Tiukka taistelu­ilme toi tasa­pelin Kotkasta

13/01/2018
Otteluraportti

Tampere United pelasi lauantai-iltapäivänä 0–0-tasapelin FC KTP:n vieraana Arto Tolsa Areenalla. Maalittomuudesta huolimatta ottelu oli vauhdikas ja erittäin viihdyttävä, eikä otteluun saapuneesta arviolta noin parisataapäisestä yleisöstä varmasti kukaan lähtenyt kesken kotiin, vaikka pakkanen puri luihin ja ytimiin viimeistään toisella puoliajalla. Vierasjoukkueelle ottelu antoi paljon uskoa omaan tekemiseen, sillä uusittu pelitapa toimi paljon paremmin kuin viikko sitten Eerikkilässä. Molemmilla joukkueilla oli useita tilaisuuksia tehdä voittomaali, mutta toisen jakson loppupuoli oli laajemmalla ringillä operoineen KTP:n selvää hallintaa.

Harjoitusottelu

0 – 0

KTP tuli alussa vahvasti. Topparipari Santeri Salomaa – Eetu Rahkola tarkkana.

KTP näytti heti ottelun alussa, että Sinipaidat olivat päässeet talvikauden tähän mennessä kovimpaan testiin. KTP:n ensimmäistä hyökkäystä tuotiin vasemmalta laidalta, ja pallo päätyi keskelle loistavaan tekopaikkaan. Robin Saastamoisen laukaus kuitenkin päätyi päätykatsomon katolle. Toisessa päässä Radwan Moussa oli alussa aktiivisin Sinipaita, mutta sekä keskitys oikealta että seuraavan tilanteen läpisyöttöyritys Roope Kostiaiselle jäivät tuloksettomiksi.

Leevi Manninen (vas) ja Radwan Moussa juoksussa. Taustalla valmentajakaksikko Mikko Mäkelä ja Markus Halme.

Myös TamU-kärki Berat Grabovci oli ensimmäisellä jaksolla aktiivinen. Kerran bosnialainen oli lähellä päästä läpikin, mutta tilanne päätyi nurmen pintaan keskiympyrässä, eikä tuomarin pilli soinut TamUn vaihtopenkin ja kapteeni Eetu Rahkolan protestoinnista huolimatta.

Puolustuspäässä maalivahti Elias Alanen joutui kerran venymään pelastukseen, kun Robin Saastamoinen yritti kiertää maalivahdin vapaaseen tekopaikkaan. Santeri Salomaa puolestaan pelasi edellisviikkoisesta poiketen vahvaa puolustuspeliä, ja oli monesti purkamassa palloja pois boksista.

Robin Saastamoinen yrittää kiertää Elias Alasen, mutta tämä peittää hyvin.
Topias Järvelä ja Konsta Raittinen pelasivat erinomaisen ottelun keskikentän keskustassa.

Toiselle jaksolle lähdettäessä KTP teki viisi vaihtoa, mutta TamU sitävastoin vaihtoi vain Jere Remeksen kokeilemaan laitapelaamista Leevi Mannisen paikalle. Alku oli Remekseltä tunnusteleva, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin uusi pelipaikka tuntui istuvan yleensä keskikentän keskustassa viihtyvälle Remekselle. Myös vasempana laitahyökkääjänä läpi ottelun pelannut Roope Kostiainen oli pirteä, vaikka pelasikin hiukan keskemmällä kuin missä laitahyökkääjät on totuttu Sinipaidoissa näkemään. Näyttää siis siltä, että laitahyökkääjän paikalle löytyy uusia ratkaisuja myös joukkueen sisältä.

Berat Grabovci oli piikissä erittäin aktiivinen ja sai muutaman tekopaikan.

Toisen jakson ensimmäinen vartti olikin Sinipaidoilta aktiivista peliä. Lupaavan tuntuisia tilanteita yhdisti kuitenkin toistuvasti se, että lopullinen murtautuminen maalintekopaikkaan jäi tekemättä. Eetu Rahkola pääsi kerran yrittämään läheltä Verneri Uimosen erinomaisen sivuvaparin jälkeen, mutta veto nousi maalin yli. Hetki tunnin täyttymisen jälkeen myös Berat Grabovci pääsi oivalliseen tekopaikkaan keskellä, mutta laukaus nousi yli maalin.

Kuudenkymmenenviiden minuutin kohdalla KTP sai kolme kulmapotkua lyhyen ajan sisään. Näistä kaikki tuottivat pientä hässäkkää TamU-maalilla ja kolmannella kerralla juniori-ikäinen Matias Tamminen laukoi pallon jopa ylärimaan. Pallo pomppasi rimasta alas ja uuteen vetopaikkaan, mutta jatkoveto nousi yli maalin.

Matias Tamminen laukoo pallon ylärimaan.

Yksi ottelun hahmoista oli tuore maalivahtivärväys Elias Alanen, joka teki tyhjäksi useita kotkalaisten maalintekoyrityksiä oivallisella pelinluvulla, oikea-aikaisilla ulostuloilla ja torjunnoilla. Kerran Alanen joutui tekemään tyhjäksi jopa puolittaisen läpiajon.

Ottelun lisäajalla TamU loi vielä pientä painetta. Aivan loppuhetkiksi kentälle tullut vaasalaislähtöinen laituri Miro Saarinen oli lähellä ohittaa laitapuolustajansa ja päästä vetopaikkaan. Vaikka tämä ei toteutunut, hyvä haastaminen aloitti tapahtumasarjan, johon kuului kulmapotku ja pari pahaa laukausta. Kärkimies Berat Grabovcillekin tuli vielä tekopaikka pilkun kohdalle, mutta laukaus pomppopalloon epäonnistui täysin.

Pääkatsomossa oli talvisiin olosuhteisiin nähden mukavasti väkeä.
Eetu Rahkola tekee Matias Tammisen aikeet tyhjiksi.

Lopulta päätösvihellyksen soitua TamU oli luultavasti kotijoukkuetta tyytyväisempi maalittomaan tasatulokseen. Paluubussissa päävalmentaja Mikko Mäkelä luonnehtikin ottelun olleen TamUlta onnistunut ja ehjä kokonaisuus, joka lisää koko joukkueen luottamusta uuteen pelitapaan. ”Pelitavallisesti meni juuri niin kuin on reenattu, ja pystyimme pitämään KTP:n poissa vaaralliselta alueelta. Muutama paikka heillä oli, mutta niin oli meilläkin”, päävalmentaja luonnehtii.

”Pelasimme hyvää ja nöyrää puolustuspeliä kurinalaisesti. Paikan tullen pääsimme näyttämään hyvää hyökkäyspeliä”, luonnehtii Mäkelä pitkälti vastaiskuihin perustunutta hyökkäystaktiikka.

Mäkelä toteaa että kaikki pelaajat tekivät oman työnsä kentällä ja se riitti hyvään tulokseen. ”Paljon oli onnistujia, mutta kaksi jää päälimmäisenä mieleen. Topias Järvelä on hypännyt isoihin saappaisiin keskikentän keskustassa. Hän teki järkyttävän työmäärän tänään ja ohjaa joukkuetta todella hyvin. Santeri Salomaalta ottelu oli puolestaan melkoinen kasvojen pesu Espoo-ottelun jälkeen”, Mäkelä kehuu.

Tampere Unitedin arki jatkuu normaalisti maanantaina, jolloin alkaa taas täysi treeniviikko. Seuraavana lauantaina joukkue hitsautuu yhteen saunan lauteilla, ja seuraava harjoitusottelu on edessä vasta kolmen viikon päästä, kun FC Jazz vierailee Pirkkahallissa sunnuntaina 4.2. ”Pääsemme reenaamaan kaksi viikkoa puhtaasi niin, että ei tarvitse ajatella pelejä. Tulossa on fyysisesti kova jakso, ja pelillisiin asioihin palataan vasta Jazz-peliä edeltävällä viikolla”, Mäkelä paljastaa.

Harjoitusottelu

0 – 0

( 0 – 0 )

Yleisöä:

 

Yleisöä:

24 Elias Alanen
2 Mauno Sirén
3 Roope Kostiainen 88'
4 Topias Järvelä
5 Eetu Rahkola C
7 Radwan Moussa
10 Berat Grabovci
20 Verneri Uimonen
21 Konsta Raittinen
24 Santeri Salomaa 85'
26 Leevi Manninen 46'
17 Juuso Auvinen
18 Jere Remes 46'
27 Aleksi Inkinen
28 Antti Haavisto 85'
29 Miro Saarinen 88'
2Topi Pasi
3Samuel Mahlamäkivaihtoon 76’
4Manelvaihtoon 46’
5Sebastian Dolivo
6Said Ahmedvaihtoon 76’
8Ville Oksanenvaihtoon 46’
14Onur Celikvaihtoon 46’
15Elias Liljastovaihtoon 46’
16Robin Saastamoinen
21Gerc Kovaqivaihtoon 46’
31Ville Särkkä
1Pyry Piirainen
7Matias Tamminenvaihdosta 46’
11Miikka Kolsivaihdosta 75’
13Matias Paavolavaihdosta 46’
17Victor Erikssonvaihdosta 46’
19Juuso Anttila
20Jimi Lassilavaihdosta 75’
22Elmeri Oksanenvaihdosta 46’
23Anton Eerolavaihdosta 46’
25Eduardo Megret Almaguer

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF