Tuomo Hiltunen ja Jani Rantala täydentävät maalivahti­osaston

10/01/2017
Uutinen

Tampere United on tehnyt vuoden mittaiset sopimukset kahden nuoren maalivahdin kanssa. Tuomo Hiltunen, 23, siirtyy Sinipaitoihin Mikkelin Palloilijoista ja Jani Rantala, 20, Ilveksestä. Kaksikko lähtee taistelemaan peliajasta jo syksyllä jatkosopimuksen tehneen Juuso Auvisen kanssa.

Tuomo Hiltunen aloitti jalkapalloilijan uransa Mikkelin Kissojen jalkapallokoulussa ja jatkoi samassa seurassa aina 17-vuotiaaksi asti. Ensimmäiset juniorivuotensa hän pelasi kenttäpelaajana, mutta oman muistinsa mukaan 12-vuotiaana hän siirtyi maalivahdiksi. Mikkelin Palloilijoihin Hiltunen siirtyi A-juniori-iässä kaudeksi 2011, ja uransa tähänastisena huippuna Hiltunen pääsi pelaamaan kaudella 2015 neljä Ykkösen ottelua saman seuran edustusjoukkueen paidassa. Tätä ennen miesten otteluita oli kertynyt tilille Kakkosen tasolla niin ikään MP:ssä kaudella 2014 sekä kausilla 2013–14 Kolmosen tasolla Kotajärven Pallossa.

”Muutin huhtikuussa Tampereelle opiskeluiden takia, ja siinä vaiheessa piti aloittaa miettimään missä pelaisi seuraavana kautena”, kertoo Hiltunen tuttua tarinaa TamU-siiron taustalta. ”Olen samassa koulussa Matti Saaren kanssa ja Sasha Popovitšin kanssa ollaan pelattu samassa joukkueessa, joten heiltä kysyin vinkkejä. Masa ja Popo suosittelivat TamUa ja siitä sitten homma lähti liikkeelle. Nuorena tuli seurattua TamUa, joten ajatus TamUssa pelaamisesta oli innostusta herättävä asia. Muutenkin olin kuullut, että seurassa on hyvä pöhinä päällä ja harjoitukset laadukkaita, joten päätös oli lopulta helppo.”

Todellisuus Tampere Unitedin harjoituksissa onkin vastannut kuulopuheita. ”Treeneissä on ollut hyvä meininki ja huomaa, että kaikki ovat täysillä mukana. Pelaajia on niin nuoria kuin kokeneempiakin, joten potentiaalia löytyy paljon. Valmennus on hyvää ja pisteet pitää antaa maalivahtivalmentajasta, jonka ansiosta me maalivahdit voimme keskittyä täysillä treeneihin”, kehuu Tuomo Hiltunen viitaten maalivahdin paikalta valmennuspuolelle siirtyneeseen Jussi Siltaseen.

”Sarjapeleihin on vielä matkaa, mutta kannattaa käydä tyydyttämässä nälkää katsomalla meidän harkkapelejä”, Hiltunen vinkkaa. ”Kakkosessa jokainen peli on kova ja lohkon kärkisijaan pääseminen vaatii valtavasti taistelua. Joukkueemme pelin tulee kehittyä koko kauden ajan, jolloin voimme kärjessä olla.”

”Itse uskon kovasti, että taistelemme kärkisijoista. Omat tavoitteeni ovat pysyä ehjänä koko kausi ja pelata mahdollisimman paljon. Tämä vaatii kovaa duunia, sillä maalissa ei voi olla kuin yksi. Mahtava Sinikaarti potkii varmasti joka äijää antamaan kaikkensa. Nähdään kentänlaidalla!” Hultunen päättää.

Jani Rantalan viime kausi jäi vähille peleille asepalveluksen takia, mutta nyt nuori Ilveksen junioripolun läpikäynyt maalivahti tekee paluuta pelikentille tosissaan. ”Tavoitteena on saada paljon peliaika ja päästä pukemaann TamUn pelipaita mahdollisimman paljon päälle”, Rantala paaluttaa.

Nuorille tamperelaispelaajille ominaisesti Sinipaidat on Rantalalle tuttu jo lapsuudesta. ”Kävin pienenä katsomassa paljon TamUn pelejä ja mietin jo silloin, että tuolla olisi kiva pelata joskus. Nyt kun siihen tuli mahdollisuus, niin totta kai valitsin TamUn, siitä ei ollut kysymystäkään”, Rantala vakuuttaa. ”Joukkueesta on tällä hetkellä tosi hyvä fiilis ja siksi uskonkin että tullaan taistelemaann kärkisijoista.”

Edustusjoukkueen taustaryhmässä ollaan silminnähden tyytyväisiä hyvissä ajoin ratkenneeseen maalivahtitilanteeseen. Viime vuosina maalivahtikysymys on ollut ehkäpä eniten seurayhteisössä talvista huolta aiheuttanut seikka, mutta nyt rosterissa on ollut Juuso Auvisen täydentämänä poikkeuksellisen kova kolmikko koko harjoituskauden ajan.

”Tuomo ja Jani muodostavat tasaväkisen kolmikon Auvin kanssa. Kaikilla on hirvittävän hieno motivaatio kohti tulevaa kautta ja he puskevat toisiaan eteenpäin”, kommentoi pelaajakoordinaattori Mika Suonsyrjä.

”Tuomo on jämähtänyt hieman penkkivahdin rooliin urallaan, mutta kun häntä kutsuttiin vaikkapa Ykkösessä kokeneen Antti Kuismalan loukkaannuttua putkien väliin, hän pelasi mainioita pelejä. Janilla samaten on loistavan nuorisouran jälkeen hieman takaiskuja takanaan. Me annamme heille uuden näyttöpaikan jonka he ansaitsevat, ja luotan, että hyvähenkinen kolmikko hoitaa maalivahtipelin hienosti”, luonnehtii Suonsyrjä

”Saimme kaksi erittäin hyvää maalivahtia”, päävalmentaja Mikko Mäkelä toteaa. ”Tuomo ja Jani tuovat erittäin hyvän kilpailutilanteen maalivahtiosastolle Juuso Auvisen kanssa. Molemmilla pojilla on ihailtava tekemisen asenne ja voimakas halu kehittyä.”

Tampere Unitedin julkistamien kauden 2017 sopimuspelaajien määrä on maalivahtikaksikon myötä 19, joten joukkue alkaa pikku hiljaa lähestyä lopullista muotoaan. Tammikuussa on toki vielä odotettavissa lisää julkistuksia, ja lisäksi kokoonpanoon jätetään tuttuun tapaan tilaa muutamalle myöhemminkin kevään aikana värvättävälle vahvistuksille.

Uusia julkistuksia odotellessa kannattaa hankkia TamU-kaupasta Tampere Unitedin kausikortti kaudelle 2017. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa. Myös Tampere Unitedin jäseneksi liittyminen on tietenkin mahdollista.

Tuomo Hiltusen ja Jani Rantalan haastattelu:

Sopimuspelaajat kaudelle 2017:
Tuomas Alanen
Juuso Auvinen
Mehdi Fennane
Tuomo Hiltunen
Tero Intala
Topias Järvelä
Ali Koljonen
Roope Kostiainen
Tuomas Lehti
Sampo Ojala
Riku Oras
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Lauri Saari
Matti Saari
Santeri Salomaa
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49