22.9.2021

 
 

Torstaina vastassa TP-T Pyynikin tunnelmallisissa iltavaloissaSyksy, iltavalot, tihkusade ja kovat panokset ‚Äď n√§ist√§ asioista rakentuvat ne parhaat jalkapallomuistot my√∂s Tampere Unitedin kannattajille. Torstai-iltana t√§t√§ on taas tarjolla, kun TamU kohtaa Tampereen Peli-Toverit Pyynikin urheilukent√§ll√§ klo 19.30 alkavassa ottelussa. Aurinko laskee muutama minuutti ennen ottelun alkua, ja t√§ysin pime√§√§ tulee jo ennen ensimm√§isen jakson loppua. Kent√§ll√§ panoksena Sinipaidoilla on edelleen sarjanousu, jota kohti voidaan j√§lleen ottaa kolmen pisteen suuruinen askel.

Viime lauantain huikea nousu tappioasemasta voittoon Nokian Palloseuran vieraana on torstaina enää pelkkä muisto, sillä sarjanousu vaatii edelleen pisteiden ottamista. Torstain ottelusta ei toki ole aivan samanlaista pakkoa ottaa pisteitä kuin viime viikonloppuna, mutta voitto takaisi sen, että lähimmillä kilpailijoilla olisi pakkovoiton paikka kaikissa jäljellä olevissa otteluissaan. Tulosten mennessä erityisen suotuisasti Sinipaidoilla on mahdollisuus siihen, että sarjanousu olisi katkolla jo ensi viikon vierasottelussa TKT:tä vastaan. Toisaalta tilanne on TamUn kannalta myös siinä mielessä erinomainen, että kaikissa tilanteissa sarjanousu on katkolla viimeistään sarjan päätös­kierroksella, jossa TamU kohtaa FC Haka juniorit.

Sinipaidoilla ei kuitenkaan ole varaa menn√§ asioiden edelle, sill√§ torstain ottelussa Tampereen Peli-Tovereita vastaan ei ole odotettavissa samanlaista ylik√§vely√§, joka n√§htiin kes√§kuussa sarjan avausottelussa, jonka TamU voitti selvin lukemin 0‚Äď8 (0‚Äď3). Tuon ottelun j√§lkeen TP-T on h√§vinnyt vain yhden ottelun ja on p√§√§st√§nyt 12 ottelussa vain 13 maalia.

”TP-T on parantanut paljon tekemist√§√§n. Puolustus on alkanut pit√§√§, eik√§ ole mennyt paljoa maaleja avausottelun j√§lkeen. Joukkue on my√∂s vahvistunut, kun Iiro Riponiemi siirtyi Ilves-Kissoista. My√∂s valmentaja on vaihtunut, joten paljon muutosta on tapahtunut”, kertaa Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa.

Tampere United on harjoitellut kuluvalla viikolla yhdessä maanantaina ja tiistaina, ja keskiviikko on pelaajien omatoiminen päivä. Päävalmentajan mukaan maanantain harjoitukset olivat hyvät, mutta tiistai jätti valmennusjohdon hiukan mietteliääksi.

”Tiistaina oli v√§h√§n heikommat treenit, ja niiden j√§lkeen koitettiin v√§h√§n kerrata sit√§ asiaa, ett√§ NoPS-pelist√§ ei ole meille en√§√§ mit√§√§n apua torstaina, vaan nyt pit√§√§ jokaisen saada unohdettua se, kun aikaa oli viel√§ kaksi vuorokautta. Asia on t√§st√§ eteenp√§in pelaajan vastuulla, ja luotan ett√§ homma on torstaina kunnossa”, Listenmaa kertoo.

”Maanantaina oli todella hyv√§t treenit, mutta en tied√§ mit√§ tapahtui, kun tiistaina oli heikompaa treenaamista. Itse asiassa viime viikolla oli v√§h√§n sama tilanne, mutta t√§rkeint√§ t√§ss√§ kohtaa on, ett√§ viikon paras tapahtuma on peli.”

