29.5.2017

 
 

Tuttu kaava toi Nummelasta tasapelinTampere United pelasi vierasottelussa Nummelan Palloseuraa vastaan tuttuun tapaan vahvan ensimm√§isen puoliajan, mutta silti tuloksena oli laiha 1‚Äď1 (0‚Äď1) -tasapeli. Sinipaidoilla oli ensimm√§isell√§ jaksolla riitt√§v√§sti maalintekopaikkoja ottelun ratkaisemiseen, mutta kun n√§ist√§ tehtiin vain yksi maali, ratkaisu j√§i toiselle jaksolle. J√§lkimm√§isell√§ nelivitosella Unitedin peli meni pahasti sekaisin, ja valmennusjohto saakin mietti√§ miten joukkueesta saadaan ensi viikonloppuna irti ehj√§ ysikymppinen. Edes noin 20 minuuttia ennen t√§ytt√§ aikaa saatu rangaistuspotku ei Sinipaitoja pelastanut, sill√§ Unitedin karmea rangaistuspotkutilasto sai j√§lleen yhden negatiivisen merkinn√§n.

Kentän laidalle oli saapunut runsaasti yleisöä.

Kentän laidalle oli saapunut runsaasti yleisöä.

Ottelu lähti käyntiin Tampere Unitedin hienoisessa hallinnassa, ja muutamat laitojen kautta pelatut hyökkäykset näyttivät vaarallisilta. Alkuminuuttien parhaan tekopaikan sai Tero Intala, joka pääsi koittamaan laukaustaan keskeltä boksista Matti Saaren keskityksen jälkeen. Suoraan ilmasta hiukan vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus suuntautui kuitenkin keskelle maalia ja oli helppo poimittava maalivahti Anilton Cruzille.

Riku Oras laukoo pallon maaliin.

Riku Oras laukoo pallon maaliin.

TamU siirtyi johtoon juuri ennen kymmenen minuutin t√§yttymist√§ kauniin kuvion p√§√§tteeksi. Tilanne l√§hti liikkeelle siit√§. kun Tuomas Alanen katkaisi nummelalaisten korkean purkupallon keskiympyr√§ss√§. Siirto vasempaan laitaan Valtteri Uimoselle k√§ynnisti vastahy√∂kk√§yksen, jossa ”Uippa” pelasi ensin hyv√§n sein√§n Tero Intalan kanssa, ja l√∂ysi sitten keskityksell√§√§n Matti Saaren boksin oikealta laidalta. Saari katsoi rauhassa Riku Oraksen juoksevan vapaana boksin keskustassa, ja t√§ll√§ oli helppo ty√∂ laukaista nappisy√∂tt√∂ yhdell√§ kosketuksella verkon perukoille.

Peli pysyi johtomaalin jälkeenkin hyvin Sinipaitojen hallinnassa. Yhden parhaista tekopaikoista sai Mahdi Ali, joka pääsi kokeilemaan vetoa Matti Saarten tarjoamaan vastapalloon. Laukaus kuitenkin epäonnistui ja vieri takatolpan ohi.

Mahdi Ali laukoo.

Mahdi Ali laukoo.

Oma paikkansa oli myös vasenta laitaa nousseella Roope Kostiaisella, mutta maalivahti Cruz onnistui torjumaan pieneen kulmaan ajautuneen laukauksen. Seuranneesta kulmapotkusta Santeri Salomaa pääsi puskemaan aivan vapaasti, mutta nikkaus lähetti pallon niukasti ohi maalin. Hetki tämän jälkeen Kostiainen pääsi vielä murtautumaan läpiajoon, mutta hidastelu johti siihen, että puolustaja Joona Karjala pääsi iholle ja tilanne kuivui kokoon.

Roope Kostiainen tekopaikassa.

Roope Kostiainen tekopaikassa.

Santeri Salomaa puskee niukasti ohi.

Santeri Salomaa puskee niukasti ohi.

Hiukan puolen tunnin täyttymisen jälkeen TamU sai vapaapotkun noin 22 metristä. Pallon taakse asettui Matti Saari, mutta lisämaali jäi nytkin tekemättä, kun pallo pomppasi yläriman kautta korkeuksiin ja ulos kentältä.

Lähimpänä tasoitusmaalia oltiin viitisen minuuttia ennen taukovihellystä, kun Santeri Salomaan alas syöttämä pallo karkasi maalivahti Juuso Auviselta liiaksi eteen. NuPS-hyökkääjä Joakim Julie ryntäsi kohti, ja Auvisen yritettyä potkaista pallo väljemmille vesille se kimposi Juliesta vain niukasti ohi maalin.

Riku Oras harhauttaa.

Riku Oras harhauttaa.

Tero Intala nousee vasenta laitaa.

Tero Intala nousee vasenta laitaa.

Roope Kostiainen rymistelee kohti maalia.

Roope Kostiainen rymistelee kohti maalia.

Jakson lopulla Unitedin hy√∂kk√§ykset eiv√§t en√§√§ tuottaneet vaarallisia maalintekopaikkoja, ja n√§in tauolle siirryttiin niukassa 1‚Äď0-johdossa. TamUlla olisi j√§lleen ollut paikat useampaankin maaliin ja vaikka ratkaista koko ottelu jo ensimm√§isell√§ jaksolla, mutta harmittavasti johtomarginaaliksi j√§i vain yksi maali.

Matti Saari leikkaa kohti maalia.

Matti Saari leikkaa kohti maalia.

Konsta Raittinen hakee keskistyspaikkaa.

Konsta Raittinen hakee keskistyspaikkaa.

Ote kirpoaa toisella jaksolla

Toinen jakso lähti liikkeelle huomattavasti ensimmäistä jaksoa sekavampana. Sinipaitojen laitapeli ei toiminut samaan tapaan kuin ensimmäisellä jaksolla, ja myös keskialueen harhasyöttöjen määrä kasvoi. NuPS puolestaan viritteli toisen jakson ensimmäisellä vartilla muutamia nopeita vastahyökkäyksiä, jotka kuitenkin tyrehtyivät TamU-puolustukseen ennen vetoja maalia kohti.

Tasoitusmaali syntyi 62. minuutilla nimenomaan t√§llaisesta nopeasta hy√∂kk√§yksest√§. NuPS-puolustus tyrehdytti Roope Kostiaisen yrityksen murtautua l√§pi kuudentoista rajan tuntumassa ja k√§√§nsi pelin nopeasti yl√∂s oikealla laidalla viilett√§neelle Joakim Julielle. T√§m√§ harhautti ensin laitapakin paikalle Valtteri Uimosen allergiakohtauksen takia joutuneen Tuomas Lehden ja sitten viel√§ tilanteeseen my√∂h√§ss√§ tulleen Santeri Salomaan. Lopuksi ter√§v√§ laukaus ohitti Juuso Auvisen maalin etualakulmasta ja peli oli tasan 1‚Äď1.

Maalivahti Anilton Cruz torjuu Tero Intalan rankkarin.

Maalivahti Anilton Cruz torjuu Tero Intalan rankkarin.

Maalin j√§lkeen United ei onnistunut muuttamaan kentt√§pelin asetelmia, vaikka Tero Intala p√§√§sikin kertaalleen nousemaan laidaltaan ter√§v√§sti boksiin ‚Äď ilman tulosta. Seitsem√§nkymmenen minuutin t√§ytytty√§ saatiin jakson paras tilaisuus tasoitukseen, kun Konsta Raittista rikottiin boksissa. Seurannutta rankkaria asettui laukomaan Tero Intala, mutta tulos oli juuri se mihin Tampere Unitedin uuden tulemisen vuosina on liiaksi jouduttu tottumaan. Pallon alakulmasta torjunut maalivahti Anilton Cruz tosin varasti tilanteessa harvinaisen t√∂rke√§sti jo ennen kuin Intala aloitti juoksunsa, mutta tosiasia on, ett√§ harvoin n√§it√§ vihellet√§√§n.

Rangaistuspotkun jälkeen TamUn pelissä näkyi pieniä piristymisen merkkejä, mutta lähimpänä maalia oli NuPS, kun vapaapotkun jälkitlanteessa pallo pomppi Joakim Julien ja Ilkka Pyyhtiän kautta kohti maalia. Juuso Auvisen loistopelastus kuitenkin esti johtomaalin synnyn.

Niclas Kalatsev pelasi puolisen tuntia toisella jaksolla.

