ToVe-ottelussa hurmannut Arttu Haapala kauden 2020 kattavaan sopimukseen

10/06/2020
Uutinen

Edustusjoukkueen sopimusneuvotteluista vastaava Mikko Jokela vastasi päävalmentaja Jukka Listenmaan ToVe-ottelun raportissa esittämään huutoon ja sai neuvoteltua erittäin vakuuttavasti lauantaina Toejoen Veikkoja vastaan harjoitusottelussa esiintyneen Arttu Haapalan kanssa alkavan kauden mittaisen sopimuksen.

Jos seurayhteisön yhteismyhäilyn saisi jotenkin purkitettua, riittäisi siitä energiaa ainakin kahden rivitalon lämmittämiseen tulevan talven yli. Sen verran vakuuttava oli Oulun Luistinseurasta siirtyneen 24-vuotiaan Arttu Haapalan ensiesiintyminen Sinipaitojen keskikentän pohjalla lauantaina. Samalla moni huokaisi helpotuksessa, kun keskikentän pohjalle jääneelle aukolle tuntui löytyneen ratkaisu aivan kauden kynnyksellä.

”Pelaaminen tuntui kivalta, mutta ehkä se kuitenkin näkyi vielä, että olen tottunut pelaamaan keskikentällä ehkä vähän hyökkäävämmässä roolissa. Ensimmäinen puolisko menikin sitten vähän katsellessa, mutta sen jälkeen löysin kyllä todella hyvän rytmin”, Haapala itse arvioi omaa esitystään kauden kenraalissa.

Arttu Haapalan jalkapalloilulliset juuret löytyvät Haukiputaalta, jonka jälkeen hän on kolunnut läpi oululaisia seuroja. Viimeiset vuodet hän on pelannut OLS:n paidassa, josta on alla Suomen Cupin pelejäkin vielä tältä keväältä. Jalkapallollisesti korkeimmalla Arttu Haapala on parhaimmillaan ollut Oulun Palloseurassa Ykkösessä.

”Saadaan tekijämies pelipaikalle, johon tarvitsemme pelaajan. Hän tuli meille vähän puskista ja ihan lottovoittona. Haapala on erittäin taitava pelaaja ja rauhallinen pallon kanssa. Tuo yhä lisää taitoa meidän keskialueelle, ja on muutenkin hyvin fiksun oloinen kaveri”, päävalmentaja Jukka Listenmaa arvio Arttu Haapalaa.

”Jos Tampereelle tulee joskus lähtö, niin sitten pitää ainakin yksi kausi TamUssa käydä pelaamassa”

Työt tuovat Arttu Haapalan Tampereelle. Hän myöntää, että tamperelainen jalkapallo on hänelle entuudestaan melko tuntematonta.

”Tamperelainen futis ei sinällään ole minulle kovin tuttua. Joitain pelaajia nyt tietää, kun on pelannut juniorina SM-sarjaa ja siellä tullut joitain pelaajia vastaan, mutta ei oikein muuten. TamUn nyt tietävät toki varmaan kaikki”, Haapala kertoo.

Vaikka Haapalalla on kokemusta korkeammaltakin sarjatasoilta, näkee hän Kolmosen ja Tampere Unitedin juuri nyt sopivana ratkaisuna hänelle.

”Olin pitkään jopa pohtinut, pelaanko tällä kaudella nyt ylipäätään, kun töiden takia tulin tänne. Muistan pari vuotta sitten kuitenkin sanoneeni, että jos Tampereelle tulee joskus lähtö, niin sitten pitää ainakin yksi kausi TamUssa käydä pelaamassa”, Haapala nauraa.

”Nyt kun on vähän lyhkäisempi tämä kausikin, niin ei ehkä töidenkään ohella se energia riittäisi täysipainoisesti Kakkosta pelaamaan ja jokaisessa treenissä käydä. Kolmonen ja TamU tuntui sitten hyvin luontevalta ratkaisulta. En edes oikein tiennyt muita joukkueita täältä”, Haapala jatkaa.

Haapala on ollut nyt kolme viikkoa joukkueen matkassa. Tähän asti fiilis kokemasta on ollut varsin positiivisen puolella.

”Monesti puhutaan Kakkosesta, että varsinkin sen C-lohko on varsin tasokas, mutta Kolmonen tuolla pohjoisessa taas sitten ei ole enää niin tasokas. Lyhyellä otannallakin pystyy jo näkemään, että täällä on todellinen tekemisen meininki treeneissä, äijät tekevät tosissaan ja treenaaminen on laadukasta,”

Myös menneen lauantain ottelutapahtuma tuntui Haapalasta hyvältä.

”Se oli iso positiivinen yllätys! Toki tiesinkin tämän fanitilanteen mikä täällä on ja oli käsitys millaiset nämä ottelutapahtumat täällä ovat verrattuna moneen muuhun paikkaan. Varmaan tässä on vielä vähän isompaakin tapahtumaa ilmeisesti vielä tulossa.”

Se pitää paikkaansa. Lauantaina mennään ja silloin mennään isosti! Sitä ennen voi vielä odotella lisää sopimusuutisia julkaistavaksi.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Ek Eino-Veikko (p)
Emenike (h)
Arttu Haapala (kk)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Badr Laouini (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Eetu Räisänen (h)
Jerry Sorjonen (h)
Matias Stark (p)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Ville Turunen (kk)
Pyry Virtanen (p)
Panu Väliaho (h)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2