Toppari Severi Kankkunen jatkaa Tampere Unitedissa

21/10/2021 TamU
Uutinen

Tampere United on tehnyt kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen Severi Kankkusen kanssa. Päättyneellä kaudelle kapteenistoon kuuluneelle puolustuslinjan luottomiehelle tuleva kausi on kolmas Tampere Unitedissa ja toinen kausi Kakkosessa.

Tampere Unitedin murskaavan ylivoimaisesta kaudesta on varmasti monella päällimmäisenä mielessä 85 tehtyä maalia Kolmosen otteluissa, mutta myös puolustus toimi poikkeuksellisen hyvin, ja joukkue päästi sarjakaudella vain 10 osumaa. Yksi avainpelaajista tiiviin puolustuksen takana oli Severi Kankkunen, joka muodosti Anton Brightin kanssa pitävän lukon TamUn takalinjojen ytimeen.

24-vuotias Kankkunen pelasi kaikissa sarjaotteluissa lukuunottamatta yhtä pelikiellossa mennyttä peliä ja lähes aina avauksessa. Tilastoihin ulottuva toppari sai merkittyä kaksi maalia ja yhden syötön. Kankkunen on osoittautunut kahden TamU-vuotensa aikana modernin topparin prototyypiksi. Nopeutensa ansiosta hän on kirinyt lukuisat kerrat läpisyöttöön karanneet hyökkääjät kiinni, minkä lisäksi Kankkunen on ilmatilassa vahva sekä avaa peliä hyvin.

Ylpeä joka jätkästä

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Kankkunen on seurannut tyytyväisenä joukkueen päivittäistä tekemistä.

”Päällimmäisenä tässä mielessä, että helkkarin ylpeä voi olla joka jätkästä. Aika onnistuneesti vedettiin tää kausi ilman tappiota, yhdellä tasurilla ja ihan kelpo maalierolla”, Kankkunen kommentoi.

Ensi vuonna TamUn sarjatasoksi vaihtuu Kakkonen. Sarjataso on Kankkuselle tuttu jo kasvattiseurastaan Pallo-Iroista, missä hän pelasi jo vuonna 2015 vain 17-vuotiaana 15 ottelua. Tulevaa kautta Kankkunen ei kuitenkaan ole vielä ehtinyt tarkemmin pohtia.

”En hirveästi ole vielä ensi kautta ajatellut. Levähdetään hetki ja sen jälkeen ajatukset ensi kauteen.”

Severi Kankkunen on jo 11. pelaaja, jonka jatkosopimuksen kaudelle 2022 Tampere United on julkaissut. Jatkosopimusten julkaiseminen jatkuu jo pian, ja myös täysin uusien pelaajien sopimusjulkistuksia on odotettavissa jo ennen kuin edustusjoukkueen tryoutit alkavat marraskuun lopussa. Uusia julkaisuja odotellessa kannattaa ostaa kausikortti kaudelle 2022, sillä ne ovat vielä lokakuun ajan myynnissä vanhoilla Kolmosen hinnoilla. Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta. Tervetuloa kausikorttiostoksille!

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (h)
Aapo Sipponen (mv)
Jesse Vuori (p)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Severi Kankkusen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa