25.5.2021

 
 

TPV palautti Sinipaidat maan pinnalleTampere United sai sunnuntaina TPV:lt√§ tylyn oppitunnin, kun nuoret punapaidat voittivat harjoitusottelu maalein 4‚Äď1 (1‚Äď1). Ensimm√§isen jakson j√§lkeiset tasalukemat mairittelivat TamUa, sill√§ TPV:ll√§ oli lukuisia tekopaikkoja, ja vain Antti Kuusisen loistotorjunnat pitiv√§t Sinipaidat mukana ottelussa. Toisella jaksolla lukemat repesiv√§t pelitapahtumien mukaisiksi.

Ottelun alku l√§hti heti liikkeelle TPV:n merkeiss√§, mutta maalintekoyritykset j√§iv√§t ensimm√§isen kymmenminuuttisen aikana heppoisiksi. TamUn vaarallisin tilanne syntyi vajaan kymmenen minuutin kohdalla, kun Arttu Haapala sy√∂tti Iikka H√§kkisen juoksuun linjan taakse. Pallo ajautui kuitenkin hiukan pieneen kulmaan, ja Mustafa Hussein Zada blokkasi H√§kkisen vedon liu’ullaan. Heti per√§√§n toisessa p√§√§ss√§ n√§htiin vaarallisempi l√§pijuoksu kun Antti Kujala karkasi oikealla laidalla Eino-Veikko Ekilt√§. Antti Kuusisen jalkatorjunta pelasti kuitenkin maalin.

Arttu Mättö vääntää keskikentällä.

Iikka Häkkinen laukoo itse hankkimansa vapaapotkun.

Vartin kohdalla my√∂s Tino Kev√§√§nranta p√§√§si kokeilemaan Kuusisen ohitusta vapaasta paikasta, mutta t√§m√§kin veto j√§i maalivahdin jalkoihin. Kolmannella kerralla TPV ei kuitenkaan vastaavasta paikasta en√§√§ ep√§onnistunut, vaan Nuutti Mustalahti siirsi TPV:n 1‚Äď0-johtoon 25. minuutilla, kun TamU-puolustuksesta l√∂ytyi j√§lleen paljon tilaa pitk√§n ristipalloon j√§lkeen. Toinen takaiskumaali oli l√§hell√§ heti seuraavasta tilanteessa, kun pallo s√§hl√§ttiin puolustup√§√§ss√§ punaisille, ja Haka-laina Oiva Laaksonen laukoi pallon yl√§riman kautta yli.

Arttu Haapala tuulettaa tasoitusmaaliaan.

TamUn tasoitusmaali syntyi t√§ysin pelitilanteiden vastaisesti reilun puolen tunnin pelin j√§lkeen. Tilanteessa pallo pelattiin hyv√§n juoksun tehneelle Nils Str√∂msholmille, jonka l√§hes kulmalipulta l√§htenyt sy√∂tt√∂ l√∂ysi Arttu Haapalan keskelt√§ kuudentoista rajan takaa. T√§ydellinen t√§ll√§ys takanurkkaan tasoitti lukemiksi 1‚Äď1. Muutama minuutti my√∂hemmin TamU oli l√§hell√§ jopa siirty√§ johtoon, kun Eino-Veikko Ekin juonikas vasemmalta laidalta l√§htenyt kaukolaukaus putosi yl√§riman p√§√§lle.

Jakson lopulla TPV:llä oli vielä pari tekopaikkaa, joista vaarallisemmassa Antti Kuusinen venytti kätensä hienosti pallon tielle. Kun lisämaaleja ei syntynyt, tauolle lähdettiin Sinipaitoja mairitelleissa tasalukemissa.

Lukemat repeävät toisella jaksolla

Taukopuheet eiv√§t tuoneet muutosta pelitapahtumiin, vaan toinen jakso jatkui TPV:n hallinnassa. Voittomaaliksi j√§√§nyt 2‚Äď1-osuma syntyi jo muutama minuutti ennen tunnin t√§yttymist√§, kun kaukolaukaus kimposi pelaajamassan kautta Nuutti Mustalahden jalkoihin maalin edess√§, ja t√§ll√§ oli helppo ty√∂ ohittaa Antti Kuusinen. TamUn pelaajat protestoivat tilanteen olleen paitsio, mutta videokuvan perusteella on mahdoton sanoa varmaksi, oliko Mustalahti paitsioasemassa tai kenest√§ pallo h√§nelle kimposi. Maali joka tapauksessa hyv√§ksyttiin.

