22.7.2016

 
 

Toinen sarja­kierros k√§yntiin Pallo-Seppojen vierailullaTampere United palaa tulevana sunnuntaina pelikentille kolmen viikon mittaisen pelitauon jälkeen, kun valkeakoskelaisjoukkue Pallo-Sepot 44 vierailee Pyynikillä. Joukkueen kesäloma päättyi jo viime viikon torstaina, ja Sinipaidat ovat valmistautuneet huolellisesti tärkeään sarjaotteluun.

Pallo-Sepot on ensimm√§inen joukkue, jonka TamU kohtaa sarjassa toiseen kertaan. J√§nnityksen t√§yteinen sarja-avaus p√§√§ttyi huhtikuussa Tehtaan kent√§ll√§ Sinipaitojen niukkaan 0‚Äď1 (0‚Äď1) -vierasvoittoon, eik√§ voitto varmasti irtoa kotiottelussakaan ilman t√§ytt√§ 90 minuutin ty√∂ntekoa.

Avauskierroksen tappion j√§lkeen PS-44:n alkukausi sujui vahvasti alakanttiin, sill√§ ensimm√§isen voittonsa joukkue nappasi vasta toukokuun viimeisen√§ p√§iv√§n√§ pelatussa kauden kahdeksannessa vierasottelussa. T√§m√§n j√§lkeen Pallo-Sepot on kuitenkin ottanut nelj√§st√§ viimeisest√§ ottelustaan 10 pistett√§ murskaavalla maalierolla 17‚Äď3 ja samalla hilannut itsens√§ sarjataulukossa seitsem√§nneksi. Vaikka vastustajina oli vain sarjan h√§nt√§p√§√§n joukkueita, ei t√§t√§ tilastoa voi ottaa keve√§sti.

Osaselitys Pallo-Seppojen huikeasti parantuneeseen pistetahtiin on myös farmiyhteistyö Valkeakosken Hakan kanssa. Viimeisessä ennen kesätaukoa pelatussa ottelussa joukkueen riveissä oli nimekkäimpänä haka-apuna mukana Cheyne Fowler, joka teki heti komean maalin kaukolaukauksella.

”Pallo-Sepot on vahvistunut haka-apujen my√∂t√§ ja saaneet pelins√§ rullaamaan”, tiet√§√§ my√∂s TamU-p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Ensimm√§isess√§ kohtaamisessa Sepot olivat todella hyvi√§ ja odotinkin heit√§ k√§rkip√§√§h√§n.”

Farmiyhteistyön myötä Pallo-Sepoissa on saanut peliaikaa jo tässä vaiheessa kautta jopa 34 pelaajaa. Hakassa Ykkösen otteluita tällä kaudella pelanneita pelaajia on nähty yhteensä yhdeksän, ja lisäksi tätäkin lukuisammat Hakan junioripelaajat tuovat oman mausteensa Pallo-Seppojen rotaatioon. Pysyvästi Pallo-Seppojen kirjoilla ovat Hakassa vielä viime kaudella pelanneet puolustuspään pelipaikoilla viihtyvä Sami Sanervuori sekä laitapelaaja Jarno Mattila, joista jälkimmäinen toimii myös päävalmentajana. Uusimpana pelaajana joukkueeseen on liittymässä Ilves-Kissoissa kauden aloittanut ja seitsemässä ottelussa neljä maalia tehnyt hyökkääjä Sasu Nieminen. Nieminen lienee sunnuntaina kokoonpanossa, kunhan paperiasiat saadaan kuntoon.

Pallo-Seppojen mahdollisesta kokoonpanosta onkin aina ennen kokoonpanon julkaisua vaikea esittää arvioita, mutta Tampere United näyttää saavan sunnuntain otteluun jalkeille kutakuinkin parhaan mahdollisen kokoonpanonsa ensimmäistä kertaa koko kauden aikana. Joukkueen terveystilanne on erinomainen eivätkä työesteetkään vaivaa tällä kertaa.

”Tauko on tehnyt joukkueelle hyv√§√§”, toteaa p√§√§valmentaja M√§kel√§. ”Olemme reenanneet reilun viikon, toiset enemm√§n ja toiset v√§hemm√§n, mutta peliin saamme jalkeille j√§lleen kovan nipun. Poissa kokoonpanosta ovat vain lomareissulla olevat Mika Kyt√∂viita ja Lauri Saari, joka parantelee samalla pient√§ jalkavaivaa.”

”Meill√§ on ollut loisto fiilis reeneiss√§ ja kova tekemisen meininki. Luottavaisin mielin l√§hden peliin, mutta saamme tehd√§ taas parhaamme pisteiden eteen”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 24.7. poikkeuksellisesti vasta klo 19. Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin laidalla Tuopissa, ja ottelun jälkipelit pelataan kulman takana Maja/talossa. Etäkannattajille ottelusta on tarjolla tuttuun tapaan TamU-TV:n suora lähetys, jossa selostuskoppia isännöi Manu Haapalainen kommentaattorinaan Mika Suonsyrjä. Tervetuloa Pyynikin tunnelmaan!