30.7.2021

 
 

TKT kaatui Hervannassa hiukan vaisummallakin esitykselläTampere United kohtasi Tampereen Kisatoverit torstai-iltana Hervannan keskusurheilukent√§ll√§ pelatussa ottelussa, ja otti ansaitun 0‚Äď3 (0‚Äď2) -voiton. TKT roikkui mukana 0‚Äď2-lukemissa aina ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle asti ja sill√§ oli omat tilaisuutensa iske√§ jopa kavennusmaali, mutta mit√§√§n suurta huolta n√§m√§ tilanteet eiv√§t TamU-kannattajissa her√§tt√§neet. Tuloksen my√∂t√§ TamU nousi hetkeksi sarjan piikkipaikalle, joskin perjantai-iltana yhden ottelun enemm√§n pelannut FC Haka juniorit siirtyi j√§lleen sarjak√§rkeen kaatamalla Nokian Palloseuran.

TamU otti ottelun haltuunsa heti alusta alkaen, vaikka pelaajien otteissa n√§kyi hienoinen totuttelu lunnonnurmeen. Ensimm√§isell√§ kymmenminuuttisella ei n√§ytt√§nyt syntyv√§t paria kulmapotkua valmiimpaa, kunnes juuri ennen kymmenennen minuutin t√§yttymist√§ maalivahti Antti Kuusisen onnistunut avaus saatteli Eino-Veikko Ekin l√§piajoon. Ek ohitti maalivahdin vasemmalta ja laukoi pallon lopulta melko pienest√§ kulmasta verkon perukoille. N√§in TamU oli tehnyt vapauttavan avausmaalin, eik√§ viime kes√§n ainoassa Hervannan peliss√§ nyhj√§tty 0‚Äď0-tasuri siis voisi toistua.

Eetu Räisänen ja Arttu Haapala pelasivat keskikentän alempana kaksikkona.

Avauskokoonpanoon nostettu Verneri Uimonen taistelee pallosta.

Vartin kohdalla nähtiin TKT:n ensimmäinen varsinainen hyökkäys, joka päättyi vetoon kuudentoista rajan takaa. Tämä oli maalivahti Kuusiselle kuitenkin helppo poimittava. TamU loi tekopaikkoja hiukan tiuhempaan, ja etenkin Jesse Oksasen kunnostautui tarjoilijana sekä kulmapotkuista että pelitilanteissa. Näyttävin tilanne syntyi reilun 20 minuutin pelin jälkeen, kun Roope Kostainen ryntäsi täyttä vauhtia maalille ja missasi vain niukasti Oksasen matalan keskityksen. Maali olisi ollut täysin vastustamaton ja myös erittäin näyttävä, jos Kostiaisen juoksu ja Oksasen syöttö olisivat kohdanneet maalin edessä.

Noin 25 minuutin pelin jälkeen TKT pääsi jälleen hätyyttelemään Antti Kuusisen vartioimaa maalia. Siniharmaan hyökkääjän nousu boksiin ajautui kuitenkin pieneen kulmaan ja Kuusinen torjui läheltä lähteneen laukauksen kulmaksi, josta TKT ei saanut aikaan mitään mainittavaa.

Roope Kostiainen tekee pillkulta 0‚Äď2-maalin.

Puolen tunnin kohdalla n√§htiin sitten eritt√§in n√§ytt√§v√§ hy√∂kk√§ys, jossa Roope Kostiainen ja Topias J√§rvel√§ tulivat suoraviivaisesti keskelt√§ l√§pi. Tilanne alkoi Kostiaisen jalasta, k√§vi kaksi kertaa J√§rvel√§n jalassa ja p√§√§ttyi siihen, kun pallon kanssa boksiin p√§√§ssyt Kostiainen kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Kostiainen laukoi pilkun itse, ja vaikka maalivahti aavisti oikein ja sai jopa k√§si√§√§nkin hiukan pallon tielle, veto oli sen verran painava ett√§ TamUn johtolukemiksi saatiin 0‚Äď2. Maali oli samalla Kostiaisen yhdeks√§s kuudessa Kolmosen ottelussa ja kaikkiaan kauden kahdestoista kun mukaan otetaan my√∂s kaksi Suomen Regions’ Cupin ottelua.

Maalin jälkeen ja etenkin aivan ensimmäisen jakson lopulla TamU antoi otteen lipsua hiukan, ja TKT pääsi hyökkäämään muutamaan kertaan vaarallisen oloisesti. Kahta maalin ohi lauottua kaukovetoa kummoisempaa TKT ei kuitenkaan saanut aikaan.

Topias Järvelä pelasi jälleen vahvan ottelun.

Lopullinen ratkaisu venyy toisen jakson lopulle

Toinen jakso lähti Sinipaidoilta käyntiin terävästi, sillä sekä Roope Kostiainen että Topias Järvelä pääsivät hyviin vetopaikkoihin jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Molempien vedot suuntautuivat kuitenkin maalin yli.

