TPV palautti Sinipaidat maan pinnalle

25/05/2021 TamU
Otteluraportti

Tampere United sai sunnuntaina TPV:ltä tylyn oppitunnin, kun nuoret punapaidat voittivat harjoitusottelu maalein 4–1 (1–1). Ensimmäisen jakson jälkeiset tasalukemat mairittelivat TamUa, sillä TPV:llä oli lukuisia tekopaikkoja, ja vain Antti Kuusisen loistotorjunnat pitivät Sinipaidat mukana ottelussa. Toisella jaksolla lukemat repesivät pelitapahtumien mukaisiksi.

Harjoitusottelu

4 – 1

Ottelun alku lähti heti liikkeelle TPV:n merkeissä, mutta maalintekoyritykset jäivät ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana heppoisiksi. TamUn vaarallisin tilanne syntyi vajaan kymmenen minuutin kohdalla, kun Arttu Haapala syötti Iikka Häkkisen juoksuun linjan taakse. Pallo ajautui kuitenkin hiukan pieneen kulmaan, ja Mustafa Hussein Zada blokkasi Häkkisen vedon liu’ullaan. Heti perään toisessa päässä nähtiin vaarallisempi läpijuoksu kun Antti Kujala karkasi oikealla laidalla Eino-Veikko Ekiltä. Antti Kuusisen jalkatorjunta pelasti kuitenkin maalin.

Arttu Mättö vääntää keskikentällä.
Iikka Häkkinen laukoo itse hankkimansa vapaapotkun.

Vartin kohdalla myös Tino Keväänranta pääsi kokeilemaan Kuusisen ohitusta vapaasta paikasta, mutta tämäkin veto jäi maalivahdin jalkoihin. Kolmannella kerralla TPV ei kuitenkaan vastaavasta paikasta enää epäonnistunut, vaan Nuutti Mustalahti siirsi TPV:n 1–0-johtoon 25. minuutilla, kun TamU-puolustuksesta löytyi jälleen paljon tilaa pitkän ristipalloon jälkeen. Toinen takaiskumaali oli lähellä heti seuraavasta tilanteessa, kun pallo sählättiin puolustupäässä punaisille, ja Haka-laina Oiva Laaksonen laukoi pallon yläriman kautta yli.

Arttu Haapala tuulettaa tasoitusmaaliaan.

TamUn tasoitusmaali syntyi täysin pelitilanteiden vastaisesti reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Tilanteessa pallo pelattiin hyvän juoksun tehneelle Nils Strömsholmille, jonka lähes kulmalipulta lähtenyt syöttö löysi Arttu Haapalan keskeltä kuudentoista rajan takaa. Täydellinen tälläys takanurkkaan tasoitti lukemiksi 1–1. Muutama minuutti myöhemmin TamU oli lähellä jopa siirtyä johtoon, kun Eino-Veikko Ekin juonikas vasemmalta laidalta lähtenyt kaukolaukaus putosi yläriman päälle.

Jakson lopulla TPV:llä oli vielä pari tekopaikkaa, joista vaarallisemmassa Antti Kuusinen venytti kätensä hienosti pallon tielle. Kun lisämaaleja ei syntynyt, tauolle lähdettiin Sinipaitoja mairitelleissa tasalukemissa.

Lukemat repeävät toisella jaksolla

Taukopuheet eivät tuoneet muutosta pelitapahtumiin, vaan toinen jakso jatkui TPV:n hallinnassa. Voittomaaliksi jäänyt 2–1-osuma syntyi jo muutama minuutti ennen tunnin täyttymistä, kun kaukolaukaus kimposi pelaajamassan kautta Nuutti Mustalahden jalkoihin maalin edessä, ja tällä oli helppo työ ohittaa Antti Kuusinen. TamUn pelaajat protestoivat tilanteen olleen paitsio, mutta videokuvan perusteella on mahdoton sanoa varmaksi, oliko Mustalahti paitsioasemassa tai kenestä pallo hänelle kimposi. Maali joka tapauksessa hyväksyttiin.

