3.8.2020

 
 

Toisen jakson maalit riittiv√§t TamUlle t√§yteen piste­pottiin Forssan vierailustaTamU otti täydet kolme pistettä FJK;n vieraana toisen jakson kahdella maalilla. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue jaksoi paremmin TamUn kyydissä, kun tempo pysyi kohtalaisen matalana, eikä United onnistunut tekopaikoistaan. Toiselle jaksolle Tampere United nosti tempoa ja teki väkisin voittoon riittäneet kaksi maalia. Eino-Veikko Ekin loistavasta esityöstä pallon namutteli sisään hyvin vastustajan puolustuslinjan edessä operoinut Topias Järvelä ja hieman myöhemmin ottelun paketoi lopullisesti Oskari Korpinen takatolpalta. Näin Tampere United vahvisti asemaansa kuuden joukossa, jolla pääsee yläloppusarjaan.

Tampere Unitedilla oli vain yksi ainoa hyv√§ksytt√§v√§ teht√§v√§ sarjajumbo FJK:n vieraana Forssan urheilukent√§ll√§ ‚Äď voitto ja t√§ydet 3 pistett√§. Kotijoukkue oli luonut mukavan ottelutapahtuman, jota paransi entisest√§√§n erinomaiset puitteet, kuten upea luonnonnurmi, ja kaunis s√§√§.

Ottelu alkoi yllättävän tasaisissa merkeissä, ja FJK uskalsi tulla yllättävän kovaa päälle ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, eikä vastassa ollutkaan sitä odotettua kotijoukkueen bussia ainakaan ensitöiksi. TamUn maalivahti Henri Savolainen joutuikin aiemmin töihin mitä virkaveli Christoffer Enckelman toisessa päässä kenttää. Savolainen pystyi kuitenkin hoitamaan maalin edessä pyörineet pomppupallot ja matalat keskitykset, joita FJK onnistui muutaman kerran alussa saamaan.

Ensimmäisen kympin jälkeen alkoi myös United saamaan hyökkäyksiään rullaamaan. FJK:n linjasta löytyi koko ottelun ajan yllättävänkin paljon tiloja. Edellisessä ottelussa maalinteossa onnistunut Eric Bullock olikin onnistua jälleen noin kymmenen minuutin kohdalla, mutta pallo vieri vasemmalta puolelta hieman ohitse maalin. Kaukana ei myöskään ollut toinen kulmapotkumaali heti perättäiseen peliin, mutta niin Severi Kankkusen kuin Eetu Rahkolankin puskut menivät väärältä puolelta tolppaa ohi.

TamU sai ensimmäisellä jaksolla pallon maaliinkin asti, mutta Hakim Belbachirin katsottiin olleen tilanteessa paitsiossa. Parhaimmat paikat siunaantuivat ensimmäisellä jaksolla Topias Järvelälle ja Roope Kostiaiselle, mutta ilman toivottua lopputulosta.

Järvelä pääsi tuikkaamaan irtopalloon maalin edestä, mutta tämä jäi maalivahdin hyppysiin. Sen jälkeen FJK oli todella lähellä maalia, kun ilmeisesti keskitykseksi tarkoitettu pallo oli yllättää Savolaisen, mutta pallo kolahti yläriman päälle. Heti tämän jälkeen oli Roope Kostiaisella tuhannen taalan tontti, kun Kostiainen malttoi vielä hakea jalan kunnolla vapaaksi saamalla itsensä noin viiteen metriin maalista. Laukaus suuntautui kuitenkin päin hyvin vastaan tullutta maalivahti Enckelmania.

Aivan jakson lopussa Roope Kostiainen rynnisti Hakim Belbachirin hienon hämyn kautta melkein 30 metristä täysin vapaaseen läpiajoon. Tämä ensimmäisen jakson päättänyt viimeinen tilanne jätti erittäin paljon toivomisen varaa Enckelmanin ryöstäessä Kostiaisen täysin, sillä jälleen Kostiainen veti aivan päin kotijoukkueen maalivahtia.

Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa ja TamU oli pelin hitaasta temposta huolimatta pystynyt luomaan jälleen hyviä maalitilanteita, joista muita mainitsemisen arvoisia olivat Eino-Veikko Ekin laukaus hieman pienemmästä kulmasta, pysähtyen ensimmäisen jakson hahmoksi nousseen Christoffer Enckelmanin jalkatorjuntaan, sekä Hakim Belbachirin oiva syötönkatko maalivahdin ja puolustajan välillä, josta pallo saatiin kuitenkin vain sivuverkkoon asti.

TamU tekee tarvittavan

Toiselle jaksolle tultaessa TamU otti pelin lopullisesti täysin näppeihinsä ja onnistui nostamaan pelin tempoa sekä painamaan peliä yhä syvemmälle ja pidemmiksi hallintajaksoiksi FJK:n päätyyn. Nils Strömsholmin hyvä nousu ja seinäpeli olivat päätyä huippupaikkaan, mutta viimeisestä kosketuksesta pallo karkasi maalivahdille, johon Strömsholm jaloillaan törmäsi, ja sai pelin ensimmäisen sekä ainoan varoituksen.

Lopulta pelikellon alkaessa näyttää täyttä tuntia FJK ei enää kestänyt, vaan koko pelin vaarallisia nousuja väsymättömästi esittänyt Eino-Veikko Ek teki kertakaikkisen hienon esityön rynnimällä väkisin laidaltaan boksiin ja tarjoilemalla Järvelälle mukavan puttauspaikan maalin eteen. Tästä ei Järvelä erehtynyt vaan rankaisi armottomasti esittäen perään supermies-tuuletuksen riemua täynnä olevan TamUn kannattajajoukon edessä.

Lopullisen niitin ottelulle iski 12 minuuttia myöhemmin Oskari Korpinen, kun myös vaihdosta tulleen Emeniken matala syöttö hipoi maalin edessä Roope Kostiaisen kengän kärkeä, josta sitten takatolpalla päivystäneen Korpisen oli helppo työ siirtää pallo tolpan paremmalle puolelle. Korpinen vuorostaan esitti kumarrustribuutin Sinikaartille ja tämäkös ilahdutti suuresti paikalle saapuneita kannattajia. Korpinen ei kauaa ehtinyt kentällä olla ennen maaliaan, ja saattoipa maali tulla niin sanotulla kultaisella kosketuksella eli hänen pelin ensimmäisellä kosketuksellaan palloon.

Loput pelistä TamU jäädytti peliä järkevästi, eikä FJK:sta ollut enää kirimään ollenkaan TamUn kahden maalin johtoa ja uhkaamaan täyttä kolmen pisteen saalista. TamU onnistui kokonaisuus huomioiden esittämään jälleen tiiviin esityksen, ja mikä parasta, parantamaan jatkuvasti peliään pelin aikanakin. Maalipaikkoja luotiin jälleen suurempaankin voittoon ihan riittävästi, mutta tärkeintä oli onnistua tekemään se tarvittava voittoon asti, sekä pitämään vastustaja erittäin vähillä tilanteilla ja pois parhaimmilta maalintekosektoreilta.

Yksilöistä on tällä kertaa mainittava jatkuvasti entistä enemmän peli peliltä esille nouseva ikiliikkuja Eino-Veikko Ek, joka ei tunnu väsyvän missään vaiheessa ottelua. Taustalta tulevat erittäin vaaralliset taustanousut ja kuljetukset tuovat TamUn peliin lisäulottuvuuksia, joiden ansiosta nähtiin tämän pelin voittomaali. Joukkue sekä yksilöt jatkavat toivottavasti pelinsä kehittämistä ja tuloskuntoaan, sillä vielä on monta selkää edessä ohitettavana.

Topias J√§rvel√§: ”Kannustuksesta sai voimaa pelin ollessa 0‚Äď0”

”Eih√§n se kauneinta ollut, mutta kerrankin n√§in p√§in, ett√§ rutiinilla pystyttiin n√§ytt√§m√§√§n meid√§n olevan parempi jengi”, paketoi Topias J√§rvel√§ Forssan vierailun.

Järvelän mukaan usko ei horjunut, vaikka alku olikin tuloksellisesti melko vaikea.

