12.8.2020

 
 

Tunteet kävivät kuumana kun PS-44 ja TamU tasasivat pisteetPallo-Seppojen ja Tampere Unitedin v√§linen ottelu p√§√§ttyi Apian kent√§ll√§ 1‚Äď1-tasapeliin v√§rikk√§iden vaiheiden j√§lkeen. Kumpikaan joukkue ei esityksell√§√§n p√§√§t√§ hurmannut. Heikkotasoisessa kamppailuottelussa p√§√§roolin otti lopulta itselleen ottelun tuomari.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa lupaili ottelun alla pientä rotaatiota tiiviin ottelurytmin päättävään otteluun. Muutokset kokoonpanossa verrattuna edelliseen otteluun nähtiin kenttämuodostelman ylemmillä oksilla, kun Eric Bullock sekä Emenike olivat avauskokoonpanossa.

Ottelu alkoi varsin tunnustelevasti, vaikkakin ensimmäisellä kympillä TamUlla ehti pyöriä pari koskilaisittain ikävän näköistä flipperipalloa boksissa. Ensimmäinen huippupaikka tuli lopulta kotijoukkue Pallo-Sepoille. Kotijoukkue vaikutti jo saaneen Henri Savolaisen kiertämisen jälkeen pelivälineen Sinipaitojen reppuun, mutta verkossa heilahti lopulta vain TamU-kippari Eetu Rahkola, joka siivosi pallon aivan maaliviivalta. Näin Tampere Unitedin pitkään jatkunut nollapeliputki sai jatkaa yhä kasvamistaan.

Tilanne antoi silminnähden lisää itseluottamusta kotijoukkueelle, ja PS-44 ottikin noin vartiksi pelin hallintaansa. Kyseinen jakso oli lopulta valkeakoskelaisten ehein koko ottelun aikana. Puolta tuntia kohti mentäessä pelin virtaus alkoi kuitenkin kääntyä toiseen päähän, ja TamUn maali roikkui ilmassa. Pitkäst aikaa avauksessa ollut Emenike uhkui pelihaluja ja hän sai tuotua vasemman laidan kautta säpinää Pallo-Seppojen päätyyn. Kesken TamUn painostusjakson PS-44 oli kuitenkin onnistua vaarallisen hyökkäyksen päätteeksi. Jälleen kerran pallon poimi etutolpalta Eetu Rahkola.

Parin oman p√§√§n huippuonnistumisen j√§lkeen oli Rahkolan vuoro onnistua my√∂s toisessa p√§√§ss√§. Avausjakson k√§√§ntyess√§ lopuilleen Hakim Belbachir antoi vasemmalta kulmalta noin metrin korkuisen pallon. Pelaajamassan keskelt√§ pallo l√∂ysi tiens√§ Eetu Rahkolan p√§√§h√§n ja sielt√§ Pallo-Seppojen verkkoon. Maali oli Tampere Unitedin kapteenille ensimm√§inen yli nelj√§√§n vuoteen ja villitsi j√§lleen kerran runsaslukuisena paikan p√§√§ll√§ olleen Sinikaartin. Numeroista 0‚Äď1 mentiin n√§in taukomakkaralle.

Tunteet kuumenevat

TamU suoritti tauolla vaihdon, kun Roope Kostiainen tuli avausmaalin alustaneen Hakim Belbachirin tilalle. Kostiainen pääsi nopeasti peliin sisään ja oli jo ensiminuuteilla käynnistämässä nopeaa hyökkäystä. Emenike sai pallon Kostiaiselta, viiletti vasemmalta laidalta ja keskitti matalan pallon maalille, mutta Eric Bullock ei aivan ylettynyt jatkamaan palloa verkon perukoille.

Kun toista jakso oli pelattu kymmenen minuuttia, nähtiin käännekohta koko ottelun luonteelle. Matias Stark sai omalla kuudentoista alueella koskilaishyökkääjän kyynärpäästä ja kaatui maahan. Tilanteesta kimpaantunut Stark kopautti tämän jälkeen kevyesti maasta käsin takaisin ja ottelun erotuomari Akseli Vuorinen osoitti pallon yhteentoista metriin. Syntyi järjetön sekamelska, jossa tuohtuneet Sinipaidat piirittivät Vuorisen, joka kävi vielä kysymässä mielipidettä avustavalta. Tuomio ei muuksi muuttunut. Oman lusikkansa soppaan heitti jo aiemmin mielipiteitään ottelusta kertonut ottelun kuuluttaja, joka vaati tilanteesta varoituksia vierasjoukkueelle.

Lopulta pilkkua päästiin ampumaan, ja tällä kertaa Henri Savolainen onnistuttiin ohittamaan. Maalin tehnyt Mika Jussila juhli maaliaan päättäväisesti vieraskannattajien edessä. Näin TamUn ja Henri Savolaisen yli 400 minuuttia kestänyt nolla lopulta murtui.

