Torstain ilta­ottelussa vieraana Euran Pallo

30/08/2016
Otteluennakko

Tampere United pelaa kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa ensi torstaina, kun Euran Pallo vierailee Pyynikillä. Ottelu on samalla kauden ensimmäinen kotistadionilla pelattava iltavalopeli, sillä ottelu alkaa klo 19.30 ja pimeys laskeutuu Pyynikille toisen puoliajan aikana. Nyt siis kannattaa tulla nauttimaan syksyn ratkaisupelien ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Euran Pallon kannalta ratkaisuja käydään sarjataulukon pohjalla. Joukkue on sarjassa viimeisenä ja putoamisviivan päälle on matkaa kahdeksan pistettä. Kun otteluita on jäljellä enää kuusi, on selvää että joukkueen olisi löydettävä voittoputken alku hyvin pian. Tosin käytännössä on hyvinkin mahdollista, että Eurassa on jo luovuttu sarjapaikasta taistelusta, vaikka periaatteessa putoaminen ei olekaan vielä varmaa. Nuorista pelaajista koostuvan joukkueen kautta on tässä vaiheessa enää hyvin vaikea kääntää.

Päästettyjen maalien sarake kertoo, missä EuPalla on ollut suurimmat ongelmat, sillä 65 päästettyä maalia 16 ottelussa on reippaasti liikaa. Rökäletappioita on tullut paljon, ja sellainen oli tuloksena myös toukokuussa Tampere Unitedin vieraillessa Eurassa. Vaikka maalihanojen avaamisessa kesti silloin yli puoli tuntia, lopulta TamUn voittolukemat olivat selvät 1–6 (0–2). Myös EuPan edellinen ottelu PJK:ta vastaan päättyi viime lauantaina murskatappioon 5–2 (1–1).

Vaikka EuPa on saanut plakkariinsa vain yhden tasapelipisteen edellisen TamU-kohtaamisen jälkeen, joukkueen pelissä näkyi elokuussa pieniä piristymisen merkkejä. Ennen PJK-tappiota pelatun neljän ottelun yhteismaalit jäivät siedettäviin tappiolukemiin 3–7, ja TKT-vierasottelusta Euraan matkasi jopa yksi tasapelipiste lukemin 1–1 (0–0). Yhtenä tekijänä EuPa lievän piristymisen takana on ollut joukkueen parhaan maalintekijän Antti Julinin paluu kokoonpanoon.

TamUlla kokoonpanosta puuttuvat korttitilin täyttymisen myötä pelikieltoa kärsivä Riku Oras, Loiske-ottelussa polveaan loukannut Lauri Saari, yhä jalkavammastaan toipuva Sasha Popovitš sekä sairastumisen vuoksi pelin väliin jättävä Jan Riikonen. ”Onneksi joukkueesta löytyy myös näin koville kavereille tuuraajat”, toteaa päävalmentaja Mikko Mäkelä ja jatkaa: Ali Koljonen tekee paluun kokoonpanoon, mikä on hieno asia.”

Mäkelä kertookin olevansa luottavainen syksyn ratkaisupelien lähestyessä. ”Joukkueella on hyvä fiilis päällä ja se on valmis viimeisiin taistoihin tärkeistä pisteistä”, päävalmentaja toteaa. ”Edessä on taas niin sanottu pakkovoitto, mutta niinhän on ollut koko kauden, koska Pallo-Iirot ja Ilves-Kissat ovat pitäneet huolen että tänä vuonna peli ei saa ailahdella, vaan joka peliin pitää pystyä löytämään täysi syke päälle. Nyt täytyy vaan nauttia viimeisistä peleistä ja pelata isolla sydämellä. Sen kautta myös tulee tuloskin.”

Ottelussa on pitkästä aikaa paikalla myös ravintola 4 Vuodenajan grilli, jolla on myynnissä tuttuja ja herkullisia ranskalaisia hodareita. Oman mausteensa ottelutapahtumaan tuovat myös paikalla olevat lukuisat junioripelaajat. Ennen ottelua TamU nimittäin palkitsee kaupunginosajuniorinsa kuluneesta kaudesta. Palkitsemisseremoniat alkavat jo vajaa puoli tuntia ennen ottelun alkua, joten paikalle kannattaa saapua viimeistään klo 19.00.

Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin laidalla Tuopissa, ja ottelun jälkeen tapahtumia puidaan kulman takana Maja/Talossa. Molemmissa ravintoloissa saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla. Itse ottelutapahtumassa janoisia palvelee Pyynikin käsityöläispanimon anniskelualue.

Ottelu alkaa siis Pyynikin urheilukentällä klo 19.30. Etäkannattajat voivat katsoa ottelun TamU-TV:n suorasta lähetyksestä.

Tervetuloa Pyynikin iltaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2