12.12.2016

 
 

TPV:n nuoret lupaukset j√§iv√§t jalkoihin harjoitus­kauden avaus­ottelussaTampere United voitti kauden harjoitusavauksessa Pirkkahallissa TPV:n A-pojista ja muutamasta Kakkosessa viime kaudella pelanneesta pelaajasta kootun joukkueen 7‚Äď1 (3‚Äď1). TamU marssitti kent√§lle varsin rajusti uudistuneen kokoonpanon, sill√§ avauskokoonpanossa oli per√§ti kuusi uutta pelaajaa, ja kaikkiaan kahdeksalle pelaajalle ottelu oli debyytti Sinipaidoissa. Varsinkin tuore sopimuspelaaja Tero Intala s√§v√§ytti tehden debyytiss√§√§n hattutempun.

Tero Intala tekee 1‚Äď0.

Tero Intala tekee 1‚Äď0.

Ottelun avauspuolisko oli vielä jotakuinkin tasaista pelaamista, jossa molemmissa päissä oli tapahtumia. Tero Intala iski kahdesti Niclas Kalatsevin hienoista esitöistä. Kalatsev olikin kentän ehdoton hahmo ja TamUn hyökkäyspelaamisen dynamo ja keräsi ottelussa kaikkiaan viisi maalisyöttöä.

Niclas Kalatsev oli viidellä maalisyötöllään ottelun hahmo.

Niclas Kalatsev oli viidellä maalisyötöllään ottelun hahmo.

Intalan osumien välissä Tuomas Lehti pääsi maalin makuun pirteästi debytoineen Topias Järvelän syötöstä. Ilves-taustainen nuorukainen pelasi ottelun aikana kärjessä sekä laidalla, ja osoitti hyvää tekniikkaa, nopeutta ja työmoraalia.

Topias Järvelä laukoo.

Topias Järvelä laukoo.

Vierasjoukkueella oli jaksolla kaksi maalitilannetta, joissa molemmissa Eino Ek ajoi sisään oikeana puolustajana debytoineen Lassi Nummelan puolelta. Ensimmäisessä tilanteessa Nummela jäi väärälle puolelle miehestään ja joutui repimään paidasta. Tuomari ei kuitenkaan vienyt palloa pilkulle. Toisessa tilanteessa Ek päätti ajonsa maaliin. TamU-maalilla debytoinut Jani Rantala sai kätensä vielä pallon tielle, mutta pallo lipsahti harmittavasti käsien välistä maaliin.

Ottelu lässähti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla kun Pallo-Veikkojen maalivahti kaatoi Topias Järvelän metri alueen ulkopuolella Järvelän ollessa matkalla maalintekoon. Molemmat vaihtopenkit vaativat tuomarilta täysillä miehistöillä jatkamista, mutta päätuomarin pelisilmä oli jäässä. Muutenkin alakynnessä olleet vieraat eivät esittäneet vajaalla miehistöllä ainuttakaan hyökkäystä koko toisen jakson aikano.

Riku Oras laukoo 4‚Äď1-maalin.

Riku Oras laukoo 4‚Äď1-maalin.

TamU hyökkäsi käsipallohenkisesti aalto toisensa perään, eikä vierailijat päässeet lainkaan pois prässin alta. Riku Oras iski kahdesti, ensin upealla ylänurkkalaukauksella ja myöhemmin puskulla kulmapotkusta. Tero Intala täydensi hattutemppunsa, ja yksi maaleista merkittiin omaksi malaiksi, kun punapaitainen toppari liukui pallon sisään Intalan hakiessa toisella jaksolla debytoinutta Roope Kostiaista maalin edestä.

Roope Kostiainen rynnii maalintekopaikkaan.

Roope Kostiainen rynnii maalintekopaikkaan.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ oli tyytyv√§inen joukkueen positiiviseen ilmeeseen harjoituskauden avausottelussa. ”P√§√§simme harjoittelemaan hy√∂kk√§√§mist√§ ja pallonhallintaa”, M√§kel√§ n√§ki ”Kent√§ll√§ oli paljon uusia pelaajia, mutta yll√§tt√§v√§n ehj√§ peli saatiin tehty√§. N√§in peliss√§ paljon hyv√§√§, ja varsinkin hy√∂kk√§ysp√§√§n pr√§ssi oli ajoittain hyv√§ll√§ tasolla ja vastustajalta saatiin tila pelattua pois!.T√§st√§ on hyv√§ jatkaa eteenp√§in ja p√§√§st√§ hiomaan pelaamista.”