Niclas Kalatsev pelasi puolisen tuntia toisella jaksolla.

Muutoin ottelun loppu oli melko sekavaa peliä. Molemmilla joukkueilla oli omat vaaran paikkansa, mutta mitään kovin systemaattisia hyökkäyksiä ei kumpikaan rakentanut. Parhaan pelastuksen esitti Juuso Auvinen lisäajan kolmannella minuutilla, kun Oskari Kokkila pääsi täysin yllättäen karkuun TamU-puolustukselta. Auvinen kuitenkin haistoi tilanteen hyvin, ja juoksi pallon kiinni boksin ulkopuolella ennen kuin kuin Kokkila sai sitä kontrolliinsa.

Kun lis√§maaleja ei tehty, ottelu p√§√§ttyi 1‚Äď1-lukemiin. TamUn esitys oli ensimm√§isen jakson osalta eritt√§in positiivinen, mutta j√§lleen peli meni toisella jaksolla pahasti sekaisin. Ehj√§ 90-minuuttinen on viel√§ t√§ll√§ kaudella n√§kem√§tt√§.

Topias Järvelä otettiin lopussa kentälle.

Topias Järvelä otettiin lopussa kentälle.

”Sama kaava pelist√§ toiseen!” puuskahti p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§kin ottelun j√§lkeen. ”Ensimm√§inen jakso pelattiin melko hyvin ja pysyttiin pelisuunnitelmassa. Vaikka peli ei ihan t√§ytt√§ timanttia ollut, niin maalin lis√§ksi paikkoja oli taas tehd√§ v√§hint√§√§n pari maalia enemm√§n. NuPS ei p√§√§ssyt ekalla jaksolla yhteenk√§√§n maalipaikkaan.”

”Toinen jakso oli katastrofi. Puoliajalla puhuttiin, ett√§ jatketaan samaa peli√§ ja nostetaan viel√§ aktiivisuutta ja pelirohkeutta tehd√§ pidempi√§ hy√∂kk√§yksi√§ ja hallita palloa, kun kaveri rupesi hyytym√§√§n ekalla jaksolla. Mutta se j√§i vain puheeksi, ja menimme mukaan passiiviseen ja hitaaseen peliin. Unohdimme t√§ysin oman pelitapamme ja pelirohkeuden. Loppui maltti pelata ja ruvettiin hakemaan vain ratkaisusy√∂tt√∂j√§, eik√§ luotettu omaan pallolliseen peliin.”, n√§kee M√§kel√§ toisen jakson romahduksen.

”Hukattu pilkku ja muutama l√§piajo, mutta tuliaisina vain piste. Kyll√§ tilanne laittaa mietitytt√§m√§√§n, mutta t√§ytyy uskoa ett√§ jossain kohtaa pallot rupeavat menem√§√§n maaliin. Futis on tulosurheilua, ja vastaan my√∂s t√§ysin tuloksesta itse. T√§llaiset pelit pit√§√§ vain rehellisesti voittaa. Pit√§√§ k√§yd√§ peli l√§vitse ja mietti√§ sen j√§lkeen olisiko voinut tehd√§ muita ratkaisuja peluutuksen osalta”, p√§√§tt√§√§ M√§kel√§ pohdintansa.

Tampere Unitedin pelit jatkuvat lauantaina 3.6. kauden ensimmäisellä Tammelan ottelulla. Vieraaksi saapuu Musan Salama, ja pallo potkaistaan liikkeelle klo 17. Tervetuloa!

4 Joakim Julie keltainen kortti 50’
5 Joona Karjala keltainen kortti 15’
6 Oskari Kokkila C
7 Joose Mahlio vaihtoon 50’
14 Henri Mikkonen
16 Stephen Obeng vaihtoon 46’
17 Viktor Limnell
20 Jyri Niskanen
23 Ilkka Pyyhtiä
28 Teemu Lintula vaihtoon 59’
99 Anilton Cruz keltainen kortti 90’
8 Kaarle Glad
12 Matti Keskinen
21 Elmeri Laine
24 Niko Virtanen vaihdosta 50’
27 Erki Pelgonen vaihdosta 46’
55 Jaakko Järvensivu
77 Vasileios Athanasiadis vaihdosta 59’