Maalin jälkeen tilanteita nähtiin lähinnä TamU-päädyssä, ja lopulta 66. minuutilla TamU joutui jälleen antautumaan. Tilanteessa sahattiin hieno kuvio, jonka päätteeksi Nuutti Mustalahti pääsi viimeistelemään hattutemppunsa voimalaukauksella maalin ylänurkkaan. Ottelu tuntui ratkenneen lopullisesti.

Eric Bullock tuo palloa.
Topias Järvelä nostaa pilkun ylärimaan,

TamU sai kuitenkin vielä tilaisuutensa nousta takaisin peliin, kun Eric Bullock murtautui röyhkeästi boksiin, ja Otto Keronen rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkun asettui laukomaan Topias Järvelä, mutta tämän tsippi pysähtyi ylärimaan. Verneri Uimonen pääsi vielä paluupalloon, mutta pusku jäi sen verran voimattomaksi, että Thanasis Zeris heittäytyi helposti sen tielle.

TamU pääsi vielä kerran tekopaikkaan, kun Arttu Mättö ja Topias Järvelä pohjustivat Eino-Veikko Ekille hyvän vetopaikan boksiin, mutta maalivahti Zeris torjui tämänkin vedon varmasti. Pian tämän jälkeen verkko heilui toisessa päässä neljännen kerran, kun Antti Kujalan syöttö vapautti Oiva Laaksosen läpiajoon ja helppoon maalintekoon. Viimeisen kerran TPV pääsi iskemään vielä ottelun lisäajalla, mutta kun maali varjeltui niukasti, loppulukemiksi jäivät 4–1 (1–1).

Po Law’n ja Antti Kuusisen kehon kieli kertoo ottelun tuloksesta.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Listenmaa oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt omiensa esitykseen. Ongelmia löytyi sekä puolutus- että hyökkäyspelaamisesta.

”Siellä juostiin väleissä, eikä kumpaankaan suuntaan keretty. En olisi voinut uskoa aamulla herätessä, että tällainen esitys on edessä”, Listenmaa totesi ykskantaan.

”Mutta ehkä tämä oli meille ihan hyvä herätys. Ei tässä kuitenkaan rallatella mennen tullen tätä kautta läpi. Mieluummin tämän ottaa nyt tähän kohtaan, ja eiköhän ensi viikolla porukka ole aika nöyrin mielin reeneissä.”

Mitään valopilkkuja Listenmaa ei ottelun jälkeen lähtenyt esityksestä etsimään.

”Enkä lähde selittämään silläkään, että vastustaja on saanut harjoitella koko ajan ja me emme. Asenteeseen se ei voi vaikuttaa. Se olisi voinut vaikuttaa pelillisesti, mutta jos ollaan löysiä, se ei mene harjoittelutauon piikkiin”, Listenmaa ruoti.

”Toivotaan että tämä oli hyvä herätys. Tärkeintä oli että suurimmalle osalle pelaajista saatiin tänä viikonloppuna isot minuutit. Kyllä tämä meitä siinä mielessä palveli.”

Seuraavan kerran Tampere United pelaa harjoitusottelun tulevana lauantaina, jolloin kohdataan pian alkavalla kaudella myös Kolmosessa vastaan tuleva Tampereen Peli-Toverit. Tähän otteluun voidaan ottaa myös 50 hengen yleisö, ja yleisöä palvelee anniskelualue ja grillipiste.

Harjoitusottelu

4 – 1

( 1 – 1 )

32′ Arttu Haapala

Yleisöä:
0

25' Nuutti Mustalahti 1–0
57' Nuutti Mustalahti 2–1
66' Nuutti Mustalahti 3–1
87' Oiva Laaksonen 4–1

Yleisöä:
0

32 Antti Kuusinen
4 Eino-Veikko Ek
9 Eric Bullock 75'
18 Panu Väliaho 46'
20 Arttu Haapala
21 Pyry Virtanen
23 Po Law
24 Arttu Mättö
25 Iikka Häkkinen 64'
26 Verneri Uimonen C
27 Nils Strömsholm
29 Henri Savolainen
3 Matias Stark
6 Severi Kankkunen
8 Topias Järvelä 64'
11 Roope Kostiainen
15 Jesse Vuori 75'
16 Paavo Kujala 46'
31 Ville Kukkanen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2