6.9.2020

 
 

Topias J√§rvel√§n uurastus palkittiin vuoden jatko­pahvillaToista tulemistaan Tampere Unitedin sinisessä paidassa tekevä Topias Järvelä on allekirjoittanut kauden 2021 loppuun asti kattavan jatkosopimuksen. Ensi kausi on Topias Järvelälle jo neljäs Sinipaidoissa.

”Tavoite oli alun perin, ett√§ Topias laittaa itsens√§ t√§ll√§ kaudella kuntoon ja n√§ytt√§√§ meille ensi kaudella koko osaamisensa. Topias on varmasti yksi meid√§n taitavimmista pelaajista taidoiltaan ja peli√§lylt√§√§n. Ellei jopa taitavin.”

Näin kiteyttää Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa sen lähtötilanteen, josta Topias Järvelä, 24, loppukeväästä TamUn rinkiin hyppäsi. Ajatus oli, että vuoden ilman pelejä ollut Järvelä pelaisi noin lähtökohtaisesti kakkosjoukkueessa, laittaisi itsensä takaisin kuntoon, ja olisi tärkeä palanen seuraavan kauden joukkueessa.

Monien yllätykseksi pelit kakkosjoukkueessa ovat jäänet aivan alkukauteen. Heti Nelosen sarja-avauksessa Topias Järvelä osui Kaupissa FC Melodyn verkkoon ja seuraavassa pelissä kahdesti Nekalan Palloa vastaan. Nämä otteet vakuuttivat Unitedin valmennusjohdon siitä, että Järvelällä on annettavaa jo nyt myös pykälää ylempänä.

T√§ll√§ kaudella Topias J√§rvel√§ on kantanut edustusjoukkueen paitaa kuudessa ottelussa, ollen avauksessa kolmesti. Maaleja on syntynyt kaksi, joka on puolet siit√§ mit√§ J√§rvel√§ viimeisteli TamUlle kausien 2017‚Äď18 aikana yhteens√§.

”Kyll√§ se tuli minulle yll√§tyksen√§, ett√§ olen aloittanut pelej√§ jo t√§n√§ kes√§n√§. Sen verran heikossa hapessa kuitenkin olin silloin viel√§ toukokuussa. En ollut k√§yt√§nn√∂ss√§ reiluun vuoteen tehnyt mit√§√§n”, J√§rvel√§ my√∂nt√§√§ itse avoimesti.

Paluu omalle pelipaikalle toi peli-ilon

Kaudella 2018 Topias Järvelä istutettiin Sinipaitojen keskikentän pohjalle. Retrokauden haastattelussa Järvelä kertoi, että ei pitänyt paikkaa omanaan lisäten, ettei hänellä ollut mielestään riittävästi puolustustaitoa kyseiselle pelipaikalle. Tämän kauden tähänastisten hyvien otteiden pohjana on Järvelän mukaan paluu omalle pelipaikalle kärkeen.

”Se oli iso juttu, ett√§ p√§√§sin takaisin omalle pelipaikalleni. Pystyn siell√§ tuomaan omia vahvuuksiani esiin jopa hieman heikommalla kunnolla. Pelipaikka, paluu pelikentille sek√§ ylip√§√§t√§√§n urheilemaan, ovat lis√§nneet motivaatiotani. Tuttu paikka ja tuttu ymp√§rist√∂ ovat tehneet sen lopulta melko helpoksi. Lis√§ksi minua on helpottanut, kun olen j√§lleen tiennyt mit√§ minulta odotetaan”, J√§rvel√§ kommentoi.

Järvelän mukaan kunnossa on tapahtunut kesän aikana huomattavia muutoksia, mutta optimiin on vielä matkaa.

”Kunto on siis aivan t√§ysin eri kuin silloin toukokuussa. Silloin kun menin yhden kierroksen mondoa ymp√§ri ja sitten oltiin jo happikoneessa. Nyt olen ehk√§ sellaisessa joulukuisessa kunnossa eli siin√§ mist√§ l√§hdett√§isiin kauteen valmistautumaan”, arvio J√§rvel√§.

Topiaksen toinen tuleminen

Topias J√§rvel√§ pelasi kaksi kautta TamUssa Kakkosta kausilla 2017‚Äď18. Vaikean kauden 2018 j√§lkeen h√§n oli jonkin aikaa mukana viel√§ kev√§√§ll√§ kauteen 2019 valmistautuvassa ryhm√§ss√§, mutta tuo pyr√§hdys j√§i lopulta varsin lyhyeksi. Toista kertaa TamUssa mukana oleva J√§rvel√§ kertoo viihtyv√§ns√§ Tampere Unitedissa.

”Siit√§ joukkueesta ei montaa ole j√§ljell√§, kun t√§√§ll√§ viimeksi olin. Paha n√§it√§ ryhmi√§ on l√§hte√§ vertaamaan, mutta itsell√§ni on ollut halu n√§hd√§ se oma taso, jos oltaisiin vaikka pystytty treenaamaan se nelj√§ kertaa viikossa mit√§ Kakkosessa oli. N√§en, ett√§ olemme selke√§sti pelaavampi porukka kuin se vuoden 2018 joukkue. V√§it√§n, ett√§ meill√§ on nyt parempi joukkue kuin silloin 2018.”

”Huomattavasti mukavampaa t√§√§ll√§ on my√∂s nyt kuin silloin. Pelaajilla on tietty ty√∂rauha eik√§ ole sellaista yleist√§ s√§hl√§√§mist√§ ja jatkuvia kysymysmerkkej√§ ilmassa. Kaikki tiet√§√§ miss√§ menn√§√§n ja kaikki tiet√§v√§t oman roolinsa”, J√§rvel√§ jatkaa.

Nykyiselle valmennukselle Järvelä jakaa myös kiitosta.

”Siltasen Jussin nyt tietysti valmennusryhm√§st√§ tiesin, mutta muuten ennakkotietoni olivat v√§h√§iset. Listenmaan tiesin nimelt√§ ja Sepp√§l√§n TPV-taustan. Tero oli silloin kev√§√§ll√§ mukana, kun oli 2019 lyhyen aikaa ryhm√§ss√§”, taustoittaa J√§rvel√§.

”Kyll√§h√§n nykyinen valmennus vaikutti omaan p√§√§t√∂kseeni jatkaa t√§ss√§. Meill√§ on valmentaja, joka osaa valmentaa eik√§ vain ole valmentajana paikalla.”

Loppukauden suhteen Topias Järvelä toistaa samaa mitä muutkin pelaajat TamU-leiristä. Annetaan kaikki ja katsotaan mihin se riittää.

”Optimistina katsoin heti otteluohjelmaa, ett√§ miten se voisi viel√§ menn√§, mutta jos ihan rehellisi√§ ollaan, niin kyll√§h√§n t√§ss√§ jo t√§hd√§t√§√§n siihen ensi kauteen. Toki l√§hdemme kiusaamaan viel√§ niin kauan kuin pystyt√§√§n. Me tied√§mme, ett√§ me olemme sarjan parhaita tai ellei jopa paras joukkue. Alkukausi nyt meni miten meni, annoimme siin√§ liikaa tasoitusta, ja nyt on meid√§n aikamme kasvaa t√§ss√§ joukkueena yhteen.”

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv