Tryout-jakso huipentuu lauantaina talvi­derbyyn

15/12/2017
Otteluennakko

Tampere Unitedin kolmeviikkoiset tryoutit huipentuvat lauantaina Pirkkahallissa pelattavaan paikallisotteluun, jossa vastaan saadaan samat kolme viikkoa Pirkkahallissa harjoitellut ja uusia pelaajia testannut Tampereen Pallo-Veikot. Keskellä pimeintä talvea hallissa pelattava harjoitusottelu ei ole aivan samanlainen derby kuin mitä sarjakauden aikana on odotettavissa, mutta tunnelmaa ja tunnetta ottelusta ei tule puuttumaan. Sen takaavat jo viime kauden tulokset paikalliskilpailijoiden kohtaamisissa.

TPV:n osalta on talven aikana kuultu melko vähän uutisia. Jatkosopimuksia TPV on julkaissut tähän mennessä 11 pelaajan osalta, mutta uusista hankinnoista ei ole toistaiseksi kuultu. Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, mutta muutaman viime kauden avainpelaajan kanssa jatkosta ei ole ainakaan toistaiseksi kerrottu. Myös toimiston puolella on tullut merkittävä muutos, kun seuran puheenjohtaja Ville Salonen siirtyi Ilvekseen juniorivalmentajaksi, ja varapuheenjohtaja Jouni Kaikuranta valittiin syyskokouksessa seuran puheenjohtajaksi.

Sinisessä leirissä pientä huolta on aiheuttaneet pienet kolhut ja sairastumiset, joiden takia HJS-ottelu jouduttiin viime viikonloppuna perumaan. Joukkueen rakentaminen on vielä kesken, vaikka joukkueeseen on saatu lisättyä kovia vahvistuksia, ja viime kaudelta on mukana vahva runko jonka päälle rakentaa. Lauantain ottelussa nähdään, miten uudet ja vanhat palaset loksahtavat paikoilleen tässä vaiheessa talvea.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä syttyy kauden ensimmäisestä derbystä. ”Vaikka kyseessä onkin joulukuinen harjoitusottelu, niin derby on aina derby! Viimeviikon pelimme jouduimme harmillisesti perumaan pelaajapulan takia, eikä nyttenkään hirveästi parempi tilanne ole. Saamme kuitenkin joukkueen kasaan ja vielä muutaman vaihtomiehen.”

”Joukkueemme kasaaminen on vielä pahasti kesken, mutta onneksi on vielä aikaa etsiä pelaajia. Tottakai olisi ollut ihannetilanne saada jo tryout-jaksoon pelaajia, jotta olisimme voineet käydä paremmin jo pelillisiä asioita lävitse. Olemme kuitenkin pystyneet treenaamaan hyvän melko tiukan kolmeviikkoisen, ja tuleva peli on hyvää harjoitusta myös pelillisten asioiden kannalta”, Mäkelä kuvailee.

Otteluun teemoissa on myös pakko nähdä kaikuja edellisestä Tammelan stadionilla pelatusta ottelusta, jossa TPV rankaisi Sinipaitojen pallonmenetyksistä armotta. ”Keskitymme täysin joukkueen yhtenäiseen peliin ja siihen, kuinka liikumme joukkueena määrätyissä tilanteissa. Vaikka tulos on aina tärkeä niin huomenna pääpaino on kuitenkin joukkueena liikkumisessa varsinkin puolustettaessa”, Mäkelä päättää.

Ottelu pelataan Pirkkahallin C-hallissa lauantaina 16.12. klo 16.30 alkaen. Ottelua isännöi TPV, joten ottelussa ei ole myynnissä Tampere Unitedin fanituotteita. Myös TamU-TV jättää tämän ottelun väliin, ja aloittaa oman kautensa vasta ensi vuoden puolella pelattavissa harjoitusotteluissa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2