Toisen jakson maalit riittivät TamUlle täyteen piste­pottiin Forssan vierailusta

03/08/2020
Otteluraportti

TamU otti täydet kolme pistettä FJK;n vieraana toisen jakson kahdella maalilla. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue jaksoi paremmin TamUn kyydissä, kun tempo pysyi kohtalaisen matalana, eikä United onnistunut tekopaikoistaan. Toiselle jaksolle Tampere United nosti tempoa ja teki väkisin voittoon riittäneet kaksi maalia. Eino-Veikko Ekin loistavasta esityöstä pallon namutteli sisään hyvin vastustajan puolustuslinjan edessä operoinut Topias Järvelä ja hieman myöhemmin ottelun paketoi lopullisesti Oskari Korpinen takatolpalta. Näin Tampere United vahvisti asemaansa kuuden joukossa, jolla pääsee yläloppusarjaan.


Kolmonen

0 – 2

Tampere Unitedilla oli vain yksi ainoa hyväksyttävä tehtävä sarjajumbo FJK:n vieraana Forssan urheilukentällä – voitto ja täydet 3 pistettä. Kotijoukkue oli luonut mukavan ottelutapahtuman, jota paransi entisestään erinomaiset puitteet, kuten upea luonnonnurmi, ja kaunis sää.

Ottelu alkoi yllättävän tasaisissa merkeissä, ja FJK uskalsi tulla yllättävän kovaa päälle ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, eikä vastassa ollutkaan sitä odotettua kotijoukkueen bussia ainakaan ensitöiksi. TamUn maalivahti Henri Savolainen joutuikin aiemmin töihin mitä virkaveli Christoffer Enckelman toisessa päässä kenttää. Savolainen pystyi kuitenkin hoitamaan maalin edessä pyörineet pomppupallot ja matalat keskitykset, joita FJK onnistui muutaman kerran alussa saamaan.

Ensimmäisen kympin jälkeen alkoi myös United saamaan hyökkäyksiään rullaamaan. FJK:n linjasta löytyi koko ottelun ajan yllättävänkin paljon tiloja. Edellisessä ottelussa maalinteossa onnistunut Eric Bullock olikin onnistua jälleen noin kymmenen minuutin kohdalla, mutta pallo vieri vasemmalta puolelta hieman ohitse maalin. Kaukana ei myöskään ollut toinen kulmapotkumaali heti perättäiseen peliin, mutta niin Severi Kankkusen kuin Eetu Rahkolankin puskut menivät väärältä puolelta tolppaa ohi.

TamU sai ensimmäisellä jaksolla pallon maaliinkin asti, mutta Hakim Belbachirin katsottiin olleen tilanteessa paitsiossa. Parhaimmat paikat siunaantuivat ensimmäisellä jaksolla Topias Järvelälle ja Roope Kostiaiselle, mutta ilman toivottua lopputulosta.

Järvelä pääsi tuikkaamaan irtopalloon maalin edestä, mutta tämä jäi maalivahdin hyppysiin. Sen jälkeen FJK oli todella lähellä maalia, kun ilmeisesti keskitykseksi tarkoitettu pallo oli yllättää Savolaisen, mutta pallo kolahti yläriman päälle. Heti tämän jälkeen oli Roope Kostiaisella tuhannen taalan tontti, kun Kostiainen malttoi vielä hakea jalan kunnolla vapaaksi saamalla itsensä noin viiteen metriin maalista. Laukaus suuntautui kuitenkin päin hyvin vastaan tullutta maalivahti Enckelmania.

Aivan jakson lopussa Roope Kostiainen rynnisti Hakim Belbachirin hienon hämyn kautta melkein 30 metristä täysin vapaaseen läpiajoon. Tämä ensimmäisen jakson päättänyt viimeinen tilanne jätti erittäin paljon toivomisen varaa Enckelmanin ryöstäessä Kostiaisen täysin, sillä jälleen Kostiainen veti aivan päin kotijoukkueen maalivahtia.

Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa ja TamU oli pelin hitaasta temposta huolimatta pystynyt luomaan jälleen hyviä maalitilanteita, joista muita mainitsemisen arvoisia olivat Eino-Veikko Ekin laukaus hieman pienemmästä kulmasta, pysähtyen ensimmäisen jakson hahmoksi nousseen Christoffer Enckelmanin jalkatorjuntaan, sekä Hakim Belbachirin oiva syötönkatko maalivahdin ja puolustajan välillä, josta pallo saatiin kuitenkin vain sivuverkkoon asti.

