29.9.2021

 
 

Torstain TKT-vieras­ottelun panokset selvi√§v√§t vasta my√∂h√§√§n keskiviikko­iltanaTampere United kohtaa kauden toiseksi viimeisessä miesten Kolmosen ottelussaan Tampereen Kisatoverit vieraskentällä Kaupissa torstaina 30.9. klo 20.00. Ottelun panokset selviävät vasta keskiviikkoiltana, kun FC Haka juniorit ja Nokian Palloseura kohtaavat klo 20.00 Tehtaan kentällä alkavassa ottelussa. Jos Haka ei voita ottelua, Tampere Unitedilla on mahdollisuus ratkaista sarjanousu jo torstaina Kaupissa. Jos Haka voittaa, ratkaisu siirtyy TKT-pelin tuloksesta riippumatta lauantaina 9.10. Pyynikin urheilukentällä pelattavaan TamUn ja FC Haka juniorien väliseen päätöskierrokseen otteluun.

Asian voi ilmaista lyhykäisyydessään myös näin: jos TamU ottaa torstain TKT-ottelussa enemmän pisteitä kuin FC Haka juniorit ottaa keskiviikon NoPS-ottelussa, juhlii Tampere United sarjanousua Kaupin tekonurmella 2 heti, kun ottelun päätösvihellys kajahtaa. Juhlapaikkana katsomoton tekonurmi ei ole äkkiseltään aivan ihanteellinen, mutta toisaalta jos juhlia Kaupissa vietetään, ovat ne ainakin tunnelmaltaan intiimit.

Toisaalta TamUlla ei ole missään tilanteessa pakkoa ottaa torstain ottelussa pisteitä, minkä päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee nimenomaan etuna.

”Tietyll√§ tapaa p√§√§st√§√§n otteluun rennoin mielin, kun ei ole mink√§√§nalista pakkoa voittaa, vaan h√§vi√∂ll√§kin nousutavoite on edelleen hengiss√§. Tietenkin voitolla voidaan kuitenkin p√§√§st√§ jo pitk√§lle, varsinkin jos saadaan plusmerkkist√§ maalieroa Hakaan verrattuna”, toteaa Listenmaa samalla ennakoiden Hakan voittavan NoPSin keskiviikkona.

Parhaimmillaan Sinipaidoilla voi kuitenkin olla nousu katkolla jo torstaina, ja tämä ei Listenmaan mielestä lähtökohtaisesti muuta tilannetta, vaikka ratkaisuottelussa on aina omat paineensa.

”Silloin t√§ytyy yritt√§√§ j√§rjest√§√§, ett√§ menn√§√§n rennoin mielin, ettei ruveta j√§pitt√§m√§√§n turhia. Luotto omaan tekemiseen ja turha j√§nnitt√§minen pois. Korvien v√§li on silloin isossa roolissa, eli kuka uskaltaa tehd√§ oikeat ratkaisut eik√§ rupea j√§nnitt√§m√§√§n ja pelk√§√§m√§√§n. Onneksi t√§ss√§ on suht kokeneita kavereita, joten uskoisin ett√§ ei ole ongelmaa. Ei ole t√§h√§nk√§√§n asti ollut, vaan kun on j√§√§ty h√§vi√∂lle, pelit on k√§√§nelty”, Listenmaa py√∂rittelee.

Tampere United ei voi miss√§√§n nimess√§ l√§hte√§ aliarvoimaan vastustajaa, sill√§ TKT:n kanssa pelattiin kes√§ll√§ Hervannassa varsin tasainen ottelu, jonka TamU toki voitti maalein 0‚Äď3 (0‚Äď2). Vaikka Kisatovereiden p√§√§sy ylemp√§√§n jatkosarjaan saattoi tulla monelle yll√§tyksen√§, on joukkue n√§ytt√§nyt, ett√§ se sinne kuuluu. Edellisess√§ ottelussa TamUa takaa ajava FC Haka juniorit joutui nimitt√§in siniharmaiden kanssa yll√§tt√§v√§n tiukoille, vaikka ottelu p√§√§ttyikin lopulta Kaupissa koskilaisten 1‚Äď3-voittoon, kun Sasha Popovitch niittasi lopullisen ratkaisun lis√§ajan viidennell√§ minuutilla.

”Hyv√§ joukkue tulee vastaan. Hervannassa kes√§ll√§ pelattiin tosi tasainen matsi. Nyt sitten Hakaa vastaan TKT veti tosi hyv√§n matsin vaikka pelasi pitk√§√§n alivoimalla, ja tosi l√§hell√§ oli kuulemma ollut 2‚Äď2-tasoituskin lopussa”, Listenmaa tiet√§√§.

”Kyll√§ sielt√§ tiukka vastustaja tulee, ja he saavat ainakin pelata rennoin mielin. Heid√§n ei tarvitse sijoituksesta taistella, kun ovat oman tavoitteensa jo t√§ytt√§neet. Ei siit√§ mill√§√§n puolivaloilla ainakaan marssita pisteisiin.”

Sairastuvalta kuuluu siinä mielessä hyvää, että heinäkuussa hyviä otteita väläytellyt Jesse Oksanen on jälleen palaamassa pelaavaan kokoonpanoon. Myös Hakim Belbachir on palannut harjoituksiin, mutta pelannee ensin kakkosjoukkueen mukana. Uutena sairastuvalle on liittynyt kakkosjoukkueen ottelussa loukkaantunut Markus Kopf, ja lisäksi sieltä löytyy vanhastaan Iikka Häkkinen.

Vaikka katseet ovat olleet jo pitk√§√§n sarjanousussa, heti kolme p√§iv√§√§ TKT-ottelun j√§lkeen sunnuntaina 3.10. Tampere Unitedilla on vuorossa Suomen Regions’ Cupin v√§lier√§ Vaasassa FC Kiiston vieraana. T√§m√§ ei Listenmaan mukaan l√§ht√∂kohtaisesti vaikuta torstain otteluun.

”Seuraava matsi on se t√§rkein matsi. Ei me t√§ss√§ kohtaa l√§hdet√§ kokoonpanoja miettim√§√§n sen mukaan, ett√§ sielt√§ tulee cupin peli. Nyt sarjapeli on meille t√§rke√§, ja se edell√§ menn√§√§n, ja perjantaina aletaan mietti√§ cupin matsia. Mutta jos on mahkut reagoida pelin aikana, kyll√§ se takaraivossa sen verran py√∂rii, ett√§ sitten reagoidaan”, Listenmaa ruotii.

Ottelu Tampereen Kisatovereita vastaan potkaistaan käyntiin torstai-iltana 30.9. klo 20.00 Kaupin tekonurmella 2. Sitä ennen keskiviikkona kytätään samaisesta kellonlyömästä alkaen, mitä tapahtuu Tehtaan kentällä FC Haka juniorien ja NoPSin välillä. Kuten sanottua, jos Haka ei voita, Sinipaidoille avautuu mahdollisuus juhlia sarjanousua jo tostaina Kaupissa, mutta Hakan voittaessa jännitys siirtyy automaatisesti päätöskierroksen keskinäiseen otteluun.