Jesse Oksanen oli jälleen kentän parhaita.

Jakson edetessä Kositiainen pelattiin pariin kertaan puhtaaseen läpiajoonkin, mutta molemmilla kerroilla TKT-vahti veti pidemmän korren. Tunnin kohdalla tulleessa tilanteessa Eino-Veikko Ek sai vielä palllon maalivahdin jalkatorjunnan jälkeen ja yritti tsipata pallon kaukana maalistaan torjumaan tulleen maalivahdin yli, mutta valitettavasti nosto jäi niukasti maalivahdin sormenpäihin. Hiukan myöhemmin Ek pelattiin myös hyvää vetopaikkaan boksiin, mutta puolustus sai viime hetkellä blokattua laukauksen kulmaksi. Tämän kulmapotkun puolestaan lähti Jesse Oksasen lapikkaasta Roope Kostiaisen puskettavaksi, mutta maalivahti venytti komeaan torjuntaan.

Ottelun lopullinen niitti n√§htiin vasta kymmenisen minuuttia ennen t√§ytt√§ aikaa. Tilanteessa pallo p√§√§tyi Arttu Haapalalle boksin keskell√§, ja t√§m√§ tarjoili laidemmaksi Mauno Sir√©nille, jolla oli helppo ty√∂ laukoa pallo maaliin ja siirt√§√§ lukemiksi 0‚Äď3. My√∂s nelj√§s maali oli l√§hell√§, kun Roope Kostainen pelasi Panu V√§liahon laidalta l√§pi. Maalivahti torjui kuitenkin my√∂s V√§liahon yrityksen, ja n√§in loppulukemiksi saatiin 0‚Äď3 (0‚Äď2).

Panu Väliahon yritys jää maalivahdin kengän kärkeen.

Päävalmentajan kommentit

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa ei ollut tyytyväinen illan esitykseen eikä varsinkaan siihen, että TKT:lle annettiin ensimmäisellä jaksolla johtolukemissa vielä mahdollisuus tulla peliin mukaan.

”Ei t√§m√§ kauhean hyv√§ esitys meilt√§ ollut, mutta voidaan k√§√§nt√§√§ se niin p√§in, ett√§ on hyv√§ ett√§ rutiiniesitykselle saadaan tuloksia t√§ss√§ kohtaa. Kuitenkin 3‚Äď0-voitto, joten tulokseen pit√§√§ olla tyytyv√§inen, vaikka esitykseen ei voi olla tyytyv√§inen”, Listenmaa pohtii.

”Ensimm√§isell√§ jaksolla oli hiukan kurittomuutta ja ylihy√∂k√§ttiin, eli tapahtui asioita joita ennen peli√§ oli k√§yty l√§pi ett√§ ei saa tapahtua. Keskikent√§ll√§ alkoi olla liian isoja v√§lej√§, joista TKT p√§√§si iskem√§√§n vastaan ja jopa pieniin ylivoimahy√∂kk√§yksiin. Huonommalla tuurilla siin√§ olisi voinut k√§yd√§ huonosti. N√§it√§ k√§ytiin tauolla l√§pi. Ei kai sit√§ ihan huutamiseksi voi sanoa, mutta normaalia kovemmalla √§√§nell√§ jouduin puhumaan ja painottamaan asioita.”

”Mielest√§ni pallollinen pelaaminen parani paljon toiselle jaksolle, ei ollut h√§t√§ily√§ ja kauheaa kiirett√§ tehd√§ ratkaisusy√∂tt√∂j√§. Ja ehk√§ kentt√§tasapainokin parani, eik√§ vastustaja en√§√§ p√§√§ssyt sellaisiin vastahy√∂kk√§yksiin kuin ensimm√§isell√§ jaksolla.”

”Kolmannen maalin olisi voinut tehd√§ aiemminkin, koska paikkoja oli, niin olisi p√§√§sty tekem√§√§n rotaatiota v√§h√§n aikaisemmin. Nyt ollaan ottelusuman puolessa v√§liss√§ ja aika hyvin ollaan selvitty. Viel√§ kun vedet√§√§n toinen puolisko samaan tahtiin voidaan olla aika tyytyv√§isi√§ sen j√§lkeen”, p√§√§tt√§√§ Listenmaa.

Tampere Unitedin pelit miesten Kolmosessa jatkuvatkin jo sunnuntaina alunperin kesäkuun alussa pelattavaksi aiotulla rästiottelulla Janakkalan Palloa vastaan. Siitä otteluruuhka jatkuu jälleen torstaina 5.8. jolloin Pyynikille saadaan vieraaksi Sääksjärven Loiske. Tervetuloa taas mukaan näihin otteluihin!