TamU tekee tarvittavan

Toiselle jaksolle tultaessa TamU otti pelin lopullisesti täysin näppeihinsä ja onnistui nostamaan pelin tempoa sekä painamaan peliä yhä syvemmälle ja pidemmiksi hallintajaksoiksi FJK:n päätyyn. Nils Strömsholmin hyvä nousu ja seinäpeli olivat päätyä huippupaikkaan, mutta viimeisestä kosketuksesta pallo karkasi maalivahdille, johon Strömsholm jaloillaan törmäsi, ja sai pelin ensimmäisen sekä ainoan varoituksen.

Lopulta pelikellon alkaessa näyttää täyttä tuntia FJK ei enää kestänyt, vaan koko pelin vaarallisia nousuja väsymättömästi esittänyt Eino-Veikko Ek teki kertakaikkisen hienon esityön rynnimällä väkisin laidaltaan boksiin ja tarjoilemalla Järvelälle mukavan puttauspaikan maalin eteen. Tästä ei Järvelä erehtynyt vaan rankaisi armottomasti esittäen perään supermies-tuuletuksen riemua täynnä olevan TamUn kannattajajoukon edessä.

Lopullisen niitin ottelulle iski 12 minuuttia myöhemmin Oskari Korpinen, kun myös vaihdosta tulleen Emeniken matala syöttö hipoi maalin edessä Roope Kostiaisen kengän kärkeä, josta sitten takatolpalla päivystäneen Korpisen oli helppo työ siirtää pallo tolpan paremmalle puolelle. Korpinen vuorostaan esitti kumarrustribuutin Sinikaartille ja tämäkös ilahdutti suuresti paikalle saapuneita kannattajia. Korpinen ei kauaa ehtinyt kentällä olla ennen maaliaan, ja saattoipa maali tulla niin sanotulla kultaisella kosketuksella eli hänen pelin ensimmäisellä kosketuksellaan palloon.

Loput pelistä TamU jäädytti peliä järkevästi, eikä FJK:sta ollut enää kirimään ollenkaan TamUn kahden maalin johtoa ja uhkaamaan täyttä kolmen pisteen saalista. TamU onnistui kokonaisuus huomioiden esittämään jälleen tiiviin esityksen, ja mikä parasta, parantamaan jatkuvasti peliään pelin aikanakin. Maalipaikkoja luotiin jälleen suurempaankin voittoon ihan riittävästi, mutta tärkeintä oli onnistua tekemään se tarvittava voittoon asti, sekä pitämään vastustaja erittäin vähillä tilanteilla ja pois parhaimmilta maalintekosektoreilta.

Yksilöistä on tällä kertaa mainittava jatkuvasti entistä enemmän peli peliltä esille nouseva ikiliikkuja Eino-Veikko Ek, joka ei tunnu väsyvän missään vaiheessa ottelua. Taustalta tulevat erittäin vaaralliset taustanousut ja kuljetukset tuovat TamUn peliin lisäulottuvuuksia, joiden ansiosta nähtiin tämän pelin voittomaali. Joukkue sekä yksilöt jatkavat toivottavasti pelinsä kehittämistä ja tuloskuntoaan, sillä vielä on monta selkää edessä ohitettavana.

Topias Järvelä: ”Kannustuksesta sai voimaa pelin ollessa 0–0”

”Eihän se kauneinta ollut, mutta kerrankin näin päin, että rutiinilla pystyttiin näyttämään meidän olevan parempi jengi”, paketoi Topias Järvelä Forssan vierailun.

Järvelän mukaan usko ei horjunut, vaikka alku olikin tuloksellisesti melko vaikea.

”Eihän esimerkiksi tauolla tuollaisesta puhuta, mutta ehkä sellainen pieni aistiminen oli kuitenkin päällä, että mitenköhän tämä lopulta menee, kun niitä nolla–nollia on meillä kuitenkin takana. Tauolla painotettiin, että lyödään siihen ekaan varttiin kaverille luu kurkkuun, kun palataan kentälle”, Järvelä kertoi mitä maalittomassa taukotilanteessa pyöri mielessä.

