Topi Järvi tuo kokemusta ja maalin­teko­voimaa Sinipaitoihin

12/07/2019
Uutinen

Kesäkuun puolivälissä pelaajasopimuksensa Tampereen Pallo-Veikkojen kanssa purkanut Topi Järvi, 26, siirtyy loppukaudeksi Tampere Unitediin. Lempäälästä kotoisin olevan hyökkääjän ensimmäinen seura oli Lempäälän Kisa, mutta parhaiten hänet tunnetaan 20 liigaottelusta FC Hakan paidassa kausilla 2011–12. Järvi tuokin Sinipaitoihin nimenomaan kokemusta – ja toivottavasti myös runsaasti maaleja.

Järvi tunnetaan suoraviivaisena ja nopeana hyökkääjänä, joka tekee paljon juoksuja puolustuksen selustaan. Parhaiten Järvi viihtyy laitahyökkääjänä, mutta voi pelata myös kärjessä. Hän myös laukoo terävästi molemmilla jaloillaan.

Järvi on tehnyt laajan kierroksen suomalaisissa seuroissa Ykkösen ja Kakkosen tasolla. Kaudella 2015 hänet valittiin Kakkosen itälohkon parhaaksi pelaajaksi, kun hän teki lappeenrantalaiselle Kultsulle jopa 15 maalia 23 ottelussa. Seuraavilla kahdella kaudella Järvi pelasikin Hakassa Ykkösen otteluita, mutta siirtyi OTP:hen kun peliaika jäi jälkimmäisellä kaudella vähäiseksi. Oulussa kaudeksi 2018 löytyikin seuraksi Ykkösen AC Oulu, josta Järvi siirtyi TPV:hen elokuussa.

Kuluvalla kaudella Järvellä jäivät Ykkösen pelit TPV:n paidassa vain kahteen, mutta talvella Suomen Cupissa Järvi pelasi kaikissa viidessä TPV:n ottelussa. Ensimmäistä kertaa Järvi harjoitteli Tampere Unitedissa torstaina, mutta tuntuman ollessa vielä hakusessa hän ei välttämättä pelaa vielä sunnuntain vierasottelussa FC Honka Akatemiaa vastaan.

“Työkuvioiden selvittyä oli helppo päätös jatkaa pelaamista TamUssa, Tampereella kun asun”, kuvailee Järvi siirron ratkeamista Tampere Unitedin eduksi.

Moni bongasi Topi Järven juhannuksen alla Pyynikiltä, kun TamU pelasi 0–0-tasapelin KäPaa vastaan. ”Pari peliä on tullut katsottua ihan paikan päällä. Maalipaikkoja on ollut, mutta ei ole oikeen pallot menneet verkkoon asti. Toivottavasti itse toisin sinne jotain uutta”, Järvi kertoo.

Ennen kaikkea Topi Järvi tulee auttamaan Tampere Unitedia sen taistelussa sarjapaikan säilyttämiseksi. ”Odotukset loppukaudelle on, että TamU jatkaa myös ensi kaudella Kakkosessa. Pyynikillä tavataan!” Järvi päättää.

Päävalmentaja Mourad Seddiki on luonnollisesti mielissään saadessaan kokeneen hyökkääjän uudeksi työkaluksi pakkiinsa.

”Olen iloinen Järven Topin sopimuksesta. Hän tuo kokemusta nuoreen joukkueeseemme, mutta myös laajuutta ja tehokkuutta hyökkäyspeliimme. Topin suosikkipelipaikka on vasen laitahyökkääjä, mutta hän pystyy pelaamaan myös muissa hyökkäyspelipaikoissa. Koko joukkue toivottaa Topille tervetuloa!” Seddiki kommentoi.

Topi Järvi nähdään näillä näkymin ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä sunnuntaina 21.7. kun TamU kohtaa äärimmäisen tärkeässä tyvipään kamppailussa Grankulla IFK:n. Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä klo 18.30 alkaen ja liput ovat myynnissä ennakkoon Tiketissä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2