Toni Paukkeri siirtyy Tampere Unitediin

29/01/2024 TamU
Uutinen

Tampere United vahvistuu rutinoituneella Kakkosen tason pelaajalla, kun Toni Paukkeri, 27, siirtyy Sinipaitoihin Ilves-Kissoista. Parhaimmillaan Kakkosessa kymmenen maalia kaudessa iskeneen ja parhaiten vasemmalla laidalla viihtyvän pelaajan sopimus on yksivuotinen. Monipuolisena pelaajana Paukkeri antaa valmennusjohdolle monenlaisia vaihtoehtoja rakentaa pelaavan kokoonpanon.

Toni Paukkeri

 • Syntynyt 19. huhtikuuta 1996
 • Kasvattajaseura Sibbo-Vargarna.
 • Pelannut Tampereella Ilves-Kissoissa vuodesta 2018 alkaen.

Aika nopeasti pääsimme yhteis­ymmärrykseen joukkueen­johdon ja valmennuksen kanssa siitä, mitä minulta odotetaan ja halutaan. Täällä on myös hyvän oloinen joukkue rakenteilla, ja näkisin että ensi kaudella taistelemme kärkisijoista

- Toni Paukkeri
Hyökkääjä

Paukkeri on erittäin moni­puolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan montaa eri paikkaa. Tiedämme hänen vahvuutensa ja joukkueelle on erittäin hyvä, että on tuollaisia erittäin monipuolisia ja fiksun tuntuisia pelaajia.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Sipoosta kotoisin oleva Paukkeri pelasi ensimmäiset miesten pelinsä jo B-ikäisenä Kolmosessa SibboV:n riveissä. Paukkeri muutti opiskeluiden perässä Tampereelle vuonna 2018, jonka jälkeen hän on edustanut Ilves-Kissoja lukuun ottamatta vuoden 2020 vaihto-oppilasjaksoa, jonka aikana hän pelasi Englannissa Wolverhamptonin kaupungissa yliopistosarjaa.

Miesten Kakkosessa Paukkeri on pelannut vuodesta 2021 eteenpäin. Kaikkein tehokkain kausi Paukkerille oli vuosi 2022, jolloin hän iski isossa roolissa Ilves-Kissoissa peräti kymmenen maalia. TamUn kannattajat saattavatkin muistaa tuolta kaudelta kirvelevän derbytappion Ilves-Kissoille, kun Paukkeri iski voittomaalin 90. minuutilla.

Nyt Paukkeri koki kuitenkin ajan olevan oikea siirtyä Tampere Unitediin.

”Olen kuullut seurasta hyvää. Aika nopeasti pääsimme yhteisymmärrykseen joukkueenjohdon ja valmennuksen kanssa siitä, mitä minulta odotetaan ja halutaan. Täällä on myös hyvän oloinen joukkue rakenteilla. Onhan TamU ollut jo aiemmillakin kausilla hyvä, mutta näkisin että ensi kaudella taistelemme kärkisijoista”, Paukkeri kertoo.

”Kaikkien halu on varmasti olla sarjataulukossa mahdollisimman korkealla, jopa piikkipaikalla. Näen siihen hyvät mahdollisuudet, vaikka joukkueen rakennus on vielä kesken”, Paukkeri jatkaa.

Ensivaikutelma joukkueesta on ollut Paukkerille hyvä.

“Treeneissä on ollut hyvä intensiteetti ja uudet try out -pelaajat on otettu hyvin mukaan porukkaan. On ollut hyvä ja positiivinen ilmapiiri, mutta vaatimustaso on pysynyt kovana”, Paukkeri kuvailee.

Monipuolisuus ja työnteko Paukkerin vahvuuksia

Pelaajana Paukkeri on monipuolinen. Hän on edellisillä kausilla pelannut monella eri pelipaikalla, mutta parhaiten hän viihtyy vasemmalla laitakaistalla. Vahvuuksiinsa Paukkeri laskee liikkeet hyökkäyspäässä sekä työnteon sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Lisäksi hän kykenee aiheuttamaan hankaluuksia vastustajien maalivahdeille kaukolaukauksellaan.

”Hyökkäyspään pelaajana haluan auttaa joukkuetta maaleilla ja syötöillä. Tavoitteena on päästä lähelle tuota kauden 2022 maalimäärää”, Paukkeri sanoo.

”Toivon, että ensi kesänä saadaan mahdollisimman paljon porukkaa ja hyvä meininki Tammelaan. Siellä on hyvät puitteet pelaamiselle ja ottelun seuraamiselle, sankoin joukoin sinne katsomaan pelejä!”, Paukkeri päättää.

Paukkerin monipuolisuus ja kokemus kovista peleistä miellyttää luonnollisesti myös valmennusta.

”Tämä on oikein hyvä sopimus. Paukkeri on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan montaa eri paikkaa. Tiedämme hänen vahvuutensa ja joukkueelle on erittäin hyvä, että on tuollaisia erittäin monipuolisia ja fiksun tuntuisia pelaajia”, päävalmentaja Jukka Listenmaa kehuu.

Paukkeri liittyi Tampere Unitedin rinkiin try out -jaksolle, ja hän on pelannut Sinipaidoissa puolet pelistä Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan sekä vajaan tunnin Järvenpäässä. Hän onkin esiintynyt edukseen sekä harjoitusotteluissa että treeneissä.

”Oikein hyvältä näyttää. Pelitapaan on vielä sopeutumista, mutta niin on kaikilla try out -pelaajilla ja joukkueessa jatkavilla sopimuspelaajillakin, mutta se varmasti paranee suht nopeasti, kun joukkue pääsee samalle sivulle”, Listenmaa kertoo.

Kausikortit kaudelle 2024

Kausikortti kannattaa ostaa jo tammikuun aikana, sillä TamU-kaupasta ostettaessa kausikortin oheen saa kaksi irtolippua huhti-toukokuussa Tammelan stadionilla pelattavaan Tampere Unitedin ensimmäisen kotiotteluun. Ottelun vastustaja selviää, kun Kakkosen otteluohjelma julkaistaan helmikuussa.

Irtoliput saa luonnollisesti samaan katsomoon kuin johon ostaa kausikortin, ja liput ovat normaalihintaiset vaikka kausikortti olisi alennusryhmien kausikortti. Lippujen avo on 12 € / kpl pääkatsomossa ja 10 € / kpl päädyssä sijaitsevassa kannattajakatsomossa.

Kausikorttien hinnat näkyvät tämän uutisen alla olevissa napeista, joiden kautta pääset suoraan ostoksille TamU-kauppaan.

Sopimuspelaajat

Tampere Unitedilla on nyt julkaistuna kaksitoista pelaajaa ensi kauden joukkueeseen.

 • Anton Bright (p)
 • Janar Georg (h)
 • Joonas Immonen (mv)
 • Topias Järvelä (h)
 • Remu Koikkalainen (mv)
 • Eelis Korhonen (p)
 • Eero Lamberg (h)
 • Toni Paukkeri (h)
 • Joonas Rantala (p)
 • Casper Stenroos (kk)
 • Julius Stenroos (kk)
 • Taha Özcelik (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49