Topias Järvelän uurastus palkittiin vuoden jatko­pahvilla

06/09/2020
Uutinen

Toista tulemistaan Tampere Unitedin sinisessä paidassa tekevä Topias Järvelä on allekirjoittanut kauden 2021 loppuun asti kattavan jatkosopimuksen. Ensi kausi on Topias Järvelälle jo neljäs Sinipaidoissa.

”Tavoite oli alun perin, että Topias laittaa itsensä tällä kaudella kuntoon ja näyttää meille ensi kaudella koko osaamisensa. Topias on varmasti yksi meidän taitavimmista pelaajista taidoiltaan ja peliälyltään. Ellei jopa taitavin.”

Näin kiteyttää Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa sen lähtötilanteen, josta Topias Järvelä, 24, loppukeväästä TamUn rinkiin hyppäsi. Ajatus oli, että vuoden ilman pelejä ollut Järvelä pelaisi noin lähtökohtaisesti kakkosjoukkueessa, laittaisi itsensä takaisin kuntoon, ja olisi tärkeä palanen seuraavan kauden joukkueessa.

Monien yllätykseksi pelit kakkosjoukkueessa ovat jäänet aivan alkukauteen. Heti Nelosen sarja-avauksessa Topias Järvelä osui Kaupissa FC Melodyn verkkoon ja seuraavassa pelissä kahdesti Nekalan Palloa vastaan. Nämä otteet vakuuttivat Unitedin valmennusjohdon siitä, että Järvelällä on annettavaa jo nyt myös pykälää ylempänä.

Tällä kaudella Topias Järvelä on kantanut edustusjoukkueen paitaa kuudessa ottelussa, ollen avauksessa kolmesti. Maaleja on syntynyt kaksi, joka on puolet siitä mitä Järvelä viimeisteli TamUlle kausien 2017–18 aikana yhteensä.

”Kyllä se tuli minulle yllätyksenä, että olen aloittanut pelejä jo tänä kesänä. Sen verran heikossa hapessa kuitenkin olin silloin vielä toukokuussa. En ollut käytännössä reiluun vuoteen tehnyt mitään”, Järvelä myöntää itse avoimesti.

Paluu omalle pelipaikalle toi peli-ilon

Kaudella 2018 Topias Järvelä istutettiin Sinipaitojen keskikentän pohjalle. Retrokauden haastattelussa Järvelä kertoi, että ei pitänyt paikkaa omanaan lisäten, ettei hänellä ollut mielestään riittävästi puolustustaitoa kyseiselle pelipaikalle. Tämän kauden tähänastisten hyvien otteiden pohjana on Järvelän mukaan paluu omalle pelipaikalle kärkeen.

”Se oli iso juttu, että pääsin takaisin omalle pelipaikalleni. Pystyn siellä tuomaan omia vahvuuksiani esiin jopa hieman heikommalla kunnolla. Pelipaikka, paluu pelikentille sekä ylipäätään urheilemaan, ovat lisänneet motivaatiotani. Tuttu paikka ja tuttu ympäristö ovat tehneet sen lopulta melko helpoksi. Lisäksi minua on helpottanut, kun olen jälleen tiennyt mitä minulta odotetaan”, Järvelä kommentoi.

Järvelän mukaan kunnossa on tapahtunut kesän aikana huomattavia muutoksia, mutta optimiin on vielä matkaa.

”Kunto on siis aivan täysin eri kuin silloin toukokuussa. Silloin kun menin yhden kierroksen mondoa ympäri ja sitten oltiin jo happikoneessa. Nyt olen ehkä sellaisessa joulukuisessa kunnossa eli siinä mistä lähdettäisiin kauteen valmistautumaan”, arvio Järvelä.

Topiaksen toinen tuleminen

Topias Järvelä pelasi kaksi kautta TamUssa Kakkosta kausilla 2017–18. Vaikean kauden 2018 jälkeen hän oli jonkin aikaa mukana vielä keväällä kauteen 2019 valmistautuvassa ryhmässä, mutta tuo pyrähdys jäi lopulta varsin lyhyeksi. Toista kertaa TamUssa mukana oleva Järvelä kertoo viihtyvänsä Tampere Unitedissa.

”Siitä joukkueesta ei montaa ole jäljellä, kun täällä viimeksi olin. Paha näitä ryhmiä on lähteä vertaamaan, mutta itselläni on ollut halu nähdä se oma taso, jos oltaisiin vaikka pystytty treenaamaan se neljä kertaa viikossa mitä Kakkosessa oli. Näen, että olemme selkeästi pelaavampi porukka kuin se vuoden 2018 joukkue. Väitän, että meillä on nyt parempi joukkue kuin silloin 2018.”

”Huomattavasti mukavampaa täällä on myös nyt kuin silloin. Pelaajilla on tietty työrauha eikä ole sellaista yleistä sähläämistä ja jatkuvia kysymysmerkkejä ilmassa. Kaikki tietää missä mennään ja kaikki tietävät oman roolinsa”, Järvelä jatkaa.

Nykyiselle valmennukselle Järvelä jakaa myös kiitosta.

”Siltasen Jussin nyt tietysti valmennusryhmästä tiesin, mutta muuten ennakkotietoni olivat vähäiset. Listenmaan tiesin nimeltä ja Seppälän TPV-taustan. Tero oli silloin keväällä mukana, kun oli 2019 lyhyen aikaa ryhmässä”, taustoittaa Järvelä.

”Kyllähän nykyinen valmennus vaikutti omaan päätökseeni jatkaa tässä. Meillä on valmentaja, joka osaa valmentaa eikä vain ole valmentajana paikalla.”

Loppukauden suhteen Topias Järvelä toistaa samaa mitä muutkin pelaajat TamU-leiristä. Annetaan kaikki ja katsotaan mihin se riittää.

”Optimistina katsoin heti otteluohjelmaa, että miten se voisi vielä mennä, mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin kyllähän tässä jo tähdätään siihen ensi kauteen. Toki lähdemme kiusaamaan vielä niin kauan kuin pystytään. Me tiedämme, että me olemme sarjan parhaita tai ellei jopa paras joukkue. Alkukausi nyt meni miten meni, annoimme siinä liikaa tasoitusta, ja nyt on meidän aikamme kasvaa tässä joukkueena yhteen.”

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49