17.12.2021

 
 

Tryout-jakson päättävässä ottelussa kohdataan JJKTampere Unitedin kolmen viikon mittainen tryout-jakso huipentuu lauantaina Jyväskylässä Vehkahallissa paikallisen JJK:n vieraana pelattavaan harjoitusotteluun. Kotijoukkue JJK:lla on alla vastaavanlainen tryout-jakso kuin Tampere Unitedilla, joten ottelu on hyvä tasonmittaus TamUn tryout-ryhmälle. Pientä historian siipien havinaakin on ilmassa, sillä edellisen kerran JJK ja TamU ovat kohdanneet Liigacupissa keväällä 2011.

TamU palasi nopeasti ty√∂n √§√§reen Ilveksen kakkosjoukkueelle k√§rsityn ruman 5‚Äď1-tappion j√§lkeen. P√§√§valmentaja Jukka Listenmaa kertoo katselleensa kyseist√§ ottelua nauhalta j√§lkik√§teen ja puntaroineensa joukkueensa esityst√§.

”Nauhalta kun sit√§ katsoo, niin kyll√§ sielt√§ erottuu rumia virheit√§ ja sy√∂tt√∂virheit√§, mitk√§ maksavat meille sitten paljon”, arvioi Listenmaa viime viikon tukkap√∂lly√§.

Joukkue pääsi katsomaan samoja nauhoja torstain harjoitusten yhteydessä.

”Puolustusta pit√§√§ saada yksinkertaisesti paremmaksi vaikkemme ole sit√§ ehtineet viel√§ k√§yd√§ l√§pi k√§yt√§nn√∂ss√§ ollenkaan. Torstaina k√§vimme klippien kautta t√§t√§ l√§pi. Se ei ole mill√§√§n tavalla meid√§t peli-identiteettimme mukaista, ett√§ j√§√§d√§√§n seisomaan pallon menetyksen j√§lkeen”, Listenmaa jatkaa.

Otteluraportin kommenteissa Listenmaa näki Ilves-ottelussa hyvääkin tappiosta huolimatta, eikä videoiden katselu ole muuttanut hänen mieltään tästä.

”P√§√§simme muutaman kerran komeasti tekopaikoille viime kaudelta tutulla pelinavaamisella, vaikka mukana oli t√§ysin uusia pelaajia. Emme me oikeasti niin huonoja olleet mit√§ numerot antoivat kertoa.”

Jyväskylään laajalla miehistöllä

Lauantain kotijoukkue JJK oli päättyneellä kaudella Kakkosen C-lohkon kakkonen, joten se tarjoaa Tampere Unitedille erinomaisen mittarin siitä missä mennään näin joulun alla. Jukka Listenmaan mukaan ykkösjuttu on edelleen nähdä mahdollisimman paljon pelaajia kentällä. Kotijoukkueelle lauantain ottelu on harjoituskauden ensimmäinen.

”V√§h√§n odottavan fiilikseth√§n tuosta lauantain ottelusta j√§lleen on. Kovasti sit√§ odottaa, ett√§ p√§√§st√§√§n j√§lleen kent√§lle. Isolla rosterilla l√§hdemme j√§lleen liikkeelle. Ei v√§ltt√§m√§tt√§ ihan kahdenkymmenen kentt√§miehen kokoonpanolla, mutta ainakin l√§helle sit√§.”

”Mukana on j√§lleen pari uutta tryoutilla olevaa pelaaja sek√§ sopimuspelaajia, jotka eiv√§t viime lauantaina pelanneet”, jatkaa Listenmaa kokoonpanon raottamista.

Yksi tällainen pelaaja on Mauno Sirén, joka on palannut harjoituskentälle vauhdikkaasti.

”Arkeen on p√§√§sty takaisin kiinni aika vauhdilla ja nyt olen pelannut futsalia Vehussa. Treenej√§ on siis ollut riitt√§v√§sti”, Sir√©n kartoittaa tilannettaan.

”Kiva p√§√§st√§ pelaamaan my√∂s isolla kent√§ll√§ ja p√§√§st√§ n√§kem√§√§n millaisia pelimiehi√§ testill√§ olevat jannut ovat pelitilanteessa”, fiilistelee Sir√©n lauantain ottelua.

Ottelu JJK:ta vastaan pelataan lauantaina 18.12. klo 13.15 Vehkahallissa Jyväskylässä. Koska ottelu pelataan kuplahallissa, sinne otetaan yleisöä vain hyvin rajallinen määrä. Paikalle tulijoiden on myös syytä ottaa huomioon, että sisäänpääsyyn vaaditaan koronapassi kaikilta yli 16-vuotiailta katsojilta. Tampere Unitedin twittertilin seuranta kertoo ottelun tapahtumista tuttuun tapaan.