27.11.2019

 
 

Toni Tuuri on ensimm√§inen uusi sopimus­pelaaja kaudelle 2020Kolmosen kauteen valmistautuvan Tampere Unitedin pelaajasopimusuutisoinnit alkavat kokonaan uuden pelaajan julkistamisella. Ensimm√§inen julkistus on tulevalla kaudella TamUn tapaan Kolmosessa pelaavasta Nokian Palloseurasta siirtyv√§ keskikentt√§pelaaja Toni Tuuri, joka pelasi kausina 2011‚Äď2016 Ykk√∂sen ja Kakkosen tasolla eri satakuntalaisseuroissa. Uunituore sopimus kattaa kauden 2020.

Toni Tuurin, 25,  pelaajapolku lähti liikkeelle aikanaan Uudenkaupungin Pallokerhosta, mistä tie vei Turun Palloseuraan. Sieltä matka jatkui B-juniori-ikäisenä edelleen Rauman Pallo-Iiroihin. Muutettuaan 16-vuotiaana Poriin Tuuri puki päälleen PoPan paidan, ja pelejä tuli A-junioreiden lisäksi myös edustusjoukkueen mukana Ykkösessä. Tuuri ehti koluta sittemmin läpi muitakin porilaisseuroja, kun pelejä kertyi Kakkosen tasolla niin Jazzissa kuin MuSassakin. Viimeiset kaksi kautta Tuuri on edustanut NoPSia, jossa hän kuului päättyneellä kaudella näätäpaitojen avainpelaajiin.

Omien sanojensa mukaan Tuuri pystyy pelaamaan millä tahansa pelipaikalla maalivahdista hyökkääjään, mutta viime vuosina pelipaikka on vakiintunut keskikentän pohjalta. Hän omaa hyvän peliälyn ja ratkaisuvoimaa niin päällä kuin jalalla.

Tampere United oli Tuurille lopulta helppo valinta ensi kauden joukkueeksi.

”Tampere United on perinteik√§s tamperelainen seura ja fanien seura. P√§√§stiin hyv√§√§n diiliin TamUn kanssa, joten valinta oli lopulta helppo”, kommentoi Tuuri siirtoa naapurikaupungin seuraan.

”P√§√§t√∂st√§ helpotti my√∂s se, ett√§ TamUssa on valmentaja, jolla on pitk√§ valmennusura jo takana, joten kyseess√§ on varmasti hyv√§ ja vaativa valmentaja”, Tuuri jatkaa.

Tunne on molemminpuolinen, sillä kyseinen uusi päävalmentaja Jukka Listenmaa on myös varsin tyytyväinen Tuurin saapumisesta.

”En n√§hnyt viime kaudella yht√§√§n NoPSin peli√§, mutta olen kuullut Tonista paljon hyv√§√§. H√§nell√§ on laadukas pitk√§ sy√∂tt√∂, ja jos viime kauden TamUun vertaa, niin tuo kaivattua kovuutta”, Listenmaa arvioi ja mainitsee muistavansa Tuurin MuSan paidasta.

”Hyv√§laatuinen ja kovaotteinen vahvistus. Urheilullinen ja tervep√§inen kaveri”, tuore p√§√§valmentaja kiteytt√§√§.

Tuurin sopimuksen myötä Tampere United julistaa silly seasonin alkaneeksi. Uusia sopimusuutisia voidaan odottaa tulevaksi lähiaikoina.

Seuraavia julkistuksia odotellessa kannattaa hankkia Tampere Unitedin kausikortti kaudelle 2020 kampajahintaan 40 ‚ā¨. Kausikortit ovat myynniss√§ tutusti TamU-kaupassa, ja huippuedullinen kampanjahinta on voimassa vuoden loppuun asti. Kausikortti kattaa kaikki Tampere Unitedin kotiottelut Kolmosessa, Suomen Cupissa ja Suomen Regions‚Äô Cupissa.