Tommi Ala-Hakunille sopimus Sinipaitoihin

21/12/2017
Uutinen

Liukkaana laitahyökkääjänä tunnettu Tommi Ala-Hakuni, 20, on tehnyt kauden 2018 kattavan pelaajasopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Käytännössä koko uransa Ilveksessä pelannut nuorukainen pääsi toissa talvena harjoittelemaan kasvattajaseuransa edustusjoukkueen mukana, mutta pelit jäivät yhteen harjoitusotteluun. Viime kesänä Ala-Hakuni vaihtoi armeijakomennuksen jälkeen Ilveksen A-pojat ja kakkosjoukkueen TP-T:hen, jossa tilille kertyi kaksi maalia kahdessatoista Kolmosen ottelussa.

Tommi Ala-Hakuni tuo kaivattua täytettä pahasti viime syksyn jälkeen tyhjentyneelle laitahyökkääjän tontille. ”Nopeus, haastaminen ja vasen jalka”, luettelee Ala-Hakuni niitä vahvuuksiaan, joista nähtiin välähdyksiä jo taannoisessa kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa TPV:tä vastaan. ”Pelaan mielelläni hyökkääjänä laidalla tai keskellä, mutta laidalla ehkä pääsen käyttämään nopeuttani enemmän”, arvioi Ala-Hakuni.

Ala-Hakunin siirto Sinipaitoihin tapahtui tyylipuhtaasti tryouttien kauttta. ”TamUssa on tekemisen meininki ja mahdollisuus pelata Kakkosta”, kuvailee Ala-Hakuni vetovoimatekijöitä. ”Päätökseen vaikutti myös paljon vanhat pelikaverit Ilveksestä.”

”Tryouteilla oli hyvä tempo alusta asti ja monipuoliset reenit”, kittelee Ala-Hakuni Mikko Mäkelän ja Markus Halmeen vetämää harjoitusjaksoa. ”TPV-pelissä näki, että se oli kauden ensinmäinen peli. Oli enemmän vauhtia kuin ideaa, mutta oli hieno pelata pitkästä aikaa, TPV oli tässä vaiheessa ehkä hieman valmiimpi, mutta tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.”

Ala-Hakuni lähtee tavoittelemaan ensimmäistä kertaa tosissaan peliaikaa liiton sarjoissa ”Odotan itseltäni uutta askelta eteenpäin uralla ja pelipaikan saavuttamista avauksessa. Olisihan se hieno pelata vielä joskus liigaa”, Ala-Hakuni paaluttaa.

”Tommi tuo hyvän lisän kapeaan laitahyökkääjäosastoomme. Olen ollut erittäin tyytyväinen Tommin asenteeseen. Joka treeneissä Tommi antaa kaikkensa, mikä ainut oikea tie kehittymiseen”, kehuu päävalmentaja Mikko Mäkelä.

”Tommi on nuori ilvestaustainen pelaaja, kuten moni muukin meidän joukkueessamme. Omasta mielestäni tarjoamme erittäin hyvän vaihtoehdon tamperelaisille pelaajille, jollaista ei ole ollut pitkään aikaan tarjolla. Ilves pelaa liigaa, joten sinne on hyvin pitkä matka vielä monella, mutta olen erittäin tyytyväinen jos pystymme jostain nuoresta kehittämään liigatasoisen pelaajan. Moni varmasti odottaa kovia nimiä sopimusuutisissa, mutta olemme valinneet tämän tien, ja pyrimme antamaan tamperelaisille nuorille näyttöpaikan miesten kakkosessa”, kuvailee Mäkelä osittain pakon sanelemanakin valittua pelaajahankintojen linjaa.

”Tottakai jokainen valmentaja haluaisi kokeneita pelaajia, mutta me emme pysty kilpailemaan samoista pelaajista kuin vastustajamme. Kun mietitään ketä meiltä lähti pois, niin kyllähän pelaamisemme ja pelitapamme tulee myös väkisin muuttumaan. Joukkue uusiutuu huomattavan paljon ja joudumme aloittamaan pelitapamme harjoittelun aika alusta, mikä vie taas aikaa ennen kuin saadaan se toimimaan”, valoittaa Mäkelä talvikuukausina edessä olevaa savottaa.

Tommi Ala-Hakuni täydentää Tampere Unitedin sopimuspelaajien määrän kahdeksaantoista. Nyt on aika viettää ansaittua joululomaa niin joukkueen kuin toimiston väenkin osalta. Kausikortit ja kaikki fanituotteet ovat toki koko ajan myynnissä TamU-kaupassa. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

PääkatsomoKannattajakatsomo
Aikuiset90 €65 €
Alennusryhmät65 €45 €

Sopimuspelaajat 2018:

Tommi Ala-Hakuni
Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Topias Järvelä
Antti Kuusinen
Tuomas Lehti
Radwan Moussa
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Jere Remes
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Tuomas Telemäki
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

25.3. P-Iirot - TamU 4 – 5

26.3. TPV - TamU naiset 2 – 1

18.3. Karhu-Futis 2 - TamU 2 1 – 4

1.4. klo 14 SalPa - TamU

2.4. klo 12 PIF - TamU naiset

1.4. klo 17 TP-T - TamU 2