Tasoitusmaalin jälkeen peli ei enää ollut tuomariston käsissä, ja otteet menivät puolin ja toisin ajoittain rumaksi. Erikoisin tilanne nähtiin pian maalin jälkeen, kun TamUn Arttu Haapala taklasi myöhässä kotijoukkueen pelaajaa, joka jäi tuskaisen näköisesti kentän pintaan. Haapalaa rankaistiin tempusta varoituksella, joka ei ottelun kuuluttajaa miellyttänyt. Ottelun kuuluttaja ihmetteli, miten kyseisestä tilanteesta voi selvitä keltaisella. Tämän jälkeen läikkyi yli katsomossa ja järjestyksenvalvojilla oli täysi työ pitää tuohtuneet vieraskannattajat rauhallisena. Rauhoittelua tarvitsi myös ottelun kuuluttaja, ja yhdellä järjestyksenvalvojalla oli riittävästi pelisilmää käydä jututtamassa kyseistä henkilöä. Pisteet siitä hänelle, sillä tämän jälkeen kuuluttaja palasi asialinjalle.

Tunteen rauhoittuivat tämän jälkeen myös katsomossa, mutta kentällä jännite pysyi yllä läpi ottelun. Pelissä nähtiin useita torikokouksia sekä jälkipeliä, mutta myös jalkapalloa. Ylikuumana käyneen ja varoitus alla pelanneen Matias Starkin korvannut Nils Strömsholm järkkäili reilu kymmenen minuuttia ennen päätöstä maukkaan tekopaikan Emenikelle maalin eteen, mutta nigerialaisen ratkaisu jäi ponnettomaksi.

TamUn laitapakit nousivat loppua kohden hyvinkin paljon, ja tämä antoi myös Pallo-Sepoille omat mahdollisuutensa. Peli aaltoili lopulta enemmän kuitenkin valkeakoskelaisten päätyyn, mutta huippuvaaralliset maalintekopaikat loistivat poissaolollaan. Sellainen saatiin kuitenkin vielä ottelun lisäajalla. Roope Kostiainen antoi keskialueelta loistavan avaavan syötön suoraan Emeniken juoksulinjalle. Nigerialainen nousi laidalta vetopaikkaan, ja pommitti pallon vasemman tolpan juureen ja siitä päätyrajasta yli.

Lopulta pisteet tasattiin numeroin 1‚Äď1.

Eetu Rahkola: ‚ÄĚN√§in niin l√§helt√§ sen tilanteen ja varmasti pystyn sanomaan, ett√§ meid√§n pelaajaa siin√§ rikottiin‚ÄĚ

Eetu Rahkola pelasi vahvan ysikymppisen Valkeakoskella. Maali, kaksi pelastusta maaliviivalta ja muutenkin vahvaa esiintymistä läpi ottelun.

”Ihan yksitt√§isi√§ hyvi√§ suorituksia tuli t√§n√§√§n. Oli kiva tehd√§ maali, p√§√§h√§n se siell√§ kasan keskell√§ tuli”, kommentoi Rahkola pelin j√§lkeen. Rahkolan edellinen maali oli toukokuulta 2016 Euran Wembleylt√§.

Kaksi isoa pelastusta maaliviivalta ottaneelta Rahkolalta oli pakko kysyä, että jos Kolmosessa olisi VAR käytössä, olisiko TamUn kannattajien tarvinnut olla huolissaan ensimmäisen tilanteen kanssa. Katsomoon tilanne näytti erittäin täpärältä.

”Ei se ollut kyll√§ sis√§ll√§, aika varma olen siit√§. Tiukalla se oli, mutta ei sis√§ll√§.”

Tulos harmitti Eetu Rahkolaa silminnähden.

”Harmittaa tietenkin. Nyt olisi ollut hyv√§ sauma jatkaa hyv√§√§ nolla- ja voittoputkea. Ensimm√§isell√§ puoliajalla ei ehk√§ oltaisi ansaittu sit√§ voittoa, mutta toisella oli taas riitt√§v√§sti paikkoja”, Rahkola arvioi ottelua kokonaisuutena ja k√§√§nsi oma-aloitteisesti puheen tuomareihin.

”Ei saa tuomareita arvostella, eik√§ me siihen kaaduttu, mutta nyt oli kyll√§ pilkkutilanne sellainen ett√§… N√§in niin l√§helt√§ sen tilanteen ja varmasti pystyn sanomaan, ett√§ meid√§n pelaajaa siin√§ rikottiin. Se oli kova tuomio”, harmitteli Rahkola

Päävalmentajan kommentit

Jukka Listenmaan mukaan Apian nurmella nähtiin tiistai-iltana kolme huonoa joukkuetta.