Maalin jälkeen tilanteita nähtiin lähinnä TamU-päädyssä, ja lopulta 66. minuutilla TamU joutui jälleen antautumaan. Tilanteessa sahattiin hieno kuvio, jonka päätteeksi Nuutti Mustalahti pääsi viimeistelemään hattutemppunsa voimalaukauksella maalin ylänurkkaan. Ottelu tuntui ratkenneen lopullisesti.

Eric Bullock tuo palloa.

Topias Järvelä nostaa pilkun ylärimaan,

TamU sai kuitenkin vielä tilaisuutensa nousta takaisin peliin, kun Eric Bullock murtautui röyhkeästi boksiin, ja Otto Keronen rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkun asettui laukomaan Topias Järvelä, mutta tämän tsippi pysähtyi ylärimaan. Verneri Uimonen pääsi vielä paluupalloon, mutta pusku jäi sen verran voimattomaksi, että Thanasis Zeris heittäytyi helposti sen tielle.

TamU p√§√§si viel√§ kerran tekopaikkaan, kun Arttu M√§tt√∂ ja Topias J√§rvel√§ pohjustivat Eino-Veikko Ekille hyv√§n vetopaikan boksiin, mutta maalivahti Zeris torjui t√§m√§nkin vedon varmasti. Pian t√§m√§n j√§lkeen verkko heilui toisessa p√§√§ss√§ nelj√§nnen kerran, kun Antti Kujalan sy√∂tt√∂ vapautti Oiva Laaksosen l√§piajoon ja helppoon maalintekoon. Viimeisen kerran TPV p√§√§si iskem√§√§n viel√§ ottelun lis√§ajalla, mutta kun maali varjeltui niukasti, loppulukemiksi j√§iv√§t 4‚Äď1 (1‚Äď1).

Po Law’n ja Antti Kuusisen kehon kieli kertoo ottelun tuloksesta.

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Listenmaa oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt omiensa esitykseen. Ongelmia löytyi sekä puolutus- että hyökkäyspelaamisesta.

”Siell√§ juostiin v√§leiss√§, eik√§ kumpaankaan suuntaan keretty. En olisi voinut uskoa aamulla her√§tess√§, ett√§ t√§llainen esitys on edess√§”, Listenmaa totesi ykskantaan.

”Mutta ehk√§ t√§m√§ oli meille ihan hyv√§ her√§tys. Ei t√§ss√§ kuitenkaan rallatella mennen tullen t√§t√§ kautta l√§pi. Mieluummin t√§m√§n ottaa nyt t√§h√§n kohtaan, ja eik√∂h√§n ensi viikolla porukka ole aika n√∂yrin mielin reeneiss√§.”

Mitään valopilkkuja Listenmaa ei ottelun jälkeen lähtenyt esityksestä etsimään.

”Enk√§ l√§hde selitt√§m√§√§n sill√§k√§√§n, ett√§ vastustaja on saanut harjoitella koko ajan ja me emme. Asenteeseen se ei voi vaikuttaa. Se olisi voinut vaikuttaa pelillisesti, mutta jos ollaan l√∂ysi√§, se ei mene harjoittelutauon piikkiin”, Listenmaa ruoti.

”Toivotaan ett√§ t√§m√§ oli hyv√§ her√§tys. T√§rkeint√§ oli ett√§ suurimmalle osalle pelaajista saatiin t√§n√§ viikonloppuna isot minuutit. Kyll√§ t√§m√§ meit√§ siin√§ mieless√§ palveli.”

Seuraavan kerran Tampere United pelaa harjoitusottelun tulevana lauantaina, jolloin kohdataan pian alkavalla kaudella myös Kolmosessa vastaan tuleva Tampereen Peli-Toverit. Tähän otteluun voidaan ottaa myös 50 hengen yleisö, ja yleisöä palvelee anniskelualue ja grillipiste.