TPV:n nuoret lupaukset jäivät jalkoihin harjoitus­kauden avaus­ottelussa

12/12/2016
Otteluraportti

Tampere United voitti kauden harjoitusavauksessa Pirkkahallissa TPV:n A-pojista ja muutamasta Kakkosessa viime kaudella pelanneesta pelaajasta kootun joukkueen 7–1 (3–1). TamU marssitti kentälle varsin rajusti uudistuneen kokoonpanon, sillä avauskokoonpanossa oli peräti kuusi uutta pelaajaa, ja kaikkiaan kahdeksalle pelaajalle ottelu oli debyytti Sinipaidoissa. Varsinkin tuore sopimuspelaaja Tero Intala säväytti tehden debyytissään hattutempun.

Harjoitusottelu

7 – 1

Tero Intala tekee 1–0.
Tero Intala tekee 1–0.

Ottelun avauspuolisko oli vielä jotakuinkin tasaista pelaamista, jossa molemmissa päissä oli tapahtumia. Tero Intala iski kahdesti Niclas Kalatsevin hienoista esitöistä. Kalatsev olikin kentän ehdoton hahmo ja TamUn hyökkäyspelaamisen dynamo ja keräsi ottelussa kaikkiaan viisi maalisyöttöä.

Niclas Kalatsev oli viidellä maalisyötöllään ottelun hahmo.
Niclas Kalatsev oli viidellä maalisyötöllään ottelun hahmo.

Intalan osumien välissä Tuomas Lehti pääsi maalin makuun pirteästi debytoineen Topias Järvelän syötöstä. Ilves-taustainen nuorukainen pelasi ottelun aikana kärjessä sekä laidalla, ja osoitti hyvää tekniikkaa, nopeutta ja työmoraalia.

Topias Järvelä laukoo.
Topias Järvelä laukoo.

Vierasjoukkueella oli jaksolla kaksi maalitilannetta, joissa molemmissa Eino Ek ajoi sisään oikeana puolustajana debytoineen Lassi Nummelan puolelta. Ensimmäisessä tilanteessa Nummela jäi väärälle puolelle miehestään ja joutui repimään paidasta. Tuomari ei kuitenkaan vienyt palloa pilkulle. Toisessa tilanteessa Ek päätti ajonsa maaliin. TamU-maalilla debytoinut Jani Rantala sai kätensä vielä pallon tielle, mutta pallo lipsahti harmittavasti käsien välistä maaliin.

Ottelu lässähti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla kun Pallo-Veikkojen maalivahti kaatoi Topias Järvelän metri alueen ulkopuolella Järvelän ollessa matkalla maalintekoon. Molemmat vaihtopenkit vaativat tuomarilta täysillä miehistöillä jatkamista, mutta päätuomarin pelisilmä oli jäässä. Muutenkin alakynnessä olleet vieraat eivät esittäneet vajaalla miehistöllä ainuttakaan hyökkäystä koko toisen jakson aikano.

Riku Oras laukoo 4–1-maalin.
Riku Oras laukoo 4–1-maalin.

TamU hyökkäsi käsipallohenkisesti aalto toisensa perään, eikä vierailijat päässeet lainkaan pois prässin alta. Riku Oras iski kahdesti, ensin upealla ylänurkkalaukauksella ja myöhemmin puskulla kulmapotkusta. Tero Intala täydensi hattutemppunsa, ja yksi maaleista merkittiin omaksi malaiksi, kun punapaitainen toppari liukui pallon sisään Intalan hakiessa toisella jaksolla debytoinutta Roope Kostiaista maalin edestä.

Roope Kostiainen rynnii maalintekopaikkaan.
Roope Kostiainen rynnii maalintekopaikkaan.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä oli tyytyväinen joukkueen positiiviseen ilmeeseen harjoituskauden avausottelussa. ”Pääsimme harjoittelemaan hyökkäämistä ja pallonhallintaa”, Mäkelä näki ”Kentällä oli paljon uusia pelaajia, mutta yllättävän ehjä peli saatiin tehtyä. Näin pelissä paljon hyvää, ja varsinkin hyökkäyspään prässi oli ajoittain hyvällä tasolla ja vastustajalta saatiin tila pelattua pois!.Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja päästä hiomaan pelaamista.”

Harjoitusottelu

7 – 1

( 3 – 1 )

5′ Tero Intala
18′ Tuomas Lehti
24′ Tero Intala
56′ Riku Oras
71′ Oma maali
81′ Tero Intala
90′ Riku Oras

Yleisöä:
160

40' Eino Ek

Yleisöä:
160

1 Jani Rantala
3 Konsta Raittinen 46'
8 Riku Oras C
9 Tuomas Lehti 46'
15 Niclas Kalatsev
19 Valtteri Uimonen 65'
23 Lassi Nummela 46'
26 Topias Järvelä
27 Tero Intala
28 Antti Haavisto
30 Santeri Salomaa
17 Tuomo Hiltunen
2 Roope Kostiainen 46'
7 Jussi Rasva 65'
18 Sampo Ojala 46'
20 Verneri Uimonen 46'
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2