TKT haastaa Sinipaidat keskiviikkona Kaupissa

10/05/2016
Otteluennakko

Tampere Unitedin ottelut jatkuvat jo huomenna keskiviikkona, kun Kaupissa asettuu vastaan siniharmaa paikalliskilpailija TKT. Ottelu potkaistaan käyntiin Kaupin ykköskentällä klo 18.15.

Ottelua isännöivä TKT on aloittanut kautensa melko mukavasti kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Edellisessä ottelussa Kisatoverit kaatoivat Euran Pallon vieraissa peräti maalein 1–7 (1–4). Muut ottelut ovat ratkenneet vain yhden maalin marginaalilla: avauskierroksella kaatui Ilveksen kakkosjoukkue maalein 2–3 (0–1), mutta tämän jälkeen PJK ja Loiske ovat ottivat voitot TKT:stä. Kisatovereiden paras maalintekijä on EuPaa vastaan peräti neljästi ja Ilvestä vastaan kertaalleen osunut Topias Perkiö.

Tampere United ja TKT eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan, mutta päävalmentaja Mikko Mäkelälle kotijoukkue on tuttu aiemmilta Kolmosen kausilta. ”Vastassa on todella aktiivinen ja hyvään joukkuepeliin ja varsinkin taistelutahtoon pelinsä perustava joukkue”, Mäkelä luonnehtii Kisatovereita. ”Kaupin pieni ja aika kehno kenttä suosii ilman muuta kotijoukkuetta. Meidän täytyy selkeyttää peliä ja mennä kentän ehdoilla.”

Joukkueen terveystilannetta Mäkelä kuvailee hyväksi: ”Kentällä nähdään vahva TamU. Tavoitteemme on päästä alusta asti pelin päälle ja pitää rytmi ja paketti kasassa koko 90 minuutin ajan. Jos onnistumme näissä asioissa niin silloin myös tulos on hyvä.”

TamUlle ottelu osuu otteluruuhkan keskelle: viimeksi pelattiin lauantaina ja seuraavat pelit tulevat jo sunnuntaina ja torstaina. ”Tiistaina reenaamme samalla palauttavan ja valmistavan treenin”, Mäkelä suunnittelee. ”Toivottavasti jätkät on hoitanut palauttavan treenin omatoimisesti, koska tiistaina Käymme nopeasti TKT:tä läpi ja vedämme lyhyen terävän valmistavan treenin.”

Lisähaasteita Mäkelälle tuo se, että Sinipaitojen puolustuslinja on muutosten kourissa. Aiemmista tiedoista poiketen Mika Lindroos pelaa vielä keskiviikkona, mutta tämä ottelu jää ulkomaille muuttamisen takia miehen viimeiseksi ainakin tällä kaudella. ”Näemme puolustusnelikkomme kasassa viimeistä kertaa”, Mäkelä harmittelee. ”Tämä on todella sääli, koska topparipari Rahkola–Lindroos on parantanut peli peliltä. Limpulla on kuitenkin edessä uudet haasteet työmaailmassa.”

Ottelu siis potkaistaan käyntiin Kaupin ykköskentällä keskiviikkona klo 18.15. Etäkannattajille ottelusta on luvassa pelkkä twitter-seuranta, sillä Kaupissa ei ole minkäänlaisia katsomorakenteita tai muuta koroketta, joka mahdollistaisi ottelun mielekkään kuvaamisen. Parasta tulla siis paikanpäälle kannustamaan kentän laidalle.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa