TuTo naisten vieraana Pyynikillä sunnuntaina

27/05/2022 TamU naiset
Otteluennakko

Edustusjoukkueen pelit jatkuvat kotipelillä Pyynikin urheilukentällä tulevana sunnuntaina kello 16.00. Joukkue hamuaa täyttä pistepottia, jotta viime viikolla kohdattu RaiFu ei pääse karkumatkalle sarjataulukossa. Tampereelle matkaa jo edelliseltä kaudelta sekä talven harjoituspelistä tuttu Turun Toverit.

TamU – TuTo

  • TamUlla on voitto ja tasapeli joukkueiden kahdesta aiemmasta kohtaamisesta.
  • TuTo vierailee ensimmäistä kertaa aina yllätyksiä tarjoavalla Pyynikin urheilukentällä.
  • Sinipaidoilla on haussa paluu voittojen tielle, jotta RaiFu ei pääse karkaamaan nousu­taistelussa.

Raisiosta tuli ikävä tappio, vaikka meillä oli jo johtoasema. Se peli on nollattu ja käsitelty. Meillä on hyvä treeniviikko alla, niin eiköhän sillä lähde kolme pistettä Pyynikiltä sunnuntaina.

- Pinja Aaltonen
Hyökkääjä

Raisiosta tarttui mukaan kehityskohteita, joita on saatu hiottua kuntoon. Hyvällä fiiliksellä kotipeliin, mielenkiinnolla odotan, kuinka TuTon peli on kehittynyt keväästä.

- Nea Vironmäki
Hyökkääjä

Pyritään prässäämään palloa ahnaasti ja pidetään TuTon hyökkäyksiin lähdöt heille haastavina. Puolustetaan keskialuetta tiiviisti ja näin pyritään positiivisiin tilanteenvaihtoihin, joista olemme valmiit hyökkäämään.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kerran, jolloin päädyttiin pistejakoon ottelun päätyttyä 1–1-tasapeliin. Viime kauden sarjaottelu sekä kevään harjoitusottelu pelattiin Turussa, joten TuTo ei ole vielä vieraillut Sinipaitojen kotipyhätössä. TuTo sijoittui lopulta alaloppusarjan ensimmäiseksi saavuttaen näin kuudennen paikan sarjataulukosta. Samalla TamU sijoittui viidenneksi alkusarjan jälkeen, mutta kohensi sijoitustaan neljänneksi yläloppusarjassa.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen jo tämän vuoden keväällä harjoituspelin merkeissä. Sinipaidat matkustivat aurinkoiseen Naantaliin ja nappasivat pelistä ylivoimaisen 1–10 voiton. Pelissä nähtiin hyökkääjäkaksikon Kiira Kaivolan ja Nea Vironmäen viimeistelevän yhteensä jopa yhdeksän maalia. Tällä kaudella TuTo on pelannut neljä ottelua, joista se on voittanut yhden ja hävinnyt kolme. Turkulaiset avasivat kautensa voitolla PiPSistä, mutta onvat sen jälkeen kärsineet tappiot IFK Mariehamnille, FC Nokialle sekä PaiHalle. Turkulaiset ovat varmasti sisuuntuneita ja pyrkivät sunnuntain ottelussa kääntämään kelkkansa voittojen tielle.

Joukkueiden kohtaamisissa on nähty tiukkoja vääntöjä keskialueella. TamU on pyrkinyt murtautumaan maissa linja kerrallaan, kun taas TuTo on pyrkinyt murtautumaan pitkällä pallolla jo puolustuslinjasta tai keskikentän alemmalta puoliskolta. Joukkueen hyökkääjä Nea Vironmäki pääsi maalien makuun harjoituspelissä ja odottaa jo sunnuntain matsia innoissaan.

”Viime viikon kärkikamppailusta sai hyvän pohjan kauden tuleviin peleihin. Viikon treenit ovat onnistuneet ja Raisiosta mukaan tarttui kehityskohteita, joita on saatu hiottua kuntoon. Hyvällä fiiliksellä kotipeliin, mielenkiinnolla odotan, kuinka TuTon peli on kehittynyt keväästä.”

Joukkue on saanut kuluneella viikolla hyviä uutisia, kun pitkään poissaolleita pelaajia on päässyt takaisin treenirinkiin, ja lisäksi keskikentän Eeva Veijola on ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kokoonpanossa. Otteluun päästään lähtemään vahvalla kokoonpanolla, jossa ei ole merkittäviä poissaolijoita. Joukkueen hyökkäyskalustoon lukeutuva Pinja Aaltonen kutsuukin kaikki Pyynikille kannustamaan naiset voittoon.

”Raisiosta tuli ikävä tappio, vaikka meillä oli jo johtoasema. Se peli on nollattu ja käsitelty. Meillä on hyvä treeniviikko alla, niin eiköhän sillä lähde kolme pistettä Pyynikiltä sunnuntaina. Tervetuloa kaikki Pyynikille katsomaan, kun voitamme TuTon sunnuntaina.”

Joukkueen päävalmentaja Kari Numminen haluaa nähdä joukkueelta vahvan esityksen.

”Edellinen vieraspeli Raisiossa päättyi niukkaan tappioon, joten nyt on kasvojen pesun aika. TuTo on aloittanut kauden yhdellä voitolla ja kolmella niukalla tappiolla, maalieron ollessa -2. Keväinen harjoitusottelu on unohdettu ja tähän peliin lähdetään nollanolla -tilanteesta.”

”Pyritään ottamaan pallonhallinta itselle ja huolehditaan pallosta avausten ja rakentelun aikana. Hyökkäyksiin pyritään lähtemään useammalta kaistalta samaan aikaan, jotta saadaan TuTon puolustus hajalle ja näin pystytään luomaan parempia maalintekopaikkoja. Pyritään prässäämään palloa ahnaasti ja pidetään TuTon hyökkäyksiin lähdöt heille haastavina. Puolustetaan keskialuetta tiiviisti ja näin pyritään positiivisiin tilanteenvaihtoihin, joista olemme valmiit hyökkäämään”, Numminen suunnittelee.

Sunnuntaina pelataan Pyynikin urheilukentällä, ja sitä ennen onkin hyvä käydä TamU-kaupassa ostamassa joukkueen tukikausikortti. Tukikausikortti on myynnissä 20 €:n hintaan, ja sen tuotto menee kokonaisuudessaan naisten joukkueen kausimaksujen alentamiseen. Tukikausarin voi ostaa myös joukkueen otteluissa grillipisteeltä ja anniskelualueelta.

Miesten kakkosjoukkue pelaa Pyynikillä ennen naisia, joten palvelut aukeavat stadionilla jo klo 13.30. Otteluihin on vapaa pääsy. Ottelussa on myyntipisteinä anniskelualue (K-18), sekä grillipiste, jonka yhteydessä on myös kannattajatuotteiden myyntipiste.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49