29.7.2021

 
 

Torstaina pelataan TKT:n vieraana HervannassaTampere Unitedin kova ottelutahti jatkuu, sillä torstai-iltana on vuorossa ottelu Tampereen Kisatovereita vastaan ennen kuin jo sunnuntaina kohdataan Janakkalan Pallo kotona Pyynikillä. Edellinen ottelu pelattiin viime lauantaina, joten joukkueella on ollut kohtuullinen aika valmistautua illan otteluun, mutta tästä huolimatta otteluruuhka näkyy kokoonpanoon tehtävissä valinnoissa. Ottelu potkaistaan käyntiin Hervannan keskuskentällä klo 19.00.

Tampere Unitedin kausi on sujunut suorastaan murskaavissa merkeiss√§, kun Kolmosessa maaliero on on per√§ti 27‚Äď1 ja Suomen Regions’ Cupissakin mentiin lauantaina jatkoon 6‚Äď1-voitolla. Merkille pantavaa kuitenkin on, ett√§ TamU on saanut pelata l√§hes kaikki ottelunsa Pyynikill√§, kun yksi vierasotteluistakin pelattiin omalla kotikent√§ll√§. Muualla pelatuissa otteluissa on otettu varsin nihke√§ 1‚Äď0-voitto ACE:sta cupin aiemmalla kierroksella ja pelattu tasan 1‚Äď1 Nokian Palloseuran kanssa. Torstain ottelu onkin joukkueelle tilaisuus n√§ytt√§√§, ett√§ tulosta kyet√§√§n tekem√§√§n my√∂s vieraskentill√§.

Oman leimansa ottelulle antaa se, että se pelataan NoPS-ottelun tavoin luonnonnurmella. Nokialla Sinipaidoilla oli selviä vaikeuksia saada pallo liikkumaan nopeasti oudolla alustalla, ja tällä kertaa joukkue on harjoitellut kahdesti Pirkkahallin nurmella.

”Maanantaina otettiin eritt√§in varovaisesti. Ihan vaan totuteltiin alustaan ja v√§h√§n palauteltiin viime viikon ryk√§isyst√§, ja v√§h√§n aikaa oli pallokin mukana. Tiistaina reenattiin jo ihan kunnolla, ja itse asiassa oltiin positiivisesti yll√§ttyneit√§, miten hyvin pystyttiin harjoittelemaan, vaikka kentt√§ ei todellakaan ole mik√§√§n t√§ydellinen. Kaipa se auttoi, kun oli viime syksy√§ paremmin etuk√§teen tiedossa, ett√§ kentt√§ ei ole ihan samettia, niin kaikki osasi sopeutua siihen paremmin eik√§ tullut niit√§ turhia itkuja siit√§, ett√§ pallo pomppii”, avaa p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa kuluvan viikon tekemist√§.

Illan vastustaja TKT on pelannut kuusi Kolmosen ottelua ja ottanut niist√§ vain nelj√§ pistett√§. Ainoan voittonsa TKT otti Tervakosken Padosta, joka n√§ytt√§√§ t√§ss√§ vaiheessa suurimmalta putoajakandidaatilta. Tappiot ovat kuitenkin olleet lukemiltaan varsin maltillisia, sill√§ sarjan k√§rkijoukkueista NoPS voitto TKT:n 3‚Äď1 ja FC Haka juniorit maalein 2‚Äď1. My√∂s Tampere Unitedille TKT on ollut aiemmin hankala vastus, sill√§ vuosi sitten siniharmaiden kanssa j√§√§tiin Pyynikill√§ 1‚Äď1-tasapeliin, vaikka TamU taisteli sarjanoususta ja TKT j√§i lopulta sarjassa kolmanneksi viimeiseksi. My√∂s historiasta voi hakea vastaavaan asetelman, sill√§ kaudella 2016 kohtaamiset p√§√§ttyiv√§t TamUn niukkaan 1‚Äď2-vierasvoittoon ja samaiseen 1‚Äď1-tasapeliin Pyynikill√§.

Tampere Unitedilla ei ole kenttäpelaajissa uusia poissaoloja pitkäaikaispotilaiden lisäksi, joten Jukka Listenmaalla on jälleen paljon valinnan varaa kokoonpanon suhteen. Maalivahdeista Henri Savolainen on edellisen ottelun tapaan poissa pienen vamman takia, joten asepalvelusta tänä kesänä suorittava Aapo Sipponen nousee kokoonpanoon.

”Kyll√§ kierr√§tyst√§ taas tulee. Aika monella on tilanne ett√§ ei miss√§√§n nimess√§ pysty pelaamaan sek√§ torstaina ett√§ sunnuntaina, mutta n√§iss√§ on paljon saman pelipaikan pelaajia, joten ratkaisut l√∂ytyy helposti”, p√§√§valmentaja toteaa.

Torstain kokoonpanon valinnassa korostuu Listenmaan mukaan syöttötaito.

”V√§ltt√§m√§tt√§ meill√§ ei ole kent√§ll√§ paras joukkue sin√§ns√§, vaan on haettu niit√§ jotka pystyy eniten sy√∂tt√§m√§√§n, kun luotamme ett√§ pallonhallinta meille tulee. Tavoitteena on p√§√§st√§ nurmikent√§ll√§kin muodon sis√§√§n riitt√§v√§n paljon, koska uskon ett√§ kun sinne p√§√§st√§√§n niin saadaan my√∂s maalintekopaikkoja, vaikka vastustaja sumputtaisi”, Listenmaa avaa pelisuunnitelmaa.

Ottelu pelataan siis torstaina 29.7. klo 19.00 alkaen Hervannan keskuskentällä. Voitto nostaisin ottelun FC Haka junioreita ja NoPSia vähemmän pelanneen TamUn jälleen takaisin sarjan kärkipaikalle. Tule siis kannustamaan Sinipaidat tärkeään vierasvoittoon! Jos et pääse paikan päälle, voit seurata ottelun kulkua Twitterin välityksellä.