Tunnin hyvä pelaaminen riitti Sinipaidoille

06/01/2020
Otteluraportti

Unitedin harjoituskausi jatkui loppiaisaattona ottelulla TPV:n kakkosjoukkuetta vastaan. TamUn vahvasta alusta huolimatta ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa miltei ensimmäisen jakson loppuun saakka, kunnes Moktar Laouini vei kotijoukkueen johtoon. Toisella puoliajalla nähtiin Nils Strömsholmin tuplamaalit, jonka myötä TamU pääsi turvallisen tuntuiseen kolmen maalin johtoon. TPV kehitti vielä loppukirin, mutta kavennusosumia syntyi vain yksi, ja näin ottelu päättyi lukemiin 3–1 (1–0).

Harjoitusottelu

3 – 1

TamU tuli otteluun mallikkaasti. Jo pelin ensimmäisillä hetkillä Toni Tuuri riisti pallon hyökkäysalueella ja syötti pelivälineen Nils Strömsholmille. Strömsholmilta pallo palautui heti takaisin Tuurille laadukkaaseen maalipaikkaan, josta keskikenttäpelaaja laukoi tulisen vedon. TPV:n maalivahti venyi kuitenkin näyttävään torjuntaan.

Ville Silvennoinen nousee laidallaan. Katsomossa oli mukavat 156 katsojaa.

United oli ottelun alussa kuskin paikalla luoden jatkuvaa painetta vastustajan päätyyn. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana peli oli täysin TamUn kontrollissa ja tämänkin jälkeen pallonhallinta oli pitkään Sinipaidoilla. Puoliajan edetessä vierasjoukkue pääsi kuitenkin peliin paremmin ja paremmin mukaan, pallonhallinta kääntyi hiljalleen TPV:lle ja vastustajajoukkue sai luotua ensimmäiset maalipaikkansa.

TPV:n ote kuitenkin päättyi Unitedin kannalta iloisesti. Kun ottelua oli pelattu nelisenkymmentä minuuttia, TamU pääsi murtautumaan oikealta laidalta vastustajan kenttäpuoliskolle hyvällä laitanousulla. Juha Unkurin keskitys löysi kuudentoista rajan tuntumassa päivystäneen Moktar Laouinin, joka sijoitti pallon varmasti etunurkkaan. Tämän maalin ansiosta ensimmäinen jakso päättyi TamU:n 1–0-johdossa.

Toni Tuuri oli jälleen Sinipaitojen parhaimmistoa.

Toiselle puoliajalle TPV vaihtoi ilmeisesti koko joukkueensa TamUn tehdessä vain yhden vaihdon. Jo valmiiksi pelin sisällä ollut United hyödynsikin TPV:n pelaajaruletin luoden heti toisen puoliajan alkuun useamman maalipaikan. Laouini ei kuitenkaan kyennyt käännähtämään boksissa tarpeeksi nopeasti Strömsholmin keskityksen jälkeen, eikä Mustafa Hussein Zada puskemaan Tuurin lähettämää vapaapotkua verkon perukoille.

Nils Strömsholm karkaa maalintekoon syötön katkaisun jälkeen.

Tunnin kohdalla TamUn hyvä esitys kuitenkin palkittiin. TPV:n toppari antoi kammottavan avauksen, jonka tilanteen loistavasti lukenut Nils Strömsholm katkoi spurttaamalla pallon kiinni. Strömsholm pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alanurkkaan vieden Unitedin riemukkaasti 2–0-johtoon.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin United sai kulmapotkun. Tuurin taka-alueelle lähettämä pallo oli erinomainen ja suuntautui suoraan topparin paikalta nousseen toppari Tommi Sääksen päähän. Sääksi sai ohjattua pallon Strömsholmille, joka iski rangaistusalueen keskeltä jo illan toisen osumansa.

Moktar Laouini taistelee pallosta.

Tilanteen olleessa 3–0 TamUn ote herpaantui, ja varsinkin viimeinen kymppi oli Sinipaidoilta kammottava TPV:n luodessa useamman maalipaikan, kun viimeiset vaihdot sekoittivat peliä. Ensin kaksi TPV:n pelaajaa murtautui puolustuslinjan taakse, mutta suoran vedon sijaan TPV:n hyökkäys yritti syöttöä, jonka Pyry Virtanen sai katkottua. Pallo päätyi lopulta maalilla debytoineen Riku Tanilan syliin.

Moktar Laouini boksissa.

Seuraavassa hyökkäyksessä nähtiin puolestaan kaksi tulista TPV:n laukausta, joista kumpikin tärähti lähes samaan kohtaan poikkipuuta. Lopulta myös TPV onnistui, kun Granit Shala pääsi melko vapaasti laukomaan juuri boksin ulkopuolelta. Tulinen ja tarkka veto vei pallon maalin vasempaan alanurkkaan TamU-vahti Riku Tanilan hyvästä torjuntayrityksestä huolimatta.

Lisäosumiin ei kuitenkaan jäänyt aikaa, joten loppulukemiksi jäi 3–1, ja näin TamU nappasi heti vuoden aluksi harjoituskautensa ensimmäisen voittonsa. Seuraavaksi TamU siirtyy kahden viikon ajaksi harjoittelemaan ja seuraava ottelu onkin jo Kakkosen Cupia. Sinipaitojen Cup-kauden avaus pelataan sunnuntaina 19.1. Pirkkahallissa klo 15.00 Ilveksen kakkosjoukkueen vieraana.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Listenmaa oli kaiken kaikkiaan varsin tyytyväinen omiensa esitykseen ensimmäisen tunnin osalta.

”Kuusikymmentä minuuttia näytti siltä mitä haetaan. Vähän lähdimme siinä ensimmäisen puoliajan puolivälissä hakemaan ratkaisusyöttöjä liian kaukaa. Ensimmäinen maali oli juuri yhden meidän pelinavausmallin mukainen. Linkki taskuun, pakki ylös, se pallo sinne ja ykkösellä maaliin. Se oli hieno nähdä, että vaikka vain pikkusen oli ehditty käydä perjantain harjoituksissa näitä asioita, niin silloin ei päästy ihan noinkaan pitkälle ja nyt se tuli sieltä mitä oli kopissa puhuttu”, iloitsi Listenmaa ensimmäisen Tampere Unitedin valmentajana ottamansa voiton jälkeen.

Viimeinen puolituntinen ei kuitenkaan saanut Listenmaalta pään silityksiä.

”Siihen kolmenollaanhan se sitten lopahti. Viimeisten vaihtojemme jälkeen pallo ei pysynyt ylhäällä enää yhtään”, Listenmaa myönsi.

TPV:n kakkosjoukkue tuli otteluun todella laajalla rosterilla ja vaihtoi koko miehistönsä ottelun toiselle puoliajalle. Listenmaan mukaan TPV oli jaotellut kokoonpanon tasaisesti eli ensimmäisellä jaksolla pelannut ryhmä oli tasavertainen verrattuna toisella jaksolla kentällä kirmanneisiin punapaitoihin.

”Se oli meille aika kaksipiippuinen juttu, että kummin päin sen ajattelee. Me oltiin pelattu, mutta toisaalta vastustaja tuli toiselle jaksolle tuoreena. Meillä ainakin pojat ottivat sen puoliajalla kopissa siten, että se on meidän etu ja kyllähän se näkyikin sitten ensimmäisen vartin aikana toisella jaksolla”, summasi Listenmaa TPV:n vaihtoruletin.

Pirkkahallissa oli paikan päällä ajankohtaan nähden komeasti yli 150 katsojaa. Sinipaitojen kannattajat kiinnittivät nopeasti huomiota keskikentän pohjalla edukseen esiintyneeseen Markus Kopfiin. Saksalaisen edelliset peliminuutit ovat Saksan vitostasolta, ja mies vaikutti todella toimivalta palaselta Sinipaitojen ryhmään. Myös Listenmaa oli vaikuttunut näkemästään ja päävalmentajan mukaan sopimusneuvottelut Kopfin kanssa ovat jo pitkällä.

”Kyllähän Markuksen pallollinen pelaaminen oli hienoa katseltavaa. Ei siinä montaa harhasyöttöä tullut. Kaverista näkee, että tämä Saksan sarjataso miltä hän tulee vertaantuu tähän Suomen Kolmoseen meidän kannalta mukavasti. Treeneissä hän on ollut meillä enemmän topparina ja on ehkä inasen jopa parempi sillä pelipaikalla. Ehkä hieman verkkainen liike, mutta muuten pelkkää hyvää sanottavaa”, Listenmaa summaa.

Seuraavaksi alkaa Jukka Listenmaan joukkueen keskuudessa puolustuspelin hiominen Suomen Cupin otteluita silmällä pitäen.

”Seuraavat kaksi viikkoa me koitetaan harjoituksissa puolustaa ja käydä sitä osa-aluetta läpi. Nyt niitä tiloja ei siellä ollut, mutta totta kai vastustaja oli myös astetta heikompi verrattuna joulun alla pelattuun Kissat-peliin. Nyt ne heidän paikat tulivat lähinnä meidän omista harhasyötöistä, kuten tämä maalikin”, Listenmaa päättää.

Harjoitusottelu

3 – 1

( 1 – 0 )

41′ Moktar Laouini
60′ Nils Strömsholm
67′ Nils Strömsholm

Yleisöä:
156

86’ Granit Shala

Yleisöä:
156

1 Riku Tanila
4 Mustafa Hussein Zada C
6 Ville Silvennoinen 74'
7 Mahad Hussein 55'
9 Moktar Laouini 73'
10 Toni Tuuri 50'
13 Markus Kopf 55'
16 Ville Vähänen 46' 55'
19 Juha Unkuri
27 Nils Strömsholm 74'
29 Pyry Virtanen
26 Sami Maja
3 Tommi Sääksi 55'
8 Bleond Hyseni 74'
18 Riva 74'
21 Lucas Hamud 73'
22 Eemeli Peltonen 46'
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2