Tuomas Telemäki siirtyy Tampere Unitedin

18/12/2017
Uutinen

Viime kaudella Tampereen Peli-Tovereissa Kolmosen otteluita pelannut Tuomas Telemäki, 21, siirtyy Tampere Unitediin vuoden mittaisella sopimuksella. Sopimus syntyi jo ennen viime lauantaina TPV:tä vastaan pelattua harjoitusottelua, jossa Telemäki pelasi täydet minuutit oikeana laitahyökkääjänä. Juniorivuosinaan Telemäki on pelannut kahden suurimman tamperelaisen junioriseuran riveissä – viimeksi toissa kaudella A-poikien SM-sarjan otteluita Ilveksen paidassa.

”Koulutukseltani olen vasen pakki, ja se on kaikista omin pelipaikka, jossa koen olevani parhaimmillani. Nuorempana olen kuitenkin pelannut myös paljon laiturina, joten sekin pelipaikka menee tarvittaessa. Vahvuuksiin kuuluu nopeus, hyvä vasen jalka ja pelin ymmärtäminen”, arvioi Telemäki itseään pelaajana.

Tuomas Telemäki liittyi Tampere Unitedin harjoitusvahvuuteen jo viime syyskauden aikana, mutta pelasi kauden loppuun asti TP-T:n riveissä. ”Kausi alkoi hyvin niin joukkueelta kuin itseltänikin, ja alkoi tuntua, että Kolmonen ei välttämättä ole ylin taso, millä pystyisin pelaamaan. Nilkan murtuma kuitenkin jarrutti kautta, ja loppua kohti joukkueen pelikin hiipui alun tahdista. Kausi oli kuitenkin itselle tärkeä, koska pelaaminen alkoi tuntumaan taas mielekkäältä hyvän joukkuehengen myötä”, Telemäki kertaa.

”TamUun päädyin oikeastaan Topias Järvelän kehuttua valmennusta, ja päätös oli lopulta aika helppo. Täällä on paljon ennestään tuttuja pelaajia, ja kaikki jätkät ovat ottaneet hienosti mukaan remmiin”, Telemäki kiittelee.

Telemäki kertookin, että marras–joulukuun tryouteissa on ollut hyvä tekemisen meininki. ”Selkeästi huomaa että kaikki haluavat joukkueeseen. Peli TPV:tä vastaan oli ajoittain aika hakemista, ja huomasi, että se oli ensimmäinen peli yhdessä. TPV oli valmiimpi joukkue mutta nyt ollaan vasta joulukuussa. Uskon vahvasti että kesällä on tiukempaa”, Telemäki analysoi.

”Lauantaina oli myös hieno pelata sellaisten fanien edessä, jotka TamUlla on. Odotukset tulevalle kaudelle on kovat ja näkisin, että jopa nousukarsintaan on mahdollisuuksia. Omat tavoitteeni on päästä pelaamaan ja edistää joukkueen tavoitetta kaikin tavoin. Tulevaisuudelle en lyö paineita itselleni, vaan pelaan kausi kerrallaan ja niin kauan pelaan kuin se on mukavaa. Olisihan se hienoa jonain päivänä edustaa TamUa vielä liigassa, mutta aika näyttää”, Telemäki päättää.

”’Tele’ osoitti jo viime syyskaudella meidän mukana reenatessaan, että pystyy pelaamaan Kakkoseen vaaditulla tasolla”, päävalmentaja Mikko Mäkelä toteaa. ”Tele on hyvin tunnollinen ja joukkueen eteen pelaava pelaaja, ja tuo hyvää vahvistusta laitapeliimme, joka on kokenut kovan kolauksen, kun kaikki viimekauden laiturit ovat tällä hetkellä poissa.”

Tuomas Telemälki on Tampere Unitedin kuudestoista tulevan kauden sopimuspelaaja. Harjoitusottelut jatkuvat tammikuussa nopeasti joulun ja uudenvuoden juhlimisen jälkeen, mutta sitä ennen on luvassa myös lisää sopimusuutisia. Samalla käsillä on viimeinen hetki tilata kauden 2018 kausikortti TamU-kaupasta siten, että se ehtii jouluksi kotiin. Pyydä kortti tilauksen yhteydessä joululahjatoimituksena, jolloin tänään maanantaina 18.12. tilattu kortti ehtii vielä jouluksi perille. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

PääkatsomoKannattajakatsomo
Aikuiset90 €65 €
Alennusryhmät65 €45 €

Sopimuspelaajat 2018:

Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Topias Järvelä
Antti Kuusinen
Tuomas Lehti
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Jere Remes
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Tuomas Telemäki
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF