9.1.2017

 
 

TP-T kaatui toistamiseen suuri­numeroisestiTampere United p√§√§tti vuoden ensimm√§isen harjoitusviikon selv√§√§n 5‚Äď1 (2‚Äď1) -voittoon Tampereen Peli-Tovereista. Vaikka numerot pysyiv√§t pitk√§√§n tasaisina ja TP-T p√§√§si jopa tekem√§√§n kavennusmaalin vastaiskusta, kent√§ll√§ n√§kyi varsinkin toisella jaksolla selv√§ Kakkosen ja Kolmosen joukkueen tasoero. Valmennusjohto harmittelikin ottelun j√§lkeen Sinipaitojen heikkoa viimeistelyprosenttia, vaikka osasyyn√§ ter√§vyyden puutteeseen oli varmasti takana ollut raskas harjoitusviikko.

Ottelu lähti liikkeelle melko sekavana, eikä pelin taso noussut kovin korkeaksi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Ensimmäiset maalitkin tulivat melko sekavien tilanteiden jälkeen. Ensimmäisessä Riku Oras riisti pallon TP-T-pelaajalta rangaistusalueella, ja pyöräytti itsensä varmaan maalintekopaikkaan. Toisessa testipelaajana Sinipaidoissa debytoinut 18-vuotias kanadalaispelaaja Dani Gorelov sai puolustajan purkupallon suoraan jalkaansa kuudentoista rajan tuntumassa, ja laukoi pallon vastustamattomasti verkon perukoille.

Topias Järvelä laukoo.

Topias Järvelä laukoo.

Ensimmäisellä jaksolla paikkoja lisämaaleihin oli monella pelaajalla. Näistä ehkä paras oli Dani Gorelovilla, joka pääsi Niclas Kalatsevin syötöstä läpi, mutta yritys päättyi TP-T-maalivahdin jalkatorjuntaan. Topias Järvelän parhaan paikan maalivahti puolestaan venytti komeasti kulmapotkuksi juuri ennen kuin pallo olisi pöllyttänyt verkkoa maalin yläkulmassa. Tuomas Lehti puolestaan pakotti maalivahdin loistotorjuntoihin kahteenkin otteeseen.

Maalivahti torjuu jaloillaan Dani Gorelovin maalintekoyrityksen.

Maalivahti torjuu jaloillaan Dani Gorelovin maalintekoyrityksen.

TP-T:n kavennusmaali syntyi t√§ysin yll√§tt√§en, kun huonon porrastuksen seurauksena valkopaidat p√§√§siv√§t ter√§v√§√§n vastahy√∂kk√§ykseen. Palloa tuonut Amin Chouaib ajoi kohti maalia, ja onnistui ohittamaan vastaan tulleen maalivahti Juuso Auvisen helpon n√§k√∂isesti. Jopa tasoitusmaali oli l√§hell√§ hetke√§ my√∂hemmin syntyneess√§ vastaavassa tilanteessa, mutta t√§ll√§ kertaa hy√∂kk√§√§j√§ saatiin pakotettua ajamaan pieneen kulmaan, ja keskikent√§n pohjalla pelannut Konsta Raittinen pelasti lopulta tilanteen kulmaksi. N√§in taukoa l√§hdettiin viett√§m√§√§n 2‚Äď1-lukemissa.

Toisella jaksolla Sinipaidat jatkoivat maalipaikkojen tuhlailua. Ensimmäinen tekopaikka tuli Topias Järvelälle, jonka laukauksen maalivahti pelasti kulmapotkuksi. Konsta Raittinen puolestaan väläytteli kaukolaukaustaan, mutta maalivahti sai kätensä väliin. Jatkotilanteessa myös Dani Gorelov pääsi vedolle, mutta tämänkin laukauksen maalivahti torjui. Myös tauolla kentälle vaihdetulla Roope Kostiaisella oli useita tekopaikkoja, ja lähimpänä maalia oltiin kun Konsta Raittinen ja Niclas Kalatsev pelasivat seinän, ja Kostiainen sai pallon linjan taakse. Tuloksena oli kuitenkin vain tolppalaukaus.

Dani Gorelov laukoo.

Dani Gorelov laukoo.

Niclas Kalatsev antaa vapaapotkun.

Niclas Kalatsev antaa vapaapotkun.

