Topias Järvelälle vuoden jatkosopimus

22/11/2023 TamU
Uutinen

Tampere Unitedin monivuotinen luottopelaaja Topias Järvelä on mukana myös kaudella 2024. Jo kaudella 2017 ensimmäistä kertaa sinisen paidan päälleen pukenut hyökkäyspään pelaaja on laittanut puumerkkinsä yksivuotiseen jatkopaperiin. Järvelä on pelannut TamUn paidassa yli sata virallista ottelua ja tehnyt niissä 33 maalia. Koko sinivihreä seurayhteistö varmasti toivoo, että ensi kaudella Järvelä löytää saman maalivireen, joka tuotti viime kauden alussa ennen loukkaantumista viisi maalia kymmenessä ottelussa.

Topias Järvelä

  • Syntynyt 28. toukokuuta 1996.
  • Pelannut Tampere Unitedissa kaudesta 2017 alkaen.
  • Oli viime kaudella yli 10 maalin tahdissa loukkaantumiseensa asti.

Viime kaudesta jäi risti­riitainen kuva. Siinä oli paljon hyvää eikä tällä kertaa tullut sellaista droppia suoritus­tasossa. Muutama harmittava tappio jätti kuitenkin jossiteltavaa lähikuppiloihin.

- Topias Järvelä
Kärkipelaaja

Sinikaartilla on iso merkitys, miksi allekirjoittanut on jo pitkään potkinut palloa TamUssa. He antavat aina ison boostin, ja on kiva pelata ison, tunteella elävän porukan edessä.

- Topias Järvelä
Kärkipelaaja

Topias Järvelä, 27, jatkaa Tampere Unitedissa. Joukkueen monivuotinen runkopelaaja on tehnyt vuoden mittaisen jatkopahvin

”Hyvät fiilikset! Kyllä se selvää oli että jos jatkan, niin kyllä se on Tampereen Sininen missä sitten palloillaan. Mitä sitä hyvää vaihtamaan?”

Järvelä liittyi ensimmäistä kertaa Tampere Unitediin kaudeksi 2017, kun United oli noussut Kakkoseen. Tämän jälkeen Järvelä on edustanut joukkuetta lähes yhtäjaksoisesti. Pelkästään Kakkosessa Järvelä on esiintynyt TamUn riveissä kentällä peräti 67 kertaa. Muun muassa eri cupeissa ja Kolmosessa pelatut pelit nostavat ottelumäärän SInipaidoissa seitsemän verran yli sadan.

”Kyllä se varmaan johtuu siitä, että toiminta on hyvällä pohjalla. Olen nähnyt toiminnassa kehitystä matkan varrella, joten on ollut helppo jäädä. Pelaajan näkökulmasta on aina annettu avaimet käteen. Ikinä ei ole tarvinnut miettiä mitä seuraavissa harjoituksissa tai ottelussa tapahtuu. Avoimuus läpi koko seuran on ollut iso tekijä. Ja tottakai se on auttanut, kun on saatu kasattua hyvä joukkue ja ihmistyypit ovat täsmänneet”, Järvelä pohtii syitä pitkälle yhteiselle taipaleelle.

Järvelän pitkälle TamU-uralle on mahtunut monenlaisia muistoja. Parhaimmat muistot Järvelälle kuitenkin nostaa kausi 2021, jolloin Sinipaidat nousi Kakkoseen ja nappasi voiton Suomen Regions’ Cupista juuri remontista valmistuneella Olympiastadionilla. Hyökkäyspäässä viihtyvälle Järvelälle kyseessä oli myös tehokas kausi, kun hän tuolloin iski Kolmosessa yksitoista osumaa

”Kyllä siltä kaudelta muistoina nousee mieleen TKT:ta vastaan tekemäni volleymaali, sekä Olympiastadion. Se oli aika eriskummallinen kausi, kun mentiin aika lailla voitosta voittoon. Se oli aika kivaa”, Järvelä naurahtaa.

Topias Järvelä odottaa pääsyä Tammelan stadionin työmaa-aitojen sisäpuolelle.

Kausi 2023 jäi harmillisesti kesken

Viime kaudella Järvelä aloitti suuressa roolissa TamUn hyökkäyspäässä, mutta kesällä tulleen loukkaantumisen vuoksi ottelut avauksessa jäivät lopulta kahdeksaan. Maaleja ehti kuitenkin syntyä viisi. Joukkueen jääminen Kakkoseen kuitenkin kismittää hyökkääjää, sillä tavoitteena oli sarjanousu.

”Viime kaudesta jäi ristiriitainen kuva. Siinä oli paljon hyvää eikä tällä kertaa tullut sellaista droppia suoritustasossa. Muutama harmittava tappio jätti kuitenkin jossiteltavaa lähikuppiloihin, että miksi näin kävi ja miksi sarjatason nimi pysyi samana.”

Nyt Järvelä on jo kääntänyt katseensa kohti tulevaa kautta.

”Tottakai haluna on voittaa ensi kaudella mahdollisimman paljon. Toivottavasti saadaan rakennettua vähintään yhtä hyvä nippu kuin viime kaudella, ja odotan aina innolla uusia kasvoja joukkueeseen. Kiva päästä myös ihan oikealla stadionilla vääntämään. TamUssa on ollut kivaa, kun on päästy aivan ensimmäisten joukossa uusitulle Olympiastadionille ja Tammelaan”, Järvelä kertoo. 

Lopuksi tuore sopimuspelaaja lähettää vielä terveiset seurayhteisölle.

”Sinikaartille valmiiksi iso kiitos sekä tulevasta että menneestä. Heillä on iso merkitys, miksi allekirjoittanut on jo pitkään potkinut palloa TamUssa. He antavat aina ison boostin, ja on kiva pelata ison, tunteella elävän porukan edessä.”

”Seurayhteisölle haluaisin sanoa, että jatketaan siitä mihin jäätiin. Prosessi on vielä kesken, ja kivahan tuleva kausi olisi päättää Tammelassa johonkin positiiviseen”, Järvelä päättää

Kahdeksas sopimuspelaaja

Tampere Unitedilla on tässä vaiheessa sopimus ensi kaudesta kahdeksan jo viime kaudella mukana olleen pelaajan kanssa. Lisää sopimusjulkaisuja saatetaan nähdä vielä marras-joulukuun aikana, mutta täydellä teholla joukkueen rakentaminen on käynnissä tammikuussa, kun joukkue aloittaa harjoittelun Tammelan stadionilla.

Tammikuun harjoituksiin voi edelleen hakea tryoutille. Lue lisää: tampereunited.fi/hae-tryoutille

Jos katsomo tuntuu omemmalta paikalta kuin kenttä, kuluvan vuoden loppuun asti tarjolla on kausikortteja kampanjahinnoilla. Pääkatsomoon kausikortti maksaa 98 € Tampere Unitedin perustamisvuoden mukaisesti. Päätykatsomoon kausikortit maksavat 89 €. Seuran jäsenille ja muille alennusryhmille kausikortit pääkatsomoon maksavat kampanjan ajan 68 € ja päätyyn 59 €.

Ostoksille: tampereunited.fi/kausikortit

Katso Topias Järvelän haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49