30.1.2019

 
 

Topias Järvelä jatkaa SinipaidoissaTampere United ja Topias Järvelä, 22, ovat solmineet kauden 2019 kattavan sopimuksen. Alkava sesonki on Järvelälle jo kolmas Sinipaidoissa. Samalla Järvelästä tulee yhdeksäs viime kauden joukkueesta jatkava pelaaja.

Kaudella 2017 J√§rvel√§ oli TamUn avainpelaajia pelatessaan kahta vaille kaikissa sarjaotteluissa tehden yhteens√§ nelj√§ t√§ysosumaa. Viime kausi oli J√§rvel√§lle ‚Äď aivan kuten koko muullekin joukkueelle ‚Äď hyvin vaikea, ja vastuukin j√§i hieman edelliskautta pienemm√§lle.

”Viime kausi oli meille vaikea. Luulimme olevamme parempia, mutta muutamat tappiot kasasivat taakan joukkueelle lopulta liian suureksi. Lis√§ksi ymp√§rill√§ oli kaikkea ylim√§√§r√§ist√§ s√§hlinki√§, joka ei helpottanut asiaa”, J√§rvel√§ muistelee mennytt√§ sesonkia.

Järvelä on ollut Unitedin harjoitusvahvuudessa viime viikon alusta ja on hyvin tyytyväinen kokemaansa.

”Meill√§ on kasassa hyv√§ sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Veikkaan, ett√§ tulemme pelaamaan hyvin l√§helle samanlaisen kauden kuin mit√§ kausi 2017 oli. Erona tosin, ett√§ pyrit√§√§n saamaan peli rullaamaan alusta asti”, J√§rvel√§ arvioi nykyisen joukkueen iskukyky√§.

Uudesta valmennuksesta Järvellä on vain hyvää sanottavaa.

”Mura (Mourad Seddiki) osaa laittaa pelaajat kuriin ja se oli yksi iso syy miksi jatkoin TamUssa. T√§llaiset valmentajat saavat minusta enemm√§n irti. Mura osaa my√∂s todella hyvin tuoda omaa pelifilosofiaansa esiin. Uskon t√§m√§n olevan juuri yksi vahvuuksistamme t√§ll√§ kaudella. H√§n saa hakattua jokaisen pelaajan p√§√§h√§n mit√§ h√§n odottaa ja mit√§ haluaa kenelt√§kin kent√§ll√§ n√§hd√§”, J√§rvel√§ kertoo.

Tampere Unitedilla on tällä hetkellä hyvin nuori joukkue jalkeilla ja näin ollen 22-vuotias Järvelä on kahdella täydellä Kakkosen kaudellaan joukkueen kokeneimmasta päästä. Hän ei kuitenkaan ota tästä asiasta itselleen ylimääräisiä paineita.

”En n√§e, vaikka kokeneemmasta rungosta olisinkin, ett√§ se vaikuttaisi muhun liikaa. Totta kai sit√§ yritt√§√§ aina n√§ytt√§√§ esimerkki√§ kent√§ll√§, mutta oman kokemuksen ja n√§kemyksen mukaan itse√§nikin parempia esimerkkej√§ l√∂ytyy”, J√§rvel√§ nauraa itseironisesti.

Kaudella 2017 Järvelän pelipaikaksi vakiintui alun hakemisen jälkeen yllättäen keskikenttä. Tulevalla kaudella hänet nähdään kuitenkin todennäköisesti omimmalla pelipaikallaan hyökkääjänä.

”Tavoitteekseni asetan henkil√∂kohtaisesti 10 maalin kauden, kunhan saan itseni takaisin pelikuntoon. Joukkueen kanssa n√§en meid√§n ylt√§v√§n kuuden joukkoon, jos saada kausi heti alusta hyvin rullaamaan”, J√§rvel√§ asettelee tulevan kes√§n tavoitteita.

Topias Järvelä on Mourad Seddikille uusi valmennettava, mutta päävalmentaja on jo saanut esimakua siitä mitä Järvelältä voi odottaa.

”Topias tuo meille lis√§√§ taitoa joukkueeseen. Lis√§ksi h√§n tuo positiivista kilpailua hy√∂kk√§√§jien keskuuteen. H√§nell√§ kunto ei ole t√§ll√§ hetkell√§ huipulla, mutta kun saamme h√§nen fysiikkansa kohotettua ja kun h√§n sis√§ist√§√§ meid√§n pelifilosofiamme, tulee h√§nest√§ olemaan meille paljon iloa”, Seddiki myh√§ilee.

Tampere Unitedilla nyt 21 sopimuspelaajaa

Tampere Unitedilla on kasassa nyt 21 sopimuspelaajaa. Uusia pelaajasopimuksia on tulossa lähiaikoina, mahdollisesti jo ennen sunnuntaista Suomen Cupin ottelua.

Muista käydä ostamassa kausikorttisi TamU-kaupasta osoitteessa tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Taavi Abruquah (h)
Ali Al-Fatli (p)
Elias Alanen (mv)
Sami Ekmark (p)
Antti Haavisto (p)
Elias Harala (h)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Topias Järvelä (h)
Mikael Köngäs (mv)
Niklas Lindholm (h)
Sami Maja (mv)
Arttu Mättö (kk)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Jere Remes (kk)
Marcio Severino (kk)
Matias Stark (p)
Nils Strömsholm (kk)
Verneri Uimonen (p)
Niko √Ąkr√§s (kk)