Torstaina vastassa TP-T Pyynikin tunnelmallisissa iltavaloissa

22/09/2021 TamU
Otteluennakko

Syksy, iltavalot, tihkusade ja kovat panokset – näistä asioista rakentuvat ne parhaat jalkapallomuistot myös Tampere Unitedin kannattajille. Torstai-iltana tätä on taas tarjolla, kun TamU kohtaa Tampereen Peli-Toverit Pyynikin urheilukentällä klo 19.30 alkavassa ottelussa. Aurinko laskee muutama minuutti ennen ottelun alkua, ja täysin pimeää tulee jo ennen ensimmäisen jakson loppua. Kentällä panoksena Sinipaidoilla on edelleen sarjanousu, jota kohti voidaan jälleen ottaa kolmen pisteen suuruinen askel.

Viime lauantain huikea nousu tappioasemasta voittoon Nokian Palloseuran vieraana on torstaina enää pelkkä muisto, sillä sarjanousu vaatii edelleen pisteiden ottamista. Torstain ottelusta ei toki ole aivan samanlaista pakkoa ottaa pisteitä kuin viime viikonloppuna, mutta voitto takaisi sen, että lähimmillä kilpailijoilla olisi pakkovoiton paikka kaikissa jäljellä olevissa otteluissaan. Tulosten mennessä erityisen suotuisasti Sinipaidoilla on mahdollisuus siihen, että sarjanousu olisi katkolla jo ensi viikon vierasottelussa TKT:tä vastaan. Toisaalta tilanne on TamUn kannalta myös siinä mielessä erinomainen, että kaikissa tilanteissa sarjanousu on katkolla viimeistään sarjan päätös­kierroksella, jossa TamU kohtaa FC Haka juniorit.

Sinipaidoilla ei kuitenkaan ole varaa mennä asioiden edelle, sillä torstain ottelussa Tampereen Peli-Tovereita vastaan ei ole odotettavissa samanlaista ylikävelyä, joka nähtiin kesäkuussa sarjan avausottelussa, jonka TamU voitti selvin lukemin 0–8 (0–3). Tuon ottelun jälkeen TP-T on hävinnyt vain yhden ottelun ja on päästänyt 12 ottelussa vain 13 maalia.

”TP-T on parantanut paljon tekemistään. Puolustus on alkanut pitää, eikä ole mennyt paljoa maaleja avausottelun jälkeen. Joukkue on myös vahvistunut, kun Iiro Riponiemi siirtyi Ilves-Kissoista. Myös valmentaja on vaihtunut, joten paljon muutosta on tapahtunut”, kertaa Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa.

Tampere United on harjoitellut kuluvalla viikolla yhdessä maanantaina ja tiistaina, ja keskiviikko on pelaajien omatoiminen päivä. Päävalmentajan mukaan maanantain harjoitukset olivat hyvät, mutta tiistai jätti valmennusjohdon hiukan mietteliääksi.

”Tiistaina oli vähän heikommat treenit, ja niiden jälkeen koitettiin vähän kerrata sitä asiaa, että NoPS-pelistä ei ole meille enää mitään apua torstaina, vaan nyt pitää jokaisen saada unohdettua se, kun aikaa oli vielä kaksi vuorokautta. Asia on tästä eteenpäin pelaajan vastuulla, ja luotan että homma on torstaina kunnossa”, Listenmaa kertoo.

”Maanantaina oli todella hyvät treenit, mutta en tiedä mitä tapahtui, kun tiistaina oli heikompaa treenaamista. Itse asiassa viime viikolla oli vähän sama tilanne, mutta tärkeintä tässä kohtaa on, että viikon paras tapahtuma on peli.”

Listenmaa näkee kuitenkin hyvänä asiana sen, että seuraava peli tulee verrattain nopeasti edellisen pelin jälkeen.

”Meille on hyvä ettei tarvitse NoPS-pelin jälkeen odotella pitkään vaan päästään heti iskemään. Luotetaan että tekeminen on taas tapissa. Se että pelataan enemmän on kuitenkin aina meidän etu”, Listenmaa näkee.

Pyynikin iltavalojen tunnelmaan

Torstaina pelataan kauden ensimmäinen ja samalla ainoa kerta Pyynikin iltavaloissa, joiden alla on koettu tiettyjä seurahistorian parhaita hetkiä, kuten ensimmäinen uuden tulemisen aikakauden sarjanousu kaudella 2012 sekä edellinen nousu Kakkoseen kaudella 2016. Iltavalopelejä ei kovin usein päästä pelaamaan johtuen Pyynikin urheilukentän varaustilanteesta sekä siitä, että sarjan viimeinen kierros pelataan kaikilla paikkakunnilla aina jo aiemmin iltapäivällä. Tilanteesta kannattaa siis torstaina nauttia täysin siemauksin.

Pelillisesti iltavalot tuovat pienen haasteenkin, koska Pyynikillä valot eivät täytä aivan korkeimpia standardeja. Päävalmentaja Listenmaa kertoo asiaa tarkastellun tiistain harjoitusten yhteydessä.

”Kun peli alkaa, tilanne on hyvä, mutta alkuhämärä ennen täyttä pimeyttä on ehkäpä se pahin hetki. Täytyy pitää huoli että valot on heti alkuveryttelystä asti päällä, jotta niihin totutaan. Pimeys tulee todennäköisesti jossain kohtaa vaikuttamaan jonkin verran, mutta pimeys on molemmille joukkueille sama. En usko että se peliä ratkaisee, vaikka vähän hämäräksi vetää jossain kohtaa”, Listenmaa puntaroi.

”Mutta kyllähän iltavalot tuo ihan oman tunnelmansa peliin. Sitten kun vielä sattuisi pieni tihkusade, niin sehän tekisi illasta täydellisen. Sinikaartin laulut siihen vielä päälle, niin eihän siinä alasarjafutari voi enempää nauttia”, Listenmaa jatkaa.

TamU pääsee torstain otteluun ilman uusia kokoonpanohuolia, joskin toppari Ville Kukkanen on sairastellut ja jää osin varotoimenpiteenäkin pois ottelusta. Myös Jesse Oksanen jää edelleen pois kokoonpanosta.

”Ei nyt lähdetä riskeeraamaan jalkaa enää, vaan katsellaan vielä mihin se menee. Toivotaan että on parempi ja Jesse olisi viimeisissä peleissä vielä mahdollisesti mukana. Mutta annetaan jalan parantua nyt kunnolla”, Listenmaa kertaa.

Vastaavasti Po Law ja Hakim Belbachir ovat palanneet harjoituksiin, mutta eivät ole vielä peleissä mukana. Lisäksi poissa on jo kauden alussa hankalammin loukkaantunut Iikka Häkkinen.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä torstaina 23.9. klo 19.30. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 18.30 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa jälleen Juuso Koskinen.

Päivitä ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-lippuja on myös myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 35 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 27 €:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen grillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2