10.6.2020

 
 

ToVe-ottelussa hurmannut Arttu Haapala kauden 2020 kattavaan sopimukseenEdustusjoukkueen sopimusneuvotteluista vastaava Mikko Jokela vastasi päävalmentaja Jukka Listenmaan ToVe-ottelun raportissa esittämään huutoon ja sai neuvoteltua erittäin vakuuttavasti lauantaina Toejoen Veikkoja vastaan harjoitusottelussa esiintyneen Arttu Haapalan kanssa alkavan kauden mittaisen sopimuksen.

Jos seurayhteisön yhteismyhäilyn saisi jotenkin purkitettua, riittäisi siitä energiaa ainakin kahden rivitalon lämmittämiseen tulevan talven yli. Sen verran vakuuttava oli Oulun Luistinseurasta siirtyneen 24-vuotiaan Arttu Haapalan ensiesiintyminen Sinipaitojen keskikentän pohjalla lauantaina. Samalla moni huokaisi helpotuksessa, kun keskikentän pohjalle jääneelle aukolle tuntui löytyneen ratkaisu aivan kauden kynnyksellä.

”Pelaaminen tuntui kivalta, mutta ehk√§ se kuitenkin n√§kyi viel√§, ett√§ olen tottunut pelaamaan keskikent√§ll√§ ehk√§ v√§h√§n hy√∂kk√§√§v√§mm√§ss√§ roolissa. Ensimm√§inen puolisko menikin sitten v√§h√§n katsellessa, mutta sen j√§lkeen l√∂ysin kyll√§ todella hyv√§n rytmin”, Haapala itse arvioi omaa esityst√§√§n kauden kenraalissa.

Arttu Haapalan jalkapalloilulliset juuret löytyvät Haukiputaalta, jonka jälkeen hän on kolunnut läpi oululaisia seuroja. Viimeiset vuodet hän on pelannut OLS:n paidassa, josta on alla Suomen Cupin pelejäkin vielä tältä keväältä. Jalkapallollisesti korkeimmalla Arttu Haapala on parhaimmillaan ollut Oulun Palloseurassa Ykkösessä.

”Saadaan tekij√§mies pelipaikalle, johon tarvitsemme pelaajan. H√§n tuli meille v√§h√§n puskista ja ihan lottovoittona. Haapala on eritt√§in taitava pelaaja ja rauhallinen pallon kanssa. Tuo yh√§ lis√§√§ taitoa meid√§n keskialueelle, ja on muutenkin hyvin fiksun oloinen kaveri”, p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa arvio Arttu Haapalaa.

”Jos Tampereelle tulee joskus l√§ht√∂, niin sitten pit√§√§ ainakin yksi kausi TamUssa k√§yd√§ pelaamassa”

Työt tuovat Arttu Haapalan Tampereelle. Hän myöntää, että tamperelainen jalkapallo on hänelle entuudestaan melko tuntematonta.

”Tamperelainen futis ei sin√§ll√§√§n ole minulle kovin tuttua. Joitain pelaajia nyt tiet√§√§, kun on pelannut juniorina SM-sarjaa ja siell√§ tullut joitain pelaajia vastaan, mutta ei oikein muuten. TamUn nyt tiet√§v√§t toki varmaan kaikki”, Haapala kertoo.

Vaikka Haapalalla on kokemusta korkeammaltakin sarjatasoilta, näkee hän Kolmosen ja Tampere Unitedin juuri nyt sopivana ratkaisuna hänelle.

”Olin pitk√§√§n jopa pohtinut, pelaanko t√§ll√§ kaudella nyt ylip√§√§t√§√§n, kun t√∂iden takia tulin t√§nne. Muistan pari vuotta sitten kuitenkin sanoneeni, ett√§ jos Tampereelle tulee joskus l√§ht√∂, niin sitten pit√§√§ ainakin yksi kausi TamUssa k√§yd√§ pelaamassa”, Haapala nauraa.

”Nyt kun on v√§h√§n lyhk√§isempi t√§m√§ kausikin, niin ei ehk√§ t√∂idenk√§√§n ohella se energia riitt√§isi t√§ysipainoisesti Kakkosta pelaamaan ja jokaisessa treeniss√§ k√§yd√§. Kolmonen ja TamU tuntui sitten hyvin luontevalta ratkaisulta. En edes oikein tiennyt muita joukkueita t√§√§lt√§”, Haapala jatkaa.

Haapala on ollut nyt kolme viikkoa joukkueen matkassa. Tähän asti fiilis kokemasta on ollut varsin positiivisen puolella.

”Monesti puhutaan Kakkosesta, ett√§ varsinkin sen C-lohko on varsin tasokas, mutta Kolmonen tuolla pohjoisessa taas sitten ei ole en√§√§ niin tasokas. Lyhyell√§ otannallakin pystyy jo n√§kem√§√§n, ett√§ t√§√§ll√§ on todellinen tekemisen meininki treeneiss√§, √§ij√§t tekev√§t tosissaan ja treenaaminen on laadukasta,”

Myös menneen lauantain ottelutapahtuma tuntui Haapalasta hyvältä.

”Se oli iso positiivinen yll√§tys! Toki tiesinkin t√§m√§n fanitilanteen mik√§ t√§√§ll√§ on ja oli k√§sitys millaiset n√§m√§ ottelutapahtumat t√§√§ll√§ ovat verrattuna moneen muuhun paikkaan. Varmaan t√§ss√§ on viel√§ v√§h√§n isompaakin tapahtumaa ilmeisesti viel√§ tulossa.”

Se pitää paikkaansa. Lauantaina mennään ja silloin mennään isosti! Sitä ennen voi vielä odotella lisää sopimusuutisia julkaistavaksi.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Ek Eino-Veikko (p)
Emenike (h)
Arttu Haapala (kk)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Badr Laouini (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Eetu Räisänen (h)
Jerry Sorjonen (h)
Matias Stark (p)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Ville Turunen (kk)
Pyry Virtanen (p)
Panu Väliaho (h)