11.5.2020

 
 

Treenikent√§ll√§ on palattu arkeen ‚Äď n√§in harjoittelu jatkuu poikkeus­olosuhteissaEdustusjoukkue palasi yhteisharjoitteluun viime viikon torstaina Pyynikin kentällä, ja seuraavan kerran joukkue harjoitteli yhdessä heti perjantaina. Harjoitusten suunnittelu tuo valmennukselle haasteen, kun ryhmäkoot on pidettävä pienenä ja kontakteja vältettävä.

Tampere Unitedin jalkapalloarjessa on herätty parin kuukauden tauon jälkeen viikkoon, jolloin seuraava joukkueharjoituskerta on tiedossa. Edustusjoukkue harjoittelee yhdessä seuraavan kerran ylihuomenna tiistaina ja tästä eteenpäin toistaiseksi kolme kertaa viikossa.

”Oli kyll√§ hienoa, ett√§ pystyttiin palaamaan yhdess√§ tekemiseen. Loppua kohden yksinharjoittelussa alkoi selv√§sti motivaatio jo v√§h√§n k√§rsi√§ sek√§ vallitseva tilanne puuduttamaan pelaajia, mik√§ on ihan ymm√§rrett√§v√§√§kin. L√§hinn√§ se ep√§tietoisuus, ett√§ tapahtuuko t√§ss√§ nyt en√§√§ t√§ll√§ kaudella mit√§√§n”, p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa avaa joukkueen tuntoja.

Pitkäaikainen TamU-ratsu Eetu Rahkola on Listenmaan kanssa samoilla ajatusviivoilla.

”Harjoituksiin oli mukava palata. Joukkue on muuttunut paljon viime kaudesta ja siksikin on hyv√§, ett√§ pelaajille j√§√§ ennen kauden alkua aikaa tutustua kent√§ll√§ ja sen ulkopuolella, vallitsevan tilanteen ehdoin.”

Oman haasteensa harjoittelulle tuo ryhmien koot, jotka täytyy pitää maksimissaan kymmenessä hengessä.

”Meill√§ t√§m√§ on nyt hoidettu niin, ett√§ joukkue on jaettu nelj√§√§n eri ryhm√§√§n. Puolustajiin, maalivahteihin ja keskikentt√§miehet sek√§ hy√∂kk√§√§j√§t on sitten jaettu viel√§ kahteen eri ryhm√§√§n”, Listenmaa raottaa ryhm√§jakoa.

”Kent√§ll√§ ovat yht√§ aikaa maalivahdit ja kaksi ryhm√§√§ vuoron per√§√§n. Yksi kent√§n ulkopuolelle j√§√§v√§ ryhm√§ tekee sitten samaan aikaan fysiikkaharjoitteita sivussa”, jatkaa Listenmaa turvav√§lien toteuttamista.

Paljon jalkapallossa kentällä ja sen ulkopuolella nähneellekin valmentajalle tilanne on hyvin uusi, kun valmennussuunnitelmaa joutuu miettimään nyt aivan uudelta pohjalta. Tämä tuo omat haasteensa, mutta Listenmaa näkee myös, että tilanne voi myös kehittää, kun asioita joutuu ajattelemaan uudelleen.

”Onhan se v√§h√§n erikoinen tilanne, ett√§ ei voikaan nyt sitten ottaa sit√§ kaikkein tutuinta ja turvallisinta harjoitetta johonkin tilanteeseen. Joutuu v√§h√§n funtsimaan, ett√§ jos A tekee tuota, niin mit√§ B sitten tekee. Torstaina vedin itse puolustajille treenit ja oli ihan mukava huomata, ett√§ kyll√§ niit√§ perusasioita saadaan aika hyvin k√§yty√§ l√§pi n√§inkin.”

Jos poikkeusolosuhteet ovat haastavia valmentajille, niin sitä ne ovat tottakai myös pelaajille.

”Tietenkin toiminta on nyt hyvin erilaista normaalitilanteeseen verrattuna, ja v√§kisinkin sit√§ kaipaa nyt puuttuvia elementtej√§, kuten kaksinkamppailuja ja pelaamista ylip√§√§ns√§. Onneksi n√§iden aika kuitenkin koittaa j√§lleen ennemmin tai my√∂hemmin”, Eetu Rahkola kertoo.

Tampere Unitedin edellinen harjoitusottelu on maaliskuun alulta. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että Suomessa on tällä tietoa mahdollista pelata jalkapalloa seuraavan kerran 9.6. Uutta otteluohjelmaa voi odottaa julkaistavaksi aikaisintaan ensi viikolla ja seurat saanevat siitä ensimmäisen luonnoksen kommentoitavaksi vielä tämän viikon aikana. On täysin mahdollista, että maaliskuun alun TP-T-ottelu jäi viimeiseksi kauteen valmistavaksi otteluksi.

”Todella toivon, ett√§ n√§in ei k√§y. Toivottavasti siihen ehditt√§isiin saada se yksi ottelu alle. Alustavasti olen jo vastustajaakin siihen tunnustellut, mutta sittenh√§n sen n√§kee saadaanko t√§llainen ottelu siihen alle pelattua”, Jukka Listenmaa kommentoi harjoitusottelutilannetta.

Tärkeintä joka tapauksessa on se, että Sinipaidat harjoittelevat jälleen Pyynikillä kolme kertaa viikossa. Kaikki tähtää siihen, että joukkue on valmis kun kausi vihdoin alkaa aikaisintaan lauantaina 13.6.

My√∂s seuran muut joukkueet ovat palanneet tai palaamassa harjoituskentille. Naisten edustus harjoitteli ensimm√§ist√§ kertaa viime lauantaina. P2007‚Äď08-ik√§kausijoukkue aloitti samoin lauantaina, ja P2012-joukkue pit√§√§ ensimm√§iset harjoituksensa t√§n√§√§n maanantaina. Riemu kentille paluusta on tietenkin suuri!