Topias Järvelä jatkaa Sinipaidoissa

30/01/2019
Uutinen

Tampere United ja Topias Järvelä, 22, ovat solmineet kauden 2019 kattavan sopimuksen. Alkava sesonki on Järvelälle jo kolmas Sinipaidoissa. Samalla Järvelästä tulee yhdeksäs viime kauden joukkueesta jatkava pelaaja.

Kaudella 2017 Järvelä oli TamUn avainpelaajia pelatessaan kahta vaille kaikissa sarjaotteluissa tehden yhteensä neljä täysosumaa. Viime kausi oli Järvelälle – aivan kuten koko muullekin joukkueelle – hyvin vaikea, ja vastuukin jäi hieman edelliskautta pienemmälle.

”Viime kausi oli meille vaikea. Luulimme olevamme parempia, mutta muutamat tappiot kasasivat taakan joukkueelle lopulta liian suureksi. Lisäksi ympärillä oli kaikkea ylimääräistä sählinkiä, joka ei helpottanut asiaa”, Järvelä muistelee mennyttä sesonkia.

Järvelä on ollut Unitedin harjoitusvahvuudessa viime viikon alusta ja on hyvin tyytyväinen kokemaansa.

”Meillä on kasassa hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Veikkaan, että tulemme pelaamaan hyvin lähelle samanlaisen kauden kuin mitä kausi 2017 oli. Erona tosin, että pyritään saamaan peli rullaamaan alusta asti”, Järvelä arvioi nykyisen joukkueen iskukykyä.

Uudesta valmennuksesta Järvellä on vain hyvää sanottavaa.

”Mura (Mourad Seddiki) osaa laittaa pelaajat kuriin ja se oli yksi iso syy miksi jatkoin TamUssa. Tällaiset valmentajat saavat minusta enemmän irti. Mura osaa myös todella hyvin tuoda omaa pelifilosofiaansa esiin. Uskon tämän olevan juuri yksi vahvuuksistamme tällä kaudella. Hän saa hakattua jokaisen pelaajan päähän mitä hän odottaa ja mitä haluaa keneltäkin kentällä nähdä”, Järvelä kertoo.

Tampere Unitedilla on tällä hetkellä hyvin nuori joukkue jalkeilla ja näin ollen 22-vuotias Järvelä on kahdella täydellä Kakkosen kaudellaan joukkueen kokeneimmasta päästä. Hän ei kuitenkaan ota tästä asiasta itselleen ylimääräisiä paineita.

”En näe, vaikka kokeneemmasta rungosta olisinkin, että se vaikuttaisi muhun liikaa. Totta kai sitä yrittää aina näyttää esimerkkiä kentällä, mutta oman kokemuksen ja näkemyksen mukaan itseänikin parempia esimerkkejä löytyy”, Järvelä nauraa itseironisesti.

Kaudella 2017 Järvelän pelipaikaksi vakiintui alun hakemisen jälkeen yllättäen keskikenttä. Tulevalla kaudella hänet nähdään kuitenkin todennäköisesti omimmalla pelipaikallaan hyökkääjänä.

”Tavoitteekseni asetan henkilökohtaisesti 10 maalin kauden, kunhan saan itseni takaisin pelikuntoon. Joukkueen kanssa näen meidän yltävän kuuden joukkoon, jos saada kausi heti alusta hyvin rullaamaan”, Järvelä asettelee tulevan kesän tavoitteita.

Topias Järvelä on Mourad Seddikille uusi valmennettava, mutta päävalmentaja on jo saanut esimakua siitä mitä Järvelältä voi odottaa.

”Topias tuo meille lisää taitoa joukkueeseen. Lisäksi hän tuo positiivista kilpailua hyökkääjien keskuuteen. Hänellä kunto ei ole tällä hetkellä huipulla, mutta kun saamme hänen fysiikkansa kohotettua ja kun hän sisäistää meidän pelifilosofiamme, tulee hänestä olemaan meille paljon iloa”, Seddiki myhäilee.

Tampere Unitedilla nyt 21 sopimuspelaajaa

Tampere Unitedilla on kasassa nyt 21 sopimuspelaajaa. Uusia pelaajasopimuksia on tulossa lähiaikoina, mahdollisesti jo ennen sunnuntaista Suomen Cupin ottelua.

Muista käydä ostamassa kausikorttisi TamU-kaupasta osoitteessa tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Taavi Abruquah (h)
Ali Al-Fatli (p)
Elias Alanen (mv)
Sami Ekmark (p)
Antti Haavisto (p)
Elias Harala (h)
Mustafa Hussein Zada (p)
Oskari Ikonen (mv)
Topias Järvelä (h)
Mikael Köngäs (mv)
Niklas Lindholm (h)
Sami Maja (mv)
Arttu Mättö (kk)
Eetu Rahkola (p)
Konsta Raittinen (kk)
Jere Remes (kk)
Marcio Severino (kk)
Matias Stark (p)
Nils Strömsholm (kk)
Verneri Uimonen (p)
Niko Äkräs (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2