”Vastustajan pelaamisesta en osaa niin sanoa. Enemm√§n keskityin meid√§n omaan helvetin huonoon tekemiseen”, puhisi Listenmaa ottelun p√§√§tytty√§.

”Voi olla, ett√§ vastustaja teki meist√§ huonon. T√§n√§√§n siell√§ oli kolme huonoa joukkuetta kent√§ll√§. Meid√§n sy√∂tt√§minen oli aivan luokatonta. Taas l√§hti pelkk√§√§ pitk√§√§ palloa, tilat siell√§ olisivat olleet, mutta emme p√§√§sseet pelaamaan niihin. Puolustustilanteissa vartiointimme oli liian kaukana ja sen takia he saivat niin paljon erikoistilanteita. Voi olla, ett√§ t√§ss√§ oli jo v√§h√§n sellaista henkist√§ v√§symyst√§. Peli oli kolmas lyhyen ajan sis√§√§n, mutta sama tilanne oli vastustajallakin”, k√§vi Listenmaa l√§pi Sinipaitojen ongelmakohtia.

Päävalmentaja ei säästellyt sanojaan, kun puhe kääntyi ottelun tuomaritoimintaan.

”Aina oli vastaus, ett√§ ’m√§ en n√§hnyt’ ja silti se vihelsi. Rankkaristakin niin p√§√§tuomari kuin avustava sanoivat, etteiv√§t he n√§hneet tilannetta, niin kuinka he voivat silloin vihelt√§√§ rankkarin?” Listenmaa ihmetteli.

”Hy√∂kk√§√§j√§ blokkasi ensin Starkin siin√§ tilanteessa. Muutenkin tuli hyvin erikoisia vihellyksi√§ ja vihelt√§m√§tt√§ j√§tt√§misi√§. ’Se olisi ollut vapaapotku, mutta en kerennyt vihelt√§m√§√§n.’ T√§llaisia kommentteja tuli. Tuomari oli siis tasaisen huono. Ei voi sanoa, ett√§ h√§n olisi kotiinp√§in vihelt√§nyt. Vaan h√§n oli tasaisen huono molemmille”, jatkoi Listenmaa.

Ottelun tuomari ei ollut kuulemma Unitedin käskyttäjälle entuudestaan tuttu.

”En ollut aiemmin n√§hnyt ja toivottavasti en en√§√§ n√§e.”

TamUlla on tämän jälkeen reilu viikko aikaa seuraavaan otteluun. Torstaina 20.8. Pyynikille saapuu vieraaksi Tervakosken Pato alkusarjan viimeiseen kotiotteluun.

”Hyv√§, ett√§ tulee v√§h√§n taukoa. P√§√§st√§√§n taas harjoittelemaan. Saadaan torstaina kevyt harjoitus ja perjantaina sek√§ tiistaina sitten enemm√§n”, Listenmaa avasi tulevaa.

 
 
PS-44 logo
1 ‚Äď 1

(0 ‚Äď 1)

Tampere Unitedin logo

57' Mika Jussila (rp)

Yleisömäärä:
258

45' Eetu Rahkola

Yleisömäärä:
258

12 Tommi Viik
4 Juuso Salonen vaihtoon 88’
6 Mikko Petteri Latosaari C
7 Ossi Lindeman vaihtoon 81’
9 Rasmus Laahanen
16 Jesse Collin
17 Mika Jussila vaihtoon 46’
18 Santeri Lintunen vaihtoon 70’
20 Kim Lingman keltainen kortti 62’
23 Juuso Ollikainen
26 Matti Jussila
8 Joni Nieminen
24 Dano Molin
29 Joni Laurila vaihdosta 88’
29Henri Savolainen
4Eino-Veikko Ek keltainen kortti 81'
5Eetu RahkolaC
6Severi Kankkunen
7Matias Stark keltainen kortti 62' vaihtoon 64'
8Ali Aitbenzanzoun
10 Emenike
13Arttu Haapala keltainen kortti 59'
16Eric Bullock vaihtoon 87'
20Hakim Belbachir vaihtoon 46'
41Eetu Räisänen
1Riku Tanila
3Tommi Sääksi
9Oskari Korpinen
11Roope Kostiainen vaihdosta 46'
17Jerry Sorjonen vaihdosta 87'
21Pyry Virtanen
27Nils Strömsholm vaihdosta 64'
12 Tommi Viik
4 Juuso Salonen vaihtoon 88’
6 Mikko Petteri Latosaari C
7 Ossi Lindeman vaihtoon 81’
9 Rasmus Laahanen
16 Jesse Collin
17 Mika Jussila vaihtoon 46’
18 Santeri Lintunen vaihtoon 70’
20 Kim Lingman keltainen kortti 62’
23 Juuso Ollikainen
26 Matti Jussila
8 Joni Nieminen
24 Dano Molin
29 Joni Laurila vaihdosta 88’