Topias Järvelä myöntää, ettei muista omaa voittomaaliaan kovinkaan tarkasti.

”Harvinaisen pimeä muistikuva siitä. Yleensä muistan maalini todella tarkasti. Ekillä oli pitkä juoksu ja toimitti päätyyn pallon. Olin aikaisemmassa tilanteessa yrittänyt syöttää hänelle ja tiesin, että nyt tulee pallo takaviistoon. Vähän ehkä hidas syöttö. Ehdin sen puolisen sekuntia miettimään, etten kai nyt lataa sitä palloa siihen nilkkoihin, mutta tiesin veskan puikkojen aukeavan, ja päätin laittaa sinne”, Järvelä kertaa.

Maali vaikutti maistuvan Topias Järvelälle, joka otti juoksun toisesta päädystä kohti Sinikaartia ja tuli esittelemään supermiestuuletustaan innokkaalle fanilaumalle.

”Kyllähän minä noita tuuletuksia mietin. Elän kuitenkin maaleista ja sen on mulle se ykkösjuttu”, kommentoi Järvelä tuuletustaan.

Ottelun tunnelmasta Järvelä jaksoi jakaa kiitosta Sinikaartin suuntaan.

”Tiedettiin jo valmiiksi, että tulee paljon porukkaa Tampereelta ja faneja olikin todella paljon! Kotimatsiltahan se tuntui pelata. Ihan mahtava tunnelma ja kannustuksesta sai voimaa pelin ollessa 0–0.”

Päävalmentajan kommentit

Päävalmentaja Jukka Listenmaa myönsi taiston tauottua, ettei Forssassa nähty, sitä kaikkein häikäisevintä esitystä.

”Eihän se meidän peli ihan hirveästi vakuuttanut. Ensimmäisen 20–25 minuutin jälkeen niitä paikkoja alkoi sitten meille tulla. Puoliaika olikin sitä uskon luomista, että tällä kertaa se pallo sinne maaliin myös menee. Korvien väliin siinä mentiin”, avasi Listenmaa taukokeskustelua.

Puolustamiseen Listenmaa oli erityisen tyytyväinen.

”Eihän siellä vastustajalla ollut taaskaan kauheasti mitään ylöspäin. Se yksi keskitysyritys, joka päätyi maalin katolle. Tuon meidän puolustamisen varaan me pystymme tällä hetkellä laskemaan aika paljon.”

Ennen ottelua oli puhetta Forssan nurmesta, joka oli Sinipaidoille hieman oudompi alusta pelata. Listenmaan mukaan alusta oli lopulta varsin erinomainen.

”Nurmi oli täällä hyvä. Vielä jos se olisi ollut kasteltu, niin pallokin olisi liikkunut sillä paremmin. Alusta oli hyvin tasainen. Alkuveryttelyssä se ehkä näkyi taas, ettei olla nurmella juuri oltu, mutta ihan hyvin sen kanssa lopulta pärjättiin.”

Kolmonen

0 – 2

( 0 – 0 )

59′ Topias Järvelä
71′ Oskari Korpinen

Yleisöä:
200

 

Yleisöä:
200

29 Henri Savolainen
2 Topias Järvelä 68'
4 Eino-Veikko Ek
5 Eetu Rahkola C
6 Severi Kankkunen
7 Matias Stark
11 Roope Kostiainen 88'
16 Eric Bullock 60'
20 Hakim Belbachir 74'
27 Nils Strömsholm 50' 80'
41 Eetu Räisänen
1 Riku Tanila
3 Tommi Sääksi 80'
9 Oskari Korpinen 68'
10 Emenike 60'
15 Mahad Hussein
17 Jerry Sorjonen 74'
23 Badr Laouini 88'
31Christoffer Enckelman
4Manu Kuisma
5Iiro Lintula
7Janne Eerikäinenvaihtoon 77’
9Topi Kuisma
10Esapekka Jaakkola
14Santeri KetolaC
17Tomi Heinämaa
18Matias Merovaihtoon 68’
19Jere Rauhansalo
32Mikko Matinaro
16Viljami Järvinen
15Simojussi Suonpää
22Kuisma Ryödivaihdosta 68’
23Konsta Laajalehto
26Kasperi Laine
29Juuso Jämsä
33Vesa-Pekka Valtonenvaihdosta 77’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49