15.12.2017

 
 

Tryout-jakso huipentuu lauantaina talvi­derbyynTampere Unitedin kolmeviikkoiset tryoutit huipentuvat lauantaina Pirkkahallissa pelattavaan paikallisotteluun, jossa vastaan saadaan samat kolme viikkoa Pirkkahallissa harjoitellut ja uusia pelaajia testannut Tampereen Pallo-Veikot. Keskellä pimeintä talvea hallissa pelattava harjoitusottelu ei ole aivan samanlainen derby kuin mitä sarjakauden aikana on odotettavissa, mutta tunnelmaa ja tunnetta ottelusta ei tule puuttumaan. Sen takaavat jo viime kauden tulokset paikalliskilpailijoiden kohtaamisissa.

TPV:n osalta on talven aikana kuultu melko vähän uutisia. Jatkosopimuksia TPV on julkaissut tähän mennessä 11 pelaajan osalta, mutta uusista hankinnoista ei ole toistaiseksi kuultu. Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, mutta muutaman viime kauden avainpelaajan kanssa jatkosta ei ole ainakaan toistaiseksi kerrottu. Myös toimiston puolella on tullut merkittävä muutos, kun seuran puheenjohtaja Ville Salonen siirtyi Ilvekseen juniorivalmentajaksi, ja varapuheenjohtaja Jouni Kaikuranta valittiin syyskokouksessa seuran puheenjohtajaksi.

Sinisessä leirissä pientä huolta on aiheuttaneet pienet kolhut ja sairastumiset, joiden takia HJS-ottelu jouduttiin viime viikonloppuna perumaan. Joukkueen rakentaminen on vielä kesken, vaikka joukkueeseen on saatu lisättyä kovia vahvistuksia, ja viime kaudelta on mukana vahva runko jonka päälle rakentaa. Lauantain ottelussa nähdään, miten uudet ja vanhat palaset loksahtavat paikoilleen tässä vaiheessa talvea.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ syttyy kauden ensimm√§isest√§ derbyst√§. ”Vaikka kyseess√§ onkin joulukuinen harjoitusottelu, niin derby on aina derby! Viimeviikon pelimme jouduimme harmillisesti perumaan pelaajapulan takia, eik√§ nyttenk√§√§n hirve√§sti parempi tilanne ole. Saamme kuitenkin joukkueen kasaan ja viel√§ muutaman vaihtomiehen.”

”Joukkueemme kasaaminen on viel√§ pahasti kesken, mutta onneksi on viel√§ aikaa etsi√§ pelaajia. Tottakai olisi ollut ihannetilanne saada jo tryout-jaksoon pelaajia, jotta olisimme voineet k√§yd√§ paremmin jo pelillisi√§ asioita l√§vitse. Olemme kuitenkin pystyneet treenaamaan hyv√§n melko tiukan kolmeviikkoisen, ja tuleva peli on hyv√§√§ harjoitusta my√∂s pelillisten asioiden kannalta”, M√§kel√§ kuvailee.

Otteluun teemoissa on my√∂s pakko n√§hd√§ kaikuja edellisest√§ Tammelan stadionilla pelatusta ottelusta, jossa TPV rankaisi Sinipaitojen pallonmenetyksist√§ armotta. ”Keskitymme t√§ysin joukkueen yhten√§iseen peliin ja siihen, kuinka liikumme joukkueena m√§√§r√§tyiss√§ tilanteissa. Vaikka tulos on aina t√§rke√§ niin huomenna p√§√§paino on kuitenkin joukkueena liikkumisessa varsinkin puolustettaessa”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Ottelu pelataan Pirkkahallin C-hallissa lauantaina 16.12. klo 16.30 alkaen. Ottelua isännöi TPV, joten ottelussa ei ole myynnissä Tampere Unitedin fanituotteita. Myös TamU-TV jättää tämän ottelun väliin, ja aloittaa oman kautensa vasta ensi vuoden puolella pelattavissa harjoitusotteluissa.