Torstain TKT-vieras­ottelun panokset selviävät vasta myöhään keskiviikko­iltana

29/09/2021 TamU
Otteluennakko

Tampere United kohtaa kauden toiseksi viimeisessä miesten Kolmosen ottelussaan Tampereen Kisatoverit vieraskentällä Kaupissa torstaina 30.9. klo 20.00. Ottelun panokset selviävät vasta keskiviikkoiltana, kun FC Haka juniorit ja Nokian Palloseura kohtaavat klo 20.00 Tehtaan kentällä alkavassa ottelussa. Jos Haka ei voita ottelua, Tampere Unitedilla on mahdollisuus ratkaista sarjanousu jo torstaina Kaupissa. Jos Haka voittaa, ratkaisu siirtyy TKT-pelin tuloksesta riippumatta lauantaina 9.10. Pyynikin urheilukentällä pelattavaan TamUn ja FC Haka juniorien väliseen päätöskierrokseen otteluun.

Asian voi ilmaista lyhykäisyydessään myös näin: jos TamU ottaa torstain TKT-ottelussa enemmän pisteitä kuin FC Haka juniorit ottaa keskiviikon NoPS-ottelussa, juhlii Tampere United sarjanousua Kaupin tekonurmella 2 heti, kun ottelun päätösvihellys kajahtaa. Juhlapaikkana katsomoton tekonurmi ei ole äkkiseltään aivan ihanteellinen, mutta toisaalta jos juhlia Kaupissa vietetään, ovat ne ainakin tunnelmaltaan intiimit.

Toisaalta TamUlla ei ole missään tilanteessa pakkoa ottaa torstain ottelussa pisteitä, minkä päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee nimenomaan etuna.

”Tietyllä tapaa päästään otteluun rennoin mielin, kun ei ole minkäänalista pakkoa voittaa, vaan häviölläkin nousutavoite on edelleen hengissä. Tietenkin voitolla voidaan kuitenkin päästä jo pitkälle, varsinkin jos saadaan plusmerkkistä maalieroa Hakaan verrattuna”, toteaa Listenmaa samalla ennakoiden Hakan voittavan NoPSin keskiviikkona.

Parhaimmillaan Sinipaidoilla voi kuitenkin olla nousu katkolla jo torstaina, ja tämä ei Listenmaan mielestä lähtökohtaisesti muuta tilannetta, vaikka ratkaisuottelussa on aina omat paineensa.

”Silloin täytyy yrittää järjestää, että mennään rennoin mielin, ettei ruveta jäpittämään turhia. Luotto omaan tekemiseen ja turha jännittäminen pois. Korvien väli on silloin isossa roolissa, eli kuka uskaltaa tehdä oikeat ratkaisut eikä rupea jännittämään ja pelkäämään. Onneksi tässä on suht kokeneita kavereita, joten uskoisin että ei ole ongelmaa. Ei ole tähänkään asti ollut, vaan kun on jääty häviölle, pelit on käänelty”, Listenmaa pyörittelee.

Tampere United ei voi missään nimessä lähteä aliarvoimaan vastustajaa, sillä TKT:n kanssa pelattiin kesällä Hervannassa varsin tasainen ottelu, jonka TamU toki voitti maalein 0–3 (0–2). Vaikka Kisatovereiden pääsy ylempään jatkosarjaan saattoi tulla monelle yllätyksenä, on joukkue näyttänyt, että se sinne kuuluu. Edellisessä ottelussa TamUa takaa ajava FC Haka juniorit joutui nimittäin siniharmaiden kanssa yllättävän tiukoille, vaikka ottelu päättyikin lopulta Kaupissa koskilaisten 1–3-voittoon, kun Sasha Popovitch niittasi lopullisen ratkaisun lisäajan viidennellä minuutilla.

”Hyvä joukkue tulee vastaan. Hervannassa kesällä pelattiin tosi tasainen matsi. Nyt sitten Hakaa vastaan TKT veti tosi hyvän matsin vaikka pelasi pitkään alivoimalla, ja tosi lähellä oli kuulemma ollut 2–2-tasoituskin lopussa”, Listenmaa tietää.

”Kyllä sieltä tiukka vastustaja tulee, ja he saavat ainakin pelata rennoin mielin. Heidän ei tarvitse sijoituksesta taistella, kun ovat oman tavoitteensa jo täyttäneet. Ei siitä millään puolivaloilla ainakaan marssita pisteisiin.”

Sairastuvalta kuuluu siinä mielessä hyvää, että heinäkuussa hyviä otteita väläytellyt Jesse Oksanen on jälleen palaamassa pelaavaan kokoonpanoon. Myös Hakim Belbachir on palannut harjoituksiin, mutta pelannee ensin kakkosjoukkueen mukana. Uutena sairastuvalle on liittynyt kakkosjoukkueen ottelussa loukkaantunut Markus Kopf, ja lisäksi sieltä löytyy vanhastaan Iikka Häkkinen.

Vaikka katseet ovat olleet jo pitkään sarjanousussa, heti kolme päivää TKT-ottelun jälkeen sunnuntaina 3.10. Tampere Unitedilla on vuorossa Suomen Regions’ Cupin välierä Vaasassa FC Kiiston vieraana. Tämä ei Listenmaan mukaan lähtökohtaisesti vaikuta torstain otteluun.

”Seuraava matsi on se tärkein matsi. Ei me tässä kohtaa lähdetä kokoonpanoja miettimään sen mukaan, että sieltä tulee cupin peli. Nyt sarjapeli on meille tärkeä, ja se edellä mennään, ja perjantaina aletaan miettiä cupin matsia. Mutta jos on mahkut reagoida pelin aikana, kyllä se takaraivossa sen verran pyörii, että sitten reagoidaan”, Listenmaa ruotii.

Ottelu Tampereen Kisatovereita vastaan potkaistaan käyntiin torstai-iltana 30.9. klo 20.00 Kaupin tekonurmella 2. Sitä ennen keskiviikkona kytätään samaisesta kellonlyömästä alkaen, mitä tapahtuu Tehtaan kentällä FC Haka juniorien ja NoPSin välillä. Kuten sanottua, jos Haka ei voita, Sinipaidoille avautuu mahdollisuus juhlia sarjanousua jo tostaina Kaupissa, mutta Hakan voittaessa jännitys siirtyy automaatisesti päätöskierroksen keskinäiseen otteluun.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2