Maalihanat aukesivat vihdoin 65. minuutilla, kun Niclas Kalatsev pelasi Dani Gorelovin l√§pi kauniilla sy√∂t√∂ll√§. Varma viimeistely siirsi Sinipaidat 3‚Äď1-johtoon, ja n√§in nuorukaisen debyytti sai kruununsa toisesta maalista. Samalla ottelu oli ratkennut lopullisesti.

Kärjessä pelannut Roope Kostiainen sai jakson loppupuoliskolla useita tilaisuuksia nousta maalintekotilastoihin, mutta tällä kertaa laukaukset viuhuivat joko ohi maalin tai jäivät puolustukseen. Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Tuomas Lehti sen sijaan osui. TamU syötteli palloa vaarattoman näköisesti melko kaukana maalista, kun Lehti päätti kokeilla. Keskeltä noin 20 metristä lähtenyt tulinen laukaus helähti vastustamattomasti maalin oikeaan ylänurkkaan. Toki valkopaidat antoivat tilanteessa kaiken tilan ja ajan Lehdelle, mutta suoritus oli joka tapauksessa kaunis ja yllättävä.

Roope Kostiainen tekopaikassa.

Roope Kostiainen tekopaikassa.

Jussi Rasva nousee maalintekoon.

Jussi Rasva nousee maalintekoon.

Muutama minuutti Lehden maalin j√§lkeen Jussi Rasva kaunisteli lukemat viel√§ 5‚Äď1:een. Nousu vasemmalta laidalta p√§√§ttyi leikkaukseen maalia kohti, ja pienehk√∂st√§ kulmasta l√§htenyt ter√§v√§ laukaus hel√§hti takayl√§nurkassa.

Päävalmentajan kommentit

”Pelist√§ tuli maalintekoharjoitus, jossa ei onnistuttu niin kun olisi toivonut. Vaikka teimme viisi maalia, edelleen hukattiin aivan liikaa paikkoja”, p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ suomii omiensa viimeistely√§.

”Vaikka TP-T l√§hti selke√§sti pelaamaan tiiviin puolustuksen kautta, pystyimme luomaan toistakymment√§ todella hyv√§√§ maalipaikkaa. Hyv√§√§ oli se, ett√§ pystyttiin murtamaan syv√§ll√§ pelannut puolustuslinja hyvin, mutta viimeistelyyn pit√§√§ saada jatkossa m√§√§r√§tietoisuutta ja palavaa halua tehd√§ maali.”

”Ensimm√§isell√§ jaksolla pallotempomme oli liian hidasta ja emme malttaneet tehd√§ pallon kanssa ty√∂t√§, mik√§ n√§kyi helpoissa sy√∂tt√∂virheiss√§ ja liian aikaisissa ratkaisusy√∂t√∂iss√§”, M√§kel√§ analysoi. ”Toinen jakso oli parempi. Maltoimme laittaa pallon tekem√§√§n ty√∂n ja saimme nopeutettua sy√∂tt√∂tempoa. Se n√§kyi my√∂s siin√§, ett√§ saimme murtavat sy√∂t√∂t l√§hemp√§n√§ puolustuslinjaa ja sit√§ kautta luotua ison tukun maalipaikkoja.”

”Pelin aktiivisuus ei ollut ihan sit√§ tasoa mit√§ haimme, mutta iso syy siihen oli todella fyysinen reeniviikko. J√§tkill√§ painoi jaloissa, mik√§ on t√§ysin ymm√§rrett√§v√§√§. T√§ss√§ vaiheessa kuitenkin reenit on fyysisi√§ ja se n√§kyy ekoissa peleiss√§, koska viel√§ menn√§√§n reenien ehdoilla ja l√§hemp√§n√§ kautta ruvetaan herkisteleen my√∂s peleihin. Paljon hyv√§√§ ja paljon viel√§ parannettavaa, mutta niinh√§n se pit√§√§ viel√§ ollakin”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Seuraavan kerran Tampere United pelaa harjoitusottelun sunnuntaina 29.1. kun Pirkkahallissa vierailee Vasa IFK. Tuolloin vastus kovenee huomattavasti, sillä kyseessä on ensimmäinen tänä talvena kohdattava Kakkosen joukkue. Tervetuloa nauttimaan Sinipaitojen otteista myös silloin!