias Stark

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2