6.1.2020

 
 

Tunnin hyvä pelaaminen riitti SinipaidoilleUnitedin harjoituskausi jatkui loppiaisaattona ottelulla TPV:n kakkosjoukkuetta vastaan. TamUn vahvasta alusta huolimatta ottelun ensimm√§ist√§ maalia saatiin odottaa miltei ensimm√§isen jakson loppuun saakka, kunnes Moktar Laouini vei kotijoukkueen johtoon. Toisella puoliajalla n√§htiin Nils Str√∂msholmin tuplamaalit, jonka my√∂t√§ TamU p√§√§si turvallisen tuntuiseen kolmen maalin johtoon. TPV kehitti viel√§ loppukirin, mutta kavennusosumia syntyi vain yksi, ja n√§in ottelu p√§√§ttyi lukemiin 3‚Äď1 (1‚Äď0).

TamU tuli otteluun mallikkaasti. Jo pelin ensimmäisillä hetkillä Toni Tuuri riisti pallon hyökkäysalueella ja syötti pelivälineen Nils Strömsholmille. Strömsholmilta pallo palautui heti takaisin Tuurille laadukkaaseen maalipaikkaan, josta keskikenttäpelaaja laukoi tulisen vedon. TPV:n maalivahti venyi kuitenkin näyttävään torjuntaan.

Ville Silvennoinen nousee laidallaan. Katsomossa oli mukavat 156 katsojaa.

United oli ottelun alussa kuskin paikalla luoden jatkuvaa painetta vastustajan päätyyn. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana peli oli täysin TamUn kontrollissa ja tämänkin jälkeen pallonhallinta oli pitkään Sinipaidoilla. Puoliajan edetessä vierasjoukkue pääsi kuitenkin peliin paremmin ja paremmin mukaan, pallonhallinta kääntyi hiljalleen TPV:lle ja vastustajajoukkue sai luotua ensimmäiset maalipaikkansa.

TPV:n ote kuitenkin p√§√§ttyi Unitedin kannalta iloisesti. Kun ottelua oli pelattu nelisenkymment√§ minuuttia, TamU p√§√§si murtautumaan oikealta laidalta vastustajan kentt√§puoliskolle hyv√§ll√§ laitanousulla. Juha Unkurin keskitys l√∂ysi kuudentoista rajan tuntumassa p√§ivyst√§neen Moktar Laouinin, joka sijoitti pallon varmasti etunurkkaan. T√§m√§n maalin ansiosta ensimm√§inen jakso p√§√§ttyi TamU:n 1‚Äď0-johdossa.

Toni Tuuri oli jälleen Sinipaitojen parhaimmistoa.

Toiselle puoliajalle TPV vaihtoi ilmeisesti koko joukkueensa TamUn tehdessä vain yhden vaihdon. Jo valmiiksi pelin sisällä ollut United hyödynsikin TPV:n pelaajaruletin luoden heti toisen puoliajan alkuun useamman maalipaikan. Laouini ei kuitenkaan kyennyt käännähtämään boksissa tarpeeksi nopeasti Strömsholmin keskityksen jälkeen, eikä Mustafa Hussein Zada puskemaan Tuurin lähettämää vapaapotkua verkon perukoille.

Nils Strömsholm karkaa maalintekoon syötön katkaisun jälkeen.

Tunnin kohdalla TamUn hyv√§ esitys kuitenkin palkittiin. TPV:n toppari antoi kammottavan avauksen, jonka tilanteen loistavasti lukenut Nils Str√∂msholm katkoi spurttaamalla pallon kiinni. Str√∂msholm p√§√§si nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alanurkkaan vieden Unitedin riemukkaasti 2‚Äď0-johtoon.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin United sai kulmapotkun. Tuurin taka-alueelle lähettämä pallo oli erinomainen ja suuntautui suoraan topparin paikalta nousseen toppari Tommi Sääksen päähän. Sääksi sai ohjattua pallon Strömsholmille, joka iski rangaistusalueen keskeltä jo illan toisen osumansa.

Moktar Laouini taistelee pallosta.

Tilanteen olleessa 3‚Äď0 TamUn ote herpaantui, ja varsinkin viimeinen kymppi oli Sinipaidoilta kammottava TPV:n luodessa useamman maalipaikan, kun viimeiset vaihdot sekoittivat peli√§. Ensin kaksi TPV:n pelaajaa murtautui puolustuslinjan taakse, mutta suoran vedon sijaan TPV:n hy√∂kk√§ys yritti sy√∂tt√∂√§, jonka Pyry Virtanen sai katkottua. Pallo p√§√§tyi lopulta maalilla debytoineen Riku Tanilan syliin.

Moktar Laouini boksissa.

Seuraavassa hyökkäyksessä nähtiin puolestaan kaksi tulista TPV:n laukausta, joista kumpikin tärähti lähes samaan kohtaan poikkipuuta. Lopulta myös TPV onnistui, kun Granit Shala pääsi melko vapaasti laukomaan juuri boksin ulkopuolelta. Tulinen ja tarkka veto vei pallon maalin vasempaan alanurkkaan TamU-vahti Riku Tanilan hyvästä torjuntayrityksestä huolimatta.

Lis√§osumiin ei kuitenkaan j√§√§nyt aikaa, joten loppulukemiksi j√§i 3‚Äď1, ja n√§in TamU nappasi heti vuoden aluksi harjoituskautensa ensimm√§isen voittonsa. Seuraavaksi TamU siirtyy kahden viikon ajaksi harjoittelemaan ja seuraava ottelu onkin jo Kakkosen Cupia. Sinipaitojen Cup-kauden avaus pelataan sunnuntaina 19.1. Pirkkahallissa klo 15.00 Ilveksen kakkosjoukkueen vieraana.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Listenmaa oli kaiken kaikkiaan varsin tyytyväinen omiensa esitykseen ensimmäisen tunnin osalta.

”Kuusikymment√§ minuuttia n√§ytti silt√§ mit√§ haetaan. V√§h√§n l√§hdimme siin√§ ensimm√§isen puoliajan puoliv√§liss√§ hakemaan ratkaisusy√∂tt√∂j√§ liian kaukaa. Ensimm√§inen maali oli juuri yhden meid√§n pelinavausmallin mukainen. Linkki taskuun, pakki yl√∂s, se pallo sinne ja ykk√∂sell√§ maaliin. Se oli hieno n√§hd√§, ett√§ vaikka vain pikkusen oli ehditty k√§yd√§ perjantain harjoituksissa n√§it√§ asioita, niin silloin ei p√§√§sty ihan noinkaan pitk√§lle ja nyt se tuli sielt√§ mit√§ oli kopissa puhuttu”, iloitsi Listenmaa ensimm√§isen Tampere Unitedin valmentajana ottamansa voiton j√§lkeen.

Viimeinen puolituntinen ei kuitenkaan saanut Listenmaalta pään silityksiä.

”Siihen kolmenollaanhan se sitten lopahti. Viimeisten vaihtojemme j√§lkeen pallo ei pysynyt ylh√§√§ll√§ en√§√§ yht√§√§n”, Listenmaa my√∂nsi.

TPV:n kakkosjoukkue tuli otteluun todella laajalla rosterilla ja vaihtoi koko miehistönsä ottelun toiselle puoliajalle. Listenmaan mukaan TPV oli jaotellut kokoonpanon tasaisesti eli ensimmäisellä jaksolla pelannut ryhmä oli tasavertainen verrattuna toisella jaksolla kentällä kirmanneisiin punapaitoihin.

‚ÄĚSe oli meille aika kaksipiippuinen juttu, ett√§ kummin p√§in sen ajattelee. Me oltiin pelattu, mutta toisaalta vastustaja tuli toiselle jaksolle tuoreena. Meill√§ ainakin pojat ottivat sen puoliajalla kopissa siten, ett√§ se on meid√§n etu ja kyll√§h√§n se n√§kyikin sitten ensimm√§isen vartin aikana toisella jaksolla‚ÄĚ, summasi Listenmaa TPV:n vaihtoruletin.

Pirkkahallissa oli paikan päällä ajankohtaan nähden komeasti yli 150 katsojaa. Sinipaitojen kannattajat kiinnittivät nopeasti huomiota keskikentän pohjalla edukseen esiintyneeseen Markus Kopfiin. Saksalaisen edelliset peliminuutit ovat Saksan vitostasolta, ja mies vaikutti todella toimivalta palaselta Sinipaitojen ryhmään. Myös Listenmaa oli vaikuttunut näkemästään ja päävalmentajan mukaan sopimusneuvottelut Kopfin kanssa ovat jo pitkällä.

”Kyll√§h√§n Markuksen pallollinen pelaaminen oli hienoa katseltavaa. Ei siin√§ montaa harhasy√∂tt√∂√§ tullut. Kaverista n√§kee, ett√§ t√§m√§ Saksan sarjataso milt√§ h√§n tulee vertaantuu t√§h√§n Suomen Kolmoseen meid√§n kannalta mukavasti. Treeneiss√§ h√§n on ollut meill√§ enemm√§n topparina ja on ehk√§ inasen jopa parempi sill√§ pelipaikalla. Ehk√§ hieman verkkainen liike, mutta muuten pelkk√§√§ hyv√§√§ sanottavaa”, Listenmaa summaa.

Seuraavaksi alkaa Jukka Listenmaan joukkueen keskuudessa puolustuspelin hiominen Suomen Cupin otteluita silmällä pitäen.

”Seuraavat kaksi viikkoa me koitetaan harjoituksissa puolustaa ja k√§yd√§ sit√§ osa-aluetta l√§pi. Nyt niit√§ tiloja ei siell√§ ollut, mutta totta kai vastustaja oli my√∂s astetta heikompi verrattuna joulun alla pelattuun Kissat-peliin. Nyt ne heid√§n paikat tulivat l√§hinn√§ meid√§n omista harhasy√∂t√∂ist√§, kuten t√§m√§ maalikin”, Listenmaa p√§√§tt√§√§.