Toinen sarja­kierros käyntiin Pallo-Seppojen vierailulla

22/07/2016
Otteluennakko

Tampere United palaa tulevana sunnuntaina pelikentille kolmen viikon mittaisen pelitauon jälkeen, kun valkeakoskelaisjoukkue Pallo-Sepot 44 vierailee Pyynikillä. Joukkueen kesäloma päättyi jo viime viikon torstaina, ja Sinipaidat ovat valmistautuneet huolellisesti tärkeään sarjaotteluun.

Pallo-Sepot on ensimmäinen joukkue, jonka TamU kohtaa sarjassa toiseen kertaan. Jännityksen täyteinen sarja-avaus päättyi huhtikuussa Tehtaan kentällä Sinipaitojen niukkaan 0–1 (0–1) -vierasvoittoon, eikä voitto varmasti irtoa kotiottelussakaan ilman täyttä 90 minuutin työntekoa.

Avauskierroksen tappion jälkeen PS-44:n alkukausi sujui vahvasti alakanttiin, sillä ensimmäisen voittonsa joukkue nappasi vasta toukokuun viimeisenä päivänä pelatussa kauden kahdeksannessa vierasottelussa. Tämän jälkeen Pallo-Sepot on kuitenkin ottanut neljästä viimeisestä ottelustaan 10 pistettä murskaavalla maalierolla 17–3 ja samalla hilannut itsensä sarjataulukossa seitsemänneksi. Vaikka vastustajina oli vain sarjan häntäpään joukkueita, ei tätä tilastoa voi ottaa keveästi.

Osaselitys Pallo-Seppojen huikeasti parantuneeseen pistetahtiin on myös farmiyhteistyö Valkeakosken Hakan kanssa. Viimeisessä ennen kesätaukoa pelatussa ottelussa joukkueen riveissä oli nimekkäimpänä haka-apuna mukana Cheyne Fowler, joka teki heti komean maalin kaukolaukauksella.

”Pallo-Sepot on vahvistunut haka-apujen myötä ja saaneet pelinsä rullaamaan”, tietää myös TamU-päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Ensimmäisessä kohtaamisessa Sepot olivat todella hyviä ja odotinkin heitä kärkipäähän.”

Farmiyhteistyön myötä Pallo-Sepoissa on saanut peliaikaa jo tässä vaiheessa kautta jopa 34 pelaajaa. Hakassa Ykkösen otteluita tällä kaudella pelanneita pelaajia on nähty yhteensä yhdeksän, ja lisäksi tätäkin lukuisammat Hakan junioripelaajat tuovat oman mausteensa Pallo-Seppojen rotaatioon. Pysyvästi Pallo-Seppojen kirjoilla ovat Hakassa vielä viime kaudella pelanneet puolustuspään pelipaikoilla viihtyvä Sami Sanervuori sekä laitapelaaja Jarno Mattila, joista jälkimmäinen toimii myös päävalmentajana. Uusimpana pelaajana joukkueeseen on liittymässä Ilves-Kissoissa kauden aloittanut ja seitsemässä ottelussa neljä maalia tehnyt hyökkääjä Sasu Nieminen. Nieminen lienee sunnuntaina kokoonpanossa, kunhan paperiasiat saadaan kuntoon.

Pallo-Seppojen mahdollisesta kokoonpanosta onkin aina ennen kokoonpanon julkaisua vaikea esittää arvioita, mutta Tampere United näyttää saavan sunnuntain otteluun jalkeille kutakuinkin parhaan mahdollisen kokoonpanonsa ensimmäistä kertaa koko kauden aikana. Joukkueen terveystilanne on erinomainen eivätkä työesteetkään vaivaa tällä kertaa.

”Tauko on tehnyt joukkueelle hyvää”, toteaa päävalmentaja Mäkelä. ”Olemme reenanneet reilun viikon, toiset enemmän ja toiset vähemmän, mutta peliin saamme jalkeille jälleen kovan nipun. Poissa kokoonpanosta ovat vain lomareissulla olevat Mika Kytöviita ja Lauri Saari, joka parantelee samalla pientä jalkavaivaa.”

”Meillä on ollut loisto fiilis reeneissä ja kova tekemisen meininki. Luottavaisin mielin lähden peliin, mutta saamme tehdä taas parhaamme pisteiden eteen”, Mäkelä päättää.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 24.7. poikkeuksellisesti vasta klo 19. Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin laidalla Tuopissa, ja ottelun jälkipelit pelataan kulman takana Maja/talossa. Etäkannattajille ottelusta on tarjolla tuttuun tapaan TamU-TV:n suora lähetys, jossa selostuskoppia isännöi Manu Haapalainen kommentaattorinaan Mika Suonsyrjä. Tervetuloa Pyynikin tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49