”Eih√§n esimerkiksi tauolla tuollaisesta puhuta, mutta ehk√§ sellainen pieni aistiminen oli kuitenkin p√§√§ll√§, ett√§ mitenk√∂h√§n t√§m√§ lopulta menee, kun niit√§ nolla‚Äďnollia on meill√§ kuitenkin takana. Tauolla painotettiin, ett√§ ly√∂d√§√§n siihen ekaan varttiin kaverille luu kurkkuun, kun palataan kent√§lle”, J√§rvel√§ kertoi mit√§ maalittomassa taukotilanteessa py√∂ri mieless√§.

Topias Järvelä myöntää, ettei muista omaa voittomaaliaan kovinkaan tarkasti.

”Harvinaisen pime√§ muistikuva siit√§. Yleens√§ muistan maalini todella tarkasti. Ekill√§ oli pitk√§ juoksu ja toimitti p√§√§tyyn pallon. Olin aikaisemmassa tilanteessa yritt√§nyt sy√∂tt√§√§ h√§nelle ja tiesin, ett√§ nyt tulee pallo takaviistoon. V√§h√§n ehk√§ hidas sy√∂tt√∂. Ehdin sen puolisen sekuntia miettim√§√§n, etten kai nyt lataa sit√§ palloa siihen nilkkoihin, mutta tiesin veskan puikkojen aukeavan, ja p√§√§tin laittaa sinne”, J√§rvel√§ kertaa.

Maali vaikutti maistuvan Topias Järvelälle, joka otti juoksun toisesta päädystä kohti Sinikaartia ja tuli esittelemään supermiestuuletustaan innokkaalle fanilaumalle.

”Kyll√§h√§n min√§ noita tuuletuksia mietin. El√§n kuitenkin maaleista ja sen on mulle se ykk√∂sjuttu”, kommentoi J√§rvel√§ tuuletustaan.

Ottelun tunnelmasta Järvelä jaksoi jakaa kiitosta Sinikaartin suuntaan.

”Tiedettiin jo valmiiksi, ett√§ tulee paljon porukkaa Tampereelta ja faneja olikin todella paljon! Kotimatsiltahan se tuntui pelata. Ihan mahtava tunnelma ja kannustuksesta sai voimaa pelin ollessa 0‚Äď0.”

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Listenmaa myönsi taiston tauottua, ettei Forssassa nähty, sitä kaikkein häikäisevintä esitystä.

”Eih√§n se meid√§n peli ihan hirve√§sti vakuuttanut. Ensimm√§isen 20‚Äď25 minuutin j√§lkeen niit√§ paikkoja alkoi sitten meille tulla. Puoliaika olikin sit√§ uskon luomista, ett√§ t√§ll√§ kertaa se pallo sinne maaliin my√∂s menee. Korvien v√§liin siin√§ mentiin”, avasi Listenmaa taukokeskustelua.

Puolustamiseen Listenmaa oli erityisen tyytyväinen.

”Eih√§n siell√§ vastustajalla ollut taaskaan kauheasti mit√§√§n yl√∂sp√§in. Se yksi keskitysyritys, joka p√§√§tyi maalin katolle. Tuon meid√§n puolustamisen varaan me pystymme t√§ll√§ hetkell√§ laskemaan aika paljon.”

Ennen ottelua oli puhetta Forssan nurmesta, joka oli Sinipaidoille hieman oudompi alusta pelata. Listenmaan mukaan alusta oli lopulta varsin erinomainen.

”Nurmi oli t√§√§ll√§ hyv√§. Viel√§ jos se olisi ollut kasteltu, niin pallokin olisi liikkunut sill√§ paremmin. Alusta oli hyvin tasainen. Alkuveryttelyss√§ se ehk√§ n√§kyi taas, ettei olla nurmella juuri oltu, mutta ihan hyvin sen kanssa lopulta p√§rj√§ttiin.”

31 Christoffer Enckelman
4 Manu Kuisma
5 Iiro Lintula
7 Janne Eerikäinen vaihtoon 77’
9 Topi Kuisma
10 Esapekka Jaakkola
14 Santeri Ketola C
17 Tomi Heinämaa
18 Matias Mero vaihtoon 68’
19 Jere Rauhansalo
32 Mikko Matinaro
16 Viljami Järvinen
15 Simojussi Suonpää
22 Kuisma Ryödi vaihdosta 68’
23 Konsta Laajalehto
26 Kasperi Laine
29 Juuso Jämsä
33 Vesa-Pekka Valtonen vaihdosta 77’