12.7.2019

 
 

Topi J√§rvi tuo kokemusta ja maalin­teko­voimaa SinipaitoihinKes√§kuun puoliv√§liss√§ pelaajasopimuksensa Tampereen Pallo-Veikkojen kanssa purkanut Topi J√§rvi, 26, siirtyy loppukaudeksi Tampere Unitediin. Lemp√§√§l√§st√§ kotoisin olevan hy√∂kk√§√§j√§n ensimm√§inen seura oli Lemp√§√§l√§n Kisa, mutta parhaiten h√§net tunnetaan 20 liigaottelusta FC Hakan paidassa kausilla 2011‚Äď12. J√§rvi tuokin Sinipaitoihin nimenomaan kokemusta ‚Äď ja toivottavasti my√∂s runsaasti maaleja.

Järvi tunnetaan suoraviivaisena ja nopeana hyökkääjänä, joka tekee paljon juoksuja puolustuksen selustaan. Parhaiten Järvi viihtyy laitahyökkääjänä, mutta voi pelata myös kärjessä. Hän myös laukoo terävästi molemmilla jaloillaan.

Järvi on tehnyt laajan kierroksen suomalaisissa seuroissa Ykkösen ja Kakkosen tasolla. Kaudella 2015 hänet valittiin Kakkosen itälohkon parhaaksi pelaajaksi, kun hän teki lappeenrantalaiselle Kultsulle jopa 15 maalia 23 ottelussa. Seuraavilla kahdella kaudella Järvi pelasikin Hakassa Ykkösen otteluita, mutta siirtyi OTP:hen kun peliaika jäi jälkimmäisellä kaudella vähäiseksi. Oulussa kaudeksi 2018 löytyikin seuraksi Ykkösen AC Oulu, josta Järvi siirtyi TPV:hen elokuussa.

Kuluvalla kaudella Järvellä jäivät Ykkösen pelit TPV:n paidassa vain kahteen, mutta talvella Suomen Cupissa Järvi pelasi kaikissa viidessä TPV:n ottelussa. Ensimmäistä kertaa Järvi harjoitteli Tampere Unitedissa torstaina, mutta tuntuman ollessa vielä hakusessa hän ei välttämättä pelaa vielä sunnuntain vierasottelussa FC Honka Akatemiaa vastaan.

‚ÄúTy√∂kuvioiden selvitty√§ oli helppo p√§√§t√∂s jatkaa pelaamista TamUssa, Tampereella kun asun‚ÄĚ, kuvailee J√§rvi siirron ratkeamista Tampere Unitedin eduksi.

Moni bongasi Topi J√§rven juhannuksen alla Pyynikilt√§, kun TamU pelasi 0‚Äď0-tasapelin K√§Paa vastaan. ”Pari peli√§ on tullut katsottua ihan paikan p√§√§ll√§. Maalipaikkoja on ollut, mutta ei ole oikeen pallot menneet verkkoon asti. Toivottavasti itse toisin sinne jotain uutta”, J√§rvi kertoo.

Ennen kaikkea Topi J√§rvi tulee auttamaan Tampere Unitedia sen taistelussa sarjapaikan s√§ilytt√§miseksi. ”Odotukset loppukaudelle on, ett√§ TamU jatkaa my√∂s ensi kaudella Kakkosessa. Pyynikill√§ tavataan!” J√§rvi p√§√§tt√§√§.

Päävalmentaja Mourad Seddiki on luonnollisesti mielissään saadessaan kokeneen hyökkääjän uudeksi työkaluksi pakkiinsa.

”Olen iloinen J√§rven Topin sopimuksesta. H√§n tuo kokemusta nuoreen joukkueeseemme, mutta my√∂s laajuutta ja tehokkuutta hy√∂kk√§yspeliimme. Topin suosikkipelipaikka on vasen laitahy√∂kk√§√§j√§, mutta h√§n pystyy pelaamaan my√∂s muissa hy√∂kk√§yspelipaikoissa. Koko joukkue toivottaa Topille tervetuloa!” Seddiki kommentoi.

Topi Järvi nähdään näillä näkymin ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä sunnuntaina 21.7. kun TamU kohtaa äärimmäisen tärkeässä tyvipään kamppailussa Grankulla IFK:n. Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä klo 18.30 alkaen ja liput ovat myynnissä ennakkoon Tiketissä.