Tryout-jakson päättävässä ottelussa kohdataan JJK

17/12/2021 TamU
Otteluennakko

Tampere Unitedin kolmen viikon mittainen tryout-jakso huipentuu lauantaina Jyväskylässä Vehkahallissa paikallisen JJK:n vieraana pelattavaan harjoitusotteluun. Kotijoukkue JJK:lla on alla vastaavanlainen tryout-jakso kuin Tampere Unitedilla, joten ottelu on hyvä tasonmittaus TamUn tryout-ryhmälle. Pientä historian siipien havinaakin on ilmassa, sillä edellisen kerran JJK ja TamU ovat kohdanneet Liigacupissa keväällä 2011.

TamU palasi nopeasti työn ääreen Ilveksen kakkosjoukkueelle kärsityn ruman 5–1-tappion jälkeen. Päävalmentaja Jukka Listenmaa kertoo katselleensa kyseistä ottelua nauhalta jälkikäteen ja puntaroineensa joukkueensa esitystä.

”Nauhalta kun sitä katsoo, niin kyllä sieltä erottuu rumia virheitä ja syöttövirheitä, mitkä maksavat meille sitten paljon”, arvioi Listenmaa viime viikon tukkapöllyä.

Joukkue pääsi katsomaan samoja nauhoja torstain harjoitusten yhteydessä.

”Puolustusta pitää saada yksinkertaisesti paremmaksi vaikkemme ole sitä ehtineet vielä käydä läpi käytännössä ollenkaan. Torstaina kävimme klippien kautta tätä läpi. Se ei ole millään tavalla meidät peli-identiteettimme mukaista, että jäädään seisomaan pallon menetyksen jälkeen”, Listenmaa jatkaa.

Otteluraportin kommenteissa Listenmaa näki Ilves-ottelussa hyvääkin tappiosta huolimatta, eikä videoiden katselu ole muuttanut hänen mieltään tästä.

”Pääsimme muutaman kerran komeasti tekopaikoille viime kaudelta tutulla pelinavaamisella, vaikka mukana oli täysin uusia pelaajia. Emme me oikeasti niin huonoja olleet mitä numerot antoivat kertoa.”

Jyväskylään laajalla miehistöllä

Lauantain kotijoukkue JJK oli päättyneellä kaudella Kakkosen C-lohkon kakkonen, joten se tarjoaa Tampere Unitedille erinomaisen mittarin siitä missä mennään näin joulun alla. Jukka Listenmaan mukaan ykkösjuttu on edelleen nähdä mahdollisimman paljon pelaajia kentällä. Kotijoukkueelle lauantain ottelu on harjoituskauden ensimmäinen.

”Vähän odottavan fiiliksethän tuosta lauantain ottelusta jälleen on. Kovasti sitä odottaa, että päästään jälleen kentälle. Isolla rosterilla lähdemme jälleen liikkeelle. Ei välttämättä ihan kahdenkymmenen kenttämiehen kokoonpanolla, mutta ainakin lähelle sitä.”

”Mukana on jälleen pari uutta tryoutilla olevaa pelaaja sekä sopimuspelaajia, jotka eivät viime lauantaina pelanneet”, jatkaa Listenmaa kokoonpanon raottamista.

Yksi tällainen pelaaja on Mauno Sirén, joka on palannut harjoituskentälle vauhdikkaasti.

”Arkeen on päästy takaisin kiinni aika vauhdilla ja nyt olen pelannut futsalia Vehussa. Treenejä on siis ollut riittävästi”, Sirén kartoittaa tilannettaan.

”Kiva päästä pelaamaan myös isolla kentällä ja päästä näkemään millaisia pelimiehiä testillä olevat jannut ovat pelitilanteessa”, fiilistelee Sirén lauantain ottelua.

Ottelu JJK:ta vastaan pelataan lauantaina 18.12. klo 13.15 Vehkahallissa Jyväskylässä. Koska ottelu pelataan kuplahallissa, sinne otetaan yleisöä vain hyvin rajallinen määrä. Paikalle tulijoiden on myös syytä ottaa huomioon, että sisäänpääsyyn vaaditaan koronapassi kaikilta yli 16-vuotiailta katsojilta. Tampere Unitedin twittertilin seuranta kertoo ottelun tapahtumista tuttuun tapaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49