30.8.2016

 
 

Torstain ilta­ottelussa vieraana Euran PalloTampere United pelaa kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa ensi torstaina, kun Euran Pallo vierailee Pyynikillä. Ottelu on samalla kauden ensimmäinen kotistadionilla pelattava iltavalopeli, sillä ottelu alkaa klo 19.30 ja pimeys laskeutuu Pyynikille toisen puoliajan aikana. Nyt siis kannattaa tulla nauttimaan syksyn ratkaisupelien ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Euran Pallon kannalta ratkaisuja käydään sarjataulukon pohjalla. Joukkue on sarjassa viimeisenä ja putoamisviivan päälle on matkaa kahdeksan pistettä. Kun otteluita on jäljellä enää kuusi, on selvää että joukkueen olisi löydettävä voittoputken alku hyvin pian. Tosin käytännössä on hyvinkin mahdollista, että Eurassa on jo luovuttu sarjapaikasta taistelusta, vaikka periaatteessa putoaminen ei olekaan vielä varmaa. Nuorista pelaajista koostuvan joukkueen kautta on tässä vaiheessa enää hyvin vaikea kääntää.

P√§√§stettyjen maalien sarake kertoo, miss√§ EuPalla on ollut suurimmat ongelmat, sill√§ 65 p√§√§stetty√§ maalia 16 ottelussa on reippaasti liikaa. R√∂k√§letappioita on tullut paljon, ja sellainen oli tuloksena my√∂s toukokuussa Tampere Unitedin vieraillessa Eurassa. Vaikka maalihanojen avaamisessa kesti silloin yli puoli tuntia, lopulta TamUn voittolukemat olivat selv√§t 1‚Äď6 (0‚Äď2). My√∂s EuPan edellinen ottelu PJK:ta vastaan p√§√§ttyi viime lauantaina murskatappioon 5‚Äď2 (1‚Äď1).

Vaikka EuPa on saanut plakkariinsa vain yhden tasapelipisteen edellisen TamU-kohtaamisen j√§lkeen, joukkueen peliss√§ n√§kyi elokuussa pieni√§ piristymisen merkkej√§. Ennen PJK-tappiota pelatun nelj√§n ottelun yhteismaalit j√§iv√§t siedett√§viin tappiolukemiin 3‚Äď7, ja TKT-vierasottelusta Euraan matkasi jopa yksi tasapelipiste lukemin 1‚Äď1 (0‚Äď0). Yhten√§ tekij√§n√§ EuPa liev√§n piristymisen takana on ollut joukkueen parhaan maalintekij√§n Antti Julinin paluu kokoonpanoon.

TamUlla kokoonpanosta puuttuvat korttitilin t√§yttymisen my√∂t√§ pelikieltoa k√§rsiv√§ Riku Oras, Loiske-ottelussa polveaan loukannut Lauri Saari, yh√§ jalkavammastaan toipuva Sasha PopovitŇ° sek√§ sairastumisen vuoksi pelin v√§liin j√§tt√§v√§ Jan Riikonen. ”Onneksi joukkueesta l√∂ytyy my√∂s n√§in koville kavereille tuuraajat”, toteaa p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ ja jatkaa: Ali Koljonen tekee paluun kokoonpanoon, mik√§ on hieno asia.”

M√§kel√§ kertookin olevansa luottavainen syksyn ratkaisupelien l√§hestyess√§. ”Joukkueella on hyv√§ fiilis p√§√§ll√§ ja se on valmis viimeisiin taistoihin t√§rkeist√§ pisteist√§”, p√§√§valmentaja toteaa. ”Edess√§ on taas niin sanottu pakkovoitto, mutta niinh√§n on ollut koko kauden, koska Pallo-Iirot ja Ilves-Kissat ovat pit√§neet huolen ett√§ t√§n√§ vuonna peli ei saa ailahdella, vaan joka peliin pit√§√§ pysty√§ l√∂yt√§m√§√§n t√§ysi syke p√§√§lle. Nyt t√§ytyy vaan nauttia viimeisist√§ peleist√§ ja pelata isolla syd√§mell√§. Sen kautta my√∂s tulee tuloskin.”

Ottelussa on pitkästä aikaa paikalla myös ravintola 4 Vuodenajan grilli, jolla on myynnissä tuttuja ja herkullisia ranskalaisia hodareita. Oman mausteensa ottelutapahtumaan tuovat myös paikalla olevat lukuisat junioripelaajat. Ennen ottelua TamU nimittäin palkitsee kaupunginosajuniorinsa kuluneesta kaudesta. Palkitsemisseremoniat alkavat jo vajaa puoli tuntia ennen ottelun alkua, joten paikalle kannattaa saapua viimeistään klo 19.00.

Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin laidalla Tuopissa, ja ottelun jälkeen tapahtumia puidaan kulman takana Maja/Talossa. Molemmissa ravintoloissa saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla. Itse ottelutapahtumassa janoisia palvelee Pyynikin käsityöläispanimon anniskelualue.

Ottelu alkaa siis Pyynikin urheilukentällä klo 19.30. Etäkannattajat voivat katsoa ottelun TamU-TV:n suorasta lähetyksestä.

Tervetuloa Pyynikin iltaan!