Listenmaa näkee kuitenkin hyvänä asiana sen, että seuraava peli tulee verrattain nopeasti edellisen pelin jälkeen.

”Meille on hyv√§ ettei tarvitse NoPS-pelin j√§lkeen odotella pitk√§√§n vaan p√§√§st√§√§n heti iskem√§√§n. Luotetaan ett√§ tekeminen on taas tapissa. Se ett√§ pelataan enemm√§n on kuitenkin aina meid√§n etu”, Listenmaa n√§kee.

Pyynikin iltavalojen tunnelmaan

Torstaina pelataan kauden ensimmäinen ja samalla ainoa kerta Pyynikin iltavaloissa, joiden alla on koettu tiettyjä seurahistorian parhaita hetkiä, kuten ensimmäinen uuden tulemisen aikakauden sarjanousu kaudella 2012 sekä edellinen nousu Kakkoseen kaudella 2016. Iltavalopelejä ei kovin usein päästä pelaamaan johtuen Pyynikin urheilukentän varaustilanteesta sekä siitä, että sarjan viimeinen kierros pelataan kaikilla paikkakunnilla aina jo aiemmin iltapäivällä. Tilanteesta kannattaa siis torstaina nauttia täysin siemauksin.

Pelillisesti iltavalot tuovat pienen haasteenkin, koska Pyynikillä valot eivät täytä aivan korkeimpia standardeja. Päävalmentaja Listenmaa kertoo asiaa tarkastellun tiistain harjoitusten yhteydessä.

”Kun peli alkaa, tilanne on hyv√§, mutta alkuh√§m√§r√§ ennen t√§ytt√§ pimeytt√§ on ehk√§p√§ se pahin hetki. T√§ytyy pit√§√§ huoli ett√§ valot on heti alkuveryttelyst√§ asti p√§√§ll√§, jotta niihin totutaan. Pimeys tulee todenn√§k√∂isesti jossain kohtaa vaikuttamaan jonkin verran, mutta pimeys on molemmille joukkueille sama. En usko ett√§ se peli√§ ratkaisee, vaikka v√§h√§n h√§m√§r√§ksi vet√§√§ jossain kohtaa”, Listenmaa puntaroi.

”Mutta kyll√§h√§n iltavalot tuo ihan oman tunnelmansa peliin. Sitten kun viel√§ sattuisi pieni tihkusade, niin seh√§n tekisi illasta t√§ydellisen. Sinikaartin laulut siihen viel√§ p√§√§lle, niin eih√§n siin√§ alasarjafutari voi enemp√§√§ nauttia”, Listenmaa jatkaa.

TamU pääsee torstain otteluun ilman uusia kokoonpanohuolia, joskin toppari Ville Kukkanen on sairastellut ja jää osin varotoimenpiteenäkin pois ottelusta. Myös Jesse Oksanen jää edelleen pois kokoonpanosta.

”Ei nyt l√§hdet√§ riskeeraamaan jalkaa en√§√§, vaan katsellaan viel√§ mihin se menee. Toivotaan ett√§ on parempi ja Jesse olisi viimeisiss√§ peleiss√§ viel√§ mahdollisesti mukana. Mutta annetaan jalan parantua nyt kunnolla”, Listenmaa kertaa.

Vastaavasti Po Law ja Hakim Belbachir ovat palanneet harjoituksiin, mutta eivät ole vielä peleissä mukana. Lisäksi poissa on jo kauden alussa hankalammin loukkaantunut Iikka Häkkinen.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä torstaina 23.9. klo 19.30. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 18.30 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa jälleen Juuso Koskinen.

Päivitä ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-lippuja on my√∂s myyt√§v√§n√§ stadionin lipunmyynniss√§. VIP-lipun hinta on 35 ‚ā¨, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat p√§ivitetty√§ ottelup√§iv√§si VIP-tasolle 27 ‚ā¨:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPiss√§ tarjotaan ennen ottelua tasokas l√§mmin ruoka. Lis√§ksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sek